Doorgaan naar hoofdcontent

Fiscus vordert tientallen miljoenen terug van Belgisch voetbal

Fiscus vordert tientallen miljoenen terug van Belgisch voetbal

Bij de fiscus lopen fiscale onderzoeksdossiers naar de handel en wandel van veertien van de achttien eersteklassers. Intussen eist de fiscus 66,7 miljoen euro extra belastingen terug. Dat vernamen De Tijd en L'Echo bij de federale overheidsdienst Financiën. Die kan om privacyredenen niet vrijgeven om welke clubs het gaat.

Lees verder

Kruisbandblessure betekent einde carrière Moutawakil (Berg en Dal): "Zo'n verschrikkelijke pijn nog nooit gevoeld"

Zondag is een abrupt einde gekomen aan de voetbalcarrière van Aziz Moutawakil. De 38-jarige middenvelder liep een zware knieblessure op in de wedstrijd van zijn ploeg Berg-en-Dal. "Zo'n verschrikkelijke pijn heb ik nog nooit gevoeld."

Lees verder

Barcelona spoelt Clasico-kater weg met flitsende acht minuten en klassegoals van Robert Lewandowski

Na de nederlaag van afgelopen weekend in de Clasico bij Real Madrid (3-1) heeft FC Barcelona zich herpakt met een goede overwinning op Villarreal. Dankzij een paar flitsende minuten werd het 3-0.

Lees verder

Toch excuses voor horrortackle: Timothy Derijck geeft fout toe na het zien van de beelden: "Sorry Fabio Silva en Anderlecht"

Zulte Waregem-Anderlecht stond bol van de opmerkelijke scheidsrechterlijke beslissingen. Een daarvan was de gele kaart voor Zulte Waregem-verdedigerTimothy Derijck (35) bij zijn zware strafschopovertreding op Fabio Silva in de 33ste minuut. Aanvankelijk deed Derijck het af als een niemendalletje dat zelfs geen strafschop of geel verdiende, maar na het zien van de beelden kwam hij daarop terug en excuseerde zich via Instagram.

Lees verder

Antwerpenaar Koni De Winter kijkt met Empoli moederclub Juventus in de ogen: "De bondscoach volgt me, ik geloof in Qatar"

Koni De Winter (20) staat voor een speciale wedstrijd: hij kijkt in Italië met Empoli moederclub Juventus in de ogen. De verdediger wil de komende weken knallen, want: "Ik heb het WK nog niet opgegeven."

Lees verder

Anderlecht-fans viseren (niet alleen) Felice Mazzu: "In 5 maanden hebben jullie 3 jaar verprutst"

De supporters van Anderlecht hadden er ook zonder de nieuwe blamerende nederlaag tegen de rode lantaarn (3-2 op Zulte Waregem) al genoeg van. Ze hadden naar Waregem spandoeken meegebracht om hun ongenoegen te uiten over de mislukte seizoenstart.

Lees verder

Hervé Matthys: "Ik juich de aanwezigheid van belofteploegen in het profvoetbal toe"

Eind juni keerde Hervé Matthys (26) na vijf jaar in Nederland terug naar België. Hij tekende voor twee jaar bij Beerschot. Het traject van Matthys was hobbelig, hij twijfelde meer dan eens aan zijn toekomst als profvoetballer. "Als het niet was gelukt in de Nederlandse tweede klasse, dan stopte ik onmiddellijk met voetballen."

Lees verder

Circus Ronaldo mag stilaan opkramen: waarom het einde van CR7 aan de Europese top nabij is

Zijn ego is tegenwoordig zovele malen groter dan zijn belang dat Manchester United het gehad heeft met Cristiano Ronaldo. Op zijn 37ste lijkt zijn einde aan de Europese top nabij. En wel hierom.

Lees verder

Het verhaal is nog niet ten einde: Anderlecht-coach Felice Mazzu zit zondag nog op de bank tegen Standard

Het verhaal van Felice Mazzu bij Anderlecht is nog niet afgelopen. Ondanks de 3-2 nederlaag tegen Zulte Waregem en de dramatische cijfers van 16 op 39 zit de coach zondag nog op de bank op Sclessin tegen Standard.

Lees verder

Na rode kaart tegen Racing Genk: Nene Dorgeles toch speelgerechtigd tegen Kortrijk

Dorgeles Nene kreeg voor zijn rode kaart dinsdag tegen RC Genk - een fout op Daniel Munoz - een schorsingsvoorstel van twee speeldagen en één speeldag met uitstel.

Lees verder

Jan Vertonghen is eregast bij inhuldiging tweede Red Court in Sint-Niklaas

Recordinternational Jan Vertonghen zal volgende week dinsdag de eregast zijn tijdens de inhuldiging van de tweede Belgian Red Court in Sint-Niklaas, een sociaal project van de Belgische voetbalbond (KBVB). In mei huldigde Jan Ceulemans de eerste Red Court in Lier in.

Lees verder

Yannick Ferrera is de nieuwe coach van Omonia Nicosia

Yannick Ferrera (ex-KV Mechelen) heeft een nieuwe uitdaging als coach gevonden. De 42-jarige Brusselaar werd vrijdag aangesteld als nieuwe T1 van de Cypriotische topclub Omonia Nicosia. Ferrera ondertekende een contract tot medio 2024.

Lees verder

VIDEO: Wat een entree! Daniel Ricciardo komt als een sheriff de paddock in Austin binnen

Daniel Ricciardo zit niet om een grapje of stunt verlegen. Voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Austin, Texas, kwam de Australische piloot van McLMaren in ware countrystijl de paddock binnen.

Lees verder

Cristiano Ronaldo werd door Erik ten Hag bij Manchester United uit de selectie gezet: "Ik moet de normen en waarden beschermen"

Cristiano Ronaldo is tot minimaal volgende week uit de selectie gezet door Erik ten Hag, zo bevestigde de trainer vrijdag. De Portugese sterspeler zal komend weekend niet afreizen naar Londen voor de topper tegen Chelsea.

Lees verder

Lotto Soudal promoveert Kurt Van de Wouwer tot sportief manager, zoektocht naar CEO gaat verder

Lotto Soudal, volgend jaar Lotto Dstny, heeft vrijdag bekendgemaakt dat Kurt Van de Wouwer per direct de nieuwe sportief manager van het team wordt. De 51-jarige Kempenaar was de voorbije jaren manager van het Lotto Development en Ladies Team.

Lees verder

Ex-Club Brugge-coach Christoph Daum: "Ik heb kanker, maar ik ben een vechter"

Christoph Daum, die in het seizoen 2011-2012 trainer was van Club Brugge, heeft via Instagram laten weten dat hij longkanker heeft. Maar de Duitser is ook erg strijdvaardig. "Jullie kennen me: ik ben een vechter."

Lees verder

Vincent Janssen mag hopen op WK-selectie: Antwerp-spits op longlist Louis van Gaal

Vincent Janssen verzette donderdag tegen Oostende alweer bergen werk voorin bij Antwerp. Scoren deed de Nederlander niet, maar met twee assists had Janssen zijn aandeel in de 3-0-zege van de Great Old.

Lees verder

Zlatan Ibrahimovic treitert Alexis Saelemaekers bij AC Milan: volgende keer toch best een ander plekje zoeken?

Alexis Saelemaekers herstelt bij AC Milan momenteel van een zware knieblessure en zou pas net voor het WK hersteld zijn. Hij moet dus toekijken vanaf de zijlijn bij de Rossoneri, en helaas voor hem zit ook Zlatan Ibrahimovic in hetzelfde schuitje. "Helaas", want de Rode Duivel werd in de topper tegen Juventus (2-0 winst) voortdurend lastiggevallen door de Zweed, die niet van het kapsel van Saelemaekers kon blijven. Volgende keer toch best een ander plekje zoeken?

Lees verder

Stuurt Jumbo-Visma Jonas Vingegaard naar de Giro? "Nog niet zeker of hij naar de Tour gaat"

Jumbo-Visma laat de mogelijkheid open dat Jonas Vingegaard zou deelnemen aan de Giro in plaats van de Tour, die hij afgelopen zomer won. Dat zou een grote verrassing zijn die niet zonder belang is voor Remco Evenepoel. De Belgische Vuelta-winnaar heeft de knoop tussen Giro en Tour nog niet doorgehakt, maar op dit moment lijkt de kans groter dat hij de Giro rijdt.

Lees verder

Frans voetbalicoon Franck Ribéry stopt ermee: "Pijn is alleen maar erger geworden"

Franck Ribéry heeft op sociale media het einde van zijn voetbalcarrière aangekondigd. De 39-jarige Franse aanvaller stond sinds midden augustus bij zijn club Salernitana aan de zijlijn met aanhoudende kniepijn. Die verplicht hem nu ook een einde te maken aan zijn loopbaan.

Lees verder

Wouter Vrancken kijkt uit naar topper op Antwerp: "Vrank en vrij naar Bosuil"

Vran(c)k(en) en vrij. Ei zo na gebruikte de coach van KRC Genk zelf de woordspeling in de aanloop naar de topper tussen de nummers 2 en 1 van zondagmiddag (13.30 uur) op de Bosuil. "We trekken vol vertrouwen naar Antwerp."

Lees verder

Filosofische Van Bommel voor topper: "Match tegen Genk is geen proefwerk voor ons"

Daags na de 3-0-zege tegen KV Oostende tekende Mark van Bommel alweer present voor een nieuwe persbabbel. Met Genk krijgt Antwerp bezoek van een team in bloedvorm. "Twee teams met zo'n straffe reeksen, dat zie je zelden in het voetbal", aldus Van Bommel.

Lees verder

Eerste halve finalist op tennistornooi van Antwerpen gekend: Korda rekent snel af met Noshioka

Sebastian Korda (ATP 36) heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales op de European Open tennis in Antwerpen. De 22-jarige Amerikaan rekende in zijn kwartfinale na nauwelijks 54 minuten spelen in twee korte sets (6-0 en 6-2) af met de Japanner Yoshihito Noshioka (ATP 39), het achtste reekshoofd.

Lees verder

Andreas Wieland: "We zullen op ons allerbest moeten zijn om Jong Genk te kloppen"

Beerschot speelt de komende twee weekends tegen belofteteams. Zaterdag trekt het naar Jong Genk, volgende week komt RSCA Futures op bezoek. Coach Andreas Wieland beseft dat zijn ploeg wat recht te zetten heeft na de zwakke prestatie tegen Dender. "Ik ben pissed als we niet goed spelen."

Lees verder

Goed nieuws voor de Rode Duivels: verlossend nieuws over Courtois, De Ketelaere weer klaar om te spelen, nog even geduld met Lukaku

Eindelijk is daar het verlossende nieuws dat Thibaut Courtois weer kan spelen. De nationale nummer één van de Rode Duivels sukkelde sinds de interland tegen Nederland op 25 september met rugklachten (ischias), maar is weer normaal aan het trainen en kan zaterdagavond om 21u zijn rentree maken tegen Sevilla. Goed nieuws ook voor de Rode Duivels, want rugklachten zijn vaak moeilijk in te schatten.

Lees verder

Defour en KV Mechelen gaan voor 6 op 6 tegen Eupen: "Anders vallen de drie punten tegen Standard in het niets"

Drukke dagen voor Steven Defour. Maandag werd hij hoofdcoach, twee dagen later debuteerde hij met een zege tegen Standard en zaterdag is er alweer de thuiswedstrijd tegen Eupen. "Het is hectisch geweest en dat is het nu eigenlijk nog steeds", beaamt Defour. "Na Standard hadden we opnieuw weinig tijd om de wedstrijd tegen Eupen voor te bereiden. Die wedstrijd willen we absoluut winnen, anders vallen de drie punten tegen Standard in het niets."

Lees verder

Meervoudig Grandslamwinnares Simona Halep legt positieve dopingtest af: "Vandaag begint de zwaarste wedstrijd van mijn leven"

Opschudding in de tenniswereld. Simona Halep, voormalig nummer één van de wereld en tweevoudig Grandslamwinnares, heeft een positieve dopingtest afgelegd op de voorbije US Open. "Vandaag begint de zwaarste wedstrijd van mijn leven: een gevecht om de waarheid", schrijft de Roemeense in een bericht op Twitter. Ze is voorlopig geschorst.

Lees verder

Julien Ngoy (KV Mechelen) twijfelachtig voor duel met ex-club Eupen

KV Mechelen moet voor de wedstrijd tegen Eupen rekening houden met de mogelijke afwezigheid van Julien Ngoy. De aanvaller, die eindelijk nog eens scoorde tegen Standard, heeft last aan de knie en is twijfelachtig voor het duel met zijn ex-ploeg.

Lees verder

Roos Vanotterdijk breekt Belgisch record op 100m wisselslag in klein bad

Roos Vanotterdijk heeft vrijdag een nieuw Belgisch record neergezet op de 100 meter wisselslag tijdens de Wereldbekermanche kortebaanzwemmen in Berlijn. De zeventienjarige Limburgse klokte 59.54. Ze deed daarmee 24 honderdsten beter dan de 59.78 van Kimberly Buys, die dateerde van augustus 2017. Buys zwom haar recordtijd ook in Berlijn.

Lees verder

Anderlecht-icoon Olivier Deschacht neemt het op voor Felice Mazzu: "Nederlagen zijn absoluut niet de schuld van de coach"

Dat het crisis is op Anderlecht, wordt al snel gezegd. Maar na de nederlaag bij Zulte Waregem is het écht crisis. Zondag in de clasico bij Standard is het do or die, al pleit onze schaduwcoach Olivier Deschacht voor nog meer krediet voor coach Felice Mazzu. "Ik zou een statement maken en zeggen dat je zijn rapport pas opmaakt bij de start van het WK in november."

Lees verder

Zware straf na wangedrag in Londen: boete van 50.000 euro voor paars-wit, Anderlechtfans niet welkom bij volgende Europese uitmatch

Bij de eerstvolgende Europese uitwedstrijd van Anderlecht, in Silkeborg, zijn bezoekers niet welkom. De UEFA heeft die sanctie opgelegd aan paars-wit nadat de supporters vorige week over de schreef gingen in het Conference League-duel bij West Ham United. Anderlecht moet ook de schade aan het stadion van de Londense club vergoeden en krijgt daarnaast nog een boete van 50.000 euro.

Lees verder

Drie vroege exits voor Dimitri Van den Bergh, maar geen WK-kopzorgen: "No need for drama"

Opnieuw geen straffe stoten van Dimitri Van den Bergh (PDC 14). Hij ging er voor de tweede dag op rij uit in de eerste ronde van een Players Championship.

Lees verder

Oudgediende Rigoberto Uran (35) tekent nieuw contract bij EF Education-EasyPost

Rigoberto Uran hangt zijn fiets nog niet aan de wilgen. De 35-jarige Colombiaan zal nog enkele jaren in het wielerpeloton blijven en tekende een nieuw contract bij zijn huidige team EF Education-EasyPost. Dat maakte het team vrijdagnamiddag bekend.

Lees verder

Belgische stunt in dartsland, maar ook teleurstelling op Players Championship 25: "Ik kan veel beter"

Geen groots Belgische dartssucces op Players Championship 26, het tweede toernooi van een vierdaagse in het Engelse Barnsley. Al zorgde Geert De Vos wel voor een stunt.

Lees verder

Dominic Thiem knokt zich voorbij Hubert Hurkacz naar halve finales European Open

Dominic Thiem (ATP 132) heeft zich geplaatst voor de halve finales van de European Open (hard/648.130 euro). De Oostenrijker versloeg vrijdag in de kwartfinales op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena het Poolse topreekshoofd Hubert Hurkacz (ATP 11) in drie sets: 3-6, 7-6 (11/9) en 7-6 (7/4). De partij duurde net geen drie uur. Thiem speelt om een finaleticket tegen de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 36).

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Berusten in een bijrol blijft voor de grootste talenten een moeilijke opgave"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen en haalt hij twee oerwetten uit het voetbal aan. "Eén daarvan luidt: winst is de verdienste van de spelers, het eerste verlies is de schuld van de trainer, de tweede en alle volgende nederlagen zijn de schuld van het bestuur."

Lees verder

Rupel Boom-trainer Stéphane Demets zwaar onder vuur: "Steun van de voorzitter doet enorm deugd"

Trainer Stéphane Demets lag zondag zwaar onder vuur bij de Boomse ­supporters. De coach werd weg­gehoond na de zevende nederlaag in negen matchen, maar geniet voor­lopig nog altijd de steun van de ­Amerikaanse voorzitter Nathan ­Crockett. Die postte zelfs een filmpje op de facebookpagina van de club waarin hij aangaf dat de trainer ­momenteel niet ter discussie staat. "Dat deed enorm deugd", aldus ­Demets.

Lees verder

Kamp in Dubai belangrijk voor Delfine Persoon: "Zo'n kans zal zich zo goed als zeker niet meer aandienen"

Op een persconferentie in Antwerpen keken Delfine Persoon (37 jaar – 50 kampen, 47 gewonnen) en Ikram Kerwat (38 jaar – 14 kampen, 11 gewonnen) mekaar vrijdagnamiddag voor het eerst in de ogen.

De West-Vlaamse veelvoudige WBC-wereldkampioene en de Duitse met Tunesische roots zien mekaar terug zondag 13 november in de Coca Cola Arena (18.000 kijkers) van Dubai.

Lees verder

Journalist barst in tranen uit tijdens interview met Lionel Messi: "Nooit gedacht het geluk te hebben in jouw gezelschap te zijn"

Veel groter dan Lionel Messi wordt het niet op sportgebied, zeker niet als je als journalist de kans krijgt om de Argentijnse superster te interviewen. Maar toen Pablo Giralt de enige echte Messi in zijn zetel kreeg voor een babbel, werd het de man even te veel. De journalist kreeg de tranen in de ogen en raakte niet uit zijn woorden. Messi wist even niet goed wat er gebeurde, waarna hij begon te lachen toen Giralt besefte dat hij toch een beetje te emotioneel werd voor de camera.

Lees verder

Organisatie zet gestopte Ruben Bemelmans in de bloemetjes op European Open, maar zijn zoontje steelt de show

De organisatie van de European Open heeft Ruben Bemelmans, die op het tennistoernooi in de Antwerpse Lotto Arena officieel een punt zette achter zijn loopbaan, in de bloemetjes gezet.

Lees verder

David Goffin uitgeschakeld in Antwerpen, Richard Gasquet naar halve finales European Open

David Goffin is uitgeschakeld op de European Open in Antwerpen. Onze landgenoot moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in de Fransman Richard Gasquet, die in twee sets won. Het werd 6-2 en 7-6 (8-6).

Lees verder

Zoon van Michael Schumacher moet vechten voor zitje, Amerikaan klopt op de deur: hoe zit het met de stoelendans in de F1?

Met nog maar vier races te gaan zijn de belangrijkste prijzen van dit Formule 1-seizoen al uitgedeeld: Max Verstappen is wereldkampioen en het is slechts een kwestie van tijd voor zijn team Red Bull het WK voor constructeurs binnensleept. Voor enkele andere piloten is het echter nu meer dan ooit moneytime. Er zijn nog twee zitjes beschikbaar voor het seizoen 2023, en daarvoor zijn een pak gegadigden. Een overzicht van hoe de stoelendans in de Formule 1 er momenteel uitziet.

Lees verder

Romain Bardet vertelt doodeerlijk waarom hij nooit een grote ronde zal winnen: "Evenepoel en Pogacar, dat zijn koersgenieën"

Wie Romain Bardet zegt, die heeft het over een outsider voor het podium in welke grote ronde hij ook rijdt. De Fransman haalde al twee keer het podium van de Tour en werd in 2018 ei zo na wereldkampioen. Maar Bardet beseft dat 'zijn tijd' gekomen is. Waarom? De nieuwe generatie ronderenners zijn volgens hem gewoon te goed.

Lees verder

Nieuwe zaakwaarnemer ziet het groots voor Erling Haaland: "Hij zal eerste voetballer zijn die voor 1 miljard verkocht wordt"

De Premier League heeft sinds de komst van Erling Haaland naar Manchester City een nieuwe superster. De nog steeds amper 22-jarige spits scoorde dit seizoen al 20 doelpunten in 14 officiële wedstrijden voor zijn nieuwe club over alle competities heen. Dat is ook Haalands nieuwe zaakwaarnemer Rafaela Pimenta niet ontgaan: zij denkt dat Haaland de eerste voetballer zal worden die voor een som van minstens 1 miljard euro getransfereerd wordt.

Lees verder

Cowboy Max op recordjacht in de VS: vier records die wereldkampioen Verstappen nog kan breken

Nu Max Verstappen (25) ook wiskundig zeker is van een tweede wereldtitel – we verwachten niet dat een eventuele straf in de veelbesproken 'cost cap'-affaire daar verandering in zal brengen – zou u kunnen denken dat er voor de Nederlander tijdens de laatste vier races niets meer te rapen valt. Maar Verstappen is goed op weg om nog enkele records te breken. Een overzicht.

Lees verder

Op naar een voller Lisp? Abonnees mogen één persoon gratis meenemen naar het stadion

Lierse zit zondagavond tegen Lommel eindelijk zijn laatste strafdag uit, want ook tegen de Limburgers blijven de loketten nog gesloten op de matchdag zelf. De goede resultaten doen steeds meer Pallieters terug de weg naar het stadion vinden en zondag wil de club die positieve tendens nog een duwtje in de rug geven.

Lees verder

Wim Kustermans(Hoogstraten) staat tegenover zijn opvolger Gian Geladé (Dessel Sport): "Gian heeft de fysieke capaciteiten om prof te worden"

Misschien is het nog te vroeg in het seizoen om van een degradatietopper te spreken. Maar dat Hoogstraten - Dessel Sport in eerste nationale vanavond een zespuntenwedstrijd is, staat buiten kijf. Ook voor de doelmannen van beide ploegen stond deze wedstrijd al een tijdje met stip genoteerd. Wim Kustermans (32) verruilde in het tussenseizoen Dessel voor Hoogstraten, waardoor Gian Geladé (22) dit seizoen volop zijn kans krijgt bij groen-wit. Wij blikten met de twee kameraden vooruit op de wedstrijd.

Lees verder

Glenn Bouwmeester is provinciaal topschutter met nu al 23 goals: "35 jaar oud of niet, scoren blijft een zalig gevoel"

In vierde provinciale A walst ­Kalfort Puursica over de tegenstand heen. Met het maximum van de punten na zeven speel­dagen en al 51 gemaakte doelpunten lijkt de kampioen al ­bekend. Het speerpunt van ­Puursica: Glenn Bouwmeester.

Lees verder

Hoe lang duurt Mazzu-time nog? Zes pertinente vragen over de malaise bij Anderlecht

Standard-Anderlecht is altijd een topper onder hoogspanning, maar nu hangt er nog véél meer elektriciteit in de lucht. Het wordt een levensbelangrijke Clasico die het lot van Felice Mazzu (56) als RSCA-coach mede zal bepalen. In deze zware crisistijden heeft Anderlecht nood aan punten en een felle reactie. Alweer. Zes pertinente vragen over de malaise.

Lees verder

Over slapen in het spelershome en bokstraining onder Leekens: Mo Messoudi keert met Westerlo terug naar KV Kortrijk

Het voetbalhart van Mo Messoudi ligt nog steeds bij Beerschot, al beleefde de 38-jarige Antwerpenaar één van zijn mooiste periodes als speler van Kortrijk. Vanavond trekt hij met Westerlo opnieuw naar het Guldensporenstadion. Met een sporttas vol goede herinneringen.

Lees verder

Toby Alderweireld: "Een keer verliezen en er is al een soort van paniek. Dat zegt iets over de nieuwe status van Antwerp"

De pittige kraker om de leidersplaats, dat vraagt om een pittig gesprek met de euh... Brad Pitt van de Great Old: Toby Alderweireld (33) over de (zeldzame) kritiek aan zijn adres, moeilijke spitsen, Radja en Duivelse blessures. "We hebben nog altijd de minst ­gepasseerde verdediging."

Lees verder

Jordi Vanlerberghe blikt in tien thema's terug op tien jaar Malinwa: "Om Mister Malinwa te worden, zullen er nog een pak matchen moeten bijkomen"

Jordi Vanlerberghe (26) trekt zaterdagavond voor de 150ste keer het shirt van KV Mechelen aan en dat enkele dagen voor het precies tien jaar geleden is dat hij debuteerde voor de Kakkers. Een symbolisch moment voor een terugblik in tien thema's.

Lees verder

Toch nog een (laatste?) kans voor Felice Mazzu bij Anderlecht, maar een nieuwe nederlaag is geen optie

Anderlecht behoudt het vertrouwen in Felice Mazzu: op Sclessin zit hij zondag gewoon op de bank. Het spreekt wel voor zich dat een nieuwe nederlaag geen optie is. Anders is het maar de vraag of Mazzu kan aanblijven.

Lees verder

Huisanalisten Patrick Goots en Marc Hendrikx (HBvL) stellen ideale elf samen voor Antwerp - Genk: Limburgers licht in het voordeel

Dé topper dit weekend gaat tussen Antwerp en Genk, die om de leidersplaats strijden. Ter gelegenheid stelden onze huisanalist Patrick Goots (56) en Marc Hendrikx (48),

analist van onze zusterkrant Het Belang van Limburg, een 'mixed eleven' samen.

Lees verder

Eli Iserbyt stapelt de zeges op in afwezigheid van Van Aert en Van der Poel: "Crosser pur sang? Ik vind dat een compliment"

Organiseer een cross in september of oktober en de kans is groot dat Eli Iserbyt (25) wint. Altijd vroeg in vorm, om in afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel al zoveel mogelijk streepjes achter zijn naam te zetten. Zelf is hij voltijds crosser, met een uitgesproken mening over hoe het met zijn sport verder moet. "De kermiscross van Ardooie dreigt aantrekkelijker te worden dan de Wereldbeker. Heel jammer."

Lees verder

Derby Kangoeroes-Giants in het teken van nostalgie: niemand minder dan Bill Varner geeft de opworp

Vanavond staat de regionale clash tussen Kangoeroes Mechelen en Telenet Giants Antwerp op het programma. De wedstrijd staat in het teken van de ­nostalgie. Kangoeroes zet het ­grote Racing Mechelen van de ­jaren '80 en '90 in de bloemetjes. Niemand minder dan Bill Varner (62), een van de beste Amerikanen ooit in België, geeft de symbolische opworp.

Lees verder