Doorgaan naar hoofdcontent

Eli Iserbyt pakt drie op drie in Wereldbeker, maar gooit het komende weken over andere boeg: “Ik wil energie sparen...

HLN
Eli Iserbyt pakt drie op drie in Wereldbeker, maar gooit het komende weken over andere boeg: "Ik wil energie sparen voor EK, maar dat kan fout aflopen"
Eli Iserbyt pakt drie op drie in wereldbeker, maar gooit het komende wedstrijden over andere boeg. "Jullie zullen een meer afwachtende Iserbyt zien, ook al voel ik me super goed."
Lees verder

Arno en Melanie na het winnen van 'Regi Academy': "School moet nu even wijken"
Een nieuw leven kan beginnen voor Melanie Amollo (18) en Arno Louwette (22). De winnaars van 'Regi Academy' kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst, al is dat ook nog een groot vraagteken. "Voor de volgende stappen is het nu afwachten, van Regi is er alleszins geen druk."
Lees verder

AA Gent mag invallers bedanken: Depoitre lukt winning goal tegen Seraing en is Gents topschutter aller tijden
Overschot had AA Gent niet. Maar de Buffalo's boekten wel een moeizame zege tegen Seraing, na een dramatische eerste en dominante tweede helft. Met dank aan invallers Ibrahim Salah en Laurent Depoitre, de nieuwe all time clubtopschutter van AA Gent.
Lees verder

"Hij greep mij bij de enkels en hield mij boven een vuilbak": insiders getuigen over duistere kant van Bill Murray
Op het eerste gezicht lijkt Bill Murray (72) misschien sympathiek, maar de Amerikaanse acteur is hét ultieme bewijs dat iets niet altijd is wat het lijkt. In haar memoires maakt Oscarwinnares Geena Davis de komiek nu met de grond gelijk. "Hij schreeuwde tegen mij in het bijzijn van meer dan 300 mensen." Maar Davis is zeker niet de eerste die een boekje opendoet over de acteur. Extreem wispelturig, overdreven flirterig en ook nog eens agressief. Het zijn maar enkele van de vele verwijten die Murray al naar het hoofd geslingerd kreeg. "Ooit gooide hij een asbak naar iemand."
Lees verder

Tielemans zet Leicester met héérlijke goal op weg naar belangrijke zege, leider Arsenal speelt gelijk
Leicester is zich aan het herpakken in de Premier League. Op bezoek bij Wolverhampton pakten The Foxes na een ruime 0-4-zege zes op zes. Youri Tielemans was belangrijk met een héérlijke goal.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Is het niet stilaan tijd dat Lars terug opduikt? En wat is Khalid van plan?
Er beweegt deze week veel in Familieland want er staan heel wat onverwachte wendingen te gebeuren. Zo wordt meer en meer duidelijk waarom Khalid in het land is. Een man met een plan? De saga tussen Kato (Alix Konadu) en Ian komt in een stroomversnelling. Als dat maar goed afloopt! 
Lars (Kürt Rogiers) is ondertussen bij iedereen al goed zwart gemaakt. Is het niet tijd dat hij terugkomt?
Lees verder

Klimaatactivisten gooien aardappelpuree naar schilderij van Monet en delen video op sociale media
Twee klimaatactivisten hebben zondag aardappelpuree naar een duur schilderij van Monet gegooid in een Duits museum. De twee aanhangers van de Laatste Generatie-beweging lijmden zichzelf daarna vast aan de muur.
Lees verder

Minister Demir (N-VA) schrapt Vlaamse subsidies voor KU Leuven: "We moeten keihard zijn voor instelling die verkrachting niet meteen veroordeelt"
Minister Zuhal Demir (N-VA) schrapt minstens 1,4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor de KU Leuven. Een drastische maatregel die er komt nadat de KU Leuven tot op heden stil bleef over de verkrachtingszaak waarvoor een Limburgse professor werd veroordeeld tot een zware celstraf. Kernvraag is waarom er in 2016 nog geen actie werd ondernomen door de Leuvense universiteit, ondanks de melding van het slachtoffer aan de ombudsdienst.
Lees verder

Minister Zuhal Demir (N-VA) schrapt Vlaamse subsidies voor KU Leuven: "Ik verwacht meer dan een muisstil rectoraat"
Minister Zuhal Demir (N-VA) schrapt minstens 1,4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor de KU Leuven. Een drastische maatregel die er komt nadat de KU Leuven tot op heden stil bleef over de verkrachtingszaak waarvoor een Limburgse professor werd veroordeel tot een zware celstraf. Kernvraag is waarom er in 2016 nog geen actie werd ondernomen door de Leuvense universiteit, ondanks de melding van het slachtoffer aan de ombudsdienst.
Lees verder

Het oktoberrapport van de Great Old: 6 op 15. Dat is een buis, Antwerp, maar geen man overboord
6 op 15: dat zijn de naakte (matige) cijfers die Antwerp sinds begin oktober kan voorleggen. Maar de prestatie tegen leider Genk was nu ook weer niet van die aard om de crisis af te roepen op de Bosuil. "We speelden goed, maar misten efficiëntie", merkte coach Van Bommel, die niet helemaal te spreken was over de scheidsrechterlijke leiding, terecht op.
Lees verder

Jongetje (2) overleden nadat motorcoureur bij sprong naast baan terechtkomt in Nederlnad: "We zijn enorm aangeslagen"
Een 2-jarig jongetje is overleden na een ongeluk op het motorcrossterrein in Marum, in de Nederlandse provincie Groningen. De jongen raakte ernstig gewond toen een motorcoureur de controle over het stuur verloor, naast de baan belandde en zo op de jongen en zijn vader terechtkwam. Het overlijden heeft grote impact. "We zijn enorm aangeslagen."
Lees verder

Jongetje (2) overleden nadat motorcoureur bij sprong naast baan terechtkomt in Nederland: "We zijn enorm aangeslagen"
Een 2-jarig jongetje is overleden na een ongeluk op het motorcrossterrein in Marum, in de Nederlandse provincie Groningen. De jongen raakte ernstig gewond toen een motorcoureur de controle over het stuur verloor, naast de baan belandde en zo op de jongen en zijn vader terechtkwam. Het overlijden heeft grote impact. "We zijn enorm aangeslagen."
Lees verder

Vlamingen gezocht om 30 jaar oude moord op te lossen: "We willen weten wie onze dochter heeft vermoord"
Onderzoekjournalist Faroek en onderzoekers van de KU Leuven doen een oproep aan mannen om DNA in te leveren, zodat via verwantschapsonderzoek enkele cold cases in ons land kunnen worden opgehelderd. Zelfs tien personen kunnen genoeg zijn om alsnog een dader aan te wijzen, zoals die van de brutale steekpartij op Ingrid Caeckaert in 1991. "Haar moordenaar loopt nog steeds vrij rond", getuigen haar ouders. "We hopen zó hard dat dit de oplossing wordt."
Lees verder

Doorbraak in meerdere cold cases? Verdachte binnenkort aangewezen door DNA van familielid
Cold cases kunnen binnenkort mogelijk opgelost worden met een nieuwe DNA-techniek. Als de dader nog spoorloos is maar wél sporen heeft achtergelaten, kan ook DNA van familie - tot wel 40 generaties verder - hem verraden. Justitieminister Vincent Van Quickenborne gaat een wetsontwerp indienen om dat mogelijk te maken.
Lees verder

LIVE STANDARD-ANDERLECHT. 2-1! Erop en erover, Raskin en Fossey doen Sclessin ontploffen
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Sclessin • Ref: Bram Van Driessche • Standard telt 22 punten, Anderlecht 16
Lees verder

LIVE STANDARD-ANDERLECHT. 2-1 bij rust! Raskin en Fossey wissen snelle openingsgoal Verschaeren uit
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Sclessin • Ref: Bram Van Driessche • Standard telt 22 punten, Anderlecht 16
Lees verder

Red Bull-oprichter Mateschitz (78) overleden. De man die de rock-n-roll naar de F1 bracht en voorgoed een ander gezicht gaf
Voor de wereld was hij de man die -sommigen van- ons Red Bull schonk. En miljardair. Voor de Formule 1 was hij de man die de sport een ander gezicht gaf. Dietrich Mateschitz is op 78-jarige leeftijd overleden. Waarom we hopen dat hij in zijn laatste minuten niet meer aan zijn F1-team dacht.
Lees verder

GAIA viert dertigjarige bestaan met prins Laurent in hondentrui en ministers
Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft deze namiddag in Brussels Expo haar dertigste verjaardag gevierd, in aanwezigheid van onder anderen prins Laurent en drie ministers van Dierenwelzijn, Ben Weyts (Vlaanderen), Bernard Clerfayt (Brussel) en Céline Tellier (Wallonië). Prins Laurent droeg voor de gelegenheid een pull uit hondenhaar die hij eerder in Berloz ontvangen had van de vereniging Handi-Bob, die kinderen met een beperking en bobtails samenbrengt.
Lees verder

De man die Red Bull en zichzelf vleugels gaf: miljardair Dietrich Mateschitz overleden
Dietrich Mateschitz, de topman van Red Bull, is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden. Zijn vermogen werd op 20 miljard euro geschat, hij was één van 100 rijkste mensen op de wereld. Als Red Bull ooit iemand vleugels heeft gegeven, dan was het hem.
Lees verder

"Te braaf" "Te afwezig": De Ketelaere, die fans niet gaat groeten, oogst kritiek na flauwe invalbeurt
Divock Origi scoorde zaterdag tegen Monza (4-1) z'n eerste in het truitje van AC Milan én gaf ook nog een assist. Toch werd er meer gesproken over Charles De Ketelaere. Dat de aanvaller van 32 miljoen nog altijd niet tot scoren kwam én de supporters niet ging groeten, werd hem niet in dank afgenomen. "Charles kan beter en dat weet hij zelf ook", aldus zijn trainer Pioli. Hij is een geweldige spits en een intelligente jongen, het komt er alleen nog niet echt uit."
Lees verder