Doorgaan naar hoofdcontent

Een hoofdrol voor de refs, een verwarde Hein Vanhaezebrouck en het lumineuze idee van Cercle Brugge: zeven dingen die...

Een hoofdrol voor de refs, een verwarde Hein Vanhaezebrouck en het lumineuze idee van Cercle Brugge: zeven dingen die u dit competitieweekend niet zag

Onze voetbalredactie selecteert na elke speeldag in 1A zeven dingen die u niet zag, maar wel moet onthouden. Vandaag speeldag tien.

Lees verder

Wilrijks Vlaams Belanger op non-actief gezet nadat hij Lamkel Zé 'mensaap' noemt: "Ik heb er spijt van, ik ben geen racist"

Wilrijks districtsraadslid Werner De Gres (Vlaams Belang) is door zijn partij geschorst na een reactie op Facebook waarin hij Didier Lamkel Zé een mensaap noemt. "Dit soort racisme kan niet door de beugel", reageert partijwoordvoerder Jonas Naeyaert. De Gres verdedigt zich: "Het gebeurde in een opwelling, ik ben geen racist."

Lees verder

David Goffin wil nummer 1 van de wereld Carlos Alcaraz het vuur aan de schenen leggen: "Niets te verliezen"

David Goffin (ATP 66) maakt dan toch zijn opwachting op het ATP-toernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan (hard/1.900.000 dollar). De 31-jarige Luikenaar verloor zondag zijn tweede (en laatste) kwalificatieronde van de Italiaan Luca Nardi, maar werd opgevist als 'lucky loser'. In de eerste ronde wacht hem een absoluut toptreffen met nummer één van de wereld Carlos Alcaraz. "Ik ga proberen hem zo hard mogelijk onder druk te zetten", vertelde Goffin maandag aan Belga.

Lees verder

COMMENTAAR. "Het racisme dat volgde was vele malen erger dan de fratsen van Lamkel Zé zelf"

"Een blanke speler had allang rood gehad voor zulk gedrag, maar een import-soort mensaap zoals deze kwiet krijgt alles gedaan." Dat schreef Werner De Gres onder een artikel van Gazet van Antwerpen op Facebook. Uiteraard ging het over Didier Lamkel Zé.

Lees verder

Olympische baas wil Russische sporters weer laten deelnemen aan internationale evenementen, op één belangrijke voorwaarde

Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), overweegt een terugkeer van Russische atleten in de internationale competitie. Op voorwaarde dat ze de invasie in Oekraïne veroordelen. Dat idee stuit op weerstand… door Rusland zelf.

Lees verder

'Merci Iljooo' krijgt vorm: Iljo Keisse rijdt bij afscheid met Team Belgium omnium met én tegen verschillende wereldtoppers

Op donderdag 24 november neemt Iljo Keisse afscheid van de wielersport tijdens een gala-avond in het Gentse Kuipke. Tijdens de feestelijkheden ontbreekt ook het sportieve niet en zal een Team Belgium, uiteraard onder aanvoering van Keisse, het tegen een Team International opnemen in een omnium.

Lees verder

En of ze op hun hoede zijn bij Atlético, waar Simeone zich gaat aanpassen aan Club Brugge: "Ze zijn héél, héél sterk"

Het is van moeten voor Atlético Madrid en Diego Simeone. Na de nederlaag op Leverkusen tellen de Spanjaarden drie punten achterstand op de Belgische leider in groep B. "Ze staan daar misschien niet geheel onverwacht", aldus aanvoerder Koke.

Lees verder

Tim Merlier sprint voor Yves Lampaert en Michiel Lambrecht naar zege in Herfstcriterium van Oostrozebeke

Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck) heeft maandag het 76e Herfstcriterium van Oostrozebeke op zijn naam gebracht. De 29-jarige Belgische kampioen was de snelste na 100 kilometer of 45 ronden in en rond het centrum van de West-Vlaamse gemeente, na een sprint met drie. Yves Lampaert eigende zich de tweede plaats toe voor thuisrijder Michiel Lambrecht. Timothy Dupont viel net naast het podium. Stijn Steels werd vijfde voor Rune Herregodts.

Lees verder

Ophef over aartsgevaarlijke finish Ronde van Kroatië: "De UCI trekt zich niks van ons aan, Jumbo-Visma zie je hier niet meer"

Matej Mohoric (Bahrain Victorious) schreef zondag de Ronde van Kroatië op zijn naam. Jonas Vingegaard verloor in de slotetappe het rood door de bonificatieseconden, maar was blijkbaar al blij dat hij de finish haalde. Ploegmakker Jos van Emden maakte zich namelijk bijzonder boos over de gevaarlijke slotfase van de laatste etappe.

Lees verder

Ongelooflijk maar waar: mascotte (!) van NBA-ploeg verdient het drievoudige van basketster Emma Meesseman

Een tweede WNBA-titel winnen, dat zat er niet in voor Emma Meesseman. Maar de Belgian Cat speelde wel opnieuw een uitstekend seizoen, voor het eerst in dienst van de Chicago Sky, en was haar jaarsalaris dus dubbel en dik waard. Alleen, nu blijkt nog maar eens het verschil tussen de WNBA en de NBA...

Lees verder

Red Flames voelen in aanloop naar kraker in Portugal geen extra druk: "We zijn dit gewend"

De Red Flames verzamelden maandag in het nationale oefencentrum in Tubeke om zich voor te bereiden op de barrages voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland van volgend jaar. Donderdag speelt België in de eerste ronde in en tegen Portugal. Bondscoach Ives Serneels leeft met vertrouwen toe naar het duel. "Veel speelsters hebben al ervaring met heel belangrijke wedstrijden en zijn gewend aan dit soort krakers", aldus de Belgische T1.

Lees verder

Straffe beelden: bekijk de fenomenale sprint die Arnaud De Lie uit zijn (super)benen schudde na valpartij in laatste kilometer

Axel Zingle (Cofidis) won zondag de vierde editie van de Famenne-Ardenne Classic (cat. 1.1). Topfavoriet Arnaud De Lie kwam in de laatste bocht ten val en zag zijn kansen op een tiende zege van het seizoen in rook opgaan. De kopman van Lotto-Soudal beschikte nochtans over uitstekende benen, zo blijkt uit opgedoken beelden. De Lie ging op 900 meter van de streep onderuit, maar slaagde er alsnog in om als 15de te finishen. Straf, vond ook Victor Campenaerts.

Lees verder

KV Oostende vraagt geluidsopnames tussen refs op in "houd uw bakkes"-incident, Referee Department bekijkt de zaak: "Zulke uitspraken zijn ontoelaatbaar"

Ophef na KV Oostende – KRC Genk. KVO-verdediger Brecht Capon was na afloop verontwaardigd omdat lijnrechter Martijn Tiesters tijdens de wedstrijd "Houd uw bakkes" naar zijn hoofd slingerde. Het Referee Department is eveneens not amused en bekijkt de zaak intern.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh wint thriller op Grand Prix of Darts, Kim Huybrechts weert zich kranig tegen wereldkampioen Peter Wright

Met de Grand Prix of Darts staat er deze week een nieuwe zogenaamde 'major' op het programma. Lees: een toptoernooi. Met Dimitri Van den Bergh (PDC 13) en Kim Huybrechts (PDC 32).

Lees verder

Vader Thierry Witsel gidst ons door de carrière van zoon Axel: "Hij is de Columbus van het voetbal"

Axel Witsel (33) voetbalt nog eens in ons land. De Rode Duivel verhuisde deze zomer van Dortmund naar Atlético en voegde zo een nieuwe topclub toe aan zijn al rijkgevulde carrière. Niemand ziet de middenvelder nog als de man die in 2009 het been van Marcin Wasilewski brak, maar wel als een ontdekkingsreiziger op noppen. Vader Thierry Witsel (54) gidst ons door de carrière van zijn zoon. "Ik geloof niet dat Axel ooit nog in België zal spelen."

Lees verder

COMMENTAAR. "Met 9 op 9 komt de tweede ronde van de Champions League heel dichtbij. Stel je voor…"

6 op 6 in de Champions League is al historisch, 9 op 9 of zelfs 7 op 9 zou dat nog meer zijn. Kan Club Brugge stunten tegen Atlético Madrid, na kolossen als FC Barcelona en Real Madrid de nummer drie van Spanje?

Lees verder

Sander Coopman (SK Beveren) in de wolken met doelpunt: "Dit was de kers op de taart"

SK Beveren had zondagmiddag geen medelijden met Lierse SK. Geel-blauw liet de netten vijf keer trillen en stuurde de Pallieters met het schaamrood op de wangen huiswaarts. Sander Coopman (27) deelde in de vreugde en lukte zijn eerste doelpunt sinds april 2019. "Dit voelt als een bevrijding na alle miserie van de voorbije jaren", vertelde Coopman.

Lees verder

Ralph Jannes scoort vijf keer voor Zandhoven: "Na de wedstrijd goed gevierd tijdens de Oktoberfeesten in de kantine"

Zaterdag moest VC Mortsel de wet van de sterkste ondergaan op het veld van Zandhoven. Al na amper vijf minuten moest doelman Jens Vermeersch zich een eerste keer omdraaien. Daarna volgde de grote Ralph Jannes-show die er uiteindelijk vijf binnenlegde. "Goh, het was voornamelijk toch een sterke teamprestatie. Ik had de ballen op den duur maar binnen te tikken."

Lees verder

Match tussen KFC Herselt en Tisselt kan niet starten… door softwareupdate van stadionverlichting: "Dit was overmacht"

Neen, het werd niet de voetbalavond die ze voor ogen hadden in Herselt. "Tijdens de opwarming werkte alles nog perfect. Maar tijdens de wedstrijd vielen de lichtmasten één voor één uit, waardoor we niet konden spelen", klinkt het in het kamp van KFC Herselt.

Lees verder

Advocaat Walter Damen bekijkt zaak-Lamkel Zé vanuit juridisch oogpunt: "Verticaal klasseren is geen optie"

Voor, tijdens en na KV Kortrijk - Antwerp stond Didier Lamkel Zé in het middelpunt van de belangstelling. Maar wat kunnen de strafrechtelijke gevolgen zijn voor alle betrokken partijen? Advocaat Walter Damen geeft toelichting vanuit juridisch oogpunt.

Lees verder

Vier bekende Anderlecht-fans laten hun licht schijnen op paars-witte crisis: "De bodem is bereikt"

De Anderlecht-aanhang roert zich en de teneur wordt steeds negatiever. De tweet I want my Anderlecht back kreeg heel wat bijval, want na de dramatische 13 op 30 leeft bij vele supporters het gevoel dat het niet meer goed komt met paars-wit. Ligt het aan coach Felice Mazzu? Schatte het bestuur de kwaliteit van de kern totaal fout in? Of hebben de spelers simpelweg niet de juiste mentaliteit om bij RSCA te voetballen. Wij laten vier bekende Anderlecht-fans aan het woord. "Laten we eerlijk zijn: de bodem is bereikt."

Lees verder

Alle ogen op Jutgla: 'Lucky Luke' moet Club Brugge naar nieuwe stunt schieten

Vier jaar geleden verloor hij met 4-0 van Atlético, maar toen speelde hij in vierde klasse en kluste hij bij als badmeester. Nu is Ferran Jutgla (23) topschutter bij Club Brugge en koestert hij terecht hoop op een nieuwe Europese stunt. Alle ogen zijn op hem gericht – ook de Spaanse bondscoach kijkt ongetwijfeld mee.

Lees verder

Remco Evenepoel rijdt vandaag eerste wedstrijd in zijn regenboogtrui: "Het gaat een zottenkot worden"

In Binche-Chimay-Binche rijdt Remco Evenepoel (22) vandaag voor het eerst in de trui van wereldkampioen. Niet om te winnen, wel om te shinen. "Zelf keek ik altijd heel erg op naar de wereldkampioen die door het peloton reed. Ik ben niet nerveus, wel benieuwd."

Lees verder

Yellow Tigers dromen van eerste WK-kwartfinale

Tussentijds rapport voor de tweede Belgische WK-deelname in 40 jaar: grote onderscheiding. Vanaf vandaag proberen de Yellow Tigers hun eerste kwartfinale ooit op mondiaal niveau te bereiken.

Lees verder

Mechelaar Yvan De Graef bereikt de finish van mythische Griekse ultraloop: "Heel blij, maar ik heb nog overal pijn"

Vrijdag schreven we dat Mechelaar Yvan De Graef in het weekend zou deelnemen aan de Sparathlon, een mythische ultraloop van zo'n kleine 250 km die onderweg nog eens zo'n 1.200 meter de hoogte ingaat. Vrijdag vertrok de Belgisch kampioen 24-uurloop om een kleine 36 uur later de finish in Sparta te bereiken. "Het was echt mythisch. Ik twijfel eraan om volgend jaar opnieuw te starten."

Lees verder