Doorgaan naar hoofdcontent

Duizenden betogers voor Klimaatmars in Brussel, massa trekt van Noordstation naar Jubelpark

HLN
Duizenden betogers voor Klimaatmars in Brussel, massa trekt van Noordstation naar Jubelpark
In Brussel stroomt de buurt rond het station Brussel-Noord zondagmiddag vol voor de klimaatmars die vanaf 14 uur door de binnenstad zal trekken. Er hebben 96 organisaties uit het hele land verzamelen geblazen om het klimaatthema hoger op de politieke agenda te krijgen. Voor het startschot tekenen al vele duizenden activisten present. De politie in Brussel waarschuwt dat het erg druk zal zijn en raadt aan om niet met de wagen naar het centrum te komen.
Lees verder

Clubsupporter (51) afgevoerd met 10 gebroken ribben en klaplong na aanrijding op snelwegparking: "Papa is stabiel, maar ik blijf dat beeld voor mijn ogen zien"
Een 51-jarige supporter van Club Brugge ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis na een aanrijding zaterdagavond op de snelwegparking van Groot-Bijgaarden. De man liep tien gebroken ribben, een gebroken borstbeen en een klaplong op. Volgens getuigen reed de bestuurder tot tweemaal toe over het slachtoffer, waarop hij wegvluchtte. "Hij is door het oog van de naald gekropen", beseffen ze bij de supportersfederatie. Zijn zoon zag alles gebeuren en is in shock.
Lees verder

Vissers halen kanjer van 112 centimeter uit het water aan Gentse Sint-Jorisbrug: "Nee, we eten hem niet op"
Lekker uitpuffen aan de visput, dat zat er voor de 160 deelnemers van het kampioenschap Open Street Gent niet in. Gewapend met een vislijn en kunstaas trokken ze zaterdag in sneltempo door de stad op zoek naar een interessante vangst. En het resultaat mocht er zijn.
Lees verder

LIVE ANTWERP-GENK (1-2). De thuisploeg voert de druk op, Ekkelenkamp trapt onbesuisd voorlangs
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Scheidsrechter: Erik Lambrechts • Antwerp telt 33 punten, Genk 34
Lees verder

Kleuter Nina (4) zat een hele dag opgesloten in schoolbus: "Blijkbaar had niemand ons dochtertje opgemerkt"
Kleine Nina (4) uit Alveringem bracht een schooldag lang noodgedwongen door op de bus. "Niemand had ons meisje gezien en ook op school vonden ze het niet vreemd dat Nina niet in de klas zat. Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden en daarom dienen we geen klacht in", reageert mama Evy Vandewalle (34). Alveringems burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen CD&V) neemt het voorval bijzonder ernstig.
Lees verder

Kleuter Nina (4) hele dag opgesloten in schoolbus: "Blijkbaar had niemand ons dochtertje opgemerkt"
Kleine Nina uit Alveringem bracht een schooldag lang noodgedwongen door op de bus. "Niemand had ons meisje gezien en ook op school vonden ze het niet vreemd dat Nina niet in de klas zat. Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden en daarom dienen we geen klacht in", reageert mama Evy Vandewalle (34). Alveringems burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen CD&V) neemt het voorval bijzonder ernstig.
Lees verder

Yora en Yonas voeden hun dochters op volgens de Montessori-methode: "Het is oké als ze de groenten laten liggen of alleen chocolade eten"
Yora en Jonas voeden hun dochters op volgens de principes van Montessori. Of het nu om eten, spelen of het slaapuur gaat: Zoyla en Xylia krijgen op elk domein veel vrijheid om zelf te ontdekken wat goed voor hen is. "Zo kunnen ze opgroeien tot onafhankelijke volwassenen met veel zelfvertrouwen", vertellen de ouders. Maar hoe gaat dit in de praktijk in zijn werk? En wat als het toch eens botst, hoe pak je dat dan aan?
Lees verder

Racing Genk is nog wat steviger leider na knappe 1-3-zege bij Antwerp, Trésor doet er drie assists bij
Na een onderhoudende topper met twee ploegen die er vol voor gingen, won Racing Genk met 1-3 op het veld van Antwerp. Het dodelijk efficiënte trio Trésor/Heynen/Onuachu deed de Great Old de das om. Leider Genk telt nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp.
Lees verder

Depot met 100.000 ton brandstof voor Oekraïense luchtmacht vernield, zegt Rusland
Het Russische leger heeft vandaag gezegd dat het een depot met 100.000 ton brandstof voor de Oekraïense luchtmacht vernietigd heeft, alsook verscheidene munitiedepots en een oliereservoir met diesel voor de Oekraïense legervoertuigen.
Lees verder

ONS RAPPORT. "Paar momenten waar het net wat scherper kon": dit zijn de punten van Antwerp en Genk, waar 'Grote 3' weer uitblinken
Racing Genk heeft de eerste topper van de dag gewonnen. In een match die alle kanten uit kon, hoefde Antwerp eigenlijk niet te verliezen. De Genkse efficiëntie van de 'grote 3' zorgen voor 37 op 39, en dat weerspiegelt zich in de punten.
Lees verder

ONS RAPPORT. 'Grote 3' blinken uit bij RC Genk, bij Antwerp zat er meer in na vermakelijke topper
Racing Genk heeft de eerste topper van de dag gewonnen. In een match die alle kanten uit kon, hoefde Antwerp eigenlijk niet te verliezen. De Genkse efficiëntie van de 'grote 3' zorgen voor 37 op 39, en dat weerspiegelt zich in de punten.
Lees verder

IN BEELD. YouTube-sterren Céline en Michiel lokken 2500 fans naar première van hun eerste bioscoopfilm.
Van YouTube en TikTok naar de bioscoop: het is maar een kleine stap voor Céline en Michiel. Het onlinekoppel stelde zondagnamiddag in Kinepolis Antwerpen hun allereerste bioscoopfilm 'Rewind' voor in aanwezigheid van 2500 (jonge) fans die hen stonden op te wachten aan de rode loper. Onder hen ook enkele bekende ouders met hun kroost.
Lees verder

Samantha en Mehdi kennen elkaar al van in de kleuterschool: "Onze liefde is sterker dan ons geloof"
Samantha (28) en Mehdi (27) groeien samen op, maar vanaf het middelbaar verliezen ze elkaar uit het oog. Een reactie van Mehdi op Samantha's sociale media brengt daar jaren later verandering in. "Omdat Mehdi toen nog geen rijbewijs had, ging ik hem oppikken. Op de terugrit viel er een stilte, die hij plots doorbrak met een kus."
Lees verder

VOLLEYBAL. Dramatische competitiestart voor onherkenbaar Menen
Donkere avond in de Vauban voor Menen dat zijn aura van onoverwinnelijkheid in eigen zaal kwijt is na een potje dramavolleybal. Al moet de sterkte van het frivole Guibertin ook onderstreept worden, niet toevallig dreef het landskampioen Roeselare vorige week nog tot het uiterste met een tiebreak. De troepen van Depestele zouden maar één moment iets in de pap te brokken hebben tegen het aanvallende geweld van het trio Vande Velde, Hofmans en Christiaens. Halverwege de tweede set toen het 17-14 voorkwam. Voor de rest was het bij Menen vooral offensief en serverend huilen met de pet op.
Lees verder

VOLLEYBAL. Landskampioen Roeselare heeft geen moeite met gehavend Leuven
Na een klein uitschuivertje bij Guibertin vorige week heeft Roeselare in eigen zaal de puntjes op de 'i' gezet. Subtopper Leuven kwam naar West-Vlaanderen om te verrassen, maar zonder de geblesseerde Peeters en De Paepe bleek dat te hoog gegrepen. De jongens van Kris Eyckmans konden maar één set hun voet naast de landskampioen zetten.
Lees verder

LIVE. Reageert AA Gent, met Hong en Vadis in steun van Cuypers, in eigen huis tegen Seraing?
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Jasper Vergoote • AA Gent telt 20 punten, Seraing 11
Lees verder

16 vragen: Piet Huysentruyt: "Was mijn vrouw er niet geweest, ik zou mezelf in de vernieling hebben gereden"
Binnenkort is Vlaanderens bekendste tv-kok opnieuw te zien op VTM: 'SOS Piet' maakt een comeback. Maar wie is Piet Huysentruyt eigenlijk echt? Een vat vol onzekerheden, zo onthult hij hier. "Was mijn vrouw er niet geweest, ik zou mezelf in de vernieling hebben gereden."
Lees verder

Adil El Arbi regisseerde zijn jongere broer in 'Rebel': "Bij het filmen was Amir een personage, maar bij de montage heb ik gehuild"
Ondanks een leeftijdskloof van 23 jaar zijn Adil El Arbi (34) en zijn broer Amir (11) twee handen op één buik. Amir kon onlangs zijn acteerdebuut maken in 'Rebel', de nieuwe film van zijn grote broer, naar wie hij enorm opkijkt. "Ondanks zijn succes in Hollywood heeft Adil geen dikke nek. Hij blijft vriendelijk. En slordig", verklapt hij aan 'Story'.
Lees verder

Piet Huysentruyt: "De hele wereld was tegen mij, ik verloor al m'n contracten en ik belandde in een diepe put. Ik heb daar iedereen de schuld van gegeven. Behalve mezelf"
Binnenkort is Vlaanderens bekendste tv-kok opnieuw te zien op VTM: 'SOS Piet' maakt een comeback. Maar wie is Piet Huysentruyt eigenlijk echt? Een vat vol onzekerheden, zo onthult hij hier. "Was mijn vrouw er niet geweest, ik zou mezelf in de vernieling hebben gereden."
Lees verder

"Hij moet meer doen": Milan-coach Pioli scherp voor zwak ingevallen De Ketelaere
Divock Origi heeft punten gescoord bij AC Milan. De Rode Duivel kreeg voor het eerst een basisplaats en bedankte met een goal en een assist. De ingevallen Charles De Ketelaere kon niet overtuigen. Dat zag ook zijn coach Stefano Pioli: "Hij moet me overtuigen dat hij beter is dan zijn concurrenten."
Lees verder