Doorgaan naar hoofdcontent

Duizenden betogers verwacht voor Klimaatmars, politie waarschuwt voor verkeershinder: “Kom niet met auto”

HLN
Duizenden betogers verwacht voor Klimaatmars, politie waarschuwt voor verkeershinder: "Kom niet met auto"
Duizenden demonstranten worden vandaag verwacht voor de Klimaatmars in Brussel. De Klimaatcoalitie, een vzw die meer dan 90 milieuorganisaties, vakbonden en burgerbewegingen verenigt, organiseert de manifestatie. De politie in Brussel waarschuwt dat het erg druk zal zijn en raadt aan om niet met de wagen naar het centrum te komen.
Lees verder

Duizenden betogers verzamelen voor Klimaatmars, politie waarschuwt voor verkeershinder: "Kom niet met auto"
In Brussel stroomt de buurt rond het station Brussel-Noord zondagmiddag vol voor de klimaatmars die vanaf 14 uur door de binnenstad zal trekken. Er hebben 96 organisaties uit het hele land verzamelen geblazen om het klimaatthema hoger op de politieke agenda te krijgen. Een half uur voor het startschot tekenen al vele duizenden activisten present. De politie in Brussel waarschuwt dat het erg druk zal zijn en raadt aan om niet met de wagen naar het centrum te komen.
Lees verder

Na gedwongen baarmoederonderzoeken in luchthaven: vrouwen eisen veiligheidsgaranties op WK
Een groep vrouwen die in 2020 gedwongen werden gynaecologische onderzoeken te ondergaan op de luchthaven van Doha, heeft vandaag opgeroepen de veiligheid van vrouwelijke fans op het WK van volgende maand te garanderen. Eerder deze maand hebben de vrouwen al een rechtszaak hebben aangespannen tegen de Qatarese autoriteiten.
Lees verder

Union pronkt na Club al met vierde grote comeback dit seizoen: wat is de toverformule? "Niet opgeven is deel van onze ziel"
Tegen Club Brugge lukte Union zelfs met tien man al een vierde straffe comeback dit seizoen. De veerkracht neemt stilaan legendarische vormen aan. Wat is het geheim van die succesvolle toverformule achter 'Union Comeback'?
Lees verder

LIVE ANTWERP-GENK. Van Bommel kiest voor zijn vertrouwde elf in kraker, Vrancken vervangt geschorste Preciado door Arteaga
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Scheidsrechter: Erik Lambrechts • Antwerp telt 33 punten, Genk 34
Lees verder

Ex-rector Rik Torfs betreurt gebrek aan reactie van KU Leuven in verkrachtingszaak van Limburgse professor: "Als het gaat over iets ernstigs kan je best open kaart spelen"
De KU Leuven was in 2016 meteen na de feiten op de hoogte dat een Limburgse professor pedagogie (63) een studente had verkracht maar greep niet in. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Bij de Leuvense universiteit wordt er voorlopig niet gereageerd op het artikel en dat betreurt voormalig rector Rik Torfs: "Eerlijk communiceren is altijd de juiste weg. Ik vind dat de KU Leuven nu beter zou meedelen wat de stand van zaken is maar dat is de verantwoordelijkheid van het huidige beleid."
Lees verder

Kenia, Wales en zelfs Antarctica: de leefwereld van kroonprinses Elisabeth in kaart
Op dinsdag 25 oktober viert prinses Elisabeth haar eenentwintigste verjaardag. Op jonge leeftijd heeft de troonopvolgster al de helft van onze planeet gezien. Van haar studentenkot in Oxford via haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar eerste humanitaire missie naar Kenia: we loodsen jou door haar leefwereld.
Lees verder

Vlaamse dierenasielen vingen vorig jaar recordaantal van 48.000 dieren op
De Vlaamse dierenasielen hebben vorig jaar een recordaantal van 48.000 dieren opgevangen. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Omdat ook de asielen getroffen worden door de sterk gestegen energieprijzen, verdubbelt die eenmalig de structurele financiële steun die zie krijgen. Dat betekent concreet een extra bedrag van zowat 700.000 euro voor de 185 erkende asielen.
Lees verder

Neymar steunt omstreden Bolsonaro als president Brazilië en wil zijn eerste doelpunt op WK aan hem opdragen
Een week voor de laatste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen heeft de Braziliaanse voetbalvedette Neymar zijn steun uitgesproken voor de extreemrechtse president Jair Bolsonaro. Hij roept alle Brazilianen die nog twijfelen op om op Bolsonaro te stemmen. Hij beloofde ook zijn "eerste doelpunt" op het WK aan hem op te dragen als hij wordt herkozen.
Lees verder

Russisch militair vliegtuig stort neer op woning in Siberië
Een Russisch militair vliegtuig is vandaag neergestort op een residentieel gebouw in de Siberische stad Irkoetsk, Rusland. Dat zegt de gouverneur van de regio Igor Kobzev in een bericht op Telegram.
Lees verder

Eigenaars warmtepomp klagen over lagere energiepremie in winter: "Zij hebben al premies gehad bij aankoop"
Eigenaars van een warmtepomp vinden dat ze in de kou blijven staan. Zij krijgen een lagere energiepremie deze winter omdat ze niet op gas verwarmen, maar enkel elektriciteit verbruiken. Mensen die met stookolie verwarmen of houtpellets krijgen wél een extra vergoeding. 170.000 Vlaamse gezinnen verwarmen zich met een warmtepomp. De regering wou voor hen geen bijkomende premie voorzien omdat zij al premies ontvingen bij de aankoop van een warmtepomp.
Lees verder

LIVE ANTWERP-GENK. Bijna 0-2! Onuachu mist van dichtbij na goeie voorzet Trésor
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Scheidsrechter: Erik Lambrechts • Antwerp telt 33 punten, Genk 34
Lees verder

Bouchez: "Nu al locaties aanduiden voor bouw nieuwe kerncentrales, met batterijen komen we er niet"
MR-Voorzitter Georges-Louis Bouchez wil dat de huidige regering De Croo sites aanduidt om nieuwe reactoren op te bouwen. Bouchez zei dat in een videogesprek in 'De zevende dag'.
Lees verder

Justin Timberlake en Jessica Biel zijn tien jaar getrouwd: "Maar ik moest behoorlijk aandringen voordat ze met me op date wilde"
Het was deze week feest ten huize Timberlake-Biel. Zanger Justin (41) en actrice Jessica (40) vieren op 19 oktober dat ze tien jaar getrouwd zijn. Het had echter niet veel gescheeld of de twee waren indertijd elk hun eigen weg gegaan, na een jarenlange knipperlichtrelatie. "We wilden onszelf beschermen tegen de pijn."
Lees verder

Waar eet Luc Appermont? "Als we hier eten, boeken we altijd een hotel, want ze zijn er gul met de limoncello"
Luc Appermont (73) is een echte levensgenieter in hart en nieren. Een passie die hij deelt met zijn partner Bart Kaëll (62). Het is dus niet zo verrassend dat hij zich graag culinair laat verwennen. "Bart en ik houden van restaurants die met klasse én kennis hun gerechten serveren", vertelt Luc. Hij verklapt hun 7 favoriete eetadressen doorheen heel Vlaanderen.
Lees verder

Riet (20) en Inge (54) verschillen zo'n 20 jaar of meer met hun vriend: "Soms verzwijg ik dat we samen zijn"
Billie Eilish (20) vond de liefde bij zanger Jesse Rutherford (31). "Raar", vinden veel fans. Perfect normaal, vinden Riet en Inge. Riet (20) houdt van Koen (49), een man met een zoon van bijna haar leeftijd. Inge (54) koos voor Mathieu (37), maar ze kan hem nooit een kind geven. Ze leren veel van hun partner, maar het ís vaak onmenselijk moeilijk, zo'n relatie met een groot leeftijdsverschil, bekennen ze. "Ouder worden naast een jongere man is een mentale en fysieke uitdaging."
Lees verder

Georges-Louis Bouchez pleit voor belastingverlaging van 8 miljard euro
"Een fiscale hervorming zal geen goed resultaat opleveren zonder een verlaging van 8 miljard euro voor diegenen die werken, die dit land doen draaien, die de architecten van de solidariteit zijn." Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zondag gezegd in Brussel, bij de afsluiting van een partijcongres over het sociaal-economische luik.
Lees verder

Actrice Inge Paulussen slachtoffer van vluchtmisdrijf: "Ik draai volledig op voor de kosten"
Dikke domper voor actrice Inge Paulussen (46). Een tijdje geleden werd ze op de autostrade door een wagen aangereden die vluchtmisdrijf pleegde. De dader is nog steeds onvindbaar en omdat ze geen omniumverzekering afsloot, moet ze zelf opdraaien voor alle kosten.
Lees verder

Clubsupporter (51) afgevoerd met 10 gebroken ribben en klaplong na aanrijding op snelwegparking: "Papa is stabiel, maar ik blijft dat beeld voor mijn ogen zien"
Een 51-jarige supporter van Club Brugge ligt met ernstige verwondingen in het ziekenhuis na een aanrijding zaterdagavond op de snelwegparking van Groot-Bijgaarden. De man liep tien gebroken ribben, een gebroken borstbeen en een klaplong op. Volgens getuigen reed de bestuurder tot tweemaal toe over het slachtoffer, waarop hij wegvluchtte. "Hij is door het oog van de naald gekropen", beseffen ze bij de supportersfederatie. Zijn zoon zag alles gebeuren en is in shock.
Lees verder

LIVE ANTWERP-GENK. 1-2 is de ruststand na boeiende eerste helft waarin Heynen, Onuachu en Janssen scoorden
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Scheidsrechter: Erik Lambrechts • Antwerp telt 33 punten, Genk 34
Lees verder