Doorgaan naar hoofdcontent

“Duivels kregen workshop over ‘do's-and-don'ts’ in Qatar”: bond reageert op nieuws dat spelersvrouwen welkom ...

HLN
"Duivels kregen workshop over 'do's-and-don'ts' in Qatar": bond reageert op nieuws dat spelersvrouwen welkom zijn op WK
Extra stimulans om de tweede groepsmatch tegen Marokko op het WK voetbal tot een goed einde te brengen. Erna mogen de Rode Duivels hun partners, kinderen en ouders verwelkomen in het Hilton Salwa Beach Resort, de Belgische uitvalsbasis in Qatar aan de Perzische Golf. Ze mogen er ook de nacht doorbrengen. De kosten voor vlucht en transport ter plaatse zijn wel voor eigen rekening: de bond legt geen charter in. Het is voorlopig het enige familiale bezoekmoment dat op de planning staat. Marketingdirecteur Manu Leroy: "Martínez ziet zijn spelers ook als mensen."
Lees verder

LIVE. AA Gent diep in de problemen bij Union: Ngadeu pakt rood nadat Lazare Brusselaars al heerlijk op voorsprong had geknald!
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union is gedeeld derde met 25 punten, Gent heeft er 20 en is zesde • Buffalo's doen het zonder zieke coach Vanhaezebrouck
Lees verder

LIVE. Union duidelijk de betere van zwak AA Gent: Lazare scoort met fantastische knal, Vanzeir mist alleen voor doel!
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union is gedeeld derde met 25 punten, Gent heeft er 20 en is zesde • Buffalo's doen het zonder zieke coach Vanhaezebrouck
Lees verder

ONGELOOFLIJK: Ivo en Merijn breken magische grens van 100 uur onafgebroken lopen
De ultralopers die eerder vandaag het wereldrecord 'Backyard Ultra' verbraken, hebben om 18 uur vanavond een magische grens doorbroken. Ivo en Merijn hebben meer dan 100 uur onafgebroken gelopen, goed voor meer dan 676 kilometer.
Lees verder

Ivo en Merijn stoppen er mee samen na 101 uur onafgebroken lopen: "Volgende keer doorgaan tot het bittere einde"
De ultralopers die eerder vandaag het wereldrecord 'Backyard Ultra' verbraken, hebben om 18 uur vanavond een magische grens doorbroken. Ivo en Merijn hebben meer dan 100 uur onafgebroken gelopen, goed voor meer dan 676 kilometer. Na bijna 101 uur beslisten ze samen dat het genoeg was geweest. "Volgende keer gaan we misschien wel door tot het bittere einde."
Lees verder

Remco Evenepoel klaar voor verhuis naar Spanje: "Hoogtekamer? Hebben we al over nagedacht"
Ooit leek hij op weg naar Monaco, maar het is Spanje geworden. Volgende week verhuist Remco Evenepoel naar de streek rond Alicante, waar hij een huis heeft gekocht. "Het is een prachtige regio om te trainen."
Lees verder

Britney Spears deelt poedelnaakte foto van zichzelf waardoor fans nóg ongeruster zijn
Naakt, naakter, naaktst? Britney Spears (40) lijkt zichzelf te overtreffen. Na een reeks onthullende foto's die weinig aan de verbeelding overlieten, deelde de popster nu een frontaal beeld van zichzelf. Poedelnaakt. En dat kan rekenen op een hoop bezorgde reacties.
Lees verder

LIVE. Real zonder Belgen op bezoek bij rode lantaarn Elche
• La Liga • Aftrap: 21u • Estadio Manuel Martínez Valero • Courtois nog niet terug, Hazard op de bank
Lees verder

Twee Belgen verpulveren wereldrecord en stoppen ermee na 677 kilometer in 101 uur, gewoon op boterhammen met choco, spek met eieren en stoofvlees met puree
677,265 kilometer in precies 101 uur: dat fenomenale wereldrecord hebben Merijn Geerts (48) en Ivo Steyaert (52) geflikt tijdens de Backyard Ultra, een ploegenkampioenschap waar 37 landen aan deelnamen en waarin de Belgen zich de dappersten aller ultralopers toonden. Zotten? Twee doodgewone mannen met een job en kinderen, getuigen de partners.
Lees verder

Twee Belgen verpulveren wereldrecord en lopen 677 kilometer in 101 uur, gewoon op boterhammen met choco, spek met eieren en stoofvlees met puree
677,265 kilometer in precies 101 uur: dat fenomenale wereldrecord hebben Merijn Geerts (48) en Ivo Steyaert (52) geflikt tijdens de Backyard Ultra, een ploegenkampioenschap waar 37 landen aan deelnamen en waarin de Belgen zich de dappersten aller ultralopers toonden. Zotten? Twee doodgewone mannen met een job en kinderen, getuigen de partners.
Lees verder

1 op de 10 Belgen heeft migraine. Neuroloog legt uit hoe voeding hier een rol in speelt: "Let op met vasten, een maaltijd overslaan kan aanval uitlokken"
Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan een oorzaak zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. "Er zijn ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine."
Lees verder

Weyts countert kritiek op centrale toetsen: "Het is onze verdomde plicht om dit door te voeren"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lijkt niet van plan zijn plannen voor de invoering van centrale toetsen in te trekken of fors bij te sturen na ernstige kritiek van de Vlaamse Onderwijsraad (Vlor). "Er zijn geen 1.000 recepten om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Het is onze verdomde plicht om de recepten die in het buitenland hun deugdelijkheid bewezen hebben, ook in Vlaanderen in te voeren", zo zei de N-VA-minister woensdag in het Vlaams Parlement in antwoord op vragen van Elisabeth Meuleman (Groen), Loes Vandromme (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Koen Daniëls (N-VA) en Jan Laeremans (Vlaams Belang).
Lees verder

LIVE. Sihame El Kaouakibi verschijnt in Vlaams parlement en neemt mogelijk het woord
Sihame El Kaouakibi is persoonlijk afgezakt naar het Vlaams Parlement, waar vandaag wordt gestemd over het verlies van haar parlementaire onschendbaarheid. Mogelijk zal ze zelf ook een verklaring afleggen, zo meldt VTM NIEUWS.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi verschijnt onverwacht in Vlaams Parlement en neemt mogelijk het woord
Sihame El Kaouakibi is persoonlijk afgezakt naar het Vlaams Parlement, waar vanavond wordt gestemd over de opheffing van haar parlementaire onschendbaarheid. Mogelijk zal ze zelf ook het woord nemen, zo meldt VTM NIEUWS. Haar verklaring zou alleszins achter gesloten deuren plaatsvinden.
Lees verder

LIVE. Club met Boyata, Nusa en Yaremchuk tegen STVV, Lang op de bank
• Speeldag 13 JPL • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club Brugge-STVV
Lees verder

Politie zoekt dashcambeelden A59 in zoektocht naar Hebe (10) en Sanne (26)
In de zoektocht naar de 10-jarige Hebe en haar 26-jarige begeleider Sanne zoekt de Nederlandse politie naar dashcambeelden van maandag tussen 14 en 18 uur in de omgeving van de A59 tussen Raamsdonksveer en Waalwijk. Al de hele dag wordt er bij onze noorderburen gezocht naar het meisje en haar begeleider. Vooralsnog zonder resultaat.
Lees verder

Michele (51) was al drie dagen dood voor vriend alarm sloeg: "Waarom heeft hij niet eerder gebeld? Of heeft hij mama iets aangedaan misschien?"
Drie dagen lang lag Michele Titeca (51) dood in haar appartement in het centrum van Brugge. Minstens 72 uur, volgens de wetsdokter. En dan pas belde haar vriend C.R. (39) de hulpdiensten. Veel te laat, uiteraard. En dat roept heel wat vragen op, niet in het minst bij de kinderen van Michele. "Hij kan toch niet gedacht hebben dat mama drie dagen lang sliep?", klinkt het.
Lees verder

Hopelijk niet te erg: Thomas Meunier krijgt tik in het gezicht en moet geblesseerd naar de kant
In de tweede ronde van de DFB-Pokal moest Thomas Meunier bij Borussia Dortmund vroegtijdig naar de kant. Hij kreeg op bezoek bij Hannover 96 op het uur een elleboog in het gezicht en kon niet meer verder.
Lees verder

Hooggerechtshof VS keurt executie van man met zware mentale problemen toch goed
Het Amerikaanse Hooggerechtshof is woensdag niet ingegaan op de vraag om de executie van een gevangene op te schorten. Zijn advocaten hadden die opschorting gevraagd omdat de man volgens hen kampt met zware psychiatrische problemen.
Lees verder

Nadat Meryame Kitir voor rust kiest: verdwijnt het taboe op mentale gezondheid ook in de politiek?
Op doktersbevel moet minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) een tijd rusten. De Limburgse is al de derde minister op korte tijd die de Wetstraat (tijdelijk) vaarwel zegt om persoonlijke redenen. Is het taboe rond mentaal welzijn in de - toch wel - politieke machowereld aan het verdwijnen?
Lees verder