Doorgaan naar hoofdcontent

Duitse fitnesstycoon aan boord van neergestort privévliegtuigje: twee lichamen in zee gevonden

HLN
Duitse fitnesstycoon aan boord van neergestort privévliegtuigje: twee lichamen in zee gevonden
Tijdens de zoektocht naar een privévliegtuig met vijf Duitsers en een Zwitserse piloot aan boord dat vrijdag was verdwenen voor de kust van Costa Rica, zijn twee lichamen gevonden in zee. Het gaat om een volwassene en een kind, meldt het Costa Ricaanse ministerie van Gezondheid. De Duitse fitnesstycoon Rainer Schaller was volgens de passagierslijst een van de inzittenden van het vliegtuigje.
Lees verder

Vermiste jongen (11) teruggevonden in Den Haag
De vermiste Jayden (11) is na een intensieve zoektocht "in goede gezondheid" teruggevonden in Den Haag. Dat heeft de politie kort na middernacht in de nacht van zaterdag op zondag bekendgemaakt. Waar de jongen precies werd teruggevonden, wil een woordvoerder niet zeggen omdat het onderzoek nog volop loopt. Jayden werd voor zijn verdwijning vrijdagmiddag voor het laatst gezien aan de Fluitenbergstraat in Den Haag, niet ver van het Zuiderpark.
Lees verder

Red Bull-oprichter Mateschitz (78) overleden
Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz is op 78-jarige leeftijd overleden. Topman Helmut Marko van Red Bull Racing maakte het overlijden van de Oostenrijkse miljardair zaterdag bekend.
Lees verder

Man schiet twee verpleegsters dood in Amerikaans ziekenhuis
Een man heeft zaterdagmorgen (lokale tijd) twee verpleegsters in een ziekenhuis in Dallas, in de Amerikaanse staat Texas, doodgeschoten. De schutter werd neergeschoten door de politie en gearresteerd, heeft districtsrechter Clay Jenkins volgens Amerikaanse media bekendgemaakt.
Lees verder

Duizenden mensen op straat in Washington om Iraanse demonstranten te steunen
In de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn zaterdag duizenden mensen, onder wie heel Iraniërs, de straat opgetrokken om hun steun te betuigen met de manifestanten in Iran. De stoet liep van de National Mall, in het centrum van de stad, tot aan het Witte Huis onder het motto 'Vrouwen, Leven, Vrijheid'.
Lees verder

Xi Jinping vandaag naar verwachting voor derde keer gekozen tot leider van China
De Chinese president Xi Jinping maakt zich op voor een derde termijn van vijf jaar als leider van China. Vandaag wordt naar verwachting bekend dat hij opnieuw is gekozen tot secretaris-generaal van de Communistische Partij van China, de machtigste positie van het land.
Lees verder

COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: "Na meer schreeuwen dan praten tegen de kinderen eindelijk tijd voor ontspanning"
Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Met de herfstvakantie voor de door begint Tom uit te kijken naar wat ontspanning met de zonen. Maar meegaan in de YouTube-marathon van de kinderen vraagt vooral veel inspanning.
Lees verder

INTERVIEW. Erika Vlieghe geprikkeld na roep om onafhankelijke evaluatie van coronabeleid: "Wij zijn géén ayatollahs"
Moet het coronabeleid onafhankelijk doorgelicht worden? Het Laatste Nieuws vindt van wel en schreef vorige week dat het ongehoord is dat zo'n evaluatie in België gebeurt door dezelfde experts die al twee jaar in de cockpit zitten. Voormalig GEMS-voorzitter Erika Vlieghe reageert geprikkeld. "Een evaluatie? Laat maar komen. Wij zijn geen ayatollahs die alle wijsheid in pacht hebben."
Lees verder

WEERBERICHT. Wisselvallige dag met buien en mogelijk onweer, temperaturen tot 21 graden
Vandaag wisselen opklaringen af met veel wolkenvelden en tegen het einde van de voormiddag komen er vanuit Frankrijk buien. Deze buien worden talrijker en intenser tegen het einde van de namiddag en avond, vooral dan in het centrum en het westen van het land en kunnen vergezeld zijn van onweer.
Lees verder

Europol meldt forse toename van aantal plofkraken in Europa
Het aantal plofkraken neemt in Europa drastisch toe. Daarnaast worden ook de explosieven waarmee de criminelen de geldautomaten viseren steeds zwaarder en gevaarlijker. Dat zegt Europol.
Lees verder

Renteloze leningen voor toeristische sector verlengd tot 31 augustus 2023
De termijn voor de ondersteuning die Vlaanderen biedt aan logies en toeristische attracties die investeren in energiezuinigheid, ventilatie, duurzaamheid of digitaliseringstoepassingen, wordt verlengd tot 31 augustus volgend jaar. Dat meldt Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA), die bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) de vraag stelde.
Lees verder

Xi Jinping voor derde keer gekozen tot leider van China
De Chinese president Xi Jinping is opnieuw gekozen tot secretaris-generaal van de Communistische Partij van China, de machtigste positie van het land. Daarmee wordt hij voor een derde termijn van vijf jaar leider van China, wat een breuk met de traditie inluidt.
Lees verder

Xi Jinping eerste Chinese president die derde termijn krijgt
De Chinese president Xi Jinping is zoals verwacht opnieuw gekozen tot secretaris-generaal van de Communistische Partij van China, de machtigste positie van het land. Daarmee wordt hij voor een derde termijn van vijf jaar leider van China, wat een breuk met de traditie inluidt: het was de norm dat partijleiders na maximaal twee termijnen stopten.
Lees verder

Slechts beperkte stijging van wanbetalers die door Fluvius worden opgevangen
Het aantal mensen dat geweigerd wordt door een commerciële energieleverancier en wordt opgevangen door de sociale leverancier Fluvius, is in de eerste negen maanden van dit jaar slechts beperkt gestegen met 5,5 procent. Dat schrijft De Zondag.
Lees verder

Frank Vercauteren over het leven in Rusland, de zoektocht naar een job en Anderlecht: "Als ze de top vier niet halen, is er slecht gewerkt. Op alle niveaus"
In een buitenwijk van Moskou denkt Frank Vercauteren (65) na over de toekomst. Anderhalf jaar na zijn vertrek bij Antwerp is hij klaar voor een nieuwe uitdaging en ziet hij hoe een crisissfeer rond Anderlecht hangt. "De eerste vijf wedstrijden was Mazzu de beste trainer van het land en nu de slechtste? Laat hem werken en analyseer de situatie objectief in verhouding met de middelen die hij heeft."
Lees verder

Arno en Melanie vol ongeloof na onverwachte duo-overwinning in 'Regi Academy': "Gelukkig neemt Hanne het sportief op"
Onverwachte twist in 'Regi Academy'. De Limburgse DJ riep niet één, maar twee stemmen uit als winnaars van zijn talentenjacht. Arno (22) en Melanie (18) zijn de gelukkigen. Het duo is meteen ook samen te horen op de nieuwe single 'Als Ik Mezelf Verlies'. Bekijk hun eerste reactie in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Technopionier Kris (51) beleefde de Zillion-jaren op de eerste rij: "Iedereen bloot en overgoten met champagne… Het kon niet maffer"
Wanneer u volgende week eindelijk de langverwachte 'Zillion'-film kan bekijken, hoort u ook technopionier Kris Vanderheyden uit Halle aan het werk. Hij leverde een deel van de soundtrack bij het verhaal achter de beruchtste discotheek van Vlaanderen. Kris stond er tijdens de hoogdagen van de Belgische clubscene op het podium en laat volgend weekend de ambiance van toen herleven in de Waagnatie in Antwerpen. "Mijn geheugen is clean. Ik ben een van de weinigen die zich nog alles kan herinneren."
Lees verder

Spits Mauro Icardi vertrekt plots en zonder medeweten van Galatasaray naar Argentinië, waar zijn (ex?-)vrouw Wanda Nara het aanlegt met rapper
Aan. Uit. Aan. Uit. Bij PSG waren ze Icardi (29) en de continue geruchtenstroom rond de relatie met zijn partner annex spelersmakelaar Wanda Nara (35) grondig beu. Een uitleenbeurt aan Galatasaray volgde. Enkele maanden later zijn ook de Turken woedend, nadat de spits zomaar naar Argentinië vloog om er zijn (ex-?)vrouw te confronteren met beelden waarop ze intiem is met een rapper.
Lees verder

32-jarige dochter van Jean-Claude Van Damme is een ster op OnlyFans
Bianca Van Damme (32), de dochter van Jean-Claude Van Damme (62), is razend populair op de pikante videosite OnlyFans. Voor een abonnement van elf euro deelt het model spannende kiekjes van zichzelf.
Lees verder

Een 'linkse cult' of hét Britse trots? BBC is al een eeuw het kompas van de Britten
De BBC, de Britse openbare omroep, is een eeuw oud. Al honderd jaar lang zoekt ze naar een formule om zich een rol toe te eigenen in het moderne Verenigde Koninkrijk. Al is dat niet altijd eenvoudig, leert de geschiedenis. Voor de één is 'Auntie Beeb' onpartijdig en nietsontziend, de andere klaagt dat de omroep elitair en doof voor kritiek is. De nationale trots ligt in de vuurlinie van een verdeeld land. "De BBC geldt niet langer als onfeilbaar huismerk."
Lees verder