Doorgaan naar hoofdcontent

Drugsmaffia laat verdacht pakket achter bij familielid van ‘De Algerijn’: huizen uit voorzorg ontruimd

HLN
Drugsmaffia laat verdacht pakket achter bij familielid van 'De Algerijn': huizen uit voorzorg ontruimd
In de Schoenstraat in Borgerhout is vanmorgen rond 8 uur een verdacht pakket aangetroffen. Een voorbijganger zag het pak, dat op een explosief leek, liggen aan een voordeur en verwittigde de politie. In het huis woont een alleenstaande vrouw met een kind. Het zou gaan om een stiefzus van Mohamed Reda C., alias 'De Algerijn'.
Lees verder

Felice Mazzu zit samen met bestuur van Anderlecht in Tubeke, waar hij zo goed als zeker ontslag te horen krijgt
Na nachtelijk overleg op Neerpede zit Felice Mazzu momenteel samen met het bestuur van RSC Anderlecht in Tubeke. Zo goed als zeker krijgt Mazzu daar te horen dat het einde verhaal is. Robin Veldman, die prima werk levert bij de RSCA-Futures, lijkt op korte termijn over te nemen. Hij leidt vandaag de training en zit waarschijnlijk donderdag in de Conference League op de bank tegen FCSB.
Lees verder

Kijk jij morgen ook naar de zonsverduistering? Onze wetenschapsexpert vertelt hoe je dat best doet
Dinsdag tussen 11.09 uur en 13.01 uur valt er in België een gedeeltelijke zonsverduistering waar te nemen. Toch zeker als er niet te veel wolken zijn. Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit hoe zo'n zonsverduistering juist werkt en hoe jij er best kan naar kijken.
Lees verder

Cupido schiet raak in 'Hotel romantiek': vier duo's zijn nog steeds samen
Het nieuwe seizoen van 'Hotel romantiek' was een groot succes. Twaalf kandidaten vonden opnieuw de liefde. Zo'n zes maanden later blijkt dat er ondertussen nog steeds vier duo's gelukkig samen zijn. In totaal trokken er veertien vrouwen en veertien mannen naar het Turkse Cappadocië.
Lees verder

Politievakbonden Haaltert dienen stakingsaanzegging in na 'machtsmisbruik' burgemeester: "Feiten kunnen echt niet door de beugel"
De drie politiebonden van de zone Denderleeuw - Haaltert hebben maandagmorgen een stakingsaanzegging ingediend bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ze pikken "het machtsmisbruik en de intimidatie" van de burgemeester van Haaltert niet. Als de gesprekken met de overheid niets opleveren, kunnen er vanaf 7 november acties volgen.
Lees verder

Politievakbonden Haaltert dienen stakingsaanzegging in: "Voor ons kunnen de feiten echt niet door de beugel"
De drie politiebonden van de zone Denderleeuw - Haaltert hebben vanmorgen een stakingsaanzegging ingediend bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Ze pikken het machtsmisbruik en de intimidatie van de burgemeester van Haaltert niet. Woensdag zit het onderhandelingscomité samen. Als de gesprekken met de overheid niets opleveren, kunnen er vanaf 7 november acties volgen.
Lees verder

Marc Grosjean, gewezen trainer van onder meer Union en Seraing, moet SK Deinze uit het slop halen
Marc Grosjean (64) is de nieuwe trainer van SK Deinze. De gewezen T1 van onder meer Union, Dender en Seraing krijgt de opdracht de oranjehemden weg te leiden van de laatste plaats in de Challenger Pro League.
Lees verder

LIVE CRISIS OP ANDERLECHT. Dagen Mazzu lijken geteld - Spelers strijken neer op Neerpede
De druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag en kost wellicht ook de kop van trainer Felice Mazzu. Alle ontwikkelingen volgt u hier LIVE!
Lees verder

"We zien dat mensen die later afhankelijk worden van alcohol vroeg begonnen zijn": prof bespreekt het effect van langdurig en veel drinken op ons lichaam
Flip Kowlier (45) vierde afgelopen week op Instagram dat hij al 10 jaar geen alcohol meer drinkt. "Ik deed dat namelijk veel te graag. En ik kon het té goed!", schrijft de West-Vlaamse zanger. Hoewel alcoholgebruik nog altijd sterk is ingeburgerd in onze samenleving, beslissen steeds meer mensen om te stoppen of minderen met drinken. Wij vroegen aan prof huisartsengeneeskunde Bert Aertgeerts (KU Leuven) naar de effecten van alcohol op je lichaam, op lange en korte termijn. En wanneer is alcoholschade onomkeerbaar?
Lees verder

Benzine wordt vanaf morgen duurder: prijs tot 2,102 euro per liter
Benzine tanken wordt vanaf morgen duurder, zo maakte de federale overheidsdienst Economie bekend.
Lees verder

Kabeltruien, fleeces, luipaardlogo of een geruite jas: je shopt het zowel voor jezelf als voor je hond bij H&M
Twinning is winning, dat weten we. Maar twinning met je hond? Nog beter, als je het aan H&M vraagt. De Zweedse keten lanceerde een collectie met superschattige kleding voor je hond die we zélf ook zouden, en kunnen dragen. Stuks zoals witte kabeltruien en geruite jassen zijn zowel beschikbaar voor jezelf als voor je viervoeter.
Lees verder

Ann Van den Broeck geeft update over haar strijd tegen borstkanker: "Bijwerkingen steken meer de kop op"
Ann Van den Broeck (45) heeft op Instagram een nieuwe update gedeeld over haar gevecht tegen borstkanker. De musicalactrice liet weten dat ze nu meer last heeft van de AC chemokuur, maar gelukkig kon rekenen op een mentale boost. Zo mocht ze een nieuwe Disneyfilm inspreken én inzingen. "Dankbaar dat ik sessies mocht afbellen, uitstellen en inkorten", schrijft ze
Lees verder

'U vraagt, wij draaien': Filipijnse studenten laten zich van meest originele kant zien als leerkracht vraagt om zelfgemaakte hoofddeksels tegen spieken
Een Filipijnse docente die haar studenten had gevraagd om tijdens de examens een al dan niet zelfgemaakt hoofddeksel te dragen tegen het spieken, heeft gekregen wat ze vroeg én zoveel meer. De studenten namen de oproep van hun leerkracht ernstig en daagden op met eierdozen, helmen, kapstokken met onderbroeken en tal van andere zelfgemaakte 'hoeden'. De originele creaties van de studenten gaan nu viraal.
Lees verder

Bultrug brengt reddingsoperatie in gevaar met achterwaartse salto, maar redt zo zichzelf
Reddingswerkers bij Texada Island in Canada kunnen hun ogen niet geloven tijdens hun laatste reddingsoperatie. Een bultrug doet daarbij een zeldzame achterwaartse salto. Dat doet die niet voor de show, maar om zichzelf te bevrijden. Het touw van een boei zat vast in de mond van het dier. De hele operatie duurde bijna vijf uur. Met de walvis zelf gaat alles goed.
Lees verder

X!NK kondigt extra concert aan
Een terugkeer van jewelste, want het comebackconcert van X!NK op 23 februari 2023 was in een mum van tijd uitverkocht. Daarom kondigt de band nu ook een extra concert aan. Met name op vrijdag 24 februari 2023 zal de iconische groep opnieuw optreden in de Ancienne Belgique in Brussel.
Lees verder

Europa boekt amper vooruitgang in gendergelijkheid, België scoort bovengemiddeld
De Europese gendergelijkheid gaat aan een slakkentempo vooruit, dat blijkt uit de onlangs gelanceerde gendergelijkheidsindex 2022. Ondanks de beleidsmaatregelen is die sinds vorig jaar slechts 0,6 procent gestegen. België scoort wel bovengemiddeld.
Lees verder

LIVE CRISIS OP ANDERLECHT. Mazzu met bedrukt gezicht gespot in Tubeke - Spelers strijken neer op Neerpede
De druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag, terwijl het lot van trainer Felice Mazzu bezegeld lijkt. Alle ontwikkelingen in de crisis op Anderlecht volgt u hier LIVE!
Lees verder

Met dit verwarmingssysteem kan je tot 70 procent op je energiefactuur besparen: hoeveel kost het? En op welke premies heb je recht?
De hoge energieprijzen vragen om zuinigere verwarmingssystemen. Gas en stookolie behoren stilaan tot het verleden en worden vervangen door warmtepompen. Een verwarmingssysteem in huis vernieuwen is echter niet goedkoop. Om de kosten te drukken, kan je rekenen op verschillende premies van de Vlaamse overheid. Bouwsite Livios zocht uit wat de zuinigste verwarmingssystemen zijn en welke premies je ervoor kan aanvragen.
Lees verder

Trucker krijgt voorwaardelijke celstraf, boete en 6 maanden rijverbod na dodelijk ongeval met fietsster Kato (12) in Zwevegem: "Had dubbel voorzichtig moeten zijn"
De 56-jarige vrachtwagenchauffeur die op 18 september 2020 in Zwevegem betrokken was bij het dodelijke ongeval waarbij fietsster Kato Vandenbogaerde (12) het leven liet, is vandaag door de Kortrijkse politierechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden, een boete van 4.000 euro en een rijverbod van 6 maanden. Volgens de politierechter was de trucker onvoorzichtig door Kato en haar fietsende vriendinnetje in te halen.
Lees verder

Ook dat nog: opnieuw ruzie tussen Refaelov en Hoedt
De kelk moet tot op de bodem leeg bij Anderlecht. Er werd in de Jupiler Pro League niet alleen verloren op Standard, ook gingen twee van de meer ervaren spelers serieus in de clinch.
Lees verder