Doorgaan naar hoofdcontent

Drugsbaron ‘De Vingerknipper’ verliest strijd tegen uitlevering vanuit Zwitserland

HLN
Drugsbaron 'De Vingerknipper' verliest strijd tegen uitlevering vanuit Zwitserland
Drugsbaron 'De Vingerknipper' wordt binnenkort uitgeleverd aan ons land. De topcrimineel probeerde zijn uitlevering aan ons land aan te vechten, maar dat is niet gelukt. Hij haalde er nochtans de mensenrechten en een rapport van het Europees Comité ter preventie van Foltering bij. Opmerkelijk voor een crimineel die zelf zijn bijnaam dankt aan het verhaal dat hij met een snoeischaar vingerkootjes afknipt.
Lees verder

LIVE. Vicepremier Petra De Sutter over begrotingsdeal: "We zijn met zeven partijen, dan moet je aanvaarden dat je niet alles binnen kan halen"
De federale regering heeft een akkoord afgeklopt over de begrotingen van 2023 en 2024. Premier Alexander De Croo (Open Vld) stelt de plannen straks om 14.15 uur voor tijdens zijn beleidsverklaring in de Kamer. Zeker is onder meer dat er een overwinstbelasting komt voor energieproducenten en dat het basispakket energie ter waarde van 196 euro per maand verlengd wordt tot het einde van de winter. Een besparing op de welvaartsvastheid van de ambtenarenpensioenen haalde de eindmeet dan weer niet. Hierover kwam het afgelopen nacht nog tot een zware clash tussen de liberalen en de PS. Volg alle ontwikkelingen op de voet bij HLN Live.
Lees verder

LIVE. Begrotingsgesprekken in laatste rechte lijn: energiekorting van 196 euro per maand verlengd, ministers leveren loon in
De onderhandelingen over de begroting duiken de laatste rechte lijn in. Intussen sijpelen de eerste beslissingen al naar buiten. Zo komt er een tijdelijke taks op multinationals en een bankentaks. Het tijdskrediet om voor kinderen te zorgen wordt teruggebracht van 8 tot 5 jaar. Een besparing op de welvaartsvastheid van de ambtenarenpensioenen haalde de eindmeet dan weer niet. Hierover kwam het afgelopen nacht nog tot een zware clash tussen de liberalen en de PS. Het kernkabinet is al sinds vrijdagavond in begrotingsconclaaf. De federale regering wil een begroting opstellen voor volgend jaar en meteen ook voor 2024, omdat het in een verkiezingsjaar niet evident is om nog grote akkoorden te sluiten. Volg alle ontwikkelingen op de voet bij HLN Live.
Lees verder

Hoe ontstaan worstenvingers en wat kan je eraan doen? "Er zijn veel mogelijke oorzaken, en sommige zijn levensgevaarlijk"
Koning Charles is wellicht 's werelds bekendste persoon met worstenvingers, maar hij is lang niet de enige die aan deze aandoening leidt. "Ik schat dat een tiental mensen op de honderd kampen met gezwollen vingers", zegt professor Dirk Devroey (VUB). Maar hoe ontstaan zulke dikke vingers precies? Is het gevaarlijk? En wat kan je ertegen doen? "Er zijn heel wat mogelijke oorzaken, maar soms is het een teken van hartfalen."
Lees verder

William Boeva en z'n vriendin vertellen voor het eerst over hun relatie: "Sommigen dachten dat ik een 'golddigger' was"
William Boeva (32) is al twee jaar gelukkig samen met z'n vriendin Nikki Janssens (33). In 'Humo' vertelt het koppel voor het eerst uitgebreid over hun relatie. "William is een BV en hij heeft een beperking: ik heb tijd nodig gehad om de klik te maken."
Lees verder

William Boeva en z'n vriendin vertellen voor het eerst over hun relatie: "Sommige mensen dachten dat ik een 'golddigger' was"
William Boeva (32) is al twee jaar gelukkig samen met z'n vriendin Nikki Janssens (33). In 'Humo' vertelt het koppel voor het eerst uitgebreid over hun relatie. "William is een BV en hij heeft een beperking: ik heb tijd nodig gehad om de klik te maken."
Lees verder

Franse regering voert druk op om blokkering van brandstofdepots op te heffen
De stakingen bij TotalEnergies en Esso-ExxonMobil houden aan. Nochtans werd gisteravond een akkoord bereikt met een deel van de vakbonden. De Franse regering voert de druk intussen op: ze dreigt te zullen "interveniëren" om de blokkering van de brandstofdepots op te heffen. Zowat een derde van de Franse tankstations kampt met een tekort aan benzine en diesel.
Lees verder

'Star Trek'-acteur William Shatner geeft angst toe tijdens zijn ruimtereis: "Het voelde eerder aan als een begrafenis"
Astronauten beschrijven hun ruimtereizen al tientallen jaren als "adembenemend", maar 'Star Trek'-acteur William Shatner (91), die vorig jaar deelnam aan een eerste vlucht voor ruimtetoeristen met Blue Origin, had toch een andere ervaring. "Alles wat ik zag was de dood", schreef hij in een nieuw boek.
Lees verder

Bewakingscamera legt ontploffing van auto in Edegem vast
De buurtbewoners van de Hazelbos in Edegem zijn vannacht opgeschrikt door de ontploffing van een wagen. Een bewakingscamera aan de voordeur van een huis in de omgeving legde de explosie vast.
Lees verder

Smeren voor het vaderland: Belgische beauty boomt in het buitenland (en deze 5 toppers moet je zeker kennen)
Dat frietjes, wafels, chocolade en bier onze nationale trots zijn, weten we. Maar niet alleen culinair laat ons kleine landje een grote indruk na. Ook Belgische cosmeticamerken winnen steeds meer aan trouwe buitenlandse fans. Vanwaar de plotse populariteit? En vooral: welke merken verdienen een plaats in je badkamer? Onze beautyredactrice zoekt het uit. "In het buitenland staat skincare op basis van je DNA nog in de kinderschoenen. Bij ons kan het al langer."
Lees verder

LIVE. Club Brugge vertrokken naar Madrid: "Zijn een beetje in onze eer gekrenkt na verlies tegen Westerlo"
• Vierde speeldag groep B Champions League • Club telt 9 punten, 6 meer dan Atlético, Porto en Leverkusen • Stadion: Wanda Metropolitano • Scheidsrechter: Danny Makkelie (Ned)
Lees verder

Kim Kardashian uitgejouwd tijdens sportwedstrijd (maar bleef lachen en zwaaien)
Kim Kardashian (41) werd uitgejouwd tijdens een American-footballwedstrijd in Los Angeles. De realityster ging samen met haar zoon Saint (6) en zijn vrienden kijken naar een wedstrijd van de Rams. De groep bevond zich in de VIP-box van het stadium. Wanneer ze plots in beeld verschenen op het grote scherm, weerklonk er geen gejuich maar wel veel boegeroep. Kim bleef verder wuiven terwijl zij en het gezelschap het lawaai negeerden.
Lees verder

Van de 'onzichtbaarheidsmantel' tot mRNA-vaccins: deze kanshebbers grepen naast een Nobelprijs
Na een week gevuld met zes verschillende Nobelprijzen, is de laatste prijs gisteren alweer uitgereikt. Als er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Zo grepen onder meer de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de bedenkers van het mRNA-vaccin naast een Nobelprijs.
Lees verder

Van 'onzichtbaarheidsmantel' tot mRNA-vaccins: deze kanshebbers grepen naast een Nobelprijs
Na een week gevuld met zes verschillende Nobelprijzen, is de laatste prijs gisteren alweer uitgereikt. Als er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Zo grepen onder meer de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de bedenkers van het mRNA-vaccin naast een Nobelprijs.
Lees verder

Na rel met fiscus, familiedrama en vermeend overspel: Hadise blaast huwelijk na amper vijf maanden op
In ons land kwam haar zangcarrière nooit echt van de grond, maar in haar thuisland Turkije is Hadise Açikgöz (36) een absolute superster. Ze leeft er onder een vergrootglas én reikt de pers het nodige 'schandaalmateriaal' aan. Ook nu weer, want haar huwelijk met de steenrijke zakenman Mehmet Dinçerler (34) ligt na amper vijf maanden al aan diggelen, meldt 'Dag Allemaal'. Waarom vroeg Hadise de scheiding aan? En wat met het financiële plaatje? "Mehmet eiste alle juwelen terug die hij haar tijdens hun relatie had geschonken, en dat zijn er véél."
Lees verder

Alweer zwaar onder vuur in Turkije: Hadise blaast huwelijk met multimiljonair na amper vijf maanden op
In ons land kwam haar zangcarrière nooit echt van de grond, maar in haar thuisland Turkije is Hadise Açikgöz (36) een absolute superster. Ze leeft er onder een vergrootglas én reikt de pers het nodige 'schandaalmateriaal' aan. Ook nu weer, want haar huwelijk met de steenrijke zakenman Mehmet Dinçerler (34) ligt na amper vijf maanden al aan diggelen, meldt Dag Allemaal. Waarom vroeg Hadise de scheiding aan? En wat met het financiële plaatje? "Mehmet eiste alle juwelen terug die hij haar tijdens hun relatie had geschonken, en dat zijn er véél."
Lees verder

Bestelwagen knalt tegen boom langs de weg: twee gewonden
Langs de Bruggesteenweg in Gits knalde een bestelwagen deze morgen tegen een boom langs de weg. De bestuurder en de passagier werden gewond afgevoerd naar het AZ Delta in Rumbeke.
Lees verder

Zulte Waregem en Leye sluiten Zinho Gano in de armen
Hekkensluiter Zulte Waregem kiest niet voor een trainerswissel om het tij te keren, maar haalt er een 'nieuwe' aanvaller bij. De probleemsituatie tussen coach Mbaye Leye en de verbannen spits Zinho Gano werd tijdens de afgelopen week ontmijnd. Na een goed gesprek met de coach mag de international van Guinee-Bissau, vorig seizoen goed voor vijftien competitiedoelpunten, opnieuw bij de A-kern aansluiten. Of hij fysiek voldoende in orde is om reeds geselecteerd te worden voor de levensbelangrijke derby zaterdag op KV Kortrijk, moet de komende dagen blijken.
Lees verder

78.000 xtc-pillen en 28 kilo hasj in beslag genomen bij grensoverschrijdende politieactie
De politiediensten van de Benelux-landen en Frankrijk hebben tussen donderdag 6 oktober en zondag 9 oktober een grensoverschrijdende actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme. Dat meldt de federale politie dinsdag in een persbericht. Daarbij werden onder andere meer dan 78.000 xtc-pillen en meer dan 28 kilogram hasj aangetroffen.
Lees verder

LIVE. Federale regering bereikt akkoord over begroting: energiekorting van 196 euro per maand verlengd, ministers leveren loon in
De federale regering heeft een begrotingsakkoord afgeklopt voor volgend jaar én voor 2024, omdat het in een verkiezingsjaar niet evident is om nog grote akkoorden te sluiten. De eerste beslissingen sijpelden al naar buiten. Zo komt er een tijdelijke taks op multinationals en een bankentaks. Een besparing op de welvaartsvastheid van de ambtenarenpensioenen haalde de eindmeet dan weer niet. Hierover kwam het afgelopen nacht nog tot een zware clash tussen de liberalen en de PS. Het kernkabinet zat sinds vrijdagavond in begrotingsconclaaf. Om 14.15 uur wordt premier Alexander De Croo (Open Vld) in de Kamer verwacht om zijn beleidsverklaring af te leggen. Volg alle ontwikkelingen op de voet bij HLN Live.
Lees verder