Doorgaan naar hoofdcontent

Drama bij voetbalwedstrijd in Indonesië: minstens 174 doden nadat supporters veld bestormen

Drama bij voetbalwedstrijd in Indonesië: minstens 174 doden nadat supporters veld bestormen

In Indonesië zijn zeker 174 mensen om het leven gekomen bij een stormloop na een voetbalwedstrijd. Supporters hadden na het laatste fluitsignaal het veld bestormd, waarna de politie traangas inzette. Het gaat om een van de zwaarste stadionrampen ooit.

Lees verder

19-jarige speler van topvolleybalploeg Maaseik met succes gereanimeerd nadat hij in elkaar zakte tijdens oefenmatch

Het was zaterdagavond even schrikken tijdens de oefenwedstrijd tussen Lindemans Aalst en Greenyard Maaseik. De 19-jarige Martin Perin stuikte in tweede set in elkaar, maar is intussen al aan de beterhand. Dat bevestigde de club in een bericht op de website.

Lees verder

Dilbeek en Brussel klaar voor huldiging Remco Evenepoel: hier moet je zondag overal zijn

Zondag wordt Remcodag. Na zijn zege in de Vuelta en zijn wereldtitel vorige week in Australië is het nu zondag 2 oktober tijd om te feesten. Eerst in Dilbeek en nadien op de Grote Markt van Brussel, waar hij op het balkon zal verschijnen, iets wat onder anderen de Rode Duivels hem voordeden.

Lees verder

COMMENTAAR. "Een pluim op de Westelse transferhoed"

Acht! Acht nieuwkomers stonden er zaterdagavond bij Westerlo aan aftrap tegen Zulte Waregem. We noemen ze even op: Bolat, Reynolds, Tagir, Madsen, Mineiro, Akbunar, Gumuskaya en Chadli. Jonas De Roeck leek er oprecht van te schrikken toen we hem het opvallende cijfer voorlegden. Echt merkwaardig hoeven we die reactie niet te vinden. Een goede trainer zou niet met zo'n statistieken bezig mogen zijn.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Iedereen heeft de mond vol over Rocha en Mbokani, maar met deze Thibo Baeten zal Beerschot lang meestrijden om de titel"

"De conclusies die ik na de laatste voorbereidingsmatch op Dessel (1-0 verlies) heb getrokken omtrent Beerschot zal ik moeten herzien. Die avond hing er een ontzettend negatieve sfeer rond doelman Mike Vanhamel, die continu op de korrel werd genomen door de eigen supporters, wat vervolgens afstraalde op de rest van het team."

Lees verder

Nog vol ambitie: wereldkampioen Remco Evenepoel begint huldigingsdag met trainingsrit in de vroege uurtjes

Zondag 2 oktober staan Dilbeek en Brussel helemaal in het teken van Remco Evenepoel. De wereldkampioen wielrennen in Wollongong wordt er op alle mogelijke manieren gehuldigd voor zijn prestaties op het WK en in de Vuelta. Maar de renner uit Schepdaal wil geen dag laten passeren zonder wat stevige trainingsarbeid.

Lees verder

LIVE. Remco Evenepoel wordt een hele dag gehuldigd: mis niets van alle festiviteiten

Wielerminnend België viert. En hoe. Wereldkampioen en Vuelta-winnaar Remco Evenepoel wordt vandaag in thuisgemeente Dilbeek (Schepdaal) en grote buurgemeente Brussel gehuldigd voor zijn sportieve prestaties in het wielerjaar 2022. Een dag vol vieringen staat in het verschiet. Volg het hier een hele dag live.

Lees verder

COMMENTAAR. "Tegen Anderlecht mag het toch iets gretiger bij KV Mechelen"

Steven Defour zag in zijn eerste wedstrijd als T1 zijn KV Mechelen overklast worden door Club Brugge. De Kakkers hebben weinig in de pap te brokken, zeker wanneer een al beduidend sterkere tegenstander nog eens het gaspedaal induwt. Een vervelende conclusie als je ziet welke tegenstanders nog volgen de komende weken.

Lees verder

Kansloos KV Mechelen aast op eerherstel na verlies tegen Club Brugge: "Zondag winnen of het wordt pijnlijk seizoen"

Gemengde gevoelens. We horen deze bondige analyse wel vaker meteen na een match. Meestal betreffende het resultaat. Zaterdag op Club Brugge bleef KV Mechelen met datzelfde gevoel achter, zij het over wat we nu juist moeten denken van de droge 3-0 tegen blauw-zwart. Dramatiseren omdat KV Mechelen ronduit kansloos was en met een 4 op 15 achterblijft? Of relativeren gezien de tegenstander en zich optrekken aan een oerdegelijk eerste halfuur?

Lees verder

LIVE. Pakt Antwerp tiende competitiezege op rij in weerzien met Lamkel Zé?

Op speeldag nummer tien gaat Antwerp voor overwinning nummer tien. Op verplaatsing bij KV Kortrijk staat het voor het eerst oog in oog met Didier Lamkel Zé sinds diens vertrek bij de Great Old. Volg de wedstrijd hier LIVE!

Lees verder