Doorgaan naar hoofdcontent

Dit verandert op 1 november: vaccinatiecentra minder open, maaltijdcheques voor militairen en nieuwe regels voor oldt...

HLN
Dit verandert op 1 november: vaccinatiecentra minder open, maaltijdcheques voor militairen en nieuwe regels voor oldtimers
Nieuwe maand, nieuwe regels. Vanaf begin november zullen de Vlaamse vaccinatiecentra weer minder vaak open zijn. Er gelden ook aangepaste regels voor de oldtimerkeuring, en militairen die in dienst zijn bij Defensie, krijgen voortaan maaltijdcheques.
Lees verder

Elektrische auto's veroorzaken 50 procent meer ongevallen met schade dan benzinewagens: hoe komt dat?
Bestuurders van elektrische auto's veroorzaken aanzienlijk meer ongevallen met schade en verwondingen dan die van auto's met een verbrandingsmotor. Hoe meer vermogen, des te groter de kans op schade, zo blijkt uit cijfers van een grote Duitse verzekeringsmaatschappij.
Lees verder

COLUMN. Wat stel je voor als museum en als talkshow als je nog geen klimaatactivist met secondelijm en soep over de vloer kreeg?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Vincent van Gogh.
Lees verder

Ook premier De Croo liet zich dopen bij beruchte studentenvereniging Solvay: "Gechoqueerd door de berichten"
Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft zich in 1993 laten dopen bij de Solvay Kring, de studentenvereniging waar de VUB een klacht tegen indiende wegens "grensoverschrijdend gedrag". De Croo speelde echter nooit een rol bij het organiseren van de studentendopen.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Over één iets heeft Zuhal Demir gelijk: waar is de rector? Waar is Luc Sels?"
Zuhal Demir (N-VA) bleek wel degelijk te voortvarend. Van een doofpot is geen sprake bij de KU Leuven, wel integendeel, zo concludeert de regeringscommissaris. "Maar over één iets heeft Demir gelijk: waar is de rector? Waar is Luc Sels?", schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. "Dat zo'n prestigieuze instelling, baken van de verlichting, zwijgt na de veroordeling? Een gemiste kans."
Lees verder

"Er is niets veranderd sinds Sanda Dia": waarom Solvay de "Brusselse Reuzegom" wordt genoemd
Verschillende leden van de Brusselse studentenclub Solvay, onder wie de praeses, zijn de toegang ontzegd tot de campus van de VUB. Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend nadat de universiteit zelf een klacht indiende wegens grensoverschrijdend gedrag van de studenten. In mei van dit jaar kregen enkele leden al een sanctie voor grensoverschrijdend gedrag bij een activiteit, maar de klachten bleven binnen komen. Wat weten we over de "Brusselse Reuzegom"? "Iedereen kent hun reputatie en weet dat ze erover gaan."
Lees verder

Hanne viel als enige finaliste af in 'Regi Academy': "Nog een kus van Regi op het podium en daarna niks meer van hem gehoord"
Hoe gaat het met Hanne, de verliezende finaliste van de Regi Academy afgelopen weekend? Heel Vlaanderen had met haar te doen, omdat ze tijdens de grote liveshow in het Sportpaleis als enige nog afviel. Melanie en Arno waren verrast dat ze alle twee mochten toetreden tot de Regi-familie, waardoor Hanne moederziel alleen achterbleef. "Het was wel fijn geweest als er nog een afvaller was geweest om troost bij te zoeken", vertelt ze. Desna wil ook graag weten of ze Regi na afloopt nog gezien of gehoord heeft. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Marc Degryse zag een "onherkenbaar" Club Brugge: "Dit is letterlijk en figuurlijk een gemiste kans op groepswinst"
"Wat een afknapper", vond Marc Degryse Club enorm teleurstellen tegen FC Porto. Blauw-zwart wacht een zware taak in Leverkusen weet onze huisanalist: "Dit is een gemiste kans op groepswinst, want nu moet je daar mogelijk nóg eens gaan stunten. Ze moeten opnieuw het herkenbare Club worden."
Lees verder

WEERBERICHT. Bijzonder zachte dag met temperaturen tot 22 graden
De dag start vandaag lokaal met wat ochtendgrijs, vooral dan in de Ardennen. Nadien krijgen we al snel een afwisseling van vooral hoge wolkenvelden en opklaringen. Naar het westen en het noordwesten toe verschijnen er in de loop van de dag meer wolken en kan er eventueel een lokale bui vallen.
Lees verder

Frances Lefebure en Lieven Scheire ontrafelen 'Ons DNA': "Voor 16.000 euro bepaal je het geslacht van je baby"
"Koen Wauters lust geen koriander, Dina Tersago heeft presentatievrees." Met een resem BV's en zichzelf als proefkonijnen gidsen Lieven Scheire (41) en Frances Lefebure (34) u de komende weken door de wondere wereld van de genetica. "Ik zou nooit betalen voor de oogkleur van mijn baby." Maar het kán wel, zo maken ze duidelijk in het nieuwe programma 'Ons DNA'. En ook andere bizarre feiten komen aan het licht. "Eindelijk viel mijn frank waarom ik koffie, energiedrankjes en cola kan drinken zonder dat het effect op me heeft."
Lees verder

Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert drie maanden in Nederland voor duobaan: "Jan houdt zich bezig met het beeld, ik met de acteurs"
Na drie maanden in Nederland kan regisseurskoppel Jan Verheyen (59) en Lien Willaert (46) dit weekend voldaan naar Vlaanderen weerkeren. Ze draaiden er de verfilming de Nicci French-thriller 'Het Geheugenspel'. Het is al hun derde duobaan achter de camera: "de machine draait steeds beter".
Lees verder

Nieuw pak slaag maakt Europese afgang voor Ajax en Alfred Schreuder compleet: "Defensieve horrormomenten"
Een halfuur kon Ajax woensdagavond wedijveren met Liverpool. Daarna liep het opnieuw mis voor de ploeg van Alfred Schreuder: 0-3. Pijnlijk voor de o zo ambitieuze Amsterdammers, die de crisissfeer maar niet weggejaagd krijgen.
Lees verder

ECB gaat rente in eurozone waarschijnlijk flink verhogen
De Europese Centrale Bank (ECB) voert de rente in de eurozone donderdag naar verwachting opnieuw flink op. Dat is nodig om de hoge inflatie te beteugelen. Maar de vraag is wel wat ECB-president Christine Lagarde zal zeggen in haar toelichting. Steeds meer economen vrezen dat de economie in een recessie kan belanden.
Lees verder

REACTIES. Hoefkens: "Dit was voor veel spelers een goeie les" - Mignolet en Nielsen prediken kalmte: "Voor groepswinst blijven gaan"
"Mijn spelers hebben recht op een mindere prestatie." Carl Hoefkens wil de 0-4 tegen Porto niet dramatiseren. "Maar we moeten de basics van onze principes naleven."
Lees verder

Kate Middleton is volgens Britten hét vrouwelijke rolmodel van 2022
Kate Middleton (40) is voor veel Britten hét vrouwelijke rolmodel van 2022. Dat blijkt uit een recent afgekomen enquête. Opvallend: de voormalige Britse premier Liz Truss, die het in haar vorige functie amper vijftig dagen uitgehouden heeft, staat op de derde plaats.
Lees verder

Videoclip Taylor Swift aangepast na online kritiek: "Dat woord moet niet in beeld"
Taylor Swifts gloednieuwe videoclip is na vijf dagen al aangepast. De scène waarin ze op een weegschaal stapt en het woord 'dik' in beeld komt is niet meer in de clip te zien. De zangeres kreeg afgelopen week de nodige kritiek op de video.
Lees verder

Internationaal Energieagentschap: energiecrisis versnelt overgang naar duurzame energiebronnen
De wereldwijde energiecrisis als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne, kan de overgang naar duurzame energiebronnen versnellen. Heel wat landen nemen kortetermijnmaatregelen om de consumenten te beschermen tegen de stijgende prijzen, maar de crisis dwingt die landen ook tot het sneller doorvoeren van structurele veranderingen. Dat schrijft het Internationaal Energieagentschap (IEA) vandaag in zijn jaarverslag.
Lees verder

Deal Elon Musk en Twitter bijna rond: Musk deelt zelf beelden waarin hij wastafel binnendraagt in hoofdkantoor
Elon Musk heeft op Twitter beelden gedeeld waarin hij een lavabo het hoofdkantoor van Twitter binnendraagt. Hij deed dat op zijn eigen grappige manier en schreef daarbij 'let that sink in!'. De banken die Elon Musk 13 miljard aan krediet hebben toegezegd voor de overname, zijn woensdag dan ook al begonnen met het overmaken van dat bedrag. Musk zou hebben gezegd de aankoop van Twitter vrijdag definitief afronden. In zijn bio op zijn Twitteraccount zegt hij intussen 'Chief Twit' te zijn, oftewel 'de baas van Twitter'.
Lees verder

Nederlander kijkt meer uit naar Elfstedentocht dan naar Olympische Spelen of WK voetbal
Terwijl heel Nederland in 1997 voor het laatst kon genieten van de finish op de Bonkevaart in Leeuwarden, is de Elfstedentocht toch het meest geliefde sportevenement. Uit het recente Sportsector Merkenonderzoek blijkt verder dat het nationale hockeyteam vrouwen van alle sportteams & -clubs in Nederland het meest wordt bewonderd door de Nederlander. Meer dan Ajax of de nationale voetbalelftallen. Aan het onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy deden sinds 2010 54.000 respondenten mee.
Lees verder

Voor eens en altijd: is water met citroen drinken 's ochtends goed voor je metabolisme of niet?
Citroenwater op een nuchtere maag zou je metabolisme 's ochtends een boost geven én kunnen helpen bij afslanken. Maar klopt dat wel, of heeft dat citroenwater minder voordelen dan we denken? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder