Doorgaan naar hoofdcontent

Deze ouders zullen hun zoon nooit terugvinden, fluisteren de soldaten

Deze ouders zullen hun zoon nooit terugvinden, fluisteren de soldaten

Lees verder

Oud-topman Anderlecht gaat Belgische tak Bpost leiden

Jos Donvil wordt de nieuwe ceo van Bpost Belgium. Dat heeft het postbedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Live | Volg hier het openingscollege van Carl Devos met Alexander De Croo

Naar goede gewoonte ontvangt professor Carl Devos ook dit jaar een politieke gast voor zijn openingscollege politicologie. Dit jaar is premier Alexander De Croo (Open VLD) te gast in de UGent. U kunt het openingscollege hierboven live volgen.

Lees verder

Bondscoach Martinez over feestende Eden Hazard: 'Ik wil niet dat het nog gebeurt'

Bondscoach Roberto Martinez heeft voor het eerst gereageerd op de polemiek rond Eden Hazard. De Rode Duivel ging - net als enkele andere Duivels - minder dan 48 uur voor de beslissende Nations League-wedstrijd tegen Nederland feesten in een Brusselse nachtclub. 'Ik wil niet dat dit nog gebeurt', aldus Martinez bij RTBF.

Lees verder

Verdachten van ontvoeringspoging Van Quickenborne eind deze maand voor Nederlandse rechter

De vier Nederlanders die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, moeten eind oktober voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam verschijnen. Die beslist of de verdachten worden overgeleverd aan België.

Lees verder

'Iedereen is in shock, maar niet iedereen is verdoofd'

Al bijna twee weken heerst in Rusland grote paniek over de 'gedeeltelijke' mobilisatie voor Oekraïne. Veel mannen voelen zich in het nauw gedreven. 'Iedere Rus weet: als de autoriteiten zeggen dat het goed komt, wordt het juist alleen maar erger.'

Lees verder

Nobelprijs Fysica gaat naar drie kwantumfysici

Frans wetenschapper Alain Aspect, Amerikaans onderzoeker John F. Clauser en de Oostenrijker Anton Zeilinger winnen de Nobelprijs Fysica met pioniersonderzoek in de kwantummechanica.

Lees verder

Van Tiktok naar elke jongerenfuif: 'memetechno' is de nieuwe muzikale hype

Vergeet Niels en Camille. De helden van de jeugd heten Gladde Paling, Pombak en Natte Visstick. Wie? Dat weet niemand. Maar in een razend tempo veroveren ze Tiktok en Chirofuiven met maffe hits. Ze samplen de jingle van Dovy Keukens. Of steken een loeiharde beat onder Samson & Gert. En daar verdienen ze geld mee. Maak kennis met 'memetechno'.

Lees verder

Familie van Yannick V. dient klacht in wegens doodslag: 'Onbegrijpelijke actie van de politie'

De familie van Yannick V., die vorige week om het leven kwam bij een vuurgevecht met de politie bij een huiszoeking, legt klacht neer tegen de politie wegens doodslag. De familie hoopt op 'een objectief en doortastend onderzoek naar de ware toedracht van zijn dood'

Lees verder

Mountainbiker eert overgrootvader met stunts in oude mijn van Luik

De Belgische mountainbiker Thomas Genon heeft als hommage aan zijn overgrootvader een spectaculair mountainbikeparcours gebouwd in een van de oude mijnen bij Luik. Genon raast in bovenstaande video van de top van de terril naar beneden, tot in de mijngangen waar zijn overgrootvader ooit de kost verdiende.

Lees verder

Goffin boekt onverwachte zege tegen nummer één van de wereld Carloz Alcaraz

In het sterk bezette Nur-Sultan, in Kazachstan, heeft David Goffin gedaan wat weinigen mogelijk achtten: hij won tegen Carloz Alcaraz (7-5, 6-3). Het was wel de eerste officiële ATP-match van de Spanjaard sinds hij zich tot nummer één van de wereld kroonde maar deze stuntzege is vooral Goffins verdienste.

Lees verder

Noord-Koreaanse raket jaagt Japanners de schuilkelder in

Voor het eerst sinds 2017 lanceerde Noord-Korea een raket over Japans grondgebied. 'Een serieuze beproeving voor de hele internationale gemeenschap.'

Lees verder

Zuiniger leven: hoe raakt het u?

De energiecrisis, de inflatie en de aankomende winter dwingen ons om zuiniger te leven. Daar bestaan allerlei middeltjes voor, maar het is ook belangrijk hoe we ons daarbij voelen.

Lees verder

Nieuwe beelden van The Beatles in Japan gelost

Na een jarenlange juridische strijd zijn voor het eerst videobeelden vrijgegeven van de tournee van The Beatles in 1966 in Japan. De film werd indertijd gemaakt door de Japanse politie.

Lees verder

Pauze voor renovatie tuinwijk om toch dubbel glas te onderzoeken

Na heisa in een tuinwijk in Watermaal-Bosvoorde over ramen met dubbel glas dat weer enkel glas zou worden, legt de Brusselse huisvestingsmaatschappij BGHM de werken deels voorlopig stil. Een oplossing voor dubbel glas lijkt nabij.

Lees verder

Europees Hof heeft kritiek op euthanasiecommissie

Ruim tien jaar geleden overleed de moeder van Tom Mortier aan euthanasie. Ze leed aan ondraaglijk psychisch lijden. Het Europees Hof oordeelt dat die euthanasie conform de wet verliep, maar dat de controle achteraf steken liet vallen.

Lees verder

Alle smartphones moeten vanaf eind 2024 zelfde lader hebben

Vanaf eind 2024 moeten smartphones en andere kleine electronicatoestellen verplicht met een USB-C-poort uitgerust zijn. Consumenten zullen daarbij kunnen kiezen of ze samen met hun toestel een nieuwe oplader aanschaffen of niet. Het Europees Parlement heeft hier dinsdag mee ingestemd, ondanks verzet van Apple.

Lees verder

Elke wereldleider zijn loopje: herkent u wie deze komiek nadoet?

De Oostenrijkse komiek Stefan Leonhardsberger heeft op Tiktok video's gedeeld waarin hij verschillende wereldleiders nadoet. Onder meer Barack Obama, Boris Johnson en Vladimir Poetin passeren de revue. Zijn video's werden al miljoenen keren bekeken. Herken jij ze in de video hierboven? 

Lees verder

'Technisch kunnen we dit, het gaat om de politieke wil'

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wuift de kritiek weg op haar voorstel om winsten op elektriciteit boven 130 euro per MWh weg te belasten.

Lees verder

Globetrotter Axel Witsel door de ogen van zijn vader: 'Atlético is de mooiste stap die Axel in zijn carrière al zette'

Axel Witsel (33) voetbalt nog eens in ons land. De Rode Duivel verhuisde deze zomer van Borussia Dortmund naar Atlético Madrid en voegde zo een nieuwe topclub toe aan zijn al rijkgevulde carrière. Vader Thierry Witsel (54) gidst ons door de carrière van zijn zoon. 'Ik geloof niet dat Axel ooit nog in België zal spelen.'

Lees verder

De 'yes we can'-premier in Alexander De Croo

Het college van Alexander De Croo aan de UGent leek bij momenten een try-out voor de verkiezingscampagne die in 2024 wacht. Het niet doorpakken door zijn verdeelde Vivaldi-regering boog hij om naar een toonbeeld van democratie. 'Weet je waar er snel kan beslist worden? In Rusland en China.'

Lees verder

Skigebieden willen energie besparen met tragere skiliften

De energiekosten om een skipiste uit te baten gaan ook fors te hoogte in. Uitbaters onderzoeken verschillende pistes om energie te besparen, waaronder tragere en lichtere skiliften.

Lees verder

The Onion verdedigt recht op satire bij Supreme Court: 'Je moet met uitgestreken gezicht een grap kunnen vertellen'

De vervolging van de maker van een parodiërende pagina op Facebook heeft de makers van The Onion ertoe aangezet om eenmalig een officieel juridisch document op te stellen.

Lees verder

Politie houdt woensdag 24 uur lang flitsmarathon

Wie woensdag met de wagen de weg op moet, let maar beter extra op zijn snelheid. Meer dan honderd lokale politiezones organiseren dan, samen met de federale politie, een nieuwe editie van de flitsmarathon. Die start om 6 uur en duurt 24 uur.

Lees verder

Yellow Tigers verliezen van Japan, kansen op kwartfinale WK slinken

Eén keer stunten tegen een absolute topper, en Argentinië over de knie leggen. Dat is de weg naar de kwartfinales op het WK voor de Yellow Tigers. Tegen topland Japan lukte dat alvast niet, ze verloren met 1-3 (25-21, 20-25, 16-25, 22-25). Woensdag wacht een cruciaal duel tegen de op papier zwakkere Argentijnen.

Lees verder

God is een gokker, Einstein zat ernaast en de kwantummechanica rules

Hoezeer ze ook botst met onze intuïtie, aan de beschrijving van de microwereld door de kwantummechanica valt niet te tornen. Dat hebben de winnaars van de Nobelprijs Natuurkunde aangetoond. In hun ogenschijnlijk bizarre experimenten hield de weirdness van de kwantumwereld steeds stand.

Lees verder

Jongen (4) in kritieke toestand nadat hij in het water belandde in recreatiedomein De Nekker

Een 4-jarige jongen verkeert in levensgevaar nadat hij dinsdagnamiddag in een waterpartij in het sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen was beland. Hoe dat kon gebeuren wordt nog volop onderzocht.

Lees verder

Mijn smaak is beter dan de jouwe. Of niet soms?

Een top 1.000 zonder 'Bohemian rhapsody', het is een forse claim van radiozender Willy. Voor collega Karsten Lemmens een reden om het eens over de smaakpolitie te hebben.

Lees verder

Vicewereldkampioen Christophe Laporte wint Binche-Chimay-Binche

Christophe Laporte heeft Binche-Chimay-Binche (ook bekend als de Mémorial Frank Vandenbroucke) op zijn naam geschreven. De Fransman van Jumbo-Visma was na net geen 199 kilometer, die gekleurd werden door wereldkampioen Remco Evenepoel, de sterkste in een spannende finale.

Lees verder

Countryster Loretta Lynn overleden

De Amerikaanse countryzangeres Loretta Lynn is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar familie via een statement aan persagentschap AP.

Lees verder

Verdachte dood Ilse Uyttersprot moet voor assisen verschijnen

Jurgen D., de verdachte in de zaak van de dood van oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot, wordt verwezen naar het hof van assisen voor moord. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

Lees verder

'Miljoenen' dieren in Vlaamse veeteelt sterven nog voor de slacht

In Vlaanderen zouden elk jaar miljoenen varkens, runderen en kippen sterven nog voor de slacht. Groen roept op om daar iets aan te doen. 'Niet economische efficiëntie, maar dierenwelzijn moet het uitgangspunt zijn.'

Lees verder

Kernreactor Tihange 3 nog tot 15 oktober buiten werking

Kernreactor Tihange 3 zal woensdag niet kunnen herstarten, zoals uitbater Engie eerst dacht. Engie gaat nu uit van 15 oktober.

Lees verder

Audit asieldiensten legt pijnpunten bloot: te weinig personeel en oubollige IT-systemen

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) stelt een fusie voor van de verschillende asieldiensten. Die discussie belooft een politiek mijnenveld te worden.

Lees verder

Smartschool maakt profielfoto's onzichtbaar na TikTok-hype die leerlingen belachelijk maakt

Van lijstjes met 'high class' en 'margi' leerlingen tot lijstjes met koppeltjes op school. Een nieuwe TikTok-hype waarbij leerlingen elkaars profielfoto's van Smartschool gebruiken, heeft ervoor gezorgd dat het digitale leerplatform nu met een update komt die de profielfoto's standaard onzichtbaar maakt.

Lees verder

Vooruit dumpt N-VA als die coalitie maakt met Vlaams Belang

Vooruit blaast alle coalities met N-VA op wanneer de Vlaams-nationalisten zich in 2024 laten verleiden tot een samenwerking met Vlaams Belang.

Lees verder

Waarom Poetin niets te winnen heeft bij een tactische kernbom

Als Rusland kernwapens zou willen inzetten, wordt in de eerste plaats gedacht aan kleinere tactische kernkoppen. Maar zijn die wel geschikt voor het slagveld? De nadelen zijn zo groot dat ook Poetin drie keer zal nadenken.

Lees verder

Nieuw Sky-dossier: vijf arrestaties voor invoer drugs via Antwerpse haven, ook huiszoeking bij ex-gemeenteraadslid

De federale gerechtelijke politie heeft dinsdag vijf mannen opgepakt die ervan verdacht worden meer dan vijf ton drugs te hebben ingevoerd via de haven van Antwerpen. Er was ook een huiszoeking bij een voormalig Antwerps gemeenteraadslid.

Lees verder

Nederlands stadje dat valselijk gelinkt werd aan satanistische pedofielen verliest rechtszaak tegen Twitter

Bodegraven-Reeuwijk, een klein Nederlands stadje van zo'n 35.000 inwoners, heeft het kortgeding verloren dat het had aangespannen tegen Twitter. Het stadje had geëist dat het sociale mediabedrijf alle berichten verwijderde die over een vermeende groep van satanistische pedofielen die in de jaren tachtig actief zouden zijn geweest in de stad. Maar volgens de rechtbank heeft Twitter al genoeg gedaan.

Lees verder

AZ Turnhout stelt alle niet-dringende zorg uit na kabelbreuk

Het AZ Turnhout heeft dinsdag beslist om alle niet-dringende zorg nog zeker tot en met woensdag uit te stellen en ook geen operaties meer uit te voeren. Bij werken werd een glasvezelkabel geraakt die de twee campussen van het ziekenhuis verbindt en heel wat software is daardoor buiten werking.

Lees verder

Elon Musk zet dan toch door met overnamebod Twitter

Nadat de topman van Tesla een eerder bod ongedaan wou maken, stelt Musk nu toch door te willen gaan met de overname van Twitter. Daarmee ontloopt hij mogelijk een rechtszaak.

Lees verder

Brugse jongeren schrijven Belgische voetbalgeschiedenis met zege tegen Atlético Madrid

Jong, gretig, complexloos. Club Brugge is op weg om alle records van de tabellen te spelen in de Champions League. Het versloeg Atlético met 2-0 en pakte nu al meer punten in drie wedstrijden dan het ooit in zes heeft gekund.

Lees verder

Britse regering gaat strenger asielbeleid voeren

De Britse regering zal harder gaan optreden tegen illegale immigranten. Dat heeft de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman dinsdag bekendgemaakt op een congres van de Conservatieve Partij.

Lees verder

Hoeveel nederlagen kan Poetin nog slikken voor hij hard terugslaat?

Voor Moskou is het duidelijk. Rusland kan en mag deze oorlog niet verliezen. Maar het gebeurt wel want ook in het zuiden rukken Oekraïense troepen nu op. En dus kunnen we er gif op innemen dat Poetin steeds driester uit de hoek zal komen. Met meer troepen, met meer retoriek en, zo vrezen we, met meer zware wapens of met terreur.

Lees verder

Brugse jongeren schrijven Belgische voetbalgeschiedenis

Jong, gretig, complexloos. Club Brugge is op weg om alle records van de tabellen te spelen in de Champions League. Het versloeg Atlético met 2–0 en pakte nu al meer punten in drie wedstrijden dan het ooit in zes heeft gekund.

Lees verder

Noord-Koreaanse raket jaagt Japanners de schuilkelder in

Voor het eerst sinds 2017 lanceerde Noord-Korea een raket over Japans grondgebied. 'Een serieuze beproeving voor de hele internationale gemeenschap.'

Lees verder

Oekraïne rolt ook Russische linies langs Dnjepr op

Net als in het noorden, rukt het Oekraïense leger nu ook verrassend snel op in de zuidelijke provincie Cherson. Zelfs ervaren Russische troepen moeten wijken.

Lees verder

Staatsschuld VS op recordhoogte van 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld op een recordhoogte van meer dan 31 biljoen of 31.000 miljard dollar (31 biljoen euro).

Lees verder

Slechts een op de vier treinen rijdt vandaag: 'De actiebereidheid bij het spoorwegpersoneel is groot'

Op het spoor wordt vandaag gestaakt, er geldt een minimale dienstverlening. Volgens de NMBS rijdt een kwart van de treinen in Vlaanderen en Brussel. De meeste piekuurtreinen rijden deze ochtend niet. 'De actiebereidheid bij het spoorwegpersoneel is groot en er rijden zeer weinig treinen', verklaarde Ludo Sempels van ACOD-Spoor woensdag in De ochtend op Radio 1.

Lees verder