Doorgaan naar hoofdcontent

Dertig doden bij stammenconflict in Papoea-Nieuw-Guinea

HLN
Dertig doden bij stammenconflict in Papoea-Nieuw-Guinea
Bij een stammenconflict in Papoea-Nieuw-Guinea zijn zondag dertig doden en vele gewonden gevallen, meldt de plaatselijke krant Post-Courier. Het geweld zou hebben plaatsgevonden op Kiriwina Island, een eiland van 12.000 inwoners voor de oostelijke kust van het land.
Lees verder

Huurders in goedkoopste segment dupe van verlaging registratierechten
De daling van de registratierechten in Vlaanderen maakte de huizen duurder, vooral in het goedkoopste segment. Dat is slecht nieuws voor de huurders van die woningen, schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

VN-vluchtelingenorganisatie vreest catastrofe door geldtekort
De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) heeft voor het einde van het jaar naar eigen zeggen nog minstens 700 miljoen dollar (ruim 708 miljoen euro) aan extra financiering nodig. Meer bezuinigingen zouden volgens UNHCR "catastrofaal" zijn voor mensen in nood.
Lees verder

Kijk jij vandaag ook naar de zonsverduistering? Onze wetenschapsexpert vertelt hoe je dat best doet
Vandaag tussen 11.09 uur en 13.01 uur valt er in België een gedeeltelijke zonsverduistering waar te nemen. Dankzij enkele opklaringen is de kans op een goed zicht groot, meldt het KMI. Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit hoe zo'n zonsverduistering juist werkt en hoe jij er best kan naar kijken. Vandaag zal er ook een livestream zijn van de eclips op HLN Live met een nieuwe lens die ook zonnevlammen filmt.
Lees verder

Verkrachtingszaak KU Leuven: waarom greep universiteit niet eerder in?
Eind oktober 2016 kreeg de KU Leuven het eerste signaal. Iemand was naar de vertrouwenspersoon gestapt: er ging een gerucht rond over hoogleraar F.D. (63), hij zou een studente verkracht hebben. Pas twee jaar later pas werd de professor door de universiteit op non-actief gezet op verdenking daarvan, er liep een gerechtelijk onderzoek. De vraag blijft: waarom greep de universiteit niet eerder in? Volgens de advocaat van het slachtoffer valt de universiteit niets te verwijten.
Lees verder

Zillion-film, waarheidsgetrouw of fictie? "Zelfs als Frank Verstraeten anekdotes vertelt, weet je nooit of dat nu echt gebeurd is of niet"
Eindelijk gaat de film 'Zillion' in première, over de beruchtste discotheek van ons land. Jonas Vermeulen kruipt in de huid van de omstreden Frank Verstraeten. Na 'Studio Tarara' en 'Professor T' is het zijn eerste hoofdrol. Hij had verschillende gesprekken met de echte Verstraeten om het personage beter te kunnen aanvoelen. "Frank heeft goed meegewerkt aan het scenario. Hij had heel veel straffe anekdotes, maar het was soms heel moeilijk om in te schatten of die ook allemaal waarheidsgetrouw zijn", vertelt Jonas aan Showbits.
Lees verder

7 vragen over de 'vuile bom' die Oekraïne welles nietes produceert
Oekraïne heeft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zelf gevraagd om te onderzoeken of het land werkt aan een zogenoemde 'vuile bom', zoals de Russische defensieminister Sergej Sjojgoe beweert. Wat is het verschil tussen een 'vuile bom' en een 'kernbom'? Hoeveel schade kan zo'n 'vuile bom' aanrichten en wanneer werd zo'n bom voor het laatst gebruikt in een gewapend conflict? Oud-kolonel Roger Housen legt uit.
Lees verder

Zus van Cristiano Ronaldo hekelt Erik ten Hag: "Hij laat je aan het kruis sterven" - Toont CR7 vandaag berouw?
De toekomst van Cristiano Ronaldo (37) op Old Trafford oogt hoogst onzeker. Tot onvrede van Katia Aveiro (45), de zus van CR7. Zij vergelijkt de manier waarop Erik ten Hag haar broer behandelt, met de kruisiging van Jezus Christus. Deze ochtend heeft Ronaldo een gesprek met Ten Hag. Kan hij zich niet verzoenen met zijn statuut van invaller, behoort een transfer in de wintermercato tot de mogelijkheden. Komt Chelsea dan weer in beeld?
Lees verder

Na de chaos op Charleroi Airport: welke luchthavens en vliegmaatschappijen scoren het best?
Het is de nachtmerrie van elke reiziger: aankomen op de luchthaven, maar je vliegtuig zien vertrekken zónder jezelf en je gezin aan boord. Dat gebeurde vorige week op de luchthaven van Charleroi, waar een staking van het veiligheidspersoneel ongeziene chaos veroorzaakte. Een vertraging of staking volledig uitsluiten is onmogelijk. Maar de keuze van luchtvaartmaatschappij én luchthaven kan een rol spelen, zo blijkt uit statistieken. "Al biedt het zeker geen garantie", zegt reisexpert Pierre Fivet.
Lees verder

Charlotte uit 'Regi Academy' brengt eerste single uit: "Een antwoord op al die mannen die niet aanvaarden dat ik lesbisch ben"
'Leuk geprobeerd' heet de eerste single van Charlotte Canoot (25), die u kent uit 'Regi Academy'. Een verwijzing naar haar eigen liefdesleven. "Hoe vaak denken mannen niet dat ze mij kunnen 'bekeren', of dat ik de juiste nog niet ben tegengekomen?", stelt ze zich de vraag in 'Dag Allemaal'.
Lees verder

Belgische bedrijven boeken hoogste marges ooit: "Het is niet omdat de prijzen met 10% stijgen, dat hun kosten dat ook doen"
De winstgevendheid van de Belgische bedrijven was nooit zo hoog als de voorbije maanden. Hun margevoet - een indicatie voor de winstgevendheid - lag in het tweede kwartaal van dit jaar historisch hoog. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. Betalen we te veel voor onze producten?
Lees verder

Claire (79) en Dirk (68) uit 'Hotel Romantiek' zijn vurig verliefd: "We zijn nog altijd seksueel geïnteresseerd"
"Vroeger dacht ik: als ik morgen doodga, zou ik dat niet erg vinden. Maar nu zeg ik dat niet meer. Ik wil nog zoveel mogelijk profiteren van het leven, samen met Dirk." Na dertien jaar als weduwe had Claire (79) nooit gedacht nog verliefd te kunnen worden. Tot ze dankzij 'Hotel Romantiek' op Dirk (68) botste. "Het lot bracht ons samen", vertellen ze aan 'Dag Allemaal'.
Lees verder

Hogere 'boetes' voor sociale huurders die te ruim wonen
Sociale huurders die meer kamers hebben dan gezinsleden, zullen meer druk ervaren om te verhuizen naar een kleinere sociale woning. Op initiatief van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) verhoogt de Vlaamse regering de 'boetes' per kamer naar gemiddeld 57 euro, waardoor sociale huurders die niet verhuizen makkelijk 100 euro per maand extra zullen betalen. "Maar de bedoeling is natuurlijk dat ze wél verhuizen."
Lees verder

EXCLUSIEF. Kijk binnen in de duurste villa ter wereld: "De vraagprijs is 471 miljoen euro"
Vastgoed is duur, maar de prijs voor een villa in hartje Rome breekt alle records. 471 miljoen euro, dat is de vraagprijs van Villa Aurora. Daarmee is het het duurste huis ter wereld op de vastgoedmarkt. De Vlaamse luxemakelaar Ignace Meuwissen zoekt een koper en geeft HLN een unieke rondleiding. Kijk binnen in de Romeinse villa van bijna een half miljard euro.
Lees verder

Amnesty International: "Onderzoek aanvallen in de Gazastrook als oorlogsmisdaden"
Amnesty International vraagt het Internationaal Strafhof om drie specifieke militaire acties in de Gazastrook te onderzoeken als oorlogsmisdaden. Dat meldt de organisatie in een persbericht. In de publicatie 'They were just kids: Evidence of war crimes during Israel's August 2022 Gaza offensive' reconstrueert de mensenrechtenorganisatie de omstandigheden rond drie aanvallen.
Lees verder

Reünieshows van XINK in sneltempo uitverkocht: "Zelfs m'n zoontje van twee kent onze muziek"
De mannen van XINK maken een comeback om u tegen te zeggen. Op anderhalf uur waren hun twee reünieconcerten in de Ancienne Belgique volledig uitverkocht, twee extra shows zijn intussen aangekondigd. "We hebben nooit beseft hoe populair we waren", vertelt zanger Jonas Meukens.
Lees verder

Een onvermijdelijke exit, maar wel een adieu van een half miljoen: Mazzu strijkt stevige ontslagvergoeding op
Ciao, Felice. Vijf maanden na zijn aanstelling heeft Anderlecht Felice Mazzu (56) aan de deur gezet. Na de wanvertoning op Sclessin zag het bestuur geen andere uitweg meer. Robin Veldman neemt op korte termijn over. Voor Mazzu is het al het tweede ontslag in drie jaar, maar ook nu houdt hij er een mooie ontslagvergoeding aan over.
Lees verder

Kamal Kharmach betaalt hele zaal een rondje tijdens show: "Om de organisatoren te steunen"
Het zijn dure tijden en dat weet financieel expert en comedian Kamal Kharmach (30) als geen ander. Om de organisatoren van een try-out te steunen, trakteerde hij daarom de hele zaal aanwezigen op een drankje. "Voor hen is het vaak moeilijk om uit te kosten te raken."
Lees verder

WEERBERICHT. Dag begint wisselvallig, daarna droog en meer zon
Het is eerst nog licht wisselvallig met op vele plaatsen veel bewolking en vooral aan zee en mogelijk ook in de Ardennen een bui. In de loop van de dag wordt het overal droog met geleidelijk meer zon. De maxima schommelen tussen 13 à 14 graden in de Hoge Ardennen en 17 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het zuidwesten en krimpt tegen de avond naar zuid, meldt het KMI.
Lees verder

"Nóg wat drama voor hun docureeks": onze chef voetbal keek mee naar de persconferentie van de voorzitter
'Mauve' - de docureeks van paars-wit - krijgt content in overvloed. Inclusief een aanzienlijke dosis drama. En plotwendingen. Want wat is daar de voorbije jaren nu allemaal niet gebeurd, vraagt onze chef voetbal zich af. "Je hebt een telraam nodig om het aantal personeelswissels bij te houden. Maar als de resultaten er niet zijn, dan is de coach afdanken de evidente en de gemakkelijkste zet. Een scoutingsdepartement, laat staan een spelersgroep, gooi je niet zomaar op straat."
Lees verder