Doorgaan naar hoofdcontent

Delilah (23) uit Evergem raadt Het Geluid met 'een kartonnen doosje eieren openen': “Die 44.600 euro delen we met m...

HLN
Delilah (23) uit Evergem raadt Het Geluid met 'een kartonnen doosje eieren openen': "Die 44.600 euro delen we met mijn schoonbroer"
445 mensen gingen haar voor, maar het was de 23-jarige Delilah DeCorte uit Evergem die op vrijdagochtend Het Geluid van Qmusic raadde. Het geluid van een doosje eieren dat opent, levert haar 44.600 euro op. "Ik kan dat gevoel niet omschrijven", klinkt het bij de overgelukkige en behoorlijk geschrokken medewerkster van brasserie Pakhuis.
Lees verder

Vrijdag wel genoeg opvang voor families en minderjarigen bij Fedasil, ongeveer 3.500 mensen op wachtlijst
In tegenstelling tot donderdag kregen vrijdag alle families en niet-begeleide minderjarigen die zich hebben aangemeld bij Fedasil wel een plaats in het opvangnetwerk. Dat meldt het federaal agentschap dat instaat voor de opvang van asielzoekers. Aan onze redactie laat adjunct-woordvoerder Lies Gilis van Fedasil weten dat er ongeveer 3.500 mensen op de wachtlijst voor een opvangplek staan.
Lees verder

Lotte Kopecky begint aarzelend aan omnium, medaille lijkt ver weg met nog twee onderdelen te gaan
Lotte Kopecky (26) is na twee nummers op achtervolgen aangewezen in het omnium. Onze landgenote, die gisteren nog wereldkampioen afvalling werd, begon met een 19de plaats in de scratch en een 10de plek in de tempo race. Na twee van de vier onderdelen staat ze pas 14de. Een medaille, laat staan de wereldtitel, wordt een lastige opdracht.
Lees verder

Mooie affiches op het programma: neem deel aan de Gouden 11 en maak kans op de hoofdprijs van 10.000 euro
Met Standard-Antwerp, Anderlecht-Club Brugge, KV Kortrijk-Zulte Waregem en AA Gent-KV Mechelen staan er dit weekend heel wat mooie affiches op het programma. Kun jij voorspellen welke spelers het verschil zullen maken? Bewijs met de Gouden 11 dat jij de grootste kenner van het Belgische voetbal bent en maak kans op de hoofdprijs van 10.000 euro.
Lees verder

Hoe kon drugsbaron Flor Bressers zo lang onopgemerkt in Zwitserland rondlopen? En wat heeft hij allemaal op zijn kerfstok? 7 vragen beantwoord
"Most Wanted" Flor Bressers (36) is vrijdagmiddag met een speciale vlucht vanuit Zwitserland naar België uitgeleverd. Bressers was één van de meest gezochte Belgische drugscriminelen tot het FAST-team van de federale politie hem in februari 2022 op het spoor kwam in een penthouse in Zürich. Hij moet hier vier jaar cel uitzitten en riskeert bovenop zware veroordelingen in twee nog lopende drugsdossiers.
Lees verder

Geklist nadat hij een luxemansion van 400.000 euro bestelde op Tomorrowland: drugsbaron Flor Bressers met privévlucht naar Belgische gevangenis gebracht
"Most Wanted" Flor Bressers (36) is vrijdagmiddag met een speciale vlucht vanuit Zwitserland naar België uitgeleverd. Bressers was één van de meest gezochte Belgische drugscriminelen tot het FAST-team van de federale politie hem in februari 2022 op het spoor kwam in een penthouse in Zürich. Hij moet hier vier jaar cel uitzitten en riskeert bovenop zware veroordelingen in twee nog lopende drugsdossiers.
Lees verder

Aanvraagtermijn verwarmingspremie verlengd tot 1 november: zo ga je te werk
Het blijft tot 1 november mogelijk een aanvraag in te dienen voor de verwarmingspremie van 100 euro. Dat melden de bevoegde ministers Pierre-Yves Dermagne (PS) en Tinne Van der Straeten (Groen) vrijdag. Aanvragen kan op de website van de Federale Overheidsdienst Economie.
Lees verder

Hongarije lanceert volksraadpleging over Europese sancties tegen Rusland
In Hongarije is vrijdag eenr "nationale raadpleging" over de sancties van de Europese Unie tegen Rusland gelanceerd. "Wij menen dat de sancties ons kapotmaken", zo stelt de regering van de nationalistische premier Viktor Orban op haar Facebookpagina bij de publicatie van de vragenlijst.
Lees verder

Bewoners van meeste getroffen panden mogen naar huis in Oostende: "Maar we raden af om er vannacht te slapen"
De bewoners van de getroffen panden in Oostende mogen - onder begeleiding van politie en brandweer - even terug naar huis. Eventjes maar, om spullen op te halen. Later vanavond zouden de meeste gebouwen opnieuw vrijgegeven worden. "Maar we raden af om er vannacht al te slapen", aldus burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Op de onderstaande beelden is de schade te zien in een van de aanpalende woningen.
Lees verder

"ING opnieuw verstrikt in strafzaak wegens witwassen"
De Nederlandse grootbank ING is in eigen land opnieuw verstrikt geraakt in een strafrechtelijk onderzoek naar schendingen van de antiwitwaswet. Dat schrijft zakenkrant Het Financieele Dagblad na eigen onderzoek.
Lees verder

Drone-oorlog in Oekraïne: van een 14 meter lang Sovjet-tuig tot een spionnetje dat in je handpalm past
In Oekraïne is een tweede soort van drone ontdekt die de Russen kopen van Iran — de zogenaamde kamikazedrones. Maar terwijl die het conflict nu echt tot de eerste grote drone-oorlog laten evolueren, zijn ze aan de Russische kant eigenlijk maar een zwaktebod. We leggen uit waarom en wat er nog allemaal wordt gebruikt.
Lees verder

Onze watcher voelt spanning in het Lotto Park: "Vindt Anderlecht weer aansluiting met het peloton of wordt het een hopeloze achtervolging?"
Drie of negen punten achter Club Brugge. Een wereld van verschil. Anderlecht kan weer tussen de mensen staan als het straks de topper wint. In het andere geval begint Anderlecht aan een hopeloze achtervolgingsrace om nog een plaatsje in de top vier te bemachtigen. "Hoe presenteert Anderlecht zich voor eigen volk?", vraagt onze watcher Kjell Doms zich af. "De makke bende die in Mechelen één helft over het veld slofte of die ploeg die na rust plots wel weer wist hoe ze met drang naar voren moesten spelen?"
Lees verder

Swiss meet vliegtuig 'haaienjasje' aan om brandstof te besparen
Een vlucht van Swiss van Zürich naar Miami heeft vrijdag de primeur gekaapt van eerste vlucht waarbij het vliegtuig 'ingepakt' is in een folie met de eigenschappen van de huid van een haai. Dankzij de haaiachtige omhulling verbruikt het toestel minder brandstof en stoot het minder CO2 uit.
Lees verder

'Harry Potter'-acteur Robbie Coltrane op 72-jarige leeftijd overleden
Acteur Robbie Coltrane, bekend van onder meer de 'Harry Potter'-filmreeks, is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn agent.
Lees verder

Koen Wauters is op zijn hoede voor het oprukkend jong geweld van VTM: "Ik ga mij niet zomaar opzij laten schuiven"
Met z'n 55 lentes is Koen Wauters veruit de ancien bij 'The Voice', het programma waar hij nu al acht seizoenen lang coach is. Met de komst van Mathieu Terryn en Jan Paternoster kozen de makers dit jaar resoluut voor verjonging. Niet dat hij zich daardoor bedreigd voelt, zegt Wauters in 'Dag Allemaal'. "Er wordt veel gelachen met het feit dat ik de ancien ben, maar het heeft ook z'n voordelen." De zanger reageert verder op de keuze voor Jens Dendoncker als presentator van 'The Masked Singer' en vertelt wat z'n toekomstige tv-plannen zijn. "Na de pilootaflevering konden we alleen maar concluderen: 'Dit is nog niet goed genoeg.'"
Lees verder

Drama in Nederland: 22-jarige motorrijder komt om bij crash, twee dagen later overlijdt z'n moeder na hartstilstand
Triest nieuws uit Nederland. Motorrijder Victor Steeman (22) overleed dinsdag na een crash in Portugal. Gisteren liet zijn moeder het leven na een hartstilstand.
Lees verder

Ongebruikte batterij in verpakking vat vuur in fietsatelier: "Heel zeldzaam, maar ik heb het wel zitten"
Een brandende fietsbatterij heeft vrijdagochtend voor flink wat schade gezorgd in de garage van Peter Wouters en zijn gezin in Geel-Ten Aard. Die ruimte doet dienst als z'n fietsatelier. Nochtans was de batterij niet aan het opladen en zat ze zelfs nog in de verpakking. "Een slechte batterij herken je jammer genoeg niet aan de buitenkant."
Lees verder

Fabio Van den Bossche verovert brons in de puntenkoers op het WK baanwielrennen
Fabio Van den Bossche (22) heeft op het WK baanwielrennen de bronzen medaille veroverd in de puntenkoers. Het goud was een prooi voor de Nederlander Yoeri Havik, de Duitser Roger Kluge greep het zilver.
Lees verder

Football Talk. Man City breekt contract Foden open tot 2027 - Kapitein Teuma drie jaar langer bij Union
Manchester City heeft het contract van Phil Foden opengebroken. Het jeugdproduct ligt nu tot 2027 vast bij de Citizens. De 22-jarige Foden maakt sinds 2017 deel uit van de hoofdmacht in het Etihad Stadium. Dit seizoen liet hij reeds zes doelpunten en drie assists optekenen in competitieverband, waaronder een hattrick in de riante 6-3 overwinning tegen rivaal Manchester United.
Lees verder

Catrastrofale hongersnood dreigt voor Haïti wegens blokkade door gangsters
In Haïti hebben 19.000 mensen in Cité Soleil, een van de grootste sloppenwijken in de hoofdstad Port-au-Prince, het vijfde en hoogste niveau van voedselonzekerheid bereikt. Daarmee is sprake van een humanitaire ramp, zo waarschuwde het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties vrijdag.
Lees verder