Doorgaan naar hoofdcontent

De militaire elites 'siloviki' plaatsen Poetin voor moeilijk dilemma

HLN
De militaire elites 'siloviki' plaatsen Poetin voor moeilijk dilemma
Niet alleen op het Oekraïense slagveld wordt er heftig gestreden, maar ook in Rusland ontvouwt zich een strijd tussen nationalistische belangengroepen. Poetin heeft hun steun broodnodig en moet ze allemaal tevreden houden, maar daar slaagt hij momenteel niet in. Vooral de 'siloviki' - een militaire elite met een eigen sterke machtsbasis - plaatsen hem voor een moeilijk dilemma.
Lees verder

Geen verschillende berekeningsmethode meer voor variabele contracten: het wordt duidelijker welk energiecontract nu het best is voor jou
Vanaf november 2022 zullen de energieregulators VREG, CWaPE, BRUGEL en CREG een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. De nieuwe methode, die door de VREG, de Vlaamse Regulator voor Energie en Gas, sinds mei 2022 wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden. Hierdoor krijg je een juister beeld op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen.
Lees verder

Drie maanden rijverbod voor voetbalcoach Stijn Meert: ex-prof zat onder invloed van cocaïne achter het stuur
Stijn Meert (44), voormalig profvoetballer bij onder meer KV Kortrijk en Zulte Waregem, moet zijn auto een tijdje aan de kant laten staan. Op weg naar huis na een feestje haalde de politie hem uit het verkeer. Meert bleek onder invloed van cocaïne.
Lees verder

'Dahmer' op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
'Monster: The Jeffrey Dahmer Story' wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
Lees verder

"Dit is héél slecht voor je tanden": expert neemt dieethypes van bekend Vlaanderen onder de loep
Kobe Ilsen, Lesley-Ann Poppe, Eddy Planckaert, Ian Thomas... De lijst van BV's die stevig aan het afvallen zijn geslagen, is lang. Elk zweert bij z'n eigen methode, de ene al extremer dan de andere. Maar hoe verantwoord is dat allemaal? Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZA, geeft in Dag Allemaal zijn onverbloemde mening over de voordelen en valkuilen. En wat werkt er écht om af te vallen? "Het gevaar van verslaving loert om de hoek."
Lees verder

Spanje en Portugal nemen Oekraïne mee in hun kandidatuur voor WK 2030
Oekraïne doet definitief mee met de Spaanse en Portugese plannen om het WK voetbal van 2030 te organiseren. De voetbalbonden van de Zuid-Europese landen hebben het nieuws, dat dinsdag was uitgelekt, bevestigd op een persconferentie op het Zwitserse hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA.
Lees verder

Estland wil dat NAVO onderwaterbewaking pijpleidingen op zich neemt
Na de aanvallen op de pijpleidingen Nord Stream 1 en 2 heeft de Estse defensieminister Hanno Pevkur gepleit voor een onderwaterbewaking door de NAVO en een betere informatie-uitwisseling. "De NAVO doet al jaren aan luchtruimbewaking boven de Oostzee", aldus Pevkur aan 'Die Zeit'. "We willen nu ook nadenken over onderwaterbewaking."
Lees verder

BV 24/7. Dries Mertens en Kat Kerkhofs genieten samen met hun kindje van de zon en Eline De Munck straalt in rode galajurk
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Te moeilijke markt: nog maar keuze uit twee energieleveranciers in Brussel
Brusselaars die een nieuw contract willen afsluiten voor de levering van elektriciteit of aardgas, kunnen nog maar terecht bij twee leveranciers: Engie Electrabel en TotalEnergies. De rest heeft Brussel verlaten, wegens een te moeilijke markt.
Lees verder

"Hoe kan het dat ze hem pas na 20 minuten zijn gaan zoeken?": Familie van kleuter (4) die gereanimeerd moest worden nadat ze hem aantroffen in waterplas blijft achter met veel vragen
De familie van Aiden (4) houdt zijn adem in, bidt en hoopt op een mirakel. Al zit de vrees op een slechte afloop er wel in. De jongen uit Bonheiden werd dinsdag bewusteloos uit een waterplas in De Nekker gehaald. Hij werd gereanimeerd, maar zijn toestand is zorgwekkend.
Lees verder

Welke tussendoortjes zorgen ervoor dat je 's avonds niet weer die zak chips opentrekt?
We lezen het overal: tussendoortjes passen wel degelijk in een gezond eetpatroon. Maar wélke snacks zijn dan de beste optie om 's avonds niet opnieuw te eindigen met een lege chipszak in de hand? En bestaan er snacks waar je zorgeloos van kan blijven eten zonder dat het ongezond wordt? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt alle vragen en deelt 3 snackrecepten.
Lees verder

Van welke tussendoortjes kan je blijven snacken zonder dat het ongezond wordt?
We lezen het overal: tussendoortjes passen wel degelijk in een gezond eetpatroon. Maar wélke snacks zijn dan de beste optie om 's avonds niet opnieuw te eindigen met een lege chipszak in de hand? En bestaan er snacks waar je zorgeloos van kan blijven eten zonder dat het ongezond wordt? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt alle vragen en deelt 3 snackrecepten.
Lees verder

Netflix-serie 'The Crown' wanhopig op zoek naar (jonge) prins Harry: alle inschrijvingen welkom
Het wachten is bijna voorbij. Vanaf 9 november verschijnt het vijfde seizoen van de populaire serie 'The Crown' op Netflix. Er komt ook nog een zesde seizoen aan, waarin onder meer de rollen van prins William en prins Harry erg belangrijk zijn. Maar voor die laatste is nog altijd geen geschikte acteur gevonden. Altijd al gedroomd van een acteercarrière? Liefhebbers kunnen een poging wagen en zich inschrijven via de officiële castingsite.
Lees verder

Waarom Carl Hoefkens héél bewust niet juicht bij goals van Club Brugge
Niet juichen bij de 1-0. Geen krimp bij de 2-0. Hoe doét Carl Hoefkens dat toch? Maar vooral: waarom? "Een coach coacht. Hij beleeft een match niet zoals een supporter, dat vergeten we soms", zegt sportpsycholoog Paul Wylleman. En om te coachen moet hij vooral zijn spelers bij de les houden. "Wanneer een coach plots breekt met zijn stijl, zullen spelers onbewust meer bezig zijn met wat er met de trainer aan de hand is."
Lees verder

LIVE (do, 21u). Vanhaezebrouck ziet De Sart terugkeren in selectie voor duel tegen Djurgaarden
• Conference League • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • AA Gent en Djurgaarden spelen om de leidersplek
Lees verder

'Overwatch 2' geteisterd door ddos-aanvallen
Cybercriminelen plagen de lancering van 'Overwatch 2', die dinsdag verscheen. Spelers klagen over verbindingsproblemen en enorm lange wachtrijen om in te loggen op de firstpersonshooter.
Lees verder

Open Vld wil volgende indexverhoging voor een stuk netto laten uitkeren: "Werknemer verliest niets, kosten voor bedrijven lager"
Open Vld pleit ervoor de volgende indexverhoging met 2 procent voor een stuk netto te laten uitkeren. Op die manier willen de Vlaamse liberalen de kost van de inflatie voor de bedrijven wat drukken en hun loonkosthandicap tegenover het buitenland beperken. Dat heeft Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert verklaard in 'Villa Politica'.
Lees verder

Man kritiek na zware klappen in Peer: meerdere verdachten opgepakt
In Peer is deze namiddag een zware vechtpartij uitgebroken waarbij één persoon ernstig gewond raakte. De politie heeft drie verdachten opgepakt.
Lees verder

Turkse president Erdogan neemt deel aan nieuwe Europese 'burentop'
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de nieuwe Britse premier Liz Truss maken donderdag hun opwachting op een nieuwe Europese top in Praag. Zij en nog een veertigtal collega-leiders nemen deel aan een nieuw overlegforum voor EU-landen en hun buren.
Lees verder

Klimaattop VN wordt gesponsord door... Coca-Cola: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin"
Het is een beetje alsof Kom op tegen Kanker zich zou laten sponsoren door het sigarettenmerk Marlboro. Toch dacht de VN-klimaatconferentie, COP27, dat het een goed idee was om een sponsordeal te sluiten met Coca-Cola. Het bedrijf wordt door verschillende milieugroeperingen als 's werelds grootste vervuiler bestempeld en wordt nu door campagnevoerders beticht van 'greenwashen'.
Lees verder