Doorgaan naar hoofdcontent

“De eerste 1.000 dagen van kind hebben gevolgen voor het leven.” Expert legt uit wat je als ouder best wel en nie...

HLN
"De eerste 1.000 dagen van kind hebben gevolgen voor het leven." Expert legt uit wat je als ouder best wel en niet doet
Crisis in de kinderopvang: ook kinderen lijden eronder. Zij brengen een groot deel van hun eerste 1.000 dagen door in een crèche en die zijn extreem bepalend voor hun vorming. "Wordt een kind dan aan z'n lot overgelaten? Dat kan een vertrouwensbreuk geven voor het leven", zegt pedagoge Marijke Bisschop. Ze schetst wat een kind echt niet kan missen die eerste 1.000 dagen en hoe je als ouder zorgt dat dat goed loopt. "Van hot naar her gezeuld worden is moeilijk voor jonge kinderen."
Lees verder

Amerikaanse rapper pakt tijdens concert uit met 'cannabiskanon'
Festivals en wietgeur, het is een bekende combinatie. Een Amerikaanse rapper gaat nog een stapje verder dan het opsteken van een jointje. Tijdens zijn nummer 'Smoke That' pakte Chucky Chuck uit met een omgebouwde bladblazer als 'cannabiskanon' om zijn publiek te bedwelmen.
Lees verder

"Hij lijkt op mijn 70-jarige vader": Johnny Depp ziet er plots heel anders uit
Fans zijn geschrokken van het nieuwe voorkomen van Johnny Depp (59). De zanger en acteur is momenteel doorheen de VS aan het touren. Dinsdag trad hij op in New Jersey. Depp droeg toen zijn haren los en had ook niet het baardje dat mensen gewend zijn van hem. Fans vinden dat hij er onverzorgd uitziet en ook opgeblazen.
Lees verder

Angela Lansbury redde haar verslaafde dochter van sekteleider Charles Manson: "We waren er nét op tijd bij"
De zopas overleden Angela Lansbury (96) stond vooral bekend om haar acteerprestaties in 'Murder She Wrote' en haar rol als Mevrouw Tuit (Mrs. Potts) in 'Beauty and the Beast', maar wat niet iedereen weet, is dat ze ook in het echte leven een beest verjaagd heeft. Ze redde haar dochter Deirdre, zwaar verslaafd aan heroïne, uit de klauwen van sekteleider Charles Manson. Als het niet aan de waakzame moeder had gelegen, was ze er waarschijnlijk niet meer geweest. "Ze betaalde zijn kleren, eten én auto met mijn creditcard."
Lees verder

'The Big Bang Theory'-ster Kaley Cuoco zwanger van eerste kindje (én verklapt meteen het geslacht)
Kaley Cuoco (36) deelt heuglijk nieuws op haar Instagram. Zij en haar vriend, 'Ozark'-acteur Tom Pelphrey (40), zijn in verwachting van hun eerste kindje, een dochtertje.
Lees verder

Deze vijf spelers maakten al indruk op Gilles De Bilde in de Champions League
Club Brugge kijkt vanavond Atlético Madrid in de ogen. Een gelijkspel volstaat voor blauw-zwart om een plaats in de 1/8ste finales van de Champions League af te dwingen. Gilles De Bilde vertelt welke vijf spelers al het meeste indruk op hem hebben gemaakt tijdens deze campagne. Onze analist kiest onder meer voor twee spelers van de Belgische landskampioen. Ga je akkoord of toch niet? Bewijs dat jij de grootste kenner bent van het kampioenenbal met de Gouden League en win 5.000 euro cash.
Lees verder

1 op de 3 heeft nà borstkanker nog aanhoudende pijn. Expert: "Na de behandeling volgt de emotionele klap"
De kanker is weg, maar de pijn blijft. Dat is de realiteit voor een op de drie mensen die borstkanker overwinnen. "En die pijn kan jaren blijven aanslepen", vertelt onderzoekster Eva Roose (VUB). Het is een probleem waar ex-patiënten amper over spreken, en dat wil de experte veranderen. Ze legt uit wat de pijnklachten veroorzaakt en welke oplossingen er bestaan: pijnstillers lijken alvast niet de beste optie.
Lees verder

Voor het eerst neemt een Britse royal deel aan een survivalprogramma
Mike Tindall (43), de echtgenoot van Queen Elizabeths kleindochter Zara, zal deel uitmaken van de cast voor het nieuwe seizoen van het Britse survivalprogramma 'I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!'. Daarin moeten beroemdheden zien te overleven in een jungle zonder comfort, terwijl ze het in verschillende opdrachten tegen elkaar opnemen om te winnen.
Lees verder

"Hoofdverdachte in zaak-Maddie molesteerde in die buurt ook tienjarig meisje"
Christan Brückner wordt officieel aangeklaagd voor vijf nieuwe zedenfeiten. De Duitser zou een kleine maand vóór de verdwijning van Maddie McCann ook een tienjarig meisje gemolesteerd hebben, aldus het Duitse parket. Die feiten vonden plaats op amper elf kilometer van de plek waar het Britse meisje voor het laatst gezien werd.
Lees verder

"40.750 euro betaald in 1984": dit veelvoud krijgen Pieter en Chris vandaag voor hun woning bij een verkoop
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Glenn Cornelis van M3 Makelaars een driegevelwoning in Burcht. Die lijkt een stuk groter dan je vanop straat zou vermoeden dankzij een volwaardige kelderverdieping. "Die ruimte kun je meer doorrekenen dan normaal."
Lees verder

LIVE (do, 18u45). Union-coach Geraerts over wenkende groepswinst als inzet tegen Braga: "We zijn niet bezig met de eerste plek"
Na de late triomf in Portugal vorige week mag Union zich nu voor de return opmaken tegen een dubbel gemotiveerd Braga, meent coach Karel Geraerts: "Ik verwacht een felle reactie." De inzet voor Union morgenavond oogt met mogelijk al verzekerde groepswinst erg aantrekkelijk.
Lees verder

Geweld in Iran zwakt niet af: al 108 doden bij protesten na dood Mahsa Amini (22)
Bij de protesten in Iran na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini zijn al zeker 108 mensen omgekomen. Dat meldt de ngo Iran Human Rights (IHR).
Lees verder

"Zeven doden bij Russische raketaanval op markt in oosten van Oekraïne"
Bij een Russische aanval op een markt in de stad Avdiivka, dichtbij de frontlinie in Oost-Oekraïne, zijn minstens zeven mensen omgekomen. Dat heeft de Oekraïense gouverneur van de regio Donetsk, Pavlo Kirilenko, gezegd.
Lees verder

Technologiesector wil indexering hoogste lonen plafonneren
Agoria, een van de belangrijkste stemmen bij de werkgeversfederaties, wil dat het automatisch indexeringssysteem wordt aangepast. Voor de hoogste lonen moet een plafond worden ingevoerd, klinkt het. Op die manier zou een indexsprong willen vermijden.
Lees verder

"Als er iets is waar ik goed in ben, dan is het vechten": sequel 'Enola Holmes 2' belooft spanning én actie
Het personage Enola Holmes (gespeeld door Millie Bobby Brown) is weer helemaal terug. In de Netflixfilm 'Enola Holmes 2' stapt ze in de voetsporen van haar broer en gaat ze aan de slag als huurdetective. Maar haar missie om een vermist meisje op te sporen, blijkt moeilijker dan verwacht. Al snel schieten haar vrienden én broer Sherlock (gespeeld door Henry Cavill) haar te hulp. Slagen ze erin het mysterie te ontrafelen?
Lees verder

HLN ONDERZOEK. België haalt Europees besparingsdoel voor aardgas niet. Gascentrales in ons land draaien massaal voor... Frankrijk
Op een moment dat we met z'n allen minder aardgas moeten verbruiken om de winter door te komen zonder tekorten, draaien de gascentrales in ons land op volle toeren. En dat niet eens voor onszelf, maar wel voor... Frankrijk. Resultaat? Ons land haalt de Europese doelstelling om gas te besparen niet. "Het zijn vooral de gasgestookte elektriciteitscentrales in ons land die ten volle profiteren van de energiecrisis."
Lees verder

Elektrische wagen opladen in amper 5 minuten? Het kan volgens NASA dankzij nieuwe ruimtetechnologie
Een elektrische wagen opladen in amper vijf minuten én zelfs minder, daar kunnen eigenaars van die voertuigen voorlopig enkel van dromen. Maar volgens de NASA zou het binnenkort wel degelijk kunnen. De universiteit Purdue ontwikkelde, met geld van de NASA, een experimentele technologie voor toekomstige ruimtemissies en die zou de laadtijd stevig kunnen inkorten.
Lees verder

Zizou Bergs krijgt haatmails, doodsbedreigingen en aanbiedingen om matchen te verkopen: "Een tennisser die zich erdoor laat raken, heeft een enorm probleem"
De tenniswereld kampt al langer dan vandaag met een gokprobleem. Heel wat spelers worden (vooral op sociale media) belaagd door gefrustreerde gokkers. Dat is bij Belgisch tennistalent Zizou Bergs (23) niet anders. "Al vier keer kreeg ik een aanbod om een match te verkopen", vertelt hij in een gesprek met Knack.
Lees verder

Belgisch tennistalent Zizou Bergs belaagd door gefrustreerde gokkers: "Haatmails en zelfs doodsbedreigingen zijn dagelijkse kost"
De tenniswereld kampt al langer dan vandaag met een gokprobleem. Heel wat spelers worden (vooral op sociale media) belaagd door gefrustreerde gokkers. Dat is bij Belgisch tennistalent Zizou Bergs (23) niet anders. "Al vier keer kreeg ik een aanbod om een match te verkopen", vertelt hij in een gesprek met Knack.
Lees verder

'Hét geheim van een geslaagde naturelle make-up zit hierin': topvisagiste Angelique Vandewinkel ontleedt de 'no make-up, make-up look'
Aan iedereen die eigenlijk geen make-up wil dragen: de 'no make-up'-make-uplook is er voor jullie. Met deze 9 tips onthult topvisagiste Angelique Vandewinkel aan HLN Shop hoe je in geen tijd je slaapgezicht omtovert tot de mooiste versie van jezelf. Zonder dat het opvalt dat je gemaquilleerd bent.
Lees verder