Doorgaan naar hoofdcontent

“De artsen kunnen niets meer voor mijn vader doen”: Nederlandse profvoetballer breekt in pakkend interview

HLN
"De artsen kunnen niets meer voor mijn vader doen": Nederlandse profvoetballer breekt in pakkend interview
Go Ahead Eagles sleepte in de blessuretijd een punt uit de brand tegen SC Heerenveen, maar toch stonden bij kapitein Bas Kuipers de tranen in de ogen. De Nederlander vertelde een emotionele week achter de rug te hebben waarin zijn vader liefst twee hersenbloedingen kreeg. Een pakkend interview.
Lees verder

Maakt Weyts de schrik van veel scholen waar? Onderwijskoepels vechten tegen plan dat best bewaarde geheim zou kunnen onthullen
Op welke scholen scoren leerlingen goed? En op welke scholen minder goed? Het zijn vragen die in Vlaanderen niet te beantwoorden zijn. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat veranderen via centrale toetsen, maar de katholieke en gemeentescholen liggen dwars. Een expert vertelt waarom: "De schrik voor een publieke ranglijst zit er stevig in."
Lees verder

Een derde meer Belgen heeft een bijverdienste naast vaste job dan vorig jaar: "Zo hoef ik niet in te boeten aan levensstijl"
Steeds meer Belgen zoeken een bijverdienste. In augustus dit jaar waren er 33 procent meer Belgen met een tweede job dan een jaar geleden. Emma (27) werkt voltijds als leerkracht in Gent, op woensdagnamiddag klust ze bij in een kledingzaak en Frederic (38) manager bij een verzekeringsmaatschapij, doet af en toe een nachtelijke shift in de horeca. Wat zegt dat over de arbeidsmarkt? En kleven er ook fiscale nadelen aan een flexi-job? En wie komt in aanmerking? Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) legt uit.
Lees verder

Inbraak bij Megan Thee Stallion: dieven stelen voor meer dan 300.000 euro aan spullen
Rapper Megan Thee Stallion (27) is het slachtoffer geworden van een inbraak, meldt 'TMZ'. Volgens de entertainmentwebsite hebben dieven voor honderdduizenden euro's aan spullen meegenomen.
Lees verder

Antonio Banderas: "Hartaanval was beste wat me ooit is overkomen"
Hij weet dat het vreemd klinkt, maar de hartaanval die Antonio Banderas (62) kreeg, heeft hem heel veel opgeleverd. In een gesprek met 'Volkskrant Magazine' doet de Spaanse acteur zijn verhaal over de gebeurtenis.
Lees verder

Mel Gibson moet mogelijk getuigen in verkrachtingszaak Weinstein
Mel Gibson (66) kan opgeroepen worden om te getuigen tegen Harvey Weinstein. Dat heeft de rechter vrijdag besloten. De gevallen filmproducent staat binnenkort voor de rechter met een verkrachtingszaak.
Lees verder

90 procent van bestuurders blaast negatief tijdens Europese Nacht Zonder Ongevallen
Tijdens de jaarlijkse Europese Nacht Zonder Ongevallen heeft 90 procent van de bestuurders negatief geblazen. Dat meldt Responsible Young Drivers Vlaanderen.
Lees verder

Op bezoek bij de familie Balikwisha voor het eerste duel tussen broers William en Michel-Ange: "Als we de ballen hadden verstopt, voetbalden ze met sokken"
Standard-Antwerp van zondag, da's ook de wedstrijd van de Balikwisha's. Op zoek naar de roots van Rouche William (23) en Bosuilboy Michel-Ange (21) gingen wij langs bij hun familie. "Geen idee van waar ze hun talent en hun liefde voor de bal halen."
Lees verder

Willy op wieltjes. De promoclip voor het Schlagerfestival werd opgenomen... op rolschaatsen!
Hoe goed kunnen Vlaamse artiesten zich redden op rolschaatsen? Dat ontdekken we in deze Showbits, waarin Senne naar de persconferentie trekt van het Schlagerfestival, editie 2023. Gelukkig is Christoff er om hem mee recht te houden. "Ik heb op deze rolschaatsbaan zelfs een deel van mijn jeugd versleten", vertelt Christoff. Willy Sommers en Laura Lynn zijn voorzichtiger en wagen zich niet op rolschaatsen. "Ik zou niet graag in het gips op het podium moeten staan", zegt ze. "En wij gaan wel jaarlijks op skivakantie, maar schaatsen is niet aan mij besteed", aldus Willy.
Lees verder

Mechelaar Makar heeft wereldhit te pakken: "Er komen samenwerkingen met internationale artiesten aan"
34 miljoen streams op Spotify. 12 miljoen kijkers op YouTube. Plekjes in de Duitse, Zwitserse en Nederlandse hitlijsten. De Mechelse rapper Makar Barsegjan (24) - artiestennaam 'Makar' - heeft met z'n Nederlandstalige nummer 'Mood' een wereldhit én een platencontract te pakken. En zeggen dat het allemaal begon als een grap. "Ik was gestopt met school en op zoek naar een passie. 'Laat ik eens een rapper nadoen', dacht ik."
Lees verder

"Heerlijk om te zien dat ze gelukkig zijn": Sarah Ferguson viert feest met corgi's van de Queen
Sarah Ferguson (63) heeft haar verjaardag zaterdag gevierd samen met de corgi's van de overleden koningin Elizabeth. Op foto's die de ex-vrouw van prins Andrew deelde op Instagram is te zien hoe ze buiten met de twee honden Muick en Sandy speelt en naast ze op het gras ligt. "De cadeautjes die maar blijven geven", schreef ze bij de beelden.
Lees verder

Anouk is raamprostituee in Antwerpse Schipperskwartier: "Ik geef niet meteen alles prijs als mannen vragen om iets te tonen"
In de HLN-Original 'De Wereld van Nanoe' neemt OnlyFans-ster Nanoe Vaesen een kijkje achter de schermen van Villa Tinto, het grootste bordeel van ons land. Ze ontmoet er Anouk, een Vlaamse prostituee die al enkele jaren achter het raam zit. "Sommige mannen vragen aan mijn deur wat ik onderaan in huis heb, maar ik geef niet meteen alles prijs." Bekijk hierboven de volledige aflevering.
Lees verder

Willy-dj Sofie Engelen leert voor zichzelf te kiezen in het weekend: "Ik besef dat ik me niet zo druk moet maken"
Als mama, echtgenote, vriendin en (schoon)dochter loop je jezelf nogal eens voorbij. Dat weet Willy-dj Sofie Engelen (42) als geen ander. Ze brengt haar weekends door met partner Christof, zoontje Storm, schoonfamilie en haar allerbeste vriendin, aan zee, in bed, in een bloemenbar. Het blijft zoeken naar evenwicht. "Ik had nooit gedacht dat ik zou leven voor het weekend."
Lees verder

Wel heel vreemde penalty die Club NXT aan zege helpt maakt de tongen los: "Triestig dat er geen VAR is"
Controversieel slot in de wedstrijd tussen Lommel en Club NXT in de Challenger Pro League (3-4). Blauw-zwart won dankzij een late strafschop die er eigenlijk nooit had mogen komen.
Lees verder

Op bezoek in de mooiste studentenkoten van Vlaanderen, van 325 tot 725 euro per maand: "Mijn vorig kot was heel donker en daar kreeg ik het echt benauwd"
In veel koten trek je liever de deur niet open, maar er zijn ook studenten met een goede interieursmaak. Wij gingen langs bij Alexia, Arthur en Malu die alle drie in een stijlvol ingerichte kamer studeren. "Een lounge en terras met een 360 graden view, fitness, speelzaal, ruimtes om samen te studeren … Ik was op slag verliefd."
Lees verder

Onze RSCA-watcher over de clash van contrasten: "Het is met een bang hartje dat de Anderlecht-fans naar het Lotto Park trekken"
Drie of negen punten achter Club Brugge. Een wereld van verschil. Anderlecht kan weer tussen de mensen staan als het straks de topper wint. In het andere geval begint Anderlecht aan een hopeloze achtervolgingsrace om nog een plaatsje in de top vier te bemachtigen. "Hoe presenteert Anderlecht zich voor eigen volk?", vraagt onze watcher Kjell Doms zich af. "Een nederlaag tegen Club Brugge zou de stemming alleszins weer helemaal doen omslaan op Neerpede."
Lees verder

Vijf verdachten opgepakt in moordzaak 12-jarige Lola, meisje was volgens buurtbewoners "helemaal niet op haar gemak"
De Franse politie heeft vijf verdachten opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de moord op de 12-jarige Lola, het Franse meisje dat vrijdagavond dood werd teruggevonden in een reiskoffer. Volgens getuigen was het kind "helemaal niet op haar gemak" toen ze vrijdag thuiskwam van school en vergezeld werd door een 20-jarige vrouw, de hoofdverdachte in de zaak. "De vrouw gebaarde naar het meisje dat ze moest komen", vertelt een buurvrouw. "Ze zag er een beetje gek uit."
Lees verder

Jaren gewerkt aan droomwoning en dan gebeurt er een explosie naast je deur: "Mijn vrouw was thuis ... We beseffen dat het allemaal nóg veel erger kon"
Zijn gezin is aan een drama ontsnapt, beseft Farzam Farshid (45). Samen met zijn echtgenote en dochter woont de man in het pand vlak naast restaurant Lucien, dat volledig vernield raakte bij de gasexplosie in Oostende. "Sinds 2019. Het was onze droomwoning. We hebben het totaal gerenoveerd", vertelt de man, die zaterdagavond een eerste keer terugkeerde naar zijn woning. "Het zal maanden duren voor we kunnen terugkeren, maar we beseffen dat het allemaal nóg erger kon."
Lees verder

GETEST. Gelein gaat op burn-out-retreat in Portugal: "Ik huil wat verder. Én ik geniet van het uitzicht"
Sinds mentale gezondheid zo'n hot topic is, schieten retraites om tot rust te komen langzaam maar zeker als paddestoelen uit de grond. Je zou er als herboren van terugkeren, wat dan de torenhoge prijzen rechtvaardigt. Maar zijn ze je centen echt waard? Redactrice Gelein ging op burn-out-retreat in Portugal en deelt haar eerlijke ervaring. "Ik heb het gevoel dat ik hier iets leer dat heel belangrijk voor mij zal zijn, ook al kan ik nog niet helemaal onder woorden brengen wat."
Lees verder

Nu de pond maar blijft dalen: is dit het moment voor een (kerst)citytrip naar Londen? Onze reisexpert geeft advies om te besparen op je trip
Het Britse pond is de voorbije maanden gevoelig in waarde gedaald. Is het nu dus het uitgelezen moment voor een citytrip naar Londen of een andere bestemming in het Verenigd Koninkrijk? Onze reisexpert Johan Lambrechts geeft zijn advies én deelt slimme bespaartips. "Vergeet je reispas niet op tijd te bestellen, voor een spoedprocedure betaal je 200 tot 300 euro."
Lees verder