Doorgaan naar hoofdcontent

Daar zijn ze weer: Colruyt hangt opnieuw flappen aan versmarkt om energie te besparen

HLN
Daar zijn ze weer: Colruyt hangt opnieuw flappen aan versmarkt om energie te besparen
De comeback die niemand had zien aankomen. Colruyt gaat in zijn winkels tijdelijk weer plastic flappen hangen aan de in- en uitgang van de gekoelde versmarkt. De supermarktketen bespaart zo volgens eigen berekeningen op jaarbasis 2,3 miljoen euro op zijn energiefactuur.
Lees verder

Meunier out tot winterstop na operatie aan jukbeenbreuk, Rode Duivel wel "hoopvol om het WK te halen"
Thomas Meunier is vandaag succesvol geopereerd aan een jukbeenbreuk die hij gisteren opliep tijdens het bekerduel tegen Hannover 96. De rechtsachter is zeker tot de winterstop out, maar hoopt wel tijdig fit te raken voor het WK in Qatar.
Lees verder

Experts buigen zich over controversiële rapper Kanye 'Ye' West: "Die bipolaire stoornis verandert niets aan zijn karakter"
250 miljoen dollar. Zoveel dreigt Kanye 'Ye' West (45) te moeten betalen aan de familie van George Floyd, nadat hij beweerde dat die stierf aan een overdosis en niet aan politiegeweld. De schadeclaim is een triest dieptepunt in drie weken aan controverse, waarin de artiest de incidenten aan elkaar reeg - van antisemitisme tot porno in meetings. Twee experts buigen zich over de situatie. Is de bipolaire stoornis van Kanye de oorzaak van z'n problemen? En komt de rapper hier nog van terug? "Ik zou verwachten dat zo'n bekend persoon beschermd zou worden door z'n entourage."
Lees verder

Docent Arteveldehogeschool ontslagen na zogenaamde wansmakelijke filmpjes op TikTok: "Het is heel duidelijk humor, maar er was zelfs geen ruimte voor een gesprek"
Frank D'hanis (39) was tot vorige maandag onderzoeker en docent bij de communicatiestudenten op de Arteveldehogeschool. Enkele video's met aangebrande humor op zijn TikTok-kanaal kosten hem nu zijn job, zegt D'hanis. "Ik snap dat satire niet voor iedereen is, maar dat zegt niets over mijn vaardigheden als docent. En ik lach tenslotte vooral met mezelf."
Lees verder

Ronnie O'Sullivan heeft het helemaal gehad met snooker: "Mentaal ben ik acht jaar geleden gestopt"
Ronnie O'Sullivan (46) is niet verlegen om een controversiële uitspraak meer of minder, maar in een gesprek met BBC heeft de zevenvoudige wereldkampioen een wel heel opvallende bekentenis gedaan. "Snooker is voor mij een emotieloze job geworden."
Lees verder

KOERS KORT. Hermans wint meteen in eerste cross - Quick.Step laat Honoré ondanks lopend contract vertrekken naar EF
Quinten Hermans (27) heeft zijn rentree in het veld niet gemist. Onze landgenoot van Tormans was in zijn eerste veldrit meteen de beste in de Kermiscross van Ardooie. Hermans ging er halfweg de cross vandoor en kwam met ruime voorsprong alleen over de finish. De Spanjaard Felipe Orts werd tweede, Laurens Sweeck derde. Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout waren niet van de partij.
Lees verder

"NAVO zal Zweden en Finland helpen indien ze bedreigd worden", zegt Stoltenberg
De NAVO zal Zweden en Finland helpen indien de twee landen bedreigd worden tijdens het proces om lid te worden van de alliantie. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg donderdag gezegd.
Lees verder

Ed Sheeran wil een zonnecrème met factor 70 lanceren voor roodharigen
Ed Sheeran (31) to the rescue. De wereldster zou plannen smeden om een zonnecrème met factor 70 op de markt te brengen. Als roodharige wéét hij waarover hij spreekt, grapte hij aan 'The Mirror'. Een gat in de markt?
Lees verder

Mbokani wil start doortrekken bij SK Beveren: "Ik ga hier veel doelpunten maken"
Na zijn geslaagde debuut, met het winnende doelpunt thuis tegen Deinze, hoopt SK Beveren dat het ook zondag op een dodelijke Dieumerci Mbokani kan rekenen. Dan wacht immers de moeilijke verplaatsing naar RWDM. De Brusselaars hebben een team dat op papier tjokvol kwaliteit zit, maar dat kan je ook van SK Beveren zeggen.
Lees verder

Rusland beweert dat 15.000 mensen regio Cherson ontvlucht zijn
De Russische bezetters in de Zuid-Oekraïense regio Cherson hebben donderdag gezegd dat 15.000 mensen het door Moskou geannexeerde deel zijn ontvlucht. Aanleiding zou het oprukken van de Oekraïense troepen zijn.
Lees verder

Sofian Kiyine en OHL trekken naar Stayen: "Die voedselvergiftiging hopelijk tegen zaterdag uit ons lijf"
"Na de 0 op 6 tegen Genk en in Eupen, willen wij zaterdag in Sint-Truiden alles geven om te winnen", zegt Sofian Kiyine (25). "Dat wordt moeilijk, want meerdere jongens dragen nog de gevolgen van de voedselvergiftiging die ons – onder wie ik – in Eupen parten speelde."
Lees verder

Amazon dient eerste strafrechtelijke klacht in Europa in tegen valse recensies
De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft in Europa een eerste strafrechtelijke klacht ingediend tegen valse recensies. Amazon heeft een strafklacht ingediend in Italië en een rechtszaak opgestart in Spanje in zijn strijd tegen bedrijven die valse recensies aanbieden. In de Verenigde Staten heeft Amazon recentelijk nog eens tien nieuwe rechtszaken opgestart.
Lees verder

"Ik huilde drie weken aan een stuk": Kylie Jenner had last van 'babyblues'
In februari verwelkomden Kylie Jenner (25) en haar vriend Travis Scott (31) hun tweede kind, een zoon. In juni liet ze zich eerder ontvallen dat ze last heeft van 'babyblues'. Maar in een nieuwe aflevering van 'The Kardashians' gaat ze hier nog dieper op in. "Het is heel moeilijk geweest", klinkt het emotioneel.
Lees verder

Matisse Samoise begrijpt supporters AA Gent: "De meesten hebben hiervoor vakantie moeten nemen"
Neen, goed was het niet bij AA Gent op Union. De Buffalo's wisten geen raad met de stevige druk van de Brusselaars. Achteraf moest de arme Matisse Samoise het uitleggen bij de pers. De leiders van het elftal, Kums en Odjidja, waren dan al hetzelfde gaan doen bij de zeer misnoegde supporters. Aan AA Gent om zondag een overtuigende overwinning te boeken tegen Seraing.
Lees verder

ANALYSE. 'Mentaal welzijn' gebruiken om interne problemen toe te dekken? Foute zet
Eerst leek Meryame Kitir (Vooruit) een stap terug te zetten voor haar mentale gezondheid, daarna bleek het verhaal complexer. Dat is geen detail. Zoals je geen misbruik maakt van fysieke ziektes, dient 'psychisch welzijn' evenmin om andere problemen te maskeren. We moeten terug correcte woorden als depressie gebruiken, of slecht functioneren durven benoemen, eerder dan wollig te spreken over 'tijd voor jezelf'.
Lees verder

LIVE. Spelersbus KV Oostende door file pas laat gearriveerd op Bosuil, aftrap met kwartier uitgesteld
• 13de speeldag • Aftrap: 18u30 • Bosuil • Balikwisha weer in de basis bij Antwerp
Lees verder

Prinses Diana bereikt dieptepunt in trailer voor het vijfde seizoen van 'The Crown': "Ik maakte geen enkele kans"
"De koninklijke familie is in crisis", klinkt het in de gloednieuwe trailer van het vijfde seizoen van 'The Crown'. In de eerste beelden krijgen we onder meer te zien hoe prinses Diana op instorten staat. "Maar ik ben van plan om tot het einde te vechten." Daarnaast krijgen ook koningin Elizabeth en (toen nog) prins Charles het hard te verduren. "Hoe is het ooit zo ver kunnen komen?"
Lees verder

"Eén ding weet ik zeker: Sanne reed niet bewust de gracht in": beste vriend getuigt na dodelijke afloop bij verdwijning Hebe (10) en Sanne (26)
"Het was de allergrootste nachtmerrie die niet mocht uitkomen, maar nu toch waarheid is." Vrienden en familie van de Nederlandse Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) zijn gebroken nadat de politie officieel bevestigde dat de lichamen in de teruggevonden Kia Picanto wel degelijk van de vermiste twee zijn. Hoewel alles op een noodlottig ongeval wijst, blijft er nog onduidelijkheid. "Al weet ik één ding zeker: Sanne reed niet bewust de gracht in. Ze leefde zo graag", zegt haar beste vriend Mark Deckers (35).
Lees verder

Scoor dit weekend met jouw Gouden Formule 1-team en win een Minerva-waardebon van 2.995 euro
Max Verstappen kroonde zich in Japen tot wereldkampioen Formule 1. In de Gouden Formule 1 is de strijd echter nog niet gestreden: in het algemene klassement zal het spannend blijven tot het einde. Wie staat nu aan de leiding? En wat als je nog wil meespelen? We zetten het voor je op een rij.
Lees verder

ASSISEN. "Justitie moet na 12 jaar iemand hebben, anders is dat een blaam": verdediging vraagt vrijspraak op proces rond duinenmoord
De advocaten van Kenan Bulut (57) hebben in hun pleidooi op het proces rond de duinenmoord zwaar uitgehaald naar het Openbaar Ministerie. Volgens de verdediging wil justitie met de vervolging van de Turkse Rotterdammer enkel een blaam vermijden. "Het bewijs is er niet, dus zal u hem vrijspreken", klonk het in de richting van de jury. En ook de nabestaanden van Milena Raycheva (26) moesten het ontgelden.
Lees verder