Doorgaan naar hoofdcontent

COLUMN. Goedele Liekens over nieuw type seks dat veel koppels testen. “Alle remmingen vallen zo weg”

HLN
COLUMN. Goedele Liekens over nieuw type seks dat veel koppels testen. "Alle remmingen vallen zo weg"
Voor veel heterokoppels is 'gewone' seks niet altijd meer goed genoeg, merkt Goedele Liekens. Sommigen wagen zich aan een trend die overgewaaid komt uit de gayscene: seks met een spannend nieuw hulpmiddel. De seksuologe snapt wel waarom: "Alle remmingen vallen weg, je presteert beter en kan uren doorgaan." Maar ze maakt zich ook zorgen: denken de koppels wel genoeg na over de gevaren? "Voor dezelfde rush heb je op den duur steeds meer nodig."
Lees verder

Vrouw uit Nederland doet geen oog meer dicht na aanval van giftige wolfspin in slaapkamer
Afgelopen nacht heeft een Nederlandse vrouw de schrik van haar leven beleefd. De vrouw uit Heerlen, bij Maastricht, werd in haar slaapkamer aangevallen door een wolfspin. Een gigantische achtpotige nachtmerrie. Na een angstige nacht is het dier weer uitgezet in de natuur door medewerkers van de dierenambulance.
Lees verder

Mathieu Terryn en Koen Wauters zingen samen het nummer 'Nobelprijs' in 'The Voice van Vlaanderen'
Een droom die werkelijkheid wordt voor zanger Mathieu Terryn (28): tijdens 'The Voice van Vlaanderen' zingt hij samen met Koen Wauters (55) de Clouseau-klassieker 'Nobelprijs'. "Ik ging vroeger met mijn ouders vaak naar Clouseau kijken in het Sportpaleis", vertelt Mathieu enthousiast. "En de reden dat ik doe wat ik doe, daar heeft Clouseau ook zeker een groot aandeel in gespeeld", aldus de zanger.
Lees verder

Greta Thunberg wil als klimaatactivist meer op de achtergrond blijven
Greta Thunberg wil als klimaatactivist meer op de achtergrond blijven. Ze heeft tegen het Duitse tijdschrift 'Brigitte Be Green' gezegd "veel te willen blijven doen", maar minder zichtbaar te zullen zijn in de media.
Lees verder

Mark van Bommel over zaak-Radja Nainggolan: "Een speler uit de selectie zetten doe je niet zomaar"
Antwerptrainer Mark van Bommel is tijdens zijn persbabbel in aanloop naar KV Oostende kort teruggekomen op de 'zaak Radja Nainggolan'. "Een speler uit de selectie zetten, is de moeilijkste keuze die je als trainer kan maken."
Lees verder

Gekocht voor 17.000 euro, heimelijk verkocht voor 1,45 miljoen: topruiter Ludo Philippaerts eist 1 miljoen euro schadevergoeding nadat zakenpartner paard Amaretto D'Arco verpatst
De bekende ex-springruiter Ludo Philippaerts uit Meeuwen-Gruitrode vordert 1 miljoen euro schadevergoeding voor het toppaard Amaretto d'Arco. Hij had het paard als jonge veulen in 2002 voor 17.000 euro gekocht samen met zakenman Patrick Smet. Die verpatste Amaretto d'Arco in 2008 zonder medeweten van Philippaerts aan een Amerikaanse fokkerij voor een exuberant bedrag. Philippaerts eist nu een schadevergoeding van de twee dochters van Smet. Een verhaal over miljoenen euro's, Zwitserse bankrekeningen en bedrog op het hoogste niveau.
Lees verder

Topruiter Ludo Philippaerts eist 1 miljoen euro schadevergoeding voor overleden paard Amaretto D'Arco
De bekende ex-springruiter Ludo Philippaerts uit Meeuwen-Gruitrode vordert 1 miljoen euro schadevergoeding voor het toppaard Amaretto d'Arco. Hij had het paard als jonge veulen in 2002 gekocht samen met zakenman Patrick Smet. Die verpatste Amaretto d'Arco in 2008 zonder medeweten van Philippaerts aan een Amerikaanse fokkerij. Philippaerts eist nu een schadevergoeding van de twee dochters van Smet.
Lees verder

Boeren uit Ninove die stier en koe voortsleepten nu toch veroordeeld, Animals Rights: "Geen overmacht , maar pure dierenmishandeling"
Twee boeren uit Appelterre (Ninove) zijn voor het Gentse hof van beroep veroordeeld tot een geldboete na feiten van dierenmishandeling. Het parket vervolgde vader en zoon nadat ze een stier en een zwangere koe hadden voortgesleept met de tractor en ganzen hadden platgereden. Eerder werden ze vrijgesproken door de rechtbank in Dendermonde, maar het hof besliste daar woensdag anders over.
Lees verder

Mazzu: "De beste ploeg van het land of de laatste in de stand, qua intensiteit mag dat geen verschil maken"
Een verplaatsing naar Zulte Waregem. De Gaverbeek als plek voor de wederopstanding of wordt het nóg heter onder de voeten van Felice Mazzu. De coach van Anderlecht hoopt dat de intensiteit waarmee zijn ploeg speelde tegen Club Brugge nu ook wordt omgezet in punten.
Lees verder

Opnieuw explosies gehoord in Kiev, Russen bombarderen ook andere plaatsen in Oekraïne
In het centrum van Kiev zijn vandaag meerdere explosies gehoord, kort nadat het luchtalarm was afgegaan. Dat hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld.
Lees verder

Zoekactie naar vermiste Hebe en Sanne in buurt van natuurgebied: "We letten op geknapte takken of sporen in het gras"
Om 14 uur is er een nieuwe zoekactie gestart naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar 26-jarige begeleidster Sanne. De focus ligt nu op het dorp Drunen, waar een natuurgebied ligt. Eerder hadden ruim honderd mensen al de omgeving van Waspik (bij de stad 's-Hertogenbosch, niet ver van de Belgische grens) uitgekamd. Vooral de Polanenweg leek een interessante piste omdat de twee daar maandagmiddag nog gezien waren. De politie roept intussen op om foto's van de vermisten te delen.
Lees verder

Ticketprijzen Glastonbury swingen de pan uit: "Zo wordt het festival ontoegankelijk"
Festivalgangers vielen bijna achterover toen ze tickets voor Glastonbury wilden aanschaffen. Een ticket voor het vijfdaagse Britse festival kostte in 2019 zo'n 310 euro, om er in 2023 bij te zijn betaal je 390 euro. En dat kunnen de Britten - op zijn minst gezegd - niet smaken.
Lees verder

Man United-speler Mason Greenwood is weer vrij op borg
Een rechter in Manchester heeft Mason Greenwood woensdag vrijgelaten op borg. De 21-jarige aanvaller van Manchester United zat sinds maandag opnieuw in voorlopige hechtenis omdat hij contact had gezocht met de vrouw die hem van geweldpleging beschuldigt.
Lees verder

Nu er een nieuwe documentaire over André Hazes op komst is: een uitgebreid overzicht van de zanger en z'n entourage
Binnenkort komt er een nieuwe documentaire uit over het leven van André Hazes (28). Hij en z'n familie zijn niet weg te slaan uit de media. Voor fans, haters en onwetenden, vóór de verschijning van André's nieuwe documentaire, maakten onze Nederlandse collega's van het Algemeen Dagblad een eenmalig overzicht van alle hoofdpersonen, bijrollen en figuranten in de voortdurende Hazes-soap. "Komt André met hangende pootjes bij Monique terug, dan staat zijn mandje klaar."
Lees verder

Kan je voeding die je écht niet lust toch lekker leren vinden?
Witloof, vis, spruiten of schimmelkaas: iedereen heeft wel een ingrediënt dat hij absoluut niet lust. Maar hoe komt het precies dat we iets niet graag proeven? En kunnen we onszelf trainen om iets toch lekker te leren vinden? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder

Kan je jezelf trainen om iets te leren eten dat je absoluut niet lust?
Witloof, vis, spruiten of schimmelkaas: iedereen heeft wel een ingrediënt dat hij absoluut niet lust. Maar hoe komt het precies dat we iets niet graag proeven? En kunnen we onszelf trainen om iets toch lekker te leren vinden? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder

Nestlé-topman waarschuwt voor nog meer prijsverhogingen: "Dit is situatie die niemand wilde"
De topman van Nestlé, Mark Schneider, zegt dat prijsverhogingen ook volgend jaar nog een realiteit zullen blijven. Het grootste voedingsconcern ter wereld, bekend van onder meer de merken Nespresso, Perrier en Purina, heeft dit jaar zijn prijzen al meer verhoogd dat ooit.
Lees verder

WHO waarschuwt: "Half miljard mensen krijgt chronische ziekte door te weinig beweging"
Bijna 500 miljoen mensen wereldwijd zullen tussen 2020 en 2030 een chronische ziekte ontwikkelen doordat ze te weinig bewegen, verwacht de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een nieuw rapport. Het kan overheden miljarden dollars kosten.
Lees verder

KOERS KORT. Guerreiro ruilt EF Education-EasyPost voor Movistar - Evenepoel en Kopecky ook Flandrien(ne) van het Jaar
De Portugees Ruben Guerreiro stapt van EF Eduction-EasyPost over naar Movistar. Hij ondertekende bij de Spaanse wielerploeg een contract voor drie seizoenen. De 28-jarige Guerreiro won in juni de Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor zijn Colombiaanse teamgenoot Esteban Chaves. Hij werd ook zevende in de Waalse Pijl en haalde top tien-noteringen in de eindstanden van de Dauphiné (9e), Ronde van Burgos (6e) en Ronde van Duitsland (3e). In 2020 won de Portugees een etappe en de bergtrui in de Ronde van Italië.
Lees verder

Nieuwe zoekactie naar vermiste Hebe en Sanne in buurt van natuurgebied: "Politie kreeg hier tip over binnen"
Om 14 uur is er een nieuwe zoekactie gestart naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar 26-jarige begeleidster Sanne. De focus ligt nu op het dorp Drunen, waar een natuurgebied ligt. Die nieuwe locatie is er gekomen op basis van info en tips die de politie binnengekregen heeft. Eerder hadden ruim honderd mensen al de omgeving van Waspik (bij de stad 's-Hertogenbosch, niet ver van de Belgische grens) uitgekamd. Vooral de Polanenweg leek een interessante piste omdat de twee daar maandagmiddag nog gezien waren. De politie roept intussen op om foto's van de vermisten te delen.
Lees verder