Doorgaan naar hoofdcontent

Club traint mét Mata en Sylla, maar zonder Skov Olsen, Boyata en Odoi in aanloop naar clash met Atlético

HLN
Club traint mét Mata en Sylla, maar zonder Skov Olsen, Boyata en Odoi in aanloop naar clash met Atlético
Club Brugge heeft vanochtend op het Belfius Basecamp in Knokke-Heist getraind in aanloop naar de Champions League-clash met Atlético Madrid, morgenavond om 21u in Jan Breydel. Carl Hoefkens kon voor die oefensessie niet rekenen op Dedryck Boyata, maar ook Dennis Odoi en Andreas Skov Olsen ontbraken. Die laatste is nog steeds ziek. Positief was dan weer dat Clinton Mata en Abakar Sylla wél van de partij waren. 't Valt echter af te wachten of zij in aanmerking komen voor een basisplaats tegen de Spaanse grootmacht.
Lees verder

En dan blaas je na een nachtje ontnuchteren in de cel nog altijd meer dan 2 promille: automobiliste doet op politierechtbank monden openvallen
"Misschien is er iets fout met haar metabolisme?" Zelfs de eigen advocate van een 37-jarige automobiliste zocht voor de politierechter in Kortrijk naar een verklaring voor de torenhoge alcoholgehaltes die ze tot twee keer toe bij controles liet optekenen. Absolute dieptepunt: 5,5 promille.
Lees verder

Kraanwagen kantelt op geparkeerde wagens en katapulteert voertuig tegen gevel van woning: "Voordeur volledig losgerukt"
Op de Kortrijksesteenweg in Deinze is ter hoogte van Aldi een spectaculair ongeval gebeurd. Een kraanwagen kantelde er na een aanrijding op drie geparkeerde wagens. Bij het ongeval raakte ook de gevel van een woning beschadigd.
Lees verder

Dertigtal kinderen onder 125 dodelijke slachtoffers van stadionramp Indonesië
Onder de 125 slachtoffers die zaterdag om het leven kwamen bij voetbalrellen in een stadion op Oost-Java bevonden zich minstens 32 kinderen. Dat melden de Indonesische autoriteiten. Het jongste slachtoffer is een kind van amper 2 à 3 jaar oud.
Lees verder

"Om je borstkas te verstevigen, is pompen de beste oplossing": topkinesist Lieven Maesschalck geeft antwoord op 10 lezersvragen voor een lichaam in topvorm
Op warme zomerdagen is de verleiding groot om het wat rustiger aan te doen en onze training te skippen voor een zonnig terras. Maar na de zomer heb je misschien spijt wanneer je daar de gevolgen van ziet. Hoe pak je manboobs aan en bouw je een conditie op? Topkinesist Lieven Maesschalck beantwoordt tien lezersvragen over een duurzame, sportieve levensstijl.
Lees verder

Hoe raak je jouw 'manboobs' kwijt? En van welke sport val je het meest af? Topkinesist geeft 10 tips voor een fit én gezond lichaam
Op warme zomerdagen is de verleiding groot om het wat rustiger aan te doen en onze training te skippen voor een zonnig terras. Maar net tijdens deze zwembroek- en bikiniperiode heb je er extra veel baat bij om op de juiste manier te werken aan de meest gezonde, sportieve versie van jezelf. Topkinesist Lieven Maesschalck beantwoordt de tien leukste lezersvragen over een duurzame, sportieve levensstijl.
Lees verder

Zo koppig dat zelfs haar eigen man niet naast haar begraven wilde worden: wie is koningin Margrethe écht?
Koningin Margrethe van Denemarken (82) laat de tongen weer rollen. De vorstin nam de prinselijke titels van vier kleinkinderen af, waarmee ze een 'koninklijke rel' ontketende aan het Deense hof. Niet de eerste keer, want doorheen de jaren liet Margrethe al meermaals blijken dat ze één van de meest excentrieke royals van Europa is. Zo voelde haar echtgenoot zich tot aan zijn dood "belachelijk gemaakt" en zat ze jarenlang in een familievete verwikkeld met haar oom. "Margrethe had eigenlijk nooit koningin mogen worden."
Lees verder

"Dit is een ernstige misvatting": huis van 'The Sky is the Limit'-ster Jan Kriekels verschijnt op 'Ugly Belgian Houses'
Een vermelding op de pagina 'Ugly Belgian Houses', het is doorgaans niet echt een compliment voor de eigenaars van de uitgelichte woning. Enthousiast is Jan Kriekels, bekend van 'The Sky is the Limit', dan ook niet nu zijn woning op de Facebookpagina is verschenen. Dat laat hij weten aan 'Gazet van Antwerpen'.
Lees verder

5 tips voor een warmer, knusser huis zónder je thermostaat hoger te draaien
De meest efficiënte manier om je energiefactuur te drukken is simpel: minder energie verbruiken. Met de koude herfst- en wintermaanden voor de deur is dat echter geen simpele opdracht. Je wil immers zo weinig mogelijk inboeten op je woongenot. Toch bestaan er een heleboel trucs om je verwarming lager te draaien zónder dat je kou lijdt. HLN Shop zet alvast 5 goede ideeën op een rij, onder het motto 'alle beetjes helpen'.
Lees verder

Olie wordt flink duurder door geruchten over terugschroeven van productie, gasprijs zakt
De olieprijzen zijn vandaag flink gestegen omdat verwacht wordt dat het oliekartel OPEC en zijn bondgenoten later deze week zullen beslissen om de productie fors te verminderen. De vrees voor een economische recessie neemt toe en dus zou de productie mogelijk met meer dan een miljoen vaten per dag worden teruggeschroefd, luidde het zondag bij anonieme bronnen. Dat zou de grootste daling zijn sinds de coronapandemie.
Lees verder

Evan Peters vertolkt seriemoordenaar Jeffrey Dahmer: "Een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan"
'The Jeffrey Dahmer Story', de reeks over de seriemoordenaar die zeventien mannen om het leven bracht, scoort op Netflix en wist zelfs het beste seriedebuut ooit te behalen op de streamingdienst. Maar het was acteur Evan Peters (35) die de zware taak kreeg om in de huid te kruipen van Dahmer en dat was niet vanzelfsprekend. "Ik was zo bang voor alle dingen die hij deed", klinkt het in een interview met Netflix.
Lees verder

Zinho Vanheusden viert comeback na acht maanden blessureleed: "Eindelijk ben ik terug"
Zinho Vanheusden is na bijna acht maanden blessureleed opnieuw voetballer. De 23-jarige verdediger maakte zaterdag zijn debuut voor AZ, als late invaller in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (1-4 zege). "Het was een heel lange weg", zei hij na afloop.
Lees verder

Trend waar velen van huiveren mag ook deze herfst nog blijven: slippers gecombineerd met sokken
Voor velen de gruwel zelve, maar goedgekeurd door heel wat stijliconen: slippers met witte sokken. De trend siert al twee zomers onze straten en krijgt nu een staartje, aangepast aan het herfstige sfeer, weliswaar. Het principe blijft hetzelfde, maar dit seizoen kies je voor wintersere sokken en wissel je je slippers eventueel voor pantoffels — of pantoffelachtig schoeisel.
Lees verder

Politie haalt stomdronken anesthesist in opleiding uit verkeer: "U staat als arts niet boven de wet"
De Gentse politie betrapte een dronken jongeman achter het stuur ter hoogte van de Sint-Michielsparking. Uit een analyse kwam naar voren dat hij 2,6 promille in zijn bloed had. De man, een anesthesist in opleiding, ontkent nochtans dat hij een alcoholprobleem heeft. "De cijfers uit die analyse zitten maar net in de problematische categorie."
Lees verder

Broers Joost en Hans Bourlon openen Het Kunstuur Café: "Veel meer dan plek om pint te drinken!"
Veel meer dan een plek waar je een koffie of pint kan drinken. Dat is het minst dat je kan zeggen van Het Kunstuur Café, de horecazaak die Joost Bourlon en zijn broer en Studio 100-baas Hans maandag openden in hartje Mechelen. Bezoekers van het 'kunstatelier' zien onder meer een schilder een naakt maken en een vissertje van schap naar schap springen.
Lees verder

Huurindex vermindert of wordt geblokkeerd bij lage energiescore: wat zijn jouw rechten als huurder?
De stijgende levensduurte is voor iedereen al een zware dobber, voor huurders komt daar ook nog de jaarlijkse huurindexatie bij. Die kan de huur dit jaar doen stijgen met 10 procent. Hoeveel zal dit jou kosten of ontspring je de dans door de kersverse maatregelen van de Vlaamse regering die indexatie aan energielabel koppelt? Onze geldexperte Ayfer Aydogan, advocaat aan de balie in Antwerpen, legt uit wat huurders kunnen verwachten.
Lees verder

Vlaamse regering koppelt huurindexatie aan energielabel: wanneer mag en hoeveel kan je huur stijgen?
De stijgende levensduurte is voor iedereen al een zware dobber, voor huurders komt daar ook nog de jaarlijkse huurindexatie bij. Die kan de huur dit jaar doen stijgen met 10 procent. Hoeveel zal dit jou kosten of ontspring je de dans door de kersverse maatregelen van de Vlaamse regering die indexatie aan energielabel koppelt? Onze geldexperte Ayfer Aydogan, advocaat aan de balie in Antwerpen, legt uit wat huurders kunnen verwachten.
Lees verder

Grote studie bewijst: hoe droger de lucht, hoe meer verspreiding van griepvirussen
Hoe droger de lucht, hoe meer influenza en het coronavirus zich kunnen verspreiden. Dat blijkt uit een grootschalige studie waaraan onder meer professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven-IDEWE) heeft meegewerkt.
Lees verder

Tsjetsjeense leider stuurt tienerzonen naar front in Oekraïne
De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov zegt dat hij zijn tienerzonen naar het Oekraïense front stuurt. Volgens Kadyrov vertrekken zijn kinderen van 14, 15 en 16 jaar oud "binnenkort" naar het front om deel te nemen aan de "speciale militaire operatie".
Lees verder

Van zeldzame vleermuizen tot een prijswinnende stier: deze bizarre items en dieren heeft koning Charles geërfd
Na het overlijden van Queen Elizabeth kreeg Charles (73) niet alleen de kroon, maar ook een aantal bizarre items. De nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk erfde onder andere truffels, zwanen, duivenhokken, zeldzame vleermuizen en zelfs een prijswinnende stier.
Lees verder