Doorgaan naar hoofdcontent

Chauffeur die inrijdt op eigen woning moet 4 jaar naar de gevangenis: “Een celstraf van drie maanden gaat hem niet ...

HLN
Chauffeur die inrijdt op eigen woning moet 4 jaar naar de gevangenis: "Een celstraf van drie maanden gaat hem niet weg houden uit het verkeer"
Een man met een hele reeks veroordelingen op zijn palmares heeft van de politierechter in Halle een zware straf gekregen na een zoveelste misstap. Dit keer reed hij zijn eigen gevel aan flarden.
Lees verder

Politie vindt gruwelijke martelkamer in Oekraïense Charkiv: "Buren hoorden continu geschreeuw"
De politie van Charkiv heeft een Russische martelkamer gevonden in de nederzetting Pisky-Radkivski. De martelkamer werd gevonden door onderzoekers van de lokale autoriteiten. Buurtbewoners zouden continu geschreeuw uit de bunker hebben gehoord. Onderzoekers vonden een doos met uitgetrokken tanden en een gasmasker.
Lees verder

Heeft Red Bull de regels overtreden? Maandag volgt pas duidelijkheid in 'budget-gate'
Er komt vandaag nog geen duidelijkheid over het al dan niet overtreden van het budgetplafond door onder meer Red Bull Racing in het vorige Formule 1-seizoen. De FIA meldt dat de financiële analyse en het vrijgeven van bijhorende certificaten langer op zich laat wachten.
Lees verder

"Als wereldkampioen staat er een prijs op mijn hoofd": judoka Matthias Casse verdedigt WK-titel in Tashkent
Matthias Casse. Beroep: judoka. Statuut: wereldkampioen. Al is het de vraag of hij dat over vier dagen ook nog is wanneer hij zijn titel verdedigt in Tashkent. Uitdagers zijn er genoeg. "Ik zie geen reden waarom het niet mogelijk zou zijn om mijn titel te verlengen." Ingesteldheid: zelfzeker.
Lees verder

Internationale bemanning naar ruimtestation ISS gelanceerd
In Cape Canaveral in Florida is woensdag een Falcon-9 draagraket gelanceerd die een nieuwe en internationale bemanning naar het Internationaal Ruimtestation ISS moet slingeren, zo was rechtstreeks op NASA TV te volgen.
Lees verder

Turkije boos op Zweedse tv en roept ambassadeur op het matje: "Dit is onacceptabel"
De Zweedse ambassadeur in Ankara, Staffan Herrstrom, is op het matje geroepen door de Turkse regering wegens belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een satirisch programma van de Zweedse publieke omroep. In het programma zijn volgens Ankara onbeschofte uitlatingen gedaan en beledigend lelijke beelden opgevoerd die het Turkse staatshoofd onwaardig zijn. Herrstrom kreeg te horen dat dit voor Turkije onacceptabel is.
Lees verder

Veel kritiek op zevende aflevering van 'House of the Dragon': "Ik kon er niets van zien"
Als je de zevende aflevering van 'House of the Dragon' bekeken hebt, is er een grote kans dat je niks kon zien van wat er zich eigenlijk in afspeelde. De aflevering was namelijk zo donker van kleur, dat kijkers met moeite de gezichten van hun favoriete personages konden herkennen. De donkere aflevering zou naar verluidt een bewuste keuze geweest zijn van de makers, al is menig Twitteraar het duidelijk niet met die beslissing eens.
Lees verder

Grondwaterstand op vele plaatsen weer normaal na natte maand september: "Maar bij de helft van de meetplaatsen is deze nog laag tot zeer laag"
De regenval tijdens de maand september heeft de grondwaterstanden in Vlaanderen verbeterd tegenover augustus. Toen registreerde de Vlaamse Milieumaatschappij nog heel wat "zeer lage debieten", nu meet men op bijna de helft van de plaatsen normale waterstanden. Toch is de situatie niet overal stabiel en is er op lange termijn nog werk aan de winkel.
Lees verder

"Britse koning Charles III wordt officieel gekroond op 3 juni 2023"
De Britse koning Charles III wordt volgens bronnen van persbureau Bloomberg op 3 juni volgend jaar officieel gekroond. Buckingham Palace wilde niet reageren op het bericht.
Lees verder

REPORTAGE. Onze journalist kroop achter het stuur van de snelste wagen ter wereld... en vroeg zich al snel af of dat wel zo'n goed idee was
De snelste auto ter wereld - de Rimac Nevera - is deze week in primeur te zien in ons land, op de Zoute Grand Prix. Met z'n 2.000 pk is de elektrische sportwagen op de eerste honderd meter zelfs straffer dan een Formule 1-auto. Onze reporter Steven Swinnen mocht één keer achter het stuur van een raket van 2 miljoen euro op vier wielen.
Lees verder

Wout van Aert heeft nog geen uitgetekend programma, maar crosst twee weken voor het WK veldrijden wel in Benidorm
Wout van Aert crosst komende winter zeker al in de Wereldbekerwedstrijd van Benidorm op 22 januari. De organisatie maakte de deelname van de drievoudige wereldkampioen zelf bekend.
Lees verder

Zweeds Europarlementslid knipt haar af tijdens toespraak uit solidariteit met Iraanse vrouwen
Een Zweeds lid van het Europees Parlement heeft tijdens haar toespraak voor de Europese Vergadering haar haar afgeknipt uit solidariteit met de antiregeringsdemonstraties in Iran naar aanleiding van de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die stierf nadat ze werd gearresteerd door de zedenpolitie.
Lees verder

Tortus, de bekendste keramist ter wereld, jureert in 'De Schaal van Pascale': "Het niveau in de wedstrijd was ... uiteenlopend"
Hij verhief het duffe pottenbakken zowat eigenhandig tot een sexy hobby. Het wereldwijde 'uithangbord' van de keramiek Eric 'Tortus' Landon is de populairste kleier ter wereld, maar voor zijn oud-student Pascale Naessens maakte hij tijd om te jureren in haar talentenjacht. "Ik krijg behoorlijk wat huwelijksaanzoeken. Van mannen én van vrouwen."
Lees verder

Zo vader, zo zoon: Shaqueel van Persie (15) kopieert legendarische WK-goal van papa Robin
Met een contract bij Feyenoord trad Shaqueel van Persie al in de voetsporen van vader Robin van Persie. Daar doet de 15-jarige Shaqueel nu nog een schepje bovenop door de legendarische kopbalgoal van zijn papa te kopiëren.
Lees verder

Het kleurrijkste terras van Brugge is niet meer: uitbaatster La Casita startte met schilderen in toegestane kleuren
In het centrum van Brugge is Nina Corty, de uitbaatster van café La Casita, woensdag gestart met het overschilderen van haar kleurrijke terrasstoelen.
Lees verder

Het kleurrijkste terras van Brugge is niet meer: uitbaatster La Casita start met schilderen in toegestane kleuren
In het centrum van Brugge is Nina Corty, de uitbaatster van café La Casita, woensdag gestart met het overschilderen van haar kleurrijke terrasstoelen.
Lees verder

LIVE. Op eerste goal azende De Ketelaere start bij AC Milan, ook Origi mee naar Londen voor match tegen Chelsea
• Derde speeldag groepsfase • Aftrap: woensdag, 21u • Stamford Bridge • Charles De Ketelaere start bij AC Milan.
Lees verder

Iconische merknamen Russische vodka onder de hamer
De iconische merknamen van Russische vodka zoals Stolichnaya en Moskovskaya gaan onder de hamer. Oud-aandeelhouders van de al verdwenen Russische oliemaatschappij Yukos legden eerder beslag op de Beneluxrechten van achttien vodkamerken die eigendom zijn van de Russische staat. Deze worden op 6 december geveild, zo maakten ze bekend.
Lees verder

KOERS KORT. Benjamin Declercq wint in Zele, Biermans gaat naar Arkéa-Samsic
Benjamin Declercq heeft de KAJ-KWB Prijs in Zele gewonnen. De 28-jarige renner van Arkéa-Samsic was na 166,8 kilometer, in deze allerlaatste Oost-Vlaamse profkoers op de nationale kalender dit seizoen, na een sprint sneller dan de Nederlander Nick van der Meer en de Brit Adam Lewis. De Nederlander Jaap Roelen werd vierde voor Jonas Geens.
Lees verder

Xabi Alonso nieuwe coach van Club-opponent Leverkusen, Spanjaard stond eerder op de radar van blauw-zwart
Bayer Leverkusen - in de Champions Leaguegroep van Club Brugge - neemt na een dramatische start afscheid van coach Gerardo Seoane. De Spaanse voormalige topvoetballer Xabi Alonso neemt het roer over. Pikant detail: blauw-zwart dacht aan Alonso toen Philippe Clement vertrok.
Lees verder