Doorgaan naar hoofdcontent

CHAMPIONS LEAGUE. Yannick Carrasco scoort maar is uiteindelijk de pineut bij Atlético, afgang voor FC Barcelona en Ajax

CHAMPIONS LEAGUE. Yannick Carrasco scoort maar is uiteindelijk de pineut bij Atlético, afgang voor FC Barcelona en Ajax

De vijfde speeldag van de groepsfase van de Champions League zit er volledig op. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden van woensdag.

Lees verder

Vandaag wordt de Tour de France 2023 voorgesteld: zo ziet de 110de editie er vermoedelijk uit

Vandaag wordt in het Palais des Congrès in Parijs de 110de editie van de Tour voorgesteld. Dit lijken de contouren van de editie die van 1 tot 23 juli wordt gehouden:

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Uitgangspositie voor groepswinst ziet er plots minder gunstig uit voor Club Brugge"

"Wie niet op niveau is, kan dergelijke afstraffing in de Champions League meemaken", zei onze huisanalist Patrick Goots na het zware 0-4-verlies van Club Brugge tegen een gepikeerd FC Porto. "Dit is een misstap, meer niet. Al ziet de uitgangspositie voor de groepswinst er nu een pak minder gunstig uit."

Lees verder

Italiaanse media zien Romelu Lukaku scoren bij wederoptreden: "Sorry voor de vertraging, leek hij hiermee te zeggen"

Met een relatief makkelijk 4-0-zege tegen Plzen, en de nederlaag van Barcelona tegen Bayern München, verzekerde Inter zich van de tweede plek in Groep C en het bijhorende ticket voor de volgende ronde van de Champions League. Toch waren alle ogen op Romelu Lukaku, die na een lange blessure zijn wederoptreden maakte. Ook de Italiaanse media waren aandachtig voor het optreden van onze landgenoot.

Lees verder

Union wordt 2,3 miljoen euro rijker bij groepswinst, maar Karel Geraerts wil niet speculeren: "Dat zit nu eenmaal in ons DNA"

Een gelijkspel is sowieso een goede uitslag voor Union, maar Karel Geraerts bekijkt het anders: hij gaat vol voor de zege en de bijhorende groepswinst. Het zou Union financieel een bonus van 2,3 miljoen euro opleveren.

Lees verder

Buitenlandse media zijn hard voor Club Brugge na zware thuisnederlaag: bijna iedereen gebuisd, verdediger krijgt twee (!) op tien

Na vier wedstrijden zonder nederlaag, moest Club Brugge gisteren toestaan dat Porto voor het eerst deze campagne Club Brugge met lege handen achter liet. De Bruggelingen moesten hun meerdere erkennen in de Portugezen. Al had het ook anders kunnen lopen, moest Vanaken of Lang hun strafschop binnengetrapt hebben.

Lees verder

Elise Mertens kent weinig problemen met Amerikaanse en mag naar kwartfinales in Mexico

Elise Mertens (WTA 30) heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA 125-toernooi in het Mexicaanse Tampico (hard/115.000 dollar). Onze landgenote klopte de Amerikaanse Ashlyn Krueger in drie sets.

Lees verder

Wat een ontlading: Club-tegenstander Porto krijgt op het vliegtuig te horen dat het zich kwalificeert

Door de zege tegen Club Brugge en het puntenverlies van Atlético, was Porto gisteren zeker van de volgende ronde van de Champions League. De Portugezen kregen dat nieuws pas te horen op het vliegtuig en waren uitzinnig van vreugde. Dat leverde dolle beelden op.

Lees verder

Onvoorstelbare goal uit West-Vlaamse vierde provinciale gaat de hele wereld over

Het spectaculaire openingsdoelpunt van Jens Verhellen in de wedstrijd tegen KSV De Ruiter verovert op dit moment de (online) wereld. Het filmpje is al meer dan 1,8 miljoen keer bekeken op Twitter.

Lees verder

Tadej Pogacar wil opnieuw schitteren in de Ronde van Frankrijk: "Evenepoel? Dat duel komt er snel aan"

Straks wordt het parcours van de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. Het ideale moment voor Tadej Pogacar om nog eens stil te staan bij het afgelopen seizoen en vooruit te blikken. In een gesprek met het Franse L'Équipe had hij het onder meer over zijn gemiste kans in de Ronde van Vlaanderen en Remco Evenepoel. "Het duel met Mathieu van der Poel blijft een van de hoogtepunten van mijn seizoen", aldus Pogacar.

Lees verder

Alles wat u moet weten over het EK darts: half miljoen aan prijzengeld, Dimitri Van den Bergh die kan scoren en regenboogveters

Tussen 27 en 30 oktober wordt in Dortmund het Europees kampioenschap darts afgewerkt. Het hoogtepunt van de zogenaamde European Tour.

Lees verder

Victor Schelstraete is Belgische boksgeschiedenis aan het schrijven, maar: "Als de bondscoach wordt ontslagen, eindigt mijn olympische reis"

Historisch was het, het WK-brons vorig jaar van Victor Schelstraete en dit jaar de Europese titel van Vasile Usturoi in het olympische boksen. Maar onlangs werd de bondscoach, ook hun persoonlijke coach, aan de kant geschoven. "Als dit zo blijft, stopt mijn olympische reis ook", waarschuwt Schelstraete. En ziet niet alleen de atleet, maar ook Team Belgium een mogelijke olympische medaille door de neus geboord.

Lees verder

Diego Simeone en Atlético geraken niet voorbij groepsfase in de Champions League: "Zonder twijfel de moeilijkste dag ooit als trainer"

Door een gemiste strafschop van Rode Duivel Yannick Carrasco bleef Atlético Madrid gisteren op een 2-2-gelijkspel steken tegen Bayer Leverkusen. Hierdoor is Atlético Madrid al zeker uitgeschakeld voor de achtste finales. Het hoogst haalbare voor de Madrilenen is de derde plaats en overwintering in de Europa League.

Lees verder

De 'Mechelaars' van KRC Genk: "Gaat Defour ons proberen te verrassen?"

Niet alleen Genkcoach Wouter Vrancken staat vrijdag voor een speciale avond tegen zijn ex-club, ook zijn assistenten Kevin Van Dessel en Glenn Vanryckeghem kwamen over van KV Mechelen. "Dat maakt het extra moeilijk om deze wedstrijd voor te bereiden: waar willen ze ons verrassen door iets te doen dat ze anders nooit doen?"

Lees verder

LIVE. Hoe ziet het parcours van de Tour de France 2023 eruit? Volg de presentatie hier live

Op de opvolger van Jonas Vingegaard is het nog even wachten, op het parcours van de Ronde van Frankrijk 2023 niet. Dat wordt straks om 11u30 in Parijs voorgesteld. Volg het hier live!

Lees verder

Lewis Hamilton wil ook volgend seizoen voor Mercedes racen in de Formule 1: "We zijn op weg naar een nieuwe deal"

Lewis Hamilton is hoopvol dat zijn eind volgend jaar aflopend contract bij F1-renstal Mercedes verlengd zal worden, zo verklaarde hij in een interview bij de Britse openbare omroep BBC. Hamilton verloor vorig seizoen op de valreep de wereldtitel aan de Nederlander Max Verstappen. Dit seizoen heeft de Britse meervoudige wereldkampioen het lastiger om resultaten te rijden.

Lees verder

Tourmalet als scherprechter in parcours Tour de France Femmes 2023, dit keer ook een individuele tijdrit

De Tour de France Femmes 2023 (25 juli - 30 juli) is donderdag voorgesteld in Parijs. Daarbij twee opvallende zaken: met de col du Tourmalet krijgen de vrouwen een mythische Tour-col voor de wielen geschoven. En - in tegenstelling tot de eerste editie - is er dit keer wel een individuele tijdrit op de slotdag in Pau.

Lees verder

Bijna 10 kilometer minder gelopen, het nadeel van Lang en de verloren duels van Mechele: hoe de 0-4 tegen Porto een wereld van verschil was

Club Brugge kreeg woensdagavond een 0-4-optater in de Champions League tegen Porto. Een stevig verschil met de vier matchen die blauw-zwart ervoor afwerkte en waarin het 10 op 12 pakte. Maar wat was er deze keer anders? Wij gingen op zoek naar de cijfers.

Lees verder

Jordi Vanlerberghe (KV Mechelen) enkele weken out door preventieve operatie

Jordi Vanlerberghe is out. Bij de verdediger van KV Mechelen werd tijdens een routinescreening een cardiaal probleem opgemerkt. Een preventieve operatie zal hem enkele weken aan de kant houden.

Lees verder

Geert Emmerechts niet langer T1 bij Berchem Sport

Geert Emmerechts is niet langer de T1 van Berchem Sport (Tweede Amateurafdeling). Dinsdagavond werd in onderling overleg beslist de samenwerking stop te zetten.

Lees verder

Het parcours van de Tour: geen uitnodiging voor Evenepoel, kans op tweede groen voor Van Aert en véél klauterwerk

Alles is voorhanden om volgende zomer een nieuw duel te krijgen tussen Tourwinnaar Jonas Vingegaard en de dubbele ex-winnaar Tadej Pogacar, terwijl Wout van Aert een uitgelezen kans krijgt op een tweede groene trui. Wie de Tour 2023 wil winnen, moet er van de eerste tot de laatste dag staan. De tijdrijders – genre Remco Evenepoel – zijn er dan weer aan voor de moeite. Vijf verschillen met de Tour van vorig jaar.

Lees verder

Patrick Lefevere laat nog niet in zijn kaarten kijken voor de Tour: "Een goede Remco kan dit parcours wel aan, maar we gaan op ons gemak eens samenzitten"

Het parcours van de Ronde van Frankrijk is bekend. Met slechts één tijdrit lijkt de kans klein dat Remco Evenepoel aan de start in Bilbao verschijnt. Al is die keuze volgens Patrick Lefevere nog niet helemaal gemaakt. "Dat is nog veel te vroeg om nu te beslissen", aldus Lefevere.

Lees verder

Pogacar wil de handschoen opnemen tegen Evenepoel: "Als ik wereldkampioen was, zou ik naar de Tour gaan"

Tadej Pogacar is tevreden met het parcours van de Tour de France 2023. De runner-up van 2022 en winnaar van 2020 en 2021 hoopt ook dat wereldkampioen Remco Evenepoel in juli afzakt naar Frankrijk.

Lees verder

KVM-coach Steven Defour: "Als we denken dat de druk er na de 6 op 6 af is, krijgen we een pak slaag in Genk"

Steven Defour moet vrijdagavond puzzelen in Genk. Verstraete en Bates zijn geschorst. Vanlerberghe staat een tijdje aan de kant na een cardiale ingreep. Toch duldt de KV Mechelencoach geen verslapping van zijn team. "Ik ga mijn jongens inpeperen dat ik niet graag een pak slaag krijg."

Lees verder

Wout van Aert opnieuw voor groen in de Tour? Bij Jumbo-Visma willen ze niets bevestigen: "De Ronde en Roubaix staan boven alles"

Op papier lijkt de Tour de France 2023 opnieuw spek naar de bek van Wout van Aert om voor het tweede jaar op rij de groene trui te veroveren. Bij Jumbo-Visma willen ze echter dat nog niet bevestigen. "Ik heb gisteren nog met Wout gesproken en er is nog helemaal niks beslist. Eén ding staat wel vast: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan boven alles", aldus sportief directeur Merijn Zeeman.

Lees verder

Slechtste Champions League in 24 jaar voor Spaanse ploegen, vooral FC Barcelona krijgt snoeiharde kritiek: "Nachtmerrie zonder einde"

Van de vier Spaanse ploegen in de Champions League kon enkel Real Madrid zich plaatsen voor de 1/8ste finales. Eén speeldag voor het einde van de groepsfase zijn Sevilla, Atlético Madrid én FC Barcelona al uitgeschakeld. Een triest dieptepunt voor de Spanjaarden, die al sinds 1999-2000 steevast met twee, drie of zelfs vier ploegen overwinterden op het kampioenenbal. De Spaanse media zijn niet mals en vooral Barça krijgt stevige kritiek te verduren.

Lees verder

Ysaline Bonaventure duikt top honderd binnen met kwartfinaleplaats in Poitiers

Ysaline Bonaventure (WTA 105) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het enkelspel op het ITF W80-toernooi in het Franse Poitiers (hard/80.000 dollar).

Lees verder

Kopecky, Casse, Thiam en andere medaillewinnaars op bezoek bij koning Filip en koningin Mathilde

Het Paleis liep deze namiddag aardig vol. De koning en koningin ontvingen er namelijk alle medaillewinnaars die het voorbije jaar op verschillende EK's, WK's en de Wereldspelen – een soort Olympische Spelen voor niet-olympische sporten.

Lees verder

Antwerp en goksponsor houden event rond kansspelen en gokken: "Dit thema op juiste manier aankaarten"

In het Bosuilstadion vond donderdag een event plaats rond kansspelen en gokken. Voetbalclub Antwerp FC ging deze zomer in zee met gokbedrijf betFIRST en wil, via hun gemeenschappelijke communitywerking, een maatschappelijke rol opnemen rond gokverslaving en een gokbedrijven als voetbalsponsors.

Lees verder

De eerste Anderlecht-opstelling van Robin Veldman is een feit

Anderlecht is nu ook officieel begonnen aan de periode Robin Veldman. De Nederlander maakte donderdag zijn eerste basiself bekend, voor de Europese match tegen FCSB.

Lees verder

Liverpool-coach Jürgen Klopp moet 30.000 pond betalen na wangedrag tegen Man City

Liverpool-coach Jürgen Klopp moet een boete van 30.000 pond (ongeveer 35.000 euro) betalen. Dat heeft de Engelse voetbalbond FA besloten na de rode kaart van de Duitser in de topper tegen Manchester City (1-0 zege).

Lees verder

BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive noemt 2022 "geweldig jaar voor Belgische sport"

Koning Filip en koningin Mathilde ontvingen donderdagnamiddag in het Kasteel van Laken de Belgische topatleten die zich tijdens 2022 hebben onderscheiden. "Het is een geweldig jaar geweest voor de Belgische sport", zei een glunderende Jean-Michel Saive, voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Lees verder

Toptennisser of topvoetballer? 'Bad boy' Benoit Paire zet training bij Franse eersteklasser op stelten

Stade Brestois 29 staat momenteel pas 17de in de Ligue 1, maar de sfeer bij de Franse eersteklasser is nog steeds optimaal. De selectie kreeg deze week het bezoek van Benoit Paire, toptennisser en woelwater pur sang. Maar de 33-jarige Fransman kan ook een potje voetballen. Dat bewees Paire met enkele pegels op het veld bij Brest.

Lees verder

Voetballegende Andres Iniesta over de strijd tegen depressie: "Ik keek elke avond uit naar mijn pil, dan pas had ik rust"

Voor er aan zou twijfelen: Andres Iniesta is nog steeds actief als voetballer. Het Barcelona-icoon staat al even onder contract bij het Japanse Vissel Kobe, waar hij ploegmaat was van Thomas Vermaelen. Maar de Spanjaard sukkelde tijdens zijn carrière ook met een depressie.

Lees verder

Genk-coach Wouter Vrancken: "Ik zie bij KV Mechelen onder Steven Defour heel herkenbare dingen"

Het wordt vrijdagavond (20.45u) geen (thuis)match als een ander voor Wouter Vrancken. "Ik heb vier mooie jaren gekend bij KV Mechelen, dat cijfer je niet zomaar weg. Maar tijdens de match telt er ook nu maar één ding: ik wil winnen!"

Lees verder

"Jullie zijn de club aan het doden": Anderlecht-fans schieten op bestuur

Anderlecht vatte de Conference League-partij tegen FCSB aan met Robin Veldman als de voorlopige nieuwe trainer. Tijdens de partij mengden de fans van paars-wit zich met spandoeken.

Lees verder

Union gaat als groepswinnaar naar volgende ronde Europa League na 0-2-zege in Malmö

Tony Bloom zag dat het goed was. Union is zeker van groepswinst na alweer een knappe overwinning: 0-2 op Malmö, met doelpunten van Teuma en Lazare. De campagne is fenomenaal, en het geloof bij de Unionisten is er dat het alleen maar mooier kan worden.

Lees verder

Nieuwe opdoffer voor Anderlecht: paars-wit speelt gelijk na twee keer op voorsprong te zijn gekomen

De coachwissel heeft nog niet meteen voor de grote ommekeer gezorgd bij Anderlecht. Het bleef in de Conference League steken op een 2-2 gelijkspel tegen FCSB, dat ruim laatste staat in de groep. Om 22u45 vanavond kan paars-wit al uitgeschakeld zijn, afhankelijk van het resultaat tussen West Ham en Silkeborg.

Lees verder

Matthias Casse mikt op goud op Masters judo: "Het seizoen is nog niet voorbij voor ons"

Judoka Matthias Casse bereikte in 2022 twee keer het podium van een groot kampioenschap. In april won hij de zilveren medaille in de categorie tot 81 kilogram op het EK in Sofia, drie weken geleden nam de Antwerpse wereldkampioen van 2021 een zilveren medaille mee naar huis van het WK in Tasjkent.

Lees verder

GP van Mexico blijft op F1-kalender tot 2025

De Grote Prijs van Mexico blijft tot 2025 op de kalender van het wereldkampioenschap Formule 1 staan. Dat maakten de promotors donderdag bekend. De GP staat komende zondag op de planning op de Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad.

Lees verder

Een echte wereldgoal: spits van het kleine AEK Larnaca scoort op acrobatische wijze in de Europa League

Dynamo Kiev blijft ook na vijf speeldagen in de Europa League puntenloos. De Oekraïense grootmacht ging donderdag onderuit op het veld van AEK Larnaca. Bij de Cyprioten pakte Omri Altman met een inzending voor de Puskas Award. De Israëlische spits knalde een voorzet op acrobatische wijze tegen de netten.

Lees verder

De veldheer in Veldman zagen we nog niet: ons rapport voor de nieuwe coach van Anderlecht

Anderlecht is bijlange nog niet genezen. Ook met de nieuwe (interim-)coach Robin Veldman kwam een slap RSCA niet verder dan 2-2 tegen het Roemeense Boekarest. Als Silkeborg straks wint van West Ham is het Europese avontuur voorbij. Wij maakten het rapport van Veldman.

Lees verder

Aanslag in Italië eist één dodelijk slachtoffer, ook Arsenal-huurling raakt gewond

In een supermarkt in Assago, in Noord-Italië, heeft een 46-jarige man willekeurig mensen neergestoken. Een kassier (30) heeft de aanval niet overleefd. Voetballer Pablo Marí, door Arsenal uitgeleend aan Monza, was één van de zes gewonden. De dader is aangehouden.

Lees verder

Jan Vertonghen is vlijmscherp voor alweer teleurstellend Anderlecht: "We maken kinderlijke fouten"

Alweer geen opkikker voor Anderlecht. Paars-wit kwam twee keer op voorsprong tegen FCSB, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel in de Conference League. Jan Vertonghen zag dat het niet goed was. "We maken kinderlijke fouten", aldus de Rode Duivel.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen maatje te klein voor het Hongaarse Sopron in Euroleague women

Kangoeroes Mechelen heeft bij hun debuut in de Euroleague Women niet kunnen stunten tegen de Europese clubkampioen Sopron. De Hongaarse ploeg drukte na een evenwichtige eerste helft door naar afgetekende winst: 62-91.

Lees verder

AA Gent blijft steken op troosteloze 1-1, maar kan nog steeds overwinteren in de Conference League

Meer dan een uur palliatief maar finaal toch nog in leven: AA Gent kroop door het oog van de naald tegen Shamrock Rovers. Dankzij Hong én de hulp van het Zweedse Djurgården hebben de Buffalo's ondanks een 1-1 in Ierland nog kans om Europees te overwinteren.

Lees verder

25, 33 en 27 miljoen euro verlies: hoe Anderlecht door het eigen DNA in een vicieuze cirkel dreigt te belanden

Sinds Marc Coucke Anderlecht heeft overgenomen in het seizoen 2017/2018 zijn de opbrengsten nog geen enkele keer hoger geweest dan de kosten. Op de laatste jaarrekening van de club ging het eigen vermogen zelfs meer dan 52 miljoen euro in het rood. Een vicieuze cirkel dreigt.

Lees verder

Na reeks nederlagen aast Dimitri Van den Bergh op succes op EK darts: "Ik ben geen robot, de kritiek motiveert mij net"

Dimitri Van den Bergh doet dit weekend een gooi naar de Europese titel darts. 'The DreamMaker' is er voor het eerst sinds 2019 bij op de climax van de European Tour, met een prijzenpot van een half miljoen. Zijn eerste horde is de ervaren Daryl Gurney, maar hoe zit het met het kopje na een mindere periode? "Ik ben een mens, geen robot", klinkt het.

Lees verder

Brandon Mechele moet kritiek slikken na mindere avond: "Een foutje, oké, maar hij wordt te vaak geviseerd"

Brandon Mechele (29) beleefde een baalavond tegen Porto. De ervaren verdediger van Club Brugge ging bij meerdere tegengoals de mist in en moest dan ook kritiek slikken. Twee ex-ploegmaats nemen het echter voor hem op. "Hoeveel wereldsterren hield hij al niet uit de match?"

Lees verder

Leandro Trossard kijkt straks Chelsea en ex-coach Potter in de ogen: solliciteert hij naar een toptransfer?

Als Leandro Trossard (27) blijft scoren tegen topclubs, dan moet er toch eens eentje toehappen? De Rode Duivel maakt nu al een hele tijd indruk bij Brighton in de Premier League. Dit weekend kijkt hij Chelsea en zijn ex-coach Graham Potter - die zot is van Trossard - in de ogen. Tijd voor een openlijke sollicitatie naar een toptransfer?

Lees verder

Coach Wieland op zijn hoede voor RSCA Futures: "Anderlecht heeft een duidelijke missie"

De paars-witte clash. Beerschot ontvangt morgenavond op het Kiel RSCA Futures voor de laatste wedstrijd in de heenronde van Challenger Pro League. Coach Andreas Wieland verwacht niet dat de trainerswissel bij de tegenstander een impact zal hebben op de wedstrijd. "Bij Anderlecht hebben ze een duidelijke missie, de naam van de trainer zal daar niets aan veranderen."

Lees verder

Ahmed Sababti combineert al meer dan 25 jaar veldvoetbal met futsal op het hoogste niveau: "Het is een manier van leven"

Ahmed Sababti (36) is al jarenlang een ronkende naam in het Antwerpse voetbal. Ook nu nog combineert hij futsal op het hoogste niveau bij FT Antwerpen met veldvoetbal bij Mariekerke-Branst (eerste provinciale), als was hij een prille twintiger. "Het is een manier van leven, ik ben niet anders gewend."

Lees verder

T2 Nico Van Uytsel vervangt T1 Geert Emmerechts bij Berchem Sport: "Jammer dat de club een ervaren vakman verliest"

Geert Emmerechts is niet langer de T1 van Berchem Sport (tweede amateur). In onderling overleg werd beslist de samenwerking stop te zetten.

Lees verder

Julien Ngoy ontbolstert helemaal na Mechelse trainerswissel: "Negatieve kritiek, daar ben ik niets mee"

Julien Ngoy (24) leeft helemaal op. En daar zit de trainerswissel bij KV Mechelen duidelijk voor iets tussen. "Ik krijg van Defour een vrijere rol, terwijl Buijs me zag als een echte targetspits." In de twee wedstrijden na het vertrek van Buijs maakte Ngoy meteen twee belangrijke doelpunten voor KV Mechelen. Met een scorende spits aan boord lijkt de Mechelse trein vertrokken.

Lees verder