Doorgaan naar hoofdcontent

Busongeval met Nederlandse toeristen in Ecuador: 2 Nederlanders omgekomen, 7 mensen naar het ziekenhuis

HLN
Busongeval met Nederlandse toeristen in Ecuador: 2 Nederlanders omgekomen, 7 mensen naar het ziekenhuis
In het zuidoosten van Ecuador zijn bij een botsing tussen twee bussen twee Nederlanders om het leven gekomen. Volgens een woordvoerster van alarmcentrale Eurocross zijn er drie zwaargewonden die nog in het ziekenhuis liggen. De overige gewonden liepen lichte verwondingen op en hebben het hospitaal na behandeling kunnen verlaten. Er zaten 21 Nederlanders in de bus, zeven van hen raakten volgens Eurocross gewond.
Lees verder

Biden belooft steun aan zwaar door orkaan Fiona getroffen Puerto Rico
"Wij zijn hoogst persoonlijk naar hier gekomen om te tonen dat we jullie bijstaan en dat heel Amerika jullie bijstaat." Joe Biden heeft maandag zijn steun beloofd aan Puerto Rico, het Amerikaans territorium in de Caraïben dat zwaar geteisterd is door de orkaan Fiona en dat zich soms verwaarloosd voelt door de federale autoriteiten.
Lees verder

Vogelgriep overgedragen op mens in Spanje
Een werknemer van een Spaans pluimveebedrijf is eind september besmet geraakt met de vogelgriep. De patiënt bleef asymptomatisch tot hij weer negatief testte en had geen andere infecties. Dat heeft het Spaanse ministerie van Volksgezondheid maandag gemeld. Het komt zelden voor dat de ziekte wordt overgebracht op de mens.
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht over de zin en onzin van de 'herfstprik': "Wie de eerdere vaccins kreeg is nog altijd tot 90% beschermd tegen zware ziekenhuisopnames"
"De herfstprik: je beste bescherming tegen Covid-19." Met die slogan probeert de overheid ons momenteel weer met zachte hand richting vaccinatiecentrum te sturen. Maar zeker bij de jongere generaties - die de vorige prikjes al kregen - duikt opvallend veel tegenzin op: "Al zou ik toch ook deze herfstprik aanraden, al was het maar om nadien bij een besmetting niet een week ziek thuis te moeten zitten", zegt viroloog Steven Van Gucht (46), die de komende weken een stevige verhoging coronabesmettingen en -gehospitaliseerden verwacht. "Maar op intensieve zorg lijkt het ergste voorbij."
Lees verder

Waarom zouden jonge mensen nog wél voor vaccin moeten kiezen? Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt 7 vragen over de 'herfstprik'
"De herfstprik: je beste bescherming tegen Covid-19." Met die slogan probeert de overheid ons momenteel weer met zachte hand richting vaccinatiecentrum te sturen. Maar zeker bij de jongere generaties - die de vorige prikjes al kregen - duikt opvallend veel tegenzin op. Waarom zouden jonge mensen tóch voor een vaccin moeten kiezen? Viroloog Steven Van Gucht (46) beantwoordt 7 vragen over de herfstbooster.
Lees verder

Met waterkanon ten strijde tegen technobeats: West-Vlaamse gemeente wil illegale feesten aan kasteel stoppen
Het gemeentebestuur van Avelgem en de gerant van het kasteel van Bossuit liggen op ramkoers. De federale politie trok zondag met het waterkanon naar het domein om een pompende technofuif het zwijgen op te leggen. "Het moet gedaan zijn met het organiseren van evenementen waar geen vergunningen voor zijn uitgereikt", zegt de burgemeester. "Als we niets mogen organiseren, is er geen geld en zal het kasteel compleet verloederen", waarschuwt de tegenpartij.
Lees verder

GAIA bestaat dertig jaar: "Ons grote doel blijft: niemand eet nog vlees"
Al dertig jaar speelt GAIA voor Robin Hood in het grote dierenrijk en de lijst met verwezenlijkingen is lang, maar toch vindt de jarige dierenrechtenorganisatie zich vandaag - op Werelddierendag - relevanter dan ooit. "Helaas hebben we nog dossiers genoeg", zegt Michel 'Mr GAIA' Vandenbosch (61). "Onze frustratie is dat we niet weten waar eerst te beginnen."
Lees verder

Vernederende U-bocht van Brits premier Liz Truss: "Jezelf zó snel in de voet schieten: indrukwekkend"
"Vernederend": zo noemt de Britse pers unaniem de 'U-turn' die Brits premier Liz Truss een maand na haar aanstelling maakte. Haar plan om de rijkste Britten een belastingverlaging cadeau te doen, wordt opgeborgen. Hoelang houdt ze het zélf nog vol?
Lees verder

Al meer dan honderd doden door orkaan Ian
Het dodental als gevolg van orkaan Ian in de Verenigde Staten is opgelopen tot boven de honderd. Veruit de meeste slachtoffers vielen in de staat Florida, waar volgens CNN 101 personen de natuurramp niet overleefden. Ook in de staat North Carolina vielen vier doden. Eerder eiste Ian drie levens in Cuba.
Lees verder

Orkaan Orlene lost op boven Mexico
De orkaan Orlene heeft snel aan kracht verloren boven het Mexicaanse vasteland. Er was geen grote schade. Dat heeft de gouverneur van de staat Sinaloa, Rubén Rocha, maandag gezegd, melden lokale media.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet dat het momentum bij Club ligt, maar: "Het moet een scenario zoals twee jaar geleden zien te vermijden"
Club Brugge hoopt vanavond met Atlético Madrid opnieuw een belangrijke halte nemen in de queeste naar de volgende ronde in de Champions League. Onze chef voetbal ziet dat de sterren gunstig staan voor blauw-zwart. "Wat het mimespel van Carl Hoefkens ook moge doen uitschijnen. Een restant van z'n periode in Engeland. Toen had hij al een uitgestreken gezicht, aan de pokertafel. Zelfs met twee koningen in de hand."
Lees verder

Zware klap voor de ex-Miss België Joke van de Velde: verliest haar oudere zus Belinda
Droefenis in het hart van Joke van de Velde (42). De gewezen Miss België heeft zopas afscheid moeten nemen van haar oudere zus, meldt 'Dag Allemaal'. Belinda van de Velde mocht helaas slechts 55 worden...
Lees verder

'Thuis'-actrice Leah Thys onderging dringende, maar geslaagde heupoperatie: "De pijn is eindelijk verdwenen"
De heupoperatie die 'Thuis'-actrice Leah Thys (77) met spoed moest ondergaan, is achter de rug en geslaagd. Haar wekenlange revalidatie bezorgt de makers van 'Thuis' wel wat kopzorgen. Daarnaast moest ook een volledige theatertournee worden geannuleerd. Vervelend, maar de pijn is wel verdwenen.
Lees verder

COLUMN. Britt Herbots is wereldtop in volleybal, bij de Yellow Tigers. Foute bijnaam. Tigers, Lions, Panthers, Cheetahs, Cats: inflatie aan katachtigen
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Britt Herbots, volleybalster
Lees verder

Elke dag van oktober ongeval met landbouwvoertuig
In de maand oktober gebeurt elke dag een ongeval met een landbouwvoertuig. Verkeersinstituut VIAS roept in deze oogstperiode op tot wederzijdse alertheid: "Het is aan landbouwers om hun modder zoveel mogelijk van de weg te vegen, maar andere weggebruikers moeten er zich ook bewust van zijn dat er nu veel activiteit is en dat snelheid moet aangepast worden", klinkt het.
Lees verder

'Thuis'-actrice Leah Thys onderging dringende heupoperatie: "Na dat botinfarct kon ik nog amper bewegen"
De heupoperatie die 'Thuis'-actrice Leah Thys (77) met spoed moest ondergaan, is achter de rug. Al moest ze daarvoor wel een theatertournee annuleren, en de wekenlange revalidatie bezorgt de makers van 'Thuis' ook wel wat kopzorgen. Maar het kon niet anders, vertelt Leah in Dag Allemaal. Ze geeft een update over haar herstel, en 'Thuis'-producer Hans Roggen legt uit hoe ze haar afwezigheid zullen oplossen.
Lees verder

Kristallen Fiets bekroont op 12 oktober het Vlaamse wielerwonderjaar en is voor het eerst live te volgen op VTM
België beleeft een wonderjaar als wielerland. Op woensdag 12 oktober bekroont Het Laatste Nieuws in het bijzijn van de Belgische wielertop de glansprestaties van onze landgenoten tijdens de Kristallen Fiets: VTM zendt het gala voor het eerst live uit, vanaf 21u50.
Lees verder

Zware klap voor de ex-Miss België Joke van de Velde (42): verliest haar oudere zus Belinda (55)
Droefenis in het hart van Joke van de Velde (42). De gewezen Miss België heeft zopas afscheid moeten nemen van haar oudere zus, meldt 'Dag Allemaal'. Belinda van de Velde mocht helaas slechts 55 worden...
Lees verder

Het Gala van de Kristallen Fiets bekroont op 12 oktober het Vlaamse wielerwonderjaar live op VTM
België beleeft een wonderjaar als wielerland. Op woensdag 12 oktober bekroont Het Laatste Nieuws in het bijzijn van de Belgische wielertop de glansprestaties van onze landgenoten tijdens de Kristallen Fiets: VTM zendt het gala voor het eerst live uit, vanaf 21.50u.
Lees verder

Herfstgolf zet zich door: forse stijging ziekenhuisopnames en coronabesmettingen
Het aantal geregistreerde besmettingen met Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames stijgen fors. De herfstgolf, die volgens viroloog Steven Van Gucht vorige week is ingezet, zet zich door. Dat blijkt vandaag uit de nieuwste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder