Doorgaan naar hoofdcontent

Bram en Seppe Rombouts staan op WK gravel naast Van der Poel en Sagan: “Qua intensiteit ver­gelijkbaar met Parijs ...

Bram en Seppe Rombouts staan op WK gravel naast Van der Poel en Sagan: "Qua intensiteit ver­gelijkbaar met Parijs - Roubaix"

Wat hebben Mathieu van der Poel, Peter Sagan en Zdenek Stybar gemeen met de broers Bram en Seppe Rombouts uit Wuustwezel? Ze verschijnen komend weekend allemaal aan de start bij de profs van het allereerste ­WK gravel. "Qua intensiteit kan je dit ver­gelijken met Parijs - Roubaix", weet Erwin Vervecken (50), coördinator van de UCI Gravel Series.

Lees verder

Fans van Galatasaray breken Oostendse basketbalarena af en vallen Belgische supporters aan na zege in Champions League

Oostende verloor woensdag zijn wedstrijd van de eerste speeldag in groep C van de Champions League basket. De kustploeg was in de eigen COREtec Dôme een maatje te klein voor de Turkse topploeg Galatasaray (78-92). Na de laatste buzzer zorgden de bezoekende fans echter voor een ravage. Er sneuvelden heel wat zitjes en er moesten ook verschillende Oostende-supporters afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Lees verder

Wout van Aert wil komende winter meer crossen (maar Benidorm is nog geen zekerheid)

Hebben de organisatoren van de cross in Benidorm voor hun beurt gesproken? Het bericht als zou Wout van Aert aan de start van de WB-manche veldrijden werd even later door de organisatie herroepen.

Lees verder

Club Brugge plukt sportief directeur Tom Caluwé weg bij KV Mechelen

Aderlating voor KV Mechelen. Sportief directeur Tom Caluwé verlaat de Kakkers en gaat aan de slag bij landskampioen Club Brugge. Malinwa moet op zoek naar een opvolger. "We nemen de nodige tijd om een geschikte opvolger te vinden", aldus CEO Frank Lagast.

Lees verder

Fi Vanhoof over het vertrek van zijn pupil Caluwé naar Club Brugge: "KV Mechelen is een goede leerschool"

Hij haalde Caluwé in 2014 naar Mechelen als assistent-coach en ziet hem acht jaar later als sportief directeur door de grote poort vertrekken naar Club Brugge. Fi Vanhoof, leermeester van Caluwé bij KV, is oprecht blij met de transfer van zijn voormalige pupil. "Hij heeft geweldig werk geleverd bij KV, maar dit is een kans die hij niet kon laten liggen."

Lees verder

Rode Duivels behouden tweede plaats op FIFA-ranking achter Brazilië

De Rode Duivels blijven nummer twee achter Brazilië op de nieuwe FIFA-ranking die donderdag is vrijgegeven. In vergelijking met het vorige klassement van 25 augustus is er een wijziging in de top tien. Italië wipt over Spanje naar de zesde plaats.

Lees verder

WK judo Tasjkent: Jorre Verstraeten raakt niet voorbij derde ronde

Jorre Verstraeten is op het WK judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent uitgeschakeld in de derde ronde (achtste finales) van de klasse tot 60 kg. Ook Ellens Saelens ligt uit het toernooi.

Lees verder

Bestuur en supporters zien vertrek van Caluwé als groot verlies: "Tom heeft bij KV Mechelen iets neergezet"

Bij KV Mechelen wordt het vertrek van sportief directeur Tom Caluwé gezien als een groot verlies. CEO Frank Lagast respecteert de beslissing van Caluwé en wenste hem succes bij Club Brugge. Caluwé, die zich in Mechelen erg populair gemaakt heeft bij de supporters, wordt ook door directielid Gert Van Dyck geprezen. "De bescheidenheid van Tom is uitzonderlijk in de voetbalwereld."

Lees verder

Miyoshi (Antwerp) maanden out met zware knieblessure: "Hij wist al half hoe laat het was toen het gebeurde"

Antwerp zal maanden geen beroep kunnen doen op Koji Miyoshi (25). De Japanse flankaanvaller viel in de wedstrijd tegen Kortrijk geblesseerd uit. Een scheur in de voorste kruisband is het zware verdict. Miyoshi wordt vrijdag geopereerd. Er wacht hem een maandenlange revalidatie.

Lees verder

Van jeugdproduct Vranckx tot clubicoon Defour: deze deals kwamen tot stand onder Caluwé bij KV Mechelen

Van 2019 tot nu realiseerde Tom Caluwé enkele knappe transfers voor KV Mechelen, zowel op inkomend als op uitgaand vlak. Zo leverde jeugdproduct Aster Vranckx heel wat centen op toen die naar Wolfsburg verkaste, net zoals de overstap van Issa Kaboré naar Manchester City. In 2020 stuntte Caluwé door clubicoon Defour naar het AFAS Stadion te halen.

Lees verder

Geen plaats meer voor ploegleider Rik Van Slycke bij Soudal – Quick-Step

De technische staf van Soudal – Quick-Step, het huidige Quick-Step Alpha Vinyl, ondergaat naar volgend seizoen toe enkele belangrijke wijzigingen. Nadat eerder al bekend geraakte dat ploegleider Brian Holm ermee stopt, blijkt nu ook dat er voor Rik Van Slycke volgend seizoen geen plaats meer zal zijn.

Lees verder

Van de snelste tijd tot de oudste finisher: de Ironman van Hawaï in cijfers

Na drie jaar geduld is het vandaag eindelijk weer tijd voor de hoogmis van het triatlon: de Ironman van Hawaï. Om 18u25 Belgische tijd duiken de vrouwen in het water van de Stille Oceaan, zaterdag volgen de mannen. Als opwarmertje hebben we de moeder aller triatlons samengevat in een aantal cijfers.

Lees verder

Club furieus na rellen in Oostendse basketbalarena: "Galatasaray is hier de komende 50 jaar niet meer welkom"

Daags na de hevige rellen in de basketbaltempel van Filou Oostende likt het bestuur de wonden. Woensdagavond raakten supporters van het Turkse Galatasaray slaags met medewerkers en de politie. "De schade loopt in de tienduizenden euro", aldus Jurgen Vanpraet, CEO van de club.

Lees verder

Veel buizen voor "onzichtbare" Charles De Ketelaere, Italiaanse media trekken aan de alarmbel: "Keerpunt moet snel komen"

AC Milan ging woensdag met droge 3-0 cijfers onderuit op het veld van Chelsea. Charles De Ketelaere kreeg opnieuw zijn kans, maar was - op één kans na - vrij onzichtbaar en werd na 64 minuten vervangen. Het leverde de Rode Duivel dan ook slechte punten op in de Italiaanse kranten.

Lees verder

Jasper Philipsen heeft er nog zin in en snelt naar winst in Parijs-Bourges

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) heeft donderdag Parijs-Bourges (1.1) op zijn naam geschreven. De 24-jarige Limburger haalde het na 198 kilometer voor de Fransmannen Arnaud Démare en Bryan Coquard in de sprint. Het is de negende zege van het seizoen voor Philipsen.

Lees verder

Tim Declercq speelt locomotief voor niets: Ivan Garcia Cortina wint Gran Piemonte na indrukwekkende sprint

De Spaanse wielrenner Ivan Garcia Cortina (Movistar Team) heeft donderdag Gran Piemonte gewonnen, een Italiaanse eendagswedstrijd voor de Pro Series. Hij was de snelste in de sprint van een ruime kopgroep en boekte zo zijn eerste zege sinds maart 2020.

Lees verder

'Valsspelende' schaker Hans Niemann antwoordt op beschuldigingen, video van veiligheidscheck gaat rond op sociale media

De in opspraak geraakte schaker Hans Niemann doet ondanks alle commotie rond mogelijke valsspelerij gewoon mee aan het Amerikaanse kampioenschap. De 19-jarige Niemann begon het toernooi in St. Louis met een zege op de vier jaar jongere Christopher Yoo.

Lees verder

Zweedse voetbalfans plakken Gentse zuil van half miljoen euro vol stickers: "Daders proberen te identificeren"

De Zweedse fans van Djurgardens IF. zijn donderdag op de Korenmarkt geweest en dat zullen we ons nog een tijdje herinneren: de blinkende zuil met een kostprijs van zo'n half miljoen euro werd volgeplakt met stickers.

Lees verder

Amine Belhadj tekent na vertrek bij Beerschot zijn eerste profcontract bij SK Beveren

Amine Belhadj, een 20-jarige centrale verdediger, heeft woensdag zijn eerste profcontract getekend. Niet bij Beerschot, wel bij SK Beveren.

Lees verder

Budgetplafond maakt tongen los in de Formule 1: raakt Max Verstappen punten kwijt?

Er is in de Formule 1-paddock veel te doen om de budget cap, oftewel het budgetplafond waaraan de tien teams zich moeten houden. Komende maandag komt autosportfederatie FIA met duidelijkheid of er renstallen zijn die vorig jaar niet aan de regels hebben voldaan. Vijf vragen.

Lees verder

Club Brugge haalt "de beste technisch directeur van België" weg bij KV Mechelen: wie is Tom Caluwé, de man die liever in de schaduw werkt?

Verrassend nieuws op donderdagvoormiddag: Tom Caluwé (44) is de nieuwe Sports Manager van Club Brugge. Een nieuwe opdoffer voor KV Mechelen, dat zijn succestandem Wouter Vrancken-Tom Caluwé nu helemaal kwijt is. Een portret van de "rustige voetbalkenner" die een paar weken geleden nog verkozen werd tot beste technisch directeur van België, maar niet graag in de schijnwerpers staat.

Lees verder

Anderlecht-fans pakken voor match tegen West Ham uit met wondermooie tifo van Europese helden

Anderlecht won in 1976 de Europabeker voor Bekerwinnaars door in de finale West Ham te verslaan. Liefst 46 jaar later treffen beide clubs elkaar opnieuw in Europees verband, in de Conference League. De fans van paars-wit hadden voor de gelegenheid een prachtige tifo gemaakt.

Lees verder

Wereldkampioen Remco Evenepoel zweept spionkop van Anderlecht op voor Europese clash met West Ham

Het publiek van RSC Anderlecht heeft donderdag, voor de aftrap van de wedstrijd tegen West Ham United op de derde speeldag van de Conference League in het Lotto Park, kersvers wereldkampioen wielrennen en Vuelta-eindwinnaar Remco Evenepoel in de bloemetjes gezet. Ook de 'Legends 1976' kregen een huldiging.

Lees verder

Rutger Wouters pakt 125ste carrièrezege in Bornem

Rutger Wouters schreef in Bornem de jaarlijkse kermisprijs op zijn naam. Het was zijn 31ste zege van het seizoen, waarmee hij zijn eigen record verbeterde, en liefst de 125ste in zijn carrière.

Lees verder

Yorbe Vertessen reageert op kritiek van Nederlands voetbalicoon met twee doelpunten en record voor PSV

PSV liet er in de eerste helft in de Europa League-partij tegen FC Zürich geen gras over groeien. De Nederlanders stonden na 45 minuten al 0-4 voor.

Lees verder

Mathieu van der Poel test de benen en zijn fiets voor aankomend WK gravel in Italië

Dit weekend wordt in Veneto het allereerste WK gravel gereden. Met Mathieu van der Poel. De Nederlander is sinds donderdag in Italië en trok er samen met Gianni Vermeersch op uit voor een verkenning van het parcours.

Lees verder

Anderlecht houdt 80 minuten dapper stand, maar plooit uiteindelijk toch tegen West Ham in de Conference League

Bemoedigend. Zo kan je de prestatie van Anderlecht tegen West Ham wel noemen, maar je koopt er natuurlijk niets mee. Paars-wit hield goed stand tot tien minuten voor tijd, toen de Engelsen het laken uiteindelijk toch naar zich toe trokken en met 0-1 wonnen. Anderlecht blijft met vier punten tweede in de groep, maar het ziet Silkeborg naderen tot op een puntje. De Denen wonnen met 5-0 van het Roemeense FCSB.

Lees verder

Wesley Hoedt werd met de vinger gewezen, maar vindt doelpunt van West Ham niet zijn schuld: "Ze moeten mijn rug hebben"

Anderlecht verloor donderdagavond met 0-1 van West Ham in de Conference League. Wesley Hoedt kreeg kritiek voor zijn tussenkomt bij de tegengoal, maar ging daar na de wedstrijd niet mee akkoord. "Ik moet uitstappen, anders schiet ie."

Lees verder

Weg WK-droom: ondermaatse Red Flames gaan pijnlijk onderuit in Portugal na rode kaart voor Amber Tysiak

De Red Flames (FIFA 19) moeten hun WK-droom opbergen na een zwakke partij tegen Portugal (FIFA 27). De Portugezen waren gewoonweg beter in de alles-of-niets-wedstrijd in de play-offs van deze WK-kwalificatie en wonnen verdiend met 2-1. Geen eerste WK ooit in de geschiedenis van de Red Flames dus.

Lees verder

Rellen in de groep van Union: Duitse hooligans schieten vuurwerk af richting thuisvak Malmö, match even stilgelegd

De wedstrijd op de derde speeldag in de groepsfase van de Europa League tussen Malmö en Union Berlin werd even stilgelegd. De reden? Bezoekende fans uit Duitsland slaagden erin om vuurwerk binnen te smokkelen en schoten dat vervolgens af… richting een thuisvak. Er belandde ook een vuurpijl op het veld in de clash tussen twee tegenstanders van Belgische vicekampioen Union. Berlijn won de partij uiteindelijk met 0-1.

Lees verder

Felice Mazzu houdt "positief gevoel" over aan Europese wedstrijd van Anderlecht, ondanks nieuwe nederlaag

RSC Anderlecht weerde zich tegen West Ham, maar verloor donderdag met 0-1 op de derde speeldag van de Conference League. Anderlecht-coach Felice Mazzu hield toch een "positief gevoel" over aan de prestatie van zijn spelers.

Lees verder

AA Gent gaat voor eigen publiek onderuit tegen Djurgarden in Conference League

Na de val in de competitie laat AA Gent nu ook van zijn pluimen in de Conference League. Door thuis te verliezen van Djurgården (0-1) wordt de malaise weer wat groter. Groepswinst wordt al moeilijk. En hoe de Buffalo's het dit keer aflieten? Drie keer raden en u hebt het antwoord wellicht.

Lees verder

Union pakt 9 op 9 in de Europa League dankzij doelpunt in de allerlaatste seconde

Feest bij Union. De Belgische vicekampioen ging met 1-2 winnen op het veld van Sporting Braga en blijft zo foutloos in de groepsfase van de Europa League. Gustaf Nilsson, met goals in de 86ste en 94ste minuut, was de held van de avond.

Lees verder

Silva en Delcroix spreken steun uit voor Mazzu: "Natuurlijk staat de groep nog achter de coach"

De spelers van Anderlecht weten dat ze tegen West Ham een bemoedigende prestatie hebben neergezet. Maar ze beseffen ook dat ze daar weinig mee kopen. Fabio Silva en Hannes Delcroix waren behoorlijk ontgoocheld. "Op het einde ontbrak het aan organisatie", klonk het nadien. Ze spraken wel hun steun uit voor Felice Mazzu.

Lees verder

Zware ontgoocheling bij Red Flames na uitschakeling in WK-kwalificaties: "We kunnen en moeten beter doen dat dit"

Geen Belgische voetbalvrouwen op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland van volgend jaar. De Red Flames verloren donderdag de levensbelangrijke wedstrijd in de eerste ronde in de play-offs om deelname aan het WK, in Vizela tegen Portugal, met 2-1. "Iedereen is heel teleurgesteld, ik denk dat dat normaal is", reageerde bondscoach Ives Serneels.

Lees verder