Doorgaan naar hoofdcontent

Boswachters en ex-agenten helpen mee zoeken naar vermiste Hebe en Sanne: “We letten op geknapte takken of sporen in...

HLN
Boswachters en ex-agenten helpen mee zoeken naar vermiste Hebe en Sanne: "We letten op geknapte takken of sporen in het gras"
De zoektocht naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar 26-jarige begeleidster Sanne is sinds 9.30 uur weer opgestart. Gisteravond moest de actie gestaakt worden omdat het te donker werd. Ruim honderd mensen helpen met zoeken in de omgeving van Waspik (bij de stad 's-Hertogenbosch, niet ver van de Belgische grens). De twee zijn daar maandagmiddag nog gezien. Er werd vooral gefocust rond één straat daar, de Polanenweg. Vooralsnog is er niks gevonden wat duidt in de richting van het tweetal.
Lees verder

Drugsbende The Turtles was de inspiratie voor 'Patser', en nu ligt er opnieuw een lijk op de stoep
Op de oprijlaan van het drukke Crown Plaza-hotel, vlak bij de Antwerpse Ring, wordt op klaarlichte dag een Nederlandse drugscrimineel doodgeschoten. De moord, exact tien jaar geleden, ontketent een golf van liquidaties bij de Mocromaffia in Nederland. Maar de oorzaak ligt in Antwerpen, bij The Turtles. Het is de bende rond deze Marokkaanse criminelen – gekend voor uithalingen van cocaïne – waarop Adil en Bilall hun gangsterfilm 'Patser' inspireerden. Diezelfde groep komt tien jaar later opnieuw in beeld. Weer ligt er een lijk op de stoep. En weer is het een Nederlander.
Lees verder

Drugsbende The Turtles was de inspiratie voor 'Patser', en nu ligt er opnieuw een lijk op de stoep: "'Ben' stuurt de boodschap door naar de twee schutters. Zij laden hun pistolen en rennen naar het hotel"
Op de oprijlaan van het drukke Crown Plaza-hotel, vlak bij de Antwerpse Ring, wordt op klaarlichte dag een Nederlandse drugscrimineel doodgeschoten. De moord, exact tien jaar geleden, ontketent een golf van liquidaties bij de Mocromaffia in Nederland. Maar de oorzaak ligt in Antwerpen, bij The Turtles. Het is de bende rond deze Marokkaanse criminelen – gekend voor uithalingen van cocaïne – waarop Adil en Bilall hun gangsterfilm 'Patser' inspireerden. Diezelfde groep komt tien jaar later opnieuw in beeld. Weer ligt er een lijk op de stoep. En weer is het een Nederlander.
Lees verder

Het rijhuis in Knokke van Kristof en Tanja was relatief duur, maar kan na 2 jaar al 140.000 euro meer opleveren
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Bram Vanballenberghe van Liv'Immo een ruime rijwoning in Knokke. Zulke huizen zijn schaars en daarom is het niet gek om nu 140.000 euro meer te vragen dan bij de verkoop in 2020.
Lees verder

Ex-Miss België Brigitta Callens wil geen deel uitmaken van 'Zillion': "Ze zei: 'Als mijn naam wordt gebruikt, doe ik jullie een proces aan'"
In de nieuwe film 'Zillion' maken we kennis met ex-miss Vanessa, de vriendin van Frank Verstraeten (53). Aandachtige kijkers zullen in haar meteen Brigitta Callens (42) herkennen, de échte ex van Verstraeten. Maar zij weigerde alle medewerking aan de film, vertelt Dennis Black Magic (48) in Dag Allemaal. Hij en enkele vrienden en familieleden van Callens laten hun licht over de zaak schijnen. Waarom wilde de ex-miss niet meewerken? En kan het zomaar dat de makers dan toch een personage op haar baseerden? "Dit kan aanleiding geven tot discussies die voor een rechtbank moeten beslecht worden."
Lees verder

Nieuwe fase in de oorlog? Het regent nu ook raketten in Rusland
Inwoners van Belgorod, een Russische stad net over de grens met Oekraïne, zien de oorlog met rasse schreden naderen. Afgelopen weekend regende het raketten. Is dit een nieuwe fase in de strijd?
Lees verder

"Auto's in brand gestoken aan politiecommissariaat in Brusselse Marollen"
Vlak bij het politiecommissariaat in de Brusselse Marollen zijn afgelopen nacht twee wagens uitgebrand. Dat bevestigt de Brusselse brandweer. Die werd omstreeks 3 uur opgeroepen omdat er op de hoek van de Hectoliterstraat en de Sint-Theresiastraat twee personenwagens in brand stonden. Volgens politievakbond VSOA gaat het om brandstichting.
Lees verder

Bob uit 'Down the road' begrijpt William Boeva: "Ik wil werken met mensen zonder beperking"
Op dinsdagavond was Bob Peeters, bekend van zijn deelname aan 'Down the road', te gast in 'De tafel van vier'. In de talkshow reageerde Bob onder meer op enkele uitspraken van William Boeva. Vorige maand maakte deze laatste duidelijk dat hij zich niet kon vinden in de manier waarop personen met een beperking worden opgevoerd in de Vlaamse media.
Lees verder

Duizendtal leerlingen geëvacueerd na bommelding in Lommelse school
Een duizendtal leerlingen van de campus van scholengroep WICO in Lommel zijn woensdagochtend geëvacueerd naar een sporthal in de gemeente wegens een bommelding. Dat meldt de stad.
Lees verder

19-jarige Nederlander laat hond uit en loopt roedel wolven tegen het lijf
Op beelden op sociale media komt een wandelaar een roedel wolven tegen. De 19-jarige Timo laat z'n hond uit, wanneer hij het unieke plaatje ziet. Hij is er snel bij en legt alles vast op beeld. Wie goed kijkt, ziet een 8-tal wolven.
Lees verder

Papa (49) krijgt 3 jaar cel voor 18 jaar oude verkrachting van dochtertje (6) met mentale beperking: "Zonder seks kreeg ze geen hamburger"
Een 49-jarige man uit Brecht is schuldig bevonden aan de verkrachting van zijn dochtertje met een mentale beperking zo'n 18 jaar geleden. Als ze hem niet oraal bevredigde, nam hij haar niet meer naar een hamburgerrestaurant. De man krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar.
Lees verder

Papa (49) krijgt drie jaar cel voor 18 jaar oude verkrachting van dochtertje (6) met mentale beperking: "Geen seks? Dan ook geen hamburger"
Een 49-jarige man uit Brecht is schuldig bevonden aan de verkrachting van zijn dochtertje met een mentale beperking zo'n achttien jaar geleden. Als ze hem niet oraal bevredigde, nam hij haar niet meer naar een hamburgerrestaurant. De man krijgt een gevangenisstraf van drie jaar.
Lees verder

Sand Van Roy haalt stevige slag thuis tegen Franse topregisseur Luc Besson: "Dit is een mijlpaal voor slachtoffers van verkrachting in het buitenland."
De Vlaamse actrice Sand Van Roy (34) die beweert verkracht te zijn door de Franse topregisseur Luc Besson (63) haalde zonet een overwinning binnen op de Fransman. Van Roy vindt dat haar verkrachting in België moet onderzocht worden, nadat het in Frankrijk eerder geseponeerd werd. Het gerecht ging daar eerst niet op in, maar vindt nu dat het Grondwettelijk Hof hierover moet oordelen. "Dit kan grote gevolgen hebben voor al wie slachtoffer is van verkrachting in het buitenland", oordeelt haar advocaat.
Lees verder

Verbazing bij 'House of the Dragon'-makers vanwege geliefd personage: "Ik zou Daemon niet als vriendje willen"
'House of the Dragon'-producent Sara Hess en regisseur Clare Kilner zijn met verstomming geslagen. Ze merken dat het personage Daemon Targaryen, gespeeld door Matt Smith (39), wel érg populair is op sociale media. In een interview met 'The Hollywood Reporter' reageren ze dan ook verbaasd. "In welk opzicht was hij een goede partner, vader of broer?"
Lees verder

Volgende pandemie wordt mogelijk veroorzaakt door smeltende gletsjers, zo waarschuwen wetenschappers
De volgende pandemie zal wellicht niet voortvloeien uit een virus dat afkomstig is van vleermuizen of vogels. Vermoedelijk zullen smeltende gletsjers de grote boosdoener zijn, zo schrijven wetenschappers in het vaktijdschrift Proceedings of the Royal Society B.
Lees verder

Rapper Drake wint twaalf miljoen dollar met online roulette (al lijkt zijn enthousiasme maar van korte duur)
De Canadese rapper Drake (35) heeft bij een spelletje online roulette enorme winst gemaakt. Hij zette een half miljoen dollar in en kon daar een monsterbedrag van meer dan twaalf miljoen dollar van maken. Het cijfer elf bracht hem zelfs niet één, maar twee keer geluk in het spel. Drake oogt een paar minuten blij met de winst, maar lijkt daarna al snel weer verder te spelen. Wanneer hij na een paar keer nog eens wint met het nummer elf, kan er toch kort wat gejuich vanaf.
Lees verder

Vleesetende bacterie rukt op in Florida na doortocht orkaan Ian
Orkaan Ian richtte vorige maand heel wat schade aan in Lee County in de Amerikaanse staat Florida. Er vielen ook meer dan honderd doden. En nu is daar een toename vastgesteld van het aantal zieken door de vleesetende bacterie.
Lees verder

Russische oligarch Roman Abramovitsj gespot tijdens uitstap in Istanboel
Roman Abramovitsj (55), een van de bekendste Russische oligarchen en voormalig eigenaar van voetbalclub Chelsea, is gespot in de Turkse stad Istanboel. Hij was in het gezelschap van enkele lijfwachten, die hem snel naar een voertuig leidden toen er foto's gemaakt werden. Turkse media schrijven dat de oligarch helemaal niet op zijn gemak leek.
Lees verder

Relatietherapeut verklaart 'quiet dumping'. "Cru gezegd: waarom blijven trekken aan een dood paard?"
Plots voel je dat er iets loos is in je relatie: jullie hebben minder seks, je krijg minder berichtjes, gedaan met de spontane uitjes en open gesprekken lijken met uitsterven bedreigd ... Als je partner je een van deze signalen geeft, is hij of zij je misschien wel aan het 'quiet dumpen'. Relatietherapeut Sarah Hertens verklaart het fenomeen, legt uit waar dat aan kan liggen, wat je zelf kan doen en of er nog een weg terug is eens je zo'n koude behandeling krijgt van je geliefde.
Lees verder

Jessy Mackenzie was aanwezig bij eerste optreden van hartsvriendin Linda Mertens in Engeland: "Ik gun het haar zo hard"
Jessy 'Mackenzie' De Smet is terug van nooit weggeweest. Dankzij de 90'-revival treedt ze bijna elk weekend op. Vaak ook in Engeland en Spanje waar ze enkele dikke hits scoorde. Tijdens één van die show deelde ze onlangs opnieuw het podium met Linda Mertens (ex-Milk Inc.). De twee zijn altijd hartsvriendinnen gebleven, ook nadat Linda stopte met muziek na het overlijden van haar dochtertje. "Linda zal daar bij gelegenheid zelf wel over spreken, maar het is was alvast fantastisch om haar terug te zien optreden", vertelt Jessy aan Jarne in een nieuwe Showbits.
Lees verder