Doorgaan naar hoofdcontent

Bijna 71 kilometer tegen de klok: de Giro lonkt voor wereldkampioen Remco Evenepoel

Bijna 71 kilometer tegen de klok: de Giro lonkt voor wereldkampioen Remco Evenepoel

De volgende Ronde van Italië (6-28 mei) is spek voor de bek van Remco Evenepoel. In de drie (!) tijdritten samen wordt er bijna 71 kilometer tegen de klok gekoerst, netjes verdeeld over de drie weken.

Lees verder

Schreuder raast tegen media na 7-1-zege met Ajax: "Ik ben er klaar mee. Ik houd mijn mond niet meer"

Alfred Schreuder en Ajax wonnen afgelopen weekend met 7-1 van Excelsior en blijven zo op kop in de Eredivisie. Een welkome monsterzege na de vele kritiek door de zware nederlagen in de Champions League. Schreuder, die vorig seizoen kampioen werd met Club Brugge, liep op zijn persconferentie achteraf helemaal leeg.

Lees verder

Iga Swiatek steekt in San Diego achtste titel van het seizoen op zak

De Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek heeft het WTA-toernooi in San Diego (757.900 dollar) op haar naam geschreven. Het is al haar achtste titel van het seizoen.

Lees verder

Dieumerci Mbokani meteen matchwinnaar bij SK Beveren: "Weet dat ik hier veel goals zal maken"

Wat een debuut. Dieumerci Mbokani (36) kroonde zich vrijdagavond meteen tot matchwinnaar met het winnende doelpunt tegen Deinze. De Congolese spits was zo meteen van goudwaarde voor Beveren, dat door de nederlaag van RSCA Futures de nieuwe leider is. "Het was een droom om bij mijn debuut te scoren", vertelt de Congolese goaltjesdief.

Lees verder

Kylian Mbappé reageert op geruchten over vertrekwens: "Ik was even gechoqueerd als iedereen"

Kylian Mbappé heeft na de 1-0-zege tegen Marseille gereageerd op de geruchten als zou hij een vertrek bij PSG in januari willen forceren. De Franse steraanvaller ontkent alles, al antwoordde hij wel ontwijkend op een vraag naar zijn relatie met PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi.

Lees verder

Dessel blijft met lege handen achter na nederlaag tegen Charleroi: "Onze kansen werden niet benut"

Bij Dessel Sport wil het tij maar niet keren. Thuis tegen Olympic Charleroi slikte groen-wit een nieuwe nederlaag (0-2), na een povere prestatie. "Wij benutten onze kansen niet", legt trainer Benny Lunenburg de vinger op de wonde.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen opent seizoen met knappe derbyzege op Phantoms Boom

Landskampioen en bekerwinnaar Kangoeroes heeft de competitie bij de vrouwen geopend met een knappe zege bij Phantoms Boom. Een lange tijd hielden de Steenbakkers stand, maar uiteindelijk trokken de Maneblussers na een attractieve derby met 74-83 aan het langste eind.

Lees verder

Antwerp Giants Two bezorgt Gembo eerste nederlaag: "Gewonnen op karakter"

De derby tussen leider Gembo en Antwerp Giants Two leidde na een spannende pot basketbal tot een nipte zege voor de Antwerpse Young Guns (61-66). Voor Gembo is het de eerste nederlaag van het seizoen, voor Antwerp Giants Two dan weer de derde zege uit vier matchen. "Een schitterende zege", zei Quinten Smout van Giants Two.

Lees verder

Lyra-Lierse buigt dubbele achterstand in slotfase om in zege: "Dit is een prestatie om op verder te bouwen"

Op het veld van Jong KV Mechelen heeft Lyra-Lierse voor een knalprestatie gezorgd. Bij de rust stonden de Lierenaars 2-0 in het krijt, maar dankzij een aantal tactische wijzigingen en een furieuze slotfase trokken ze toch aan het langste eind. "De euforie was enorm", aldus Seppe Kil, die in de slotminuut voor de verlossende 2-3 zorgde.

Lees verder

Jorre De Backer en Zandhoven blijven alleen op kop: "Maar we speelden onze slechtste match van het seizoen"

Zandhoven hield de drie punten thuis in de topper tegen Wilrijk (3-0), maar daar moest het wel bijzonder hard voor knokken. Jorre De Backer opende de score en bracht ook het derde doelpunt aan, maar was achteraf allesbehalve tevreden over de wedstrijd. "Zeker onze eerste helft was schrijnend", gaf De Backer een eerlijke analyse.

Lees verder

Sint-Lenaerts en Nick Dhaene zetten opmars verder na moeizame zege: "Het moet niet altijd mooi zijn"

Een kopbaldoelpunt van Mo Daoudi zorgde ervoor dat Sint-Lenaarts de wedstrijd tegen Kampenhout wist te winnen: 2-1. Toch was iedereen het er eens over dat dit zowat de minste wedstrijd van het seizoen was van de geel-groenen.

Lees verder

Bram Sprangers is pechvogel van de dag in Wuustwezel: "Mijn tube schoof van de velg"

Op de B-cross in Wuustwezel lieten onze Kempische crossers mooie dingen zien. Sterre Vervloet (dames elite) en Lore Sas (dames juniores) wonnen, Wout Janssen (elite zc/beloften) en Daan Wilmsen (nieuwelingen eerstejaars) pakten zilver en Seppe Sprangers (nieuwelingen eerstejaars en Lars Daelmans (nieuwelingen tweedejaars) finishten derde. Maar de meeste aandacht ging misschien wel naar Bram Sprangers, die een pechdag kende.

Lees verder

Geert Lauryssen triomfeert opnieuw in Geel: "Ik kon en mocht me niet opblazen"

Geert Lauryssen heeft op het sportcomplex de Lissenvijver voor de tweede keer de crossduatlon van Geel op zijn naam geschreven. Tijdens het mountainbiken toonde de atleet uit Sint-Lenaarts zich veel sterker dan de tegenstand. Dat volstond om niet meer in de problemen te geraken in de afsluitende loopproef.

Lees verder

Nijlen blijft in de middenmoot na zure nederlaag op Wellen

Op bezoek bij Wellen slikte Nijlen een zure 4-2-nederlaag. Een lange tijd leek de partij op een billijk gelijkspel te gaan eindigen, tot de bezoekers in de slotfase nog twee tegendoelpunten incasseerden. "We verdienden het zeker niet om te verliezen", aldus Yens Peeters, die de Nijlense doelpunten voor zijn rekening nam.

Lees verder

Rupel Boom zakt steeds dieper weg in het klassement: "Dit is opnieuw een zware klap"

Ook op speeldag negen slaagde Rupel Boom er niet in om zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Tegen de U23 van OHL speelden de Steenbakkers voor de rust goed mee, maar in de tweede helft was het vat af en wonnen de bezoekers nog gemakkelijk met 0-2.

Lees verder

Dirk Cools zet na 0 op 21 stap opzij als coach bij Nielse: "Onze visies lagen te ver uit elkaar"

Na een zevende nederlaag op een rij heeft Dirk Cools de handdoek in de ring geworpen als trainer van tweedeprovincaler Nielse SV. "Eigenlijk stond mijn beslissing al vast voor de wedstrijd. De visie van mij en het bestuur lagen te ver uit elkaar", aldus de ex-coach.

Lees verder

Sterk Turnhout ziet Cappellen de volle buit pakken: "Dit is frustrerend"

KFC Turnhout likt zijn wonden. Tegen Cappellen haalde het een 0-2-achterstand op en liet het dé kans op een voorsprong liggen. Finaal ging de thuisploeg met 2-5 onderuit. "Dit is frustrerend. We waren 75 minuten baas en slikten toch vijf goals", verbeet Dave De Herdt zijn ontgoocheling.

Lees verder

RC Mechelen blijft steken op 0-0: "We gaven niet thuis"

RC Mechelen bleef op bezoek bij Diegem steken op een doelpuntloos gelijkspel, na een wedstrijd met weinig verhaal en nog minder kansen. "Ik miste verbetenheid bij mijn groep", sprak trainer Racing-coach Greg Vanderidt.

Lees verder

Heist krijgt onverwacht pak voor de broek: "Een raadsel waarom we zo slecht begonnen"

Op bezoek bij Knokke leed Heist een onverwachte en zware 4-1-nederlaag. Na een zwakke eerste helft stond het al 4-0 bij de rust, een klap waar Heist niet meer van herstelde. Slechts één punt uit de laatste drie matchen doet de behoorlijke start nu helemaal vergeten.

Lees verder

Sterk Kangoeroes Mechelen pakt eerste competitiezege: "Defensief het verschil gemaakt in tweede helft"

Kangoeroes Mechelen pakte zaterdag op de derde speeldag van de BNXT League een eerste competitiezege. De Maneblussers namen in Hoei vlot de maat van Luik met 65-81. "We hebben in de tweede helft defensief het verschil gemaakt", zag een tevreden coach Kristof Michiels.

Lees verder

Yves De Winter en Houtvenne springen dankzij zuinige zege naar de leiding: "We zijn nooit in moeilijkheden gekomen"

Een dominant Houtvenne won met het kleinste verschil in Limburg (0-1), maar dat was genoeg om meteen de leiding van het klassement te nemen. Door het verlies van concurrent Wezel Sport springt groen-rood naar de koppositie. Doelman Yves De Winter slaagt er uitstekend in zijn netten schoon te houden.

Lees verder

Jeugdig Berchem zet Lille opzij en pakt eerste driepunter in eigen stadion

Eindelijk, de eerste driepunter in eigen stadion, dit seizoen, is binnen. Berchem bleek na negentig minuten te sterk voor promovendus Lille United: 2-0. Of de overwinning verdiend was of niet en er al dan niet kwam na een glansprestatie? Geen mens die het zich afvroeg na de wedstrijd. Opvallend was wel dat er muziek zit in de jonge bende van coach Geert Emmerechts. Op het Rooi is het woord duidelijk aan de jeugd.

Lees verder

Yannis Van Parys legt ex-club Zwarte Leeuw met Geel over de knie: "Een leuke terugkeer"

Yannis Van Parys had zich geen mooiere terugkeer naar Zwarte Leeuw kunnen wensen. De 27-jarige verdediger hielp Geel zaterdagavond met een goal en een assist aan een felbevochten 2-3-zege tegen zijn felgeplaagde ex-club. "Wat mij betreft, mogen ze dus vanaf nu al hun matchen winnen", aldus de verdediger.

Lees verder

Eline De Winter uit Wuustwezel wordt knap tweede bij de nieuwelingen: "Dit geeft me een boost"

Op de B-cross in Wuustwezel is Eline De Winter knap tweede geworden bij de nieuwelingen meisjes. De Wuustwezelse moest enkel Sanne Laurijssen voor zich dulden. Broer Milan kende minder geluk bij de junioren. Een rugprobleem dwong hem tot opgave. Met Iebe Jacobs stond er in die categorie nog wel een andere thuisrijder op het podium.

Lees verder

Straffer dan Gilbert en Valverde: Davide Rebellin heeft op zijn 51ste (!) zijn laatste koers gereden

De Italiaanse renner Davide Rebellin heeft op zijn 51ste zijn laatste koers gereden. Zijn afscheid werd al enkele keren aangekondigd, maar dit keer laat hij zelf weten dat hij er écht mee ophoudt. De gecontesteerde Italiaan kende een profcarrière van liefst dertig jaar.

Lees verder

ANTWERPEN LIVE. Patrick Goots fileert Antwerps voetbalweekend: "Radja zit in oog van de storm, Beerschot laat te veel liggen"

Een 3-0-nederlaag die al na negen minuten op het bord stond, dat was het voor Antwerp zondag op Standard. Daarmee is The Great Old zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League kwijt aan Genk. Beerschot verloor in eigen huis twee punten tegen rode lantaarn Dender, het werd 1-1. "Het was niet goed genoeg, de grinta van de laatste weken was niet aanwezig", zegt Patrick Goots.

Lees verder

Pro League reageert op vapende Nainggolan: "Rookverbod geldt voor iedereen in het stadion. Ook voor spelers dus"

De Pro League, de vereniging van alle profclubs, heeft bij monde van CEO Lorin Parys gereageerd op het incident waarbij Antwerp-middenvelder Radja Nainggolan voor Standard-Antwerp op de bank werd gespot terwijl hij een e-sigaret rookte. "Wij kunnen niet sanctioneren. Dat is aan de werkgever of de uitbater van het stadion."

Lees verder

Illegaal advies voor Mignolet, het nieuwe trainersexcuus en scheidsrechter Lamkel Zé: 7 dingen die u dit competitieweekend niet zag

Onze voetbalredactie selecteert na elke speeldag in 1A zeven dingen die u niet zag, maar wel moet onthouden. Vandaag speeldag twaalf.

Lees verder

Jens Reynders verlaat Sport Vlaanderen-Baloise en trekt naar Israel - Premier Tech: "Kan veel leren van Sep Vanmarcke"

Jens Reynders (24) verlaat na twee seizoenen Sport Vlaanderen - Baloise en zet zijn wielercarrière verder bij Israel - Premier Tech. Hij ondertekende er een contract voor een seizoen.

Lees verder

Waarom Pauwels Sauzen - Bingoal weer verschroeiend start in het veld: "Onze zeges pakken vòòr Wout en Mathieu eraan komen"

Twee wereldbekers gereden, vier keer gewonnen. Met twee keer Eli Iserbyt en even vaak Fem van Empel kon het seizoen alweer niet beter beginnen voor Pauwels Sauzen - Bingoal. "Negen van de tien tv-crossen hebben we gewonnen. Dat is ronduit indrukwekkend", vindt ook Jurgen Mettepenningen, sterke man achter het winnende team.

Lees verder

Karim Benzema en Thibaut Courtois vliegen samen in privéjet naar Parijs voor Ballon d'Or, ook Mishel Gerzig heeft er zin in: "Gooood morning"

Real Madrid-spits Karim Benzema is torenhoog favoriet om vanavond de Ballon d'Or te winnen, de prijs voor de beste voetballer van de wereld in 2022. Maar ook Rode Duivel Thibaut Courtois, Benzema's ploegmakker bij Real Madrid, prijkt op de lijst van dertig genomineerden en is topfavoriet voor de Lev Yashin trofee voor beste doelman. Hij zal samen met Benzema in een privéjet naar Parijs vliegen om het gala live bij te wonen. De familie De Bruyne reist vanuit Manchester naar de Franse hoofdstad, ook in een privéjet.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Radja's voorval met zijn e-sigaret was niet slim, maar werd tegelijk ook opgeblazen"

Het was geen denderend weekend voor de Antwerpse profclubs. En dan was er nog Radja Nainggolan, die van een e-sigaret lurkte net voor de topper tegen Standard. "Radja stond al in het oog van de storm, dan moet je de camera's met dergelijk gedrag niet opzoeken", vindt onze huisanalist Patrick Goots.

Lees verder

Ben Broeders gaat samen trainen met atletiekfenomeen (en beste maat) Mondo Duplantis

Niet enkel Nafi Thiam breekt na jaren met haar coach. De polsstokspringer Ben Broeders verlaat na veertien jaar zijn trainer. Zijn nieuwe coach: niemand minder dan de atletiekster van het ogenblik en wereldrecordhouder Mondo Duplantis. "Ik wil met een frisse kijk naar Parijs 2024 toewerken."

Lees verder

LIVE. Wint er voor het eerst een Belg de Ballon d'Or of volgt topfavoriet Benzema zevenvoudig winnaar Messi op?

Krijgen we voor het eerst in de geschiedenis van de Ballon d'Or een Belgische winnaar? Het kan, al is het niet het meest waarschijnlijke scenario. Met Karim Benzema kent de prijs van de Franse sportkrant L'Équipe een topfavoriet uit eigen land. Volg hier live of Thibaut Courtois en/of Kevin De Bruyne kunnen verrassen. De rode loper wordt uitgerold vanaf 19u, het eigenlijke gala start om 20u30.

Lees verder

Mark Cavendish (37) lijkt nieuwe ploeg beet te hebben: "B&B Hôtels-KTM bevestigt volgende week zijn komst"

Mark Cavendish heeft met B&B Hôtels-KTM een akkoord bereikt over een contract voor een seizoen met een tweede in optie. Volgende week woensdag, daags voor de presentatie van het parcours voor de Tour 2023 in Parijs, zal de deal officieel worden bekendgemaakt. Dat meldt AFP maandag op basis van een bron bij de Franse wielerploeg.

Lees verder

Vrijdag redde Jonathan Wayaffe een toerist van de verdrinkingsdood, zaterdag won hij de halve triatlon van Mallorca: "We hebben zijn leven gered"

Een bewogen weekend op Mallorca, dan denken we veeleer aan een uit de hand gelopen vrijgezellenfeest. Maar voor Jonathan Wayaffe was het afgelopen weekend bittere ernst. De inwoner van Sint-Katelijne-Waver schreef tot ieders verbazing de halve triatlon van Mallorca op zijn naam én redde daags voordien een toerist van de verdrinkingsdood.

Lees verder

Officieel: Danny Buijs ontslagen bij KV Mechelen, Steven Defour is de nieuwe hoofdcoach

De nederlaag tegen KAA Gent was het laatste wapenfeit van Danny Buijs als hoofdcoach van Malinwa. "KV Mechelen neemt afscheid van hoofdtrainer Danny Buijs. De club besliste de samenwerking stop te zetten", laat de club maandagnamiddag weten. Steven Defour neemt de taken als hoofdtrainer over van de Nederlander.

Lees verder

Radja Nainggolan betrapt op vapen op de bank: mag dat wel? En hoe schadelijk is dat voor een sportman?

Een uur voor de belangrijke match tegen Standard werd Radja Nainggolan gespot door een camera terwijl hij (min of meer) heimelijk een trekje van zijn e-sigaret nam. Antwerp, de club waar Nainggolan voor uitkomt, lijkt maar weinig graten te zien in de zoveelste frats van de ex-Rode Duivel. Ze beschouwen het als een poging om te stoppen met roken. Maar bij Kom op tegen Kanker denkt men daar heel anders over.

Lees verder

Belgisch toptalent Gilles-Arnaud Bailly (17) klaar om David Goffin vuur aan de schenen te leggen op European Open: "Niets te verliezen"

Gilles-Arnaud Bailly staat te popelen om aan zijn eerste wedstrijd op de hoofdtabel van een ATP-toernooi te beginnen. Het 17-jarige talent, dat op de juniorenranking op de tweede plaats van de wereld prijkt, speelt in de eerste ronde van de European Open (hard/648.130 euro) in een Belgisch onderonsje meteen tegen David Goffin (ATP 58). "Ik heb niets te verliezen", vertelde Bailly maandag op een persmoment in de Lotto Arena.

Lees verder

Wat na het succesvolle WK? Zolder wil extra stimulans betekenen voor baanwielrennen: "Onze piste wordt één van de snelste van allemaal"

Het Belgisch baanwielrennen floreert. Op het net afgelopen WK in Saint-Quentin-en-Yvelines grossierden onze landgenoten in eremetaal met als hoogtepunten de wereldtitels voor Lotte Kopecky (afvalling) en het duo Kopecky-Bossuyt (puntenkoers). En als straks de overdekte wielerpiste in Zolder er is, moet het nog beter.

Lees verder

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood in voorlopige hechtenis na beschuldigingen van seksueel geweld

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood (21) is maandag in voorlopige hechtenis genomen op beschuldiging van poging tot verkrachting, dwingend en controlerend gedrag en aanranding met lichamelijk letsel tot gevolg.

Lees verder

Van blasé en lui tot gedreven en rolmodel: het hobbelige parcours van Karim Benzema, de compleetste spits ter wereld

"Je mist de absolute honger naar goals, de obsessie van een topspits om historische doelpuntenrecords te vestigen." José Mourinho beet het de luie Karim Benzema in 2010 toe. Pas twaalf jaar later lijkt de nu 34-jarige spits, lange tijd een van de meest omstreden spelers in Europa, die honger gevonden te hebben. Meermaals afgeschreven is hij na een imposante revival op dit moment wellicht de beste spits ter wereld én wellicht de winnaar van de Ballon d'Or 2022.

Lees verder

Bondsparket wil Birger Verstraete twee speeldagen schorsen: "Rood voor ernstig gemeen spel"

KV Mechelen zal het even zonder Birger Verstraete moeten doen. De centrale middenvelder werd zondag rechtstreeks uitgesloten na een sliding op Gent-speler Nurio Fortuna. Het Bondsparket doet een voorstel tot minnelijke schikking van twee effectieve speeldagen schorsing.

Lees verder

Ruben Bemelmans neemt afscheid van tennis met snelle nederlaag in Antwerpen: "Gevoel moeilijk te beschrijven"

Ruben Bemelmans en Alexander Blockx hebben zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel op de European Open (hard/648.130 euro). Voor Bemelmans betekent de nederlaag dat zijn loopbaan er nu helemaal opzit.

Lees verder

IN BEELD. Schoon volk op de rode loper van de Ballon d'Or 2022: De Bruyne neemt gezin mee, Courtois zijn verloofde

De wereldtop van het voetbal blies maandagavond verzamelen in Parijs voor de uitreiking van de Ballon d'Or 2022. Heel wat schoon volk op de rode loper dus. Naast actieve topvoetballers en coaches tekenden ook heel wat ex-winnaars en andere beroemdheden present. Kevin De Bruyne was er met zijn vrouw Michèle Lacroix én de kinderen, Thibaut Courtois nam zijn verloofde Mishel Gerzig mee. Beide Rode Duivels zitten al zeker in de top tien.

Lees verder

Een vette knipoog naar Remco Evenepoel en nog vier zaken die u moet weten over parcours van Giro 2023

De Giro d'Italia 2023 lacht Remco Evenepoel toe.? Dat leerde de voorstelling van maandagavond in Milaan. De opvolger van Jai Hindley wordt géén klimmer pur sang, maar eerder een ronderenner die dicht bij het profiel van Vueltawinnaar Remco Evenepoel aanleunt. Hij moet goed tegen de klok kunnen rijden én mag geen moeite hebben met een zware beklimming.

Lees verder

Antwerp zet Nainggolan voor onbepaalde tijd uit A-kern, Radja reageert: "Ik vind het ook erg wat ik heb gedaan"

Antwerp heeft gereageerd na de incidentrijke week van Radja Nainggolan. Eerst werd hij betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs, daarna werd hij een uurtje voor de wedstrijd tegen Standard gespot met een e-sigaret. De Great Old zet de middenvelder nu voor onbepaalde tijd uit de A-kern. Nainggolan reageerde op Instagram: "De club heeft een beslissing genomen die ik enkel kan accepteren, ook al vind ik het misschien zelf wat te zwaar."

Lees verder

Ex-wielrenner Mario Cipollini veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens mishandelen ex-vrouw

Voormalig wielrenner Mario Cipollini (55) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar vanwege het mishandelen van zijn ex-vrouw. Dat meldt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA maandag.

Lees verder

Thibaut Courtois op Gouden Bal-gala uitgeroepen tot beste doelman

Thibaut Courtois is maandag op de uitreiking van de Gouden Bal in Parijs verkozen tot beste doelman van Europa. De Belgische nummer één van Real Madrid won de zogenaamde Yachine Trophy. In de verkiezing van de Gouden Bal zelf eindigde hij als zevende, uiteraard was hij daar ook de beste doelman.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Ik vrees dat Radja's verhaal bij Antwerp geschreven is"

Radja Nainggolan werd maandagavond voor onbepaalde tijd uit de A-kern verbannen. "Een overdreven beslissing", aldus onze huisanalist Patrick Goots, die twijfelt over Radja's toekomst bij de Great Old.

Lees verder

Om de 57 minuten een goal: ontketende Michy Batshuayi scoort vierde wedstrijd op rij voor Fenerbahçe

Tijdens het gala van de Gouden Bal werd er ook gewoon gevoetbald. In de Turkse competitie won Fenerbahçe maandagavond met 0-3 op het veld van Ankaragücü. Het openingsdoelpunt werd gescoord door … Michy Batshuayi.

Lees verder

Eddy en Axel Merckx zien maar één favoriet voor Flandrien-gala: "De druk van de regenboogtrui? Evenepoel heeft dat net graag"

Mocht de Flandrien in zijn periode bestaan hebben, er zou ten huize Merckx geen vierkante centimeter meer vrij zijn op de schouw. Ruim een halve eeuw geleden deed Eddy Merckx (77) als laatste Belg wat Remco Evenepoel (22) dit jaar deed: winst in een Monument, een grote ronde én het WK in één en hetzelfde jaar. Samen met zoon Axel (50) blikt hij vooruit naar de uitverkiezing van de Flandrien vanavond. En daar kan er maar één man op het podium staan, weten Merckx & Merckx. "Evenepoel weet zo goed wat hij wil. Hij kent waarschijnlijk de namen van zijn kinderen al."

Lees verder

Yannis Van Parys duwt ex-club nog wat dieper in de put met Geel: "Ik kan alleen maar hopen dat Zwarte Leeuw zich zal redden"

Derde amateurklasser Zwarte Leeuw zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg uit Rijkevorsel kwam zaterdag twee keer op voorsprong tegen ASV Geel, maar bleef door een doelpunt in de slotminuut andermaal met lege handen achter (2-3).

Lees verder

Joren Dom eindelijk in de basis bij OHL: "Altijd braaf blijven werken om mijn kans te krijgen"

Vorige week zat hij nog in de tribune. Helemaal op een zijspoor beland, zou je kunnen denken. Maar tegen Racing Genk stond Joren Dom (32) plots in de basis bij OH Leuven, voor het eerst dit seizoen. De kans dat hij vanavond tegen Eupen opnieuw start, is groot.?

Lees verder

COMMENTAAR. "Met de directe, soms te negatieve, stijl van Buijs hadden sommigen het moeilijk"

"De eenheid tussen spelers en fans is het mooiste aan topsport, nog mooier dan winnen", liet Danny Buijs midden juni, bij zijn voorstelling als T1 van KV Mechelen, optekenen. Vier maanden later heeft net dat gebrek aan overwinningen de Nederlander zijn job gekost.

Lees verder

Danny Buijs verwachtte meer van zijn spelers: krijgt Steven Defour KV Mechelen wel op het gewenste niveau?

Einde verhaal voor Danny Buijs (40) bij KV Mechelen. Nul punten uit de laatste drie wedstrijden waren de druppel voor de Nederlandse hoofdcoach, maar eigenlijk kreeg hij de Mechelse motor nooit echt aan de praat. De opdracht om Malinwa weg te krijgen uit de onderste regionen van het klassement – op drie punten van hekkensluiter Zulte Waregem – ligt nu in de handen van Steven Defour.

Lees verder

Ravil Tagir, de Turkse muur van Westerlo: "Nooit bang om tegen de grote jongens te spelen"

Kan Westerlo na Standard, Anderlecht en Club Brugge ook tegen Racing Genk stunten? Dan zullen de Westelse verdedigers op hun hoede moeten zijn. Geen ploeg die dit seizoen al meer de weg naar doel vond dan de Limburgse competitieleider. In de schaduw van Rubin Seigers ontpopte Ravil Tagir zich tot een betrouwbare defensieve pion. Tijd om de onbekende Turk eens voor te stellen.

Lees verder

Eerste Belgische olympische kampioene Ulla Werbrouck geniet nu vooral van haar gezin: "Hoger dan olympisch goud kan niet"

Voor eeuwig en een dag zal judoka Ulla Werbrouck de eerste Belgische vrouw blijven met olympisch goud, maar op haar vijftigste is ze niet meer betrokken bij de sport uit haar jeugd. Helemaal bovenaan staan nu haar gezin en haar drie tienerzonen.

Lees verder