Doorgaan naar hoofdcontent

Bij de geboorte bleek zelfs hun baby onder invloed van cocaïne: drugskoppel riskeert tot twee jaar cel

HLN
Bij de geboorte bleek zelfs hun baby onder invloed van cocaïne: drugskoppel riskeert tot twee jaar cel
Alle gevolgen van een hardnekkige drugsverslaving brachten een jong koppel voor de rechtbank van Turnhout vrijdag. In februari had de vrouw (33) te horen gekregen dat ze zwanger was en besloot ze dat te vieren door zwaar in de drank te vliegen. In die dronken toestand had ze de papa (31) van het kindje aangevallen met een groot mes. En niet alleen alcohol, maar ook het gebruik en verhandelen van drugs bleek het koppel bezig te houden. De aanhoudende verslaving van de moeder zorgde er zelfs voor dat in juli het zoontje geboren werd onder invloed van cocaïne. Beide ouders zitten nu in de gevangenis op verdenking van drugshandel.
Lees verder

Eerste uren 'God of War: Ragnarök' vinken vooral een checklist af
We speelden alvast de drie eerste uren van 'God of War: Ragnarök', de grote najaarsklepper van PlayStation, die op 8 november in de rekken landt. Vanzelfsprekend is de hardwaresprong die de reeks maakt, tussen de PlayStation 4 en 5, goed te merken aan de gebeurtenissen op het scherm. Maar er mag na deze intro wel eens wat ànders gebeuren dan een staalkaart van alles wat we al in de voorganger hadden gezien.
Lees verder

Dankzij 'tan extenders' behoud je je bruine kleurtje nog even: onze beautyredactrice test 8 goedkope en dure
Kans is groot dat je tijdens deze Indian summer — of als je net terug bent van een reis — nog met een zomers kleurtje door het leven gaat. En nieuwe 'tan extenders' beloven dat langer zo te houden, dankzij ingrediënten die je huid voeden of die het bruiningsproces zouden boosten. Werkt dat ook echt? En werkt eentje van 4,39 euro even goed als eentje van 46 euro? Onze beautyredactrice test er acht. "Door de gouden parelmoerpigmenten krijg je ook die mooie summer glow."
Lees verder

Twee leerlingen gaan leraar te lijf op Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem: "Terwijl we deze week net werken rond 'respect voor de leerkracht'"
Op Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem zijn twee leerlingen donderdag een leerkracht te lijf gegaan. Op beelden is te zien hoe de man een schop en drie vuistslagen te verwerken kreeg. "Jammer dat dit gebeurt, zeker in weken die draaien rond het thema 'respect voor de leerkracht'", reageert de school.
Lees verder

Franck Ribéry stopt op 39-jarige leeftijd met voetballen: "De pijn in mijn knie is alleen maar erger geworden"
Franck Ribéry heeft op sociale media het einde van zijn voetbalcarrière aangekondigd. De 39-jarige Franse aanvaller stond sinds midden augustus bij zijn club Salernitana aan de zijlijn met aanhoudende kniepijn. Die verplicht hem nu ook een einde te maken aan zijn loopbaan.
Lees verder

Lachen met Liz op Twitter: wie neemt het van Britse premier Truss over, de krop sla of Larry de kat?
Amper 44 dagen zat ze in Downing Street 10. Liz Truss is daarmee de premier die het minst lang in functie was in het Verenigd Koninkrijk ooit. De 'Conservative Party' moet nu op zoek naar de derde Britse eerste minister in zes weken tijd, de vijfde al in zes jaar. Reden genoeg voor Twitter om met enkele memes en ander lachwekkend materiaal op de proppen te komen. Wie volgt Truss op: Larry de kat of de krop sla?
Lees verder

Na helse zoektocht naar stift tijdens concert maakt Mathieu Terryn fan blij door zijn gips te tekenen
Tijdens een optreden van Bazart in Zottegem zet zanger Mathieu Terryn alles op alles om een pen te vinden. Op de eerste rij staat een jongen met een gebroken arm, die dolgraag een handtekening wil op zijn gips. Daarom start Mathieu tijdens zijn liedje de zoektocht naar een pen, maar niemand heeft er aan gedacht om dat mee te nemen naar een optreden. Uiteindelijk komt er een pen vanuit het publiek tevoorschijn, waarmee de zanger de paarse gips van de jongen kan handtekenen.
Lees verder

"Binnen de koninklijke familie hoorde ik nooit over therapie": prins Harry getuigt over zijn mentale gezondheid
Een 'gewoon' leven na een 'koninklijk' leventje, het klinkt logisch dat dat niet van een leien dakje gaat. Prins Harry (38) maakte er geen taboe van dat hij daarvoor de hulp inriep van een therapeut. Die liet hem inzien dat hij zélf de touwtjes in handen heeft om te kiezen hoe hij zijn leven leidt nadat hij uit de koninklijke familie stapte. "Ik ging door het leven denkende dat dat er maar één manier was om te leven."
Lees verder

BV's blikken terug op legerdienst: "Overdag droeg ik een camouflage-outfit, 's avonds een glitterpak"
"Ik leerde schieten in het leger, maar ook dat je maar beter in de pas kan lopen." Het plan van admiraal Michel Hofman om het debat over de verplichte legerdienst weer op gang te brengen, kan op begrip rekenen bij Pat Krimson (57), Sven De Ridder (48) en Luc Steeno (58). Het weekblad Primo vroeg hen naar hun strafste herinneringen aan de tijd in het leger en polst of ze de herinvoering een goed idee vinden. "Het eten? Boerenkost. Gelukkig kwam mijn nicht regelmatig frieten brengen."
Lees verder

Batterijen opladen? 6 betaalbare bestemmingen dicht bij huis voor elk soort 'tripper'
De herfstvakantie staat voor de deur. Wil je nog even de batterijen opladen tijdens een zorgeloze reis, om straks vol goede moed de winter te trotseren? Daar hoef je gelukkig geen grote budgetten voor uit te trekken of al te veel vakantiedagen aan op te offeren. HLN Shop selecteerde voor ieder type 'tripper' een mooie, korte vakantie niet ver van huis.
Lees verder

Weekendje shoppen, uitwaaien of wandelen? Voor iedere 'tripper' een niet te missen herfstbestemming
De herfstvakantie staat voor de deur. Wil je nog even de batterijen opladen tijdens een zorgeloze reis, om straks vol goede moed de winter te trotseren? Daar hoef je gelukkig geen grote budgetten voor uit te trekken of al te veel vakantiedagen aan op te offeren. HLN Shop selecteerde voor ieder type 'tripper' een mooie, korte vakantie niet ver van huis.
Lees verder

Vrijdag, nachodag. Zo maak je de lekkerste nacho's volgens Jelle Beeckman: "Met deze handige hack maak je zélf je tortilla's"
Wie een portie nacho's bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. "Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho's nét messy genoeg te maken, zonder dat die nacho's wak voor je gasten op tafel verschijnen.
Lees verder

Vettige vrijdag: tijd voor nacho's om het weekend mee in te zetten. Zo maak je ze zélf volgens de tips van Jelle Beeckman
Wie een portie nacho's bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. "Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho's nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho's met een twist.
Lees verder

Domper voor Cercle Brugge: Raad van State schrapt plan om nieuw stadion langs Blankenbergse Steenweg te bouwen: "En toch laten we deze locatie niét los"
De Raad van State schrapt het ruimtelijk uitvoeringsplan dat voorzag in een nieuw voetbalstadion voor Cercle Brugge en industriegronden langs de Blankenbergse Steenweg. Dat betekent een dikke streep door de rekening van groen-zwart en onrechtstreeks ook van Club Brugge. Mogelijk moet Club haar nieuwe stadion, als dat er komt, langer delen met de Brugse buren. "En toch laten we de locatie Blankenbergse Steenweg niét los", zegt Brugs schepen Franky Demon (CD&V).
Lees verder

Domper voor Cercle Brugge, nu Raad van State plan voor stadion langs Blankenbergse Steenweg schrapt: "En toch laten we deze locatie niét los"
De Raad van State schrapt het ruimtelijk uitvoeringsplan dat een nieuw voetbalstadion voor Cercle Brugge en industriegronden langs de Blankenbergse Steenweg omvat. Dat betekent een dikke streep door de rekening van groen-zwart, en onrechtstreeks ook van Club Brugge. Mogelijk moet Club haar nieuwe stadion, als dat er komt, langer delen met de Brugse buren. "Er zal altijd gevoetbald kunnen worden in Brugge. Is het niet in het huidige Jan Breydelstadion, dan in het nieuwe voetbalstadion op Olympia", zegt Brugs schepen Franky Demon (CD&V).
Lees verder

Van Bommel: "Match tegen Genk is geen examen" - Vrancken kijkt uit naar topper: "Bereidheid is enorm"
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Scheidsrechter: Erik Lambrechts • Antwerp telt 33 punten, Genk 34
Lees verder

Buurt ongerust: wie is mysterieu­ze man met machete die 's nachts aanklopt?
Inwoners van Lauderhill (Florida) zien op bewakingsbeelden hoe een man om half zes 's nachts op hun deur klopte. Hij was opvallend net gekleed en had een machete vast. Hij ging maandagochtend ook langs bij de buren.
Lees verder

Parket kreeg telefoon burgemeester Haaltert, maar "geen vraag om actief tussen te komen"
Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) van Haaltert contact heeft gezocht na een incident waarbij parkeerboetes waren uitgeschreven tijdens een eetfestijn van de partij op 2 oktober. Baeyens zou haar beklag gedaan hebben bij de korpschef, wat tot vermoedens van machtsmisbruik leidt. Er is bovendien contact geweest met een zonemagistraat.
Lees verder

LIVE (za, 22u). Courtois opnieuw in selectie Real Madrid voor thuisduel tegen Sevilla
• Real Madrid verwelkomt Courtois in doel • Koninklijke na winst tegen Barça op kop met 28 op 30 • Sevilla pas twaalfde met 10 op 30 • Scheidsrechter: Alejandro Hernandez
Lees verder

Heb je een krap budget? Deze 15 stijlvolle tassen zijn goedkoper dan je denkt
Een fortuin neertellen voor een chique handtas? Dat hoeft tegenwoordig niet meer. Deze hippe tassen lijken duur, maar nemen echt geen grote hap uit je budget. Integendeel, ze kosten maximaal 50, 100 of 150 euro. En voor dat geld heb je er nog een leven lang plezier van.
Lees verder