Doorgaan naar hoofdcontent

Bestuurder (60) schiet vanuit pick-up jongen op minibike (18) dood tijdens verkeersruzie in VS

HLN
Bestuurder (60) schiet vanuit pick-up jongen op minibike (18) dood tijdens verkeersruzie in VS
De deurbelcamera van Darren Tennant neemt vrijdagavond twee schoten waar aan een kruispunt. Daar schiet een 60-jarige bestuurder van een Dodge Ram-pick-up een jongen van 18 met een minibike dood. Het zou gaan om een zwaar uit de hand gelopen geval van verkeersagressie in Eastpointe, in de Amerikaanse staat Michigan.
Lees verder

Haalde Angèle mosterd voor iPhonekostuum in videoclip bij Slongs Dievanongs?
Van kop tot teen in een levensgrote iPhone. Angèle pronkt in haar nieuwe videoclip in een wel erg opvallend kostuum. Eentje dat recht uit een videoclip van Slongs Dievanongs lijkt te komen. Zeven jaar geleden danste zij al met een bijna identiek iPhonekostuum. "Als ik Angèle geïnspireerd heb, voel ik mij vereerd", reageert Slongs. "Zolang ze maar niet met mijn teksten gaat lopen."
Lees verder

Er bestaan Amerikaanse topreeksen waar u nog nooit van gehoord heeft. Hoe komt dat?
Ondanks de barrage aan streamingdiensten gebeurt het nog altijd dat uitstekende reeksen uit de VS hier in Vlaanderen pas veel later – of zelfs helemaal niet – op uw scherm verschijnen. Zoals 'The Old Man' met Jeff Bridges, al maanden uit maar pas sinds een week te zien op Disney+. En de bejubelde nieuwe 'Star Trek'-reeks staat zelfs nergens op de planning. Hoe kan zoiets vandaag nog? "De markt is zo complex en versnipperd", klinkt het, en daar is 'The Handmaid's Tale' een zeer goed voorbeeld van.
Lees verder

Na ontnemen van prinsentitels: Deense koningin Margrethe reageert voor het eerst op haar beslissing
De Deense koningin Margrethe (82) heeft voor het eerst gereageerd op haar beslissing om de titels van haar vier kleinkinderen af te nemen. In een statement op Twitter laat het Deense koningshuis weten dat de koningin onderschat heeft wat voor een impact haar beslissing zou hebben op haar jongste zoon en zijn familie.
Lees verder

Slechts één Vlaamse student op de drie behaalt bachelordiploma na drie jaar: "Het is toch niet normaal dat sommigen er zes jaar over doen?"
Slechts één op de drie Vlaamse studenten slaagt erin zijn bachelordiploma te behalen binnen de drie jaar, wat de vooropgestelde studieduur is. Dat is in vergelijking met andere landen érg weinig. Al doen Franstaligen het nog slechter: bij hen studeert amper één op de vijf op tijd af. "Dit kost handenvol geld", zegt onderwijsexpert Pedro De Bruyckere.
Lees verder

Russische soldaten op de vuist in kazerne in Moskou: "Nieuwelingen worden niet met open armen ontvangen"
Op een militaire basis nabij Moskou is het, volgens mediaberichten, tot een massale vechtpartij gekomen tussen net gemobiliseerde soldaten en collega's die al langer in het leger dienen. De Russische president Vladimir Poetin kondigde recent een gedeeltelijke mobilisatie aan. "De nieuwelingen worden echter niet met open armen ontvangen, integendeel: ze moeten hun kleren en gsm's afstaan", aldus de nieuwssite 'Baza'. De rekruten haalden de bovenhand in de vechtpartij.
Lees verder

Vrouw (74) levenloos aangetroffen in regenwaterput: parket onderzoekt doodsoorzaak
In Beernem is maandagavond het levenloze lichaam van een 74-jarige vrouw teruggevonden in een regenwaterput. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat.
Lees verder

ASSISEN. Killer van agent Amaury Delrez noemt doodschieten van politieman "belachelijk gedrag"
"Ik wil mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden. Ook aan mijnheer Schils (de politieman die het overleefde, red.) Mijn excuses voor mijn belachelijk gedrag van toen." Yvo Theunissen heeft niet alleen last van een bijzonder slecht geheugen, hij lijkt ook de impact van zijn daden maar matig te kunnen inschatten, zo bleek vandaag op de eerste dag van zijn proces.
Lees verder

Nieuwe inhaalrace dringt zich op: hoe slechte seizoenstart kwalijke gewoonte wordt bij logge locomotief AA Gent
Als een logge locomotief die krampachtig Gent-Sint-Pieters uit bolt. Zo zijn de Buffalo's aan hun seizoen begonnen. Het wordt een kwalijke gewoonte.
Lees verder

CD&V verkoopt hoofdkwartier in Wetstraat voor 7 miljoen euro
CD&V verruilt zijn partijhoofdkwartier in de Wetstraat voor een stek in de Gare Maritime op de Tour&Taxis-site in de Brusselse Kanaalzone. De vastgoedreus Cofinimmo koopt het gebouw voor 7 miljoen euro.
Lees verder

Het is weer paddenstoelentijd! Maar waar komen die altijd zo snel vandaag? "In Vlaanderen kan je meer dan 4.000 soorten paddenstoelen vinden"
Wie een wandeling door de bossen heeft gemaakt in de afgelopen dagen kan er niet omheen kijken, de paddestoelen zijn weer in het land. Want die horen nu eenmaal bij herfstachtig weer. Maar waarom gedijen paddenstoelen zo goed in dit jaargetijde? Wat vinden ze zo lekker aan de herfst?
Lees verder

Faalt Mazzu, dan heeft ook het bestuur gefaald: waarom Anderlecht nog in zijn trainer gelooft ondanks 13 op 30
Terwijl de buitenwereld moord en brand schreeuwt doen ze er op Neerpede alles aan om ondanks de dertien op dertig het hoofd koel te houden. Wij zochten uit waarom Felice Mazzu (voorlopig) nog niet ter discussie staat als trainer van Anderlecht.
Lees verder

Esporters van Club Brugge smeren Genk eerste verlies van seizoen aan en spelen zo kampioen in 'Counter-Strike': bekijk hoogtepunten
In onze 'Counter-Strike'-competitie trok KRC Genk Esports ongeslagen naar de finale op GameForce. EClub Brugge was uit op revanche, en bracht de Genkies zo de eerste nederlaag van het seizoen toe in een extra lange veldslag.
Lees verder

EClub Brugge is kampioen 'Counter-Strike': bekijk hoogtepunten
In onze 'Counter-Strike'-competitie trok KRC Genk Esports ongeslagen naar de finale op GameForce. EClub Brugge was uit op revanche, en bracht de Genkies zo de eerste nederlaag van het seizoen toe in een extra lange veldslag.
Lees verder

"Kans bestaat dat Groot-Brittannië deze winter gasnoodtoestand moet uitroepen"
Groot-Brittannië riskeert deze winter een tekort aan aardgas te hebben. Daarvoor waarschuwt de Britse marktregulator Ofgem in een brief die door de krant 'The Times' kon worden onderschept. Er bestaat de mogelijkheid dat het land de gasnoodtoestand moet uitroepen, klinkt het.
Lees verder

"Wereld moet actie ondernemen om menselijk ras te redden"
Antonio Guterres heeft de wereld opgeroepen om op de komende klimaattop COP27 actie te ondernemen om het menselijk ras te redden. De VN-secretaris-generaal deed die oproep vanuit het VN-hoofdkwartier in New York, in het kader van de openingsceremonie van een voorbereidingstop in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo. "Het gaat om een kwestie van leven of dood. Over onze veiligheid vandaag en over ons voortbestaan morgen", aldus Guterres.
Lees verder

LIVE DARTS. Héérlijke openingsavond in Leicester, wat doen Van den Bergh en Huybrechts op World Grand Prix?
Dag één van de World Grand Prix, het unieke toernooi waarbij élke leg begint met een dubbel. Dimitri Van den Bergh neemt het op Dave Chisnall, Kim Huybrechts treft wereldkampioen Peter Wright. Hoe presteren onze landgenoten? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: "Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren"
Een aantal jaar geleden kondigde de Antwerpse topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale recyclagefabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen ervan. Een recyclage van 100 procent dus. In een interview met 'VTM Nieuws' claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.
Lees verder

Opvolger Lelangue binnen de twee weken bekend, topman Lotto: "We zijn niet ontevreden van Johns bewind"
Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij en dus hoofdsponsor van Lotto-Soudal reageerde in 'De Tribune' op het vertrek van John Lelangue: "We zijn niet ontevreden van zijn bewind."
Lees verder

Gonzalo Higuain hangt na seizoen schoenen aan de haak: "Tijd is gekomen om afscheid te nemen"
Gonzalo Higuain, die in het verleden onder meer speelde voor Real Madrid, Napoli en Juventus, heeft aangekondigd dat hij aan het einde van het seizoen in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) met zijn club Inter Miami stopt met profvoetbal. "De dag is gekomen om afscheid te nemen van het voetbal, dat me zoveel heeft gegeven", zei hij.
Lees verder