Doorgaan naar hoofdcontent

België wil met waterstof niet eindigen als met olie en gas

België wil met waterstof niet eindigen als met olie en gas

De federale regering past haar waterstofplannen aan, om een te grote afhankelijkheid van enkele producerende landen te vermijden.

Lees verder

In Nederland is tienjarig meisje met beperking vermist, samen met haar begeleidster

In Nederland heeft de politie een opsporingsbericht, een zogeheten 'amber alert', verspreid voor het vermiste meisje Hebe (10). De politie vraagt de bevolking op die manier om mee uit te kijken naar het kind, dat dringend zorg nodig heeft: 'amber alerts' worden enkel verspreid als er sprake is van levensgevaar.

Lees verder

Iraanse klimster spoorloos nadat ze zonder hidjab aan kampioenschap heeft deelgenomen

Vrienden van de Iraanse klimster Elnaz Rekabi slagen er niet in om hun vriendin te bereiken. Ze vrezen voor haar veiligheid nadat ze afgelopen zondag haar land zonder hidjab vertegenwoordigde op een kampioenschap.

Lees verder

'De druk van de regenboogtrui? Evenepoel heeft dat net graag'

Mocht de Flandrien in zijn periode bestaan hebben, er zou ten huize Merckx geen vierkante centimeter meer vrij zijn op de schouw. Ruim een halve eeuw geleden deed Eddy Merckx (77) als laatste Belg wat Remco Evenepoel (22) dit jaar deed: winst in een Monument, een grote ronde én het WK in één en hetzelfde jaar. Samen met zoon Axel (50) blikt hij vooruit naar de uitverkiezing van de Flandrien vanavond. En daar kan er maar één man op het podium staan, weten Merckx & Merckx. 'Evenepoel weet zo goed wat hij wil. Hij kent waarschijnlijk de namen van zijn kinderen al.'

Lees verder

Emotioneel weerzien bij vrijlating Oekraïense vrouwen uit Russische gevangenis

Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland zijn in totaal 108 Oekraïense vrouwen, in de eerste plaats militairen, vrijgelaten. Dat heeft een adviseur van de Oekraïense president maandag meegedeeld. De emoties liepen hoog op toen ze hun familie en vrienden terugzagen. 

Lees verder

Antwerps premetroverkeer ligt volledig stil door kabelbreuk

Na een kabelbreuk heeft De Lijn dinsdagmiddag uit veiligheidsoverwegingen alle premetrostations afgesloten. Alle ondergrondse tramlijnen in Antwerpen zijn verstoord, wat onder meer betekent dat er geen tramverkeer van of naar Linkeroever mogelijk is. De andere tramlijnen volgen een bovengronds traject. De hinder zal mogelijk nog enkele uren duren.

Lees verder

Bijna 400 ongevallen met steps op zes maanden tijd in Brussel

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Brussel 395 ongevallen met steps gebeurd. Dat heeft Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) gezegd in de commissie Mobiliteit van het Brusselse parlement.

Lees verder

De onzichtbare belastingverhoging van Vivaldi, geïnspireerd door de voorgangers

Ondanks de torenhoge inflatie zal ook volgend jaar op maximaal 1.270 euro aan pensioensparen een belastingvermindering gelden. Even veel als de jaren voordien. Om te besparen indexeert Vivaldi de maximumbedragen van de belastingverminderingen niet.

Lees verder

Nina Derwael breekt net voor WK met Siemen Voet: 'We gingen niet meer in dezelfde richting'

Een pijnlijke knie, een liefdesbreuk na een relatie van bijna drie jaar met voetballer Siemen Voet, een lichaam dat nog altijd niet kan wat het in Tokio kon: het zijn geen makkelijke maanden geweest voor Nina Derwael. De olympisch kampioene is al blij dat ze erbij is, over tien dagen op het WK in Liverpool, zelfs al is het maar op twee van de vier toestellen. Maakt ze kans op goud? Hopen mag.

Lees verder

ACV organiseert op 9 november brede algemene actie- en stakingsdag

De christelijke vakbond ACV gaat op 9 november een brede algemene actie- en stakingsdag organiseren. Dat heeft voorzitter Marc Leemans aangekondigd.

Lees verder

Josep Borrell onder vuur voor 'jungle'-uitspraken

De Europese topdiplomaat Josep Borrell krijgt kritiek voor een speech waarin hij 'het grootste deel van de wereld' vergelijkt met een jungle.

Lees verder

Britse crisis toont kwetsbaarheid van financieel systeem

Nu het financiële systeem de Britse crashtest overleefde, vragen marktspecialisten zich af in hoeverre een bredere 'meltdown' werd vermeden. Vooral buiten de bankensector blijven de besmettingsrisico's (te) groot.

Lees verder

En plots wisselen topatleten van trainer

Meerkampster Nafi Thiam, polsstokspringer Ben Broeders en 1.500m-loper Ismael Debjani: op enkele dagen veranderen drie Belgische topatleten van coach. Is er wat aan de hand?

Lees verder

Hilariteit in Britse Lagerhuis: 'Waar zit de premier? Onder haar bureau?'

De afwezigheid van de Britse premier Liz Truss in het Lagerhuis maandag kon op heel wat ongenoegen rekenen van de oppositie. De leider van het Lagerhuis voor de Conservatieven, Penny Mordaunt, kreeg het zwaar te verduren toen ze zich probeerde te excuseren voor de premier. Toen Labour- en oppositieleider Keir Starmer opmerkte 'dat ze zich verstopt onder haar bureau', barstte het parlement in lachen uit.  

Lees verder

Onderwaterdrone filmt schade aan Nord Stream-pijplijn

De Zweedse krant Expressen heeft dinsdag beelden vrijgegeven van Nord Stream 1. Samen met Noorse experts doken ze onder in de Baltische Zee om de schade aan de pijplijn in beeld te brengen. Een stuk van zo'n vijftig meter zou beschadigd zijn sinds eind september.  

Lees verder

Gsm legde Tihange 3 stil

De kernreactor Tihange 3, met een vermogen van meer dan 1 gigawatt een van de grootste van het land, viel begin deze maand onverwacht uit. De oorzaak blijkt een gsm te zijn.

Lees verder

Wat paddenstoelen ons vertellen over de natuur

De herfst is in het land. Overal duiken weer vele, soms kleurrijke paddenstoelensoorten op. Maar wat zeggen deze zwammen over de natuur?

Lees verder

Populair Gents café failliet na fraude met 'zwart bier'

Het populaire café Het Spijker, vlak bij toeristische trekpleisters als de Graslei en de Korenmarkt, heeft de deuren gesloten. De zaak is failliet verklaard nadat een veroordeling voor het op grote schaal sjoemelen bij de aankoop van bier. Voor een ander café van dezelfde eigenaar dreigt hetzelfde lot.

Lees verder

Gouden Palm-winnaar scant de wereld met R.M.N.: 'Problemen verdwijnen niet door je ogen ervoor te sluiten'

Met R.M.N. neemt de Roemeense regisseur Cristian Mungiu een scan van de polarisatie in de maatschappij, in een neerwaartse spiraal tussen politieke correctheid aan de ene kant en verruwing aan de andere. 'Wat is de mens, en wat voor duisternis huist er in hem?'

Lees verder

Kluwen van onderaannemers leidt tot chaotische staking op luchthaven Charleroi

Op de luchthaven van Charleroi ging de staking van het veiligheidspersoneel een tweede dag in, tot grote frustratie van de passagiers. 'Een staking gericht tegen de opdrachtgever van de werkgever is ongezien.'

Lees verder

Genadeloze hersenscan

Regisseur Cristian Mungiu fileert het racisme en de polarisering in een Roemeens dorp.

Lees verder

Hacking bij premier kostte 315.000 euro

Begin augustus vielen hackers de kanselarij van premier Alexander De Croo aan. Het incident werd snel opgespoord. Voor de analyse van de systemen kwam Microsoft langs, wat 315.000 euro kostte.

Lees verder

Baudet gelooft dat 'kwaadaardige reptielen' de wereld besturen

In Nederland groeit de bezorgdheid over het gedachtegoed van Thierry Baudet, die zei dat 'kwaadaardige reptielen' de wereld besturen. 'Hier helpt misschien enkel nog gebed', suggereert politicus Gert-Jan Segers.

Lees verder

Energiepremie voor gezinnen dreigt niet tijdig klaar te zijn

De wet die gezinnen een basispakket gas en elektriciteit tot 196 euro per maand toekent, dreigt niet tijdig goedgekeurd te worden in de Kamer.

Lees verder

Boekenmaand start zonder Boekenbal: 'Onvoldoende draagvlak bij schrijvers'

Geen schrijversbal zonder schrijvers: het evenement is afgelast na protest tegen het Antwerpse cultuurbeleid.

Lees verder

Fanc hard voor verlengen kernreactoren: 'We staan nergens'

Voor Doel 3 en Tihange 2 'staan we nergens', zegt de nucleaire waakhond. Voor Doel 1 en 2 en Tihange 1 dateert het design uit de jaren 60 en is 'een grotere inspanning' nodig.

Lees verder

'Als je ziet wat er in een crèche gebeurt, hebben politici weinig reden om te klagen over hun job'

Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.

Lees verder

OH Leuven pijnlijk onderuit bij Eupen

Drijfzand. Zo mogen we de defensie van OH Leuven tegen Eupen wel omschrijven. Van alle doelpunten die de Panda's dit seizoen al maakten, is 28 procent afkomstig uit de 4-2 pandoering die ze de Leuvenaars verkochten. Het vel van coach Bernd Storck is voorlopig gered. OHL blijft met een povere vier op vijftien achter.

Lees verder

Charleroi geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Kortrijk, wedstrijd 10 minuten stilgelegd na wangedrag supporters

Voor Charleroi leek er leek geen vuiltje aan de lucht bij het ingaan van de tweede helft, want Heymans en Ilaimaharitra hadden de thuisploeg verdiend op 2-0 gebracht. Maar in de tweede helft kregen ze nauwelijks nog een voet aan grond tegen KV Kortrijk.

Lees verder

Evenepoel en Kopecky winnen Flandrien-trofee

Het topseizoen van Remco Evenepoel is dinsdagavond bekroond met de Flandrien-trofee. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl won het voorbije seizoen onder meer het WK, de Vuelta en wielermonument Luik-Bastenaken-Luik.

Lees verder

Biden belooft herstel arbortusrechten als Democraten tussentijdse verkiezingen winnen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag beloofd dat hij zich sterk zal maken voor abortusrechten in het hele land als de Democraten bij de tussentijdse verkiezingen van november de meerderheid in het Congres weten te behouden. Biden zei dat als het Congres een federale wet aanneemt die het recht op abortus garandeert, hij die in januari zal ondertekenen.

Lees verder

Genk walst over Westerlo en blijft zeker leider

De leidersplaats zadelde KRC Genk niet met stress op, het gaf de Limburgers tegen Westerlo integendeel een stevige boost. Onder impuls van een onhoudbare Paintsil tikte de leider de Kempenaars tureluurs: 6-1. Dat heet klaar zijn voor de topper van zondag op de Bosuil.

Lees verder

Cercle pakt belangrijke zege op veld van Seraing en mag weer naar boven kijken in klassement

Cercle Brugge heeft dinsdagavond een uitstekende zaak gedaan in de onderste regionen van het klassement: 0-1 winst op het veld van Seraing. De wedstrijd werd in de absolute slotfase nog ontsierd door een relletje aan de dug-outs waarbij er nog twee rode kaarten vielen, maar De Vereniging hield de voorsprong vast.

Lees verder

Goffin knokt zich naar zege tegen Bailly, die Lotto Arena charmeert

David Goffin (ATP 58) heeft zich dinsdag na een beklijvende wedstrijd en bijwijlen episch gevecht tegen de jonge Gilles-Arnaud Bailly (ATP 1185) geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) van de European Open (hard/648.130 euro).

Lees verder

Podcast | Kinderen slapen op straat: de asielcrisis ontspoort

Al maanden kampt ons land met een tekort aan opvangplaatsen voor de toestromende asielzoekers, maar nu is de situatie zó penibel geworden dat ook kinderen de nacht soms op straat moeten doorbrengen. Er worden wel maatregelen genomen, maar de winter komt eraan en de toestroom wordt er niet kleiner op.

Lees verder

17-jarige Belg imponeert bij ATP-debuut in Antwerpen

Met de 17-jarige Gilles Arnaud Bailly ontdekte het tennis­publiek in Antwerpen een opwindend nieuw Belgisch talent­. Pas na drie uur boog hij voor David­ Goffin, 7-6, 5-7, 6-4.

Lees verder

Opsteller omstreden dossier over Trump vrijgesproken van liegen tegen FBI

Een jury in de Amerikaanse staat Virginia heeft de Russische analist Igor Dantsjenko vrijgesproken van het liegen tegen de FBI.

Lees verder

Oproep | Wat had je jezelf willen vertellen toen je destijds hoorde dat je kanker had?

Donderdag organiseert Kom op tegen Kanker voor de 23ste keer de Dag tegen Kanker. 'Nog meer dan anders willen we kankerpatiënten en hun omgeving die dag tonen dat ze er niet alleen voor staan.' Daarvoor hebben we uw hulp nodig: had of heeft u zelf te maken met kanker, of stond/staat u heel dicht bij iemand die het kreeg? Wat zou u, met wat u vandaag weet en met wat u vandaag aan ervaring hebt, tegen uzelf of tegen de persoon in kwestie willen vertellen? Uw inzicht/advies/woorden kunnen waardevol zijn om mensen die ermee te maken hebben te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. Mail het ons graag, liefst met vermelding van uw telefoonnummer, naar binnenland@standaard.be We nemen contact met u op voor we uw advies in het artikel opnemen.

Lees verder

Opnieuw droog en zonnig met tot 20 graden

Het wordt woensdag droog en zonnig met maxima van 15 tot 20 graden, bij een matige oosten- tot zuidoostenwind. Dat voorspelt het KMI.

Lees verder

Voorakkoord met vakbonden, niet duidelijk wanneer luchthaven Charleroi opent voor vertrekkende passagiers

Na twee dagen staking van het veiligheidspersoneel van Security Masters op de luchthaven van Charleroi, zijn de vakbondsvertegenwoordigers tot een voorakkoord gekomen met de luchthaven. Dat melden de vakbonden CGSLB, CSC en FGTB.

Lees verder