Doorgaan naar hoofdcontent

Bedenker Michiel Devlieger over de grootse Netflix-versie van 'De mol': "Brengt niet zoveel op als je zou denken"

HLN
Bedenker Michiel Devlieger over de grootse Netflix-versie van 'De mol': "Brengt niet zoveel op als je zou denken"
In 168 landen, maar niet bij ons. Vrijdag gaat op Netflix de internationale versie van 'De Mol' van start, maar ons land is een van de weinige waarin het programma niet in de catalogus staat. Maar hoe komt dat precies? Bedenker Michiel Devlieger - die 'The Mole' al kon bekijken - geeft tekst en uitleg, én verklapt hoeveel hij kreeg voor de verkoop van zijn 'kindje'. "Eigenlijk verkoop je een soort bijbel, met daarin alle details van het concept."
Lees verder

Luc Haekens bezoekt zijn dochter op Erasmus: "Een drugshol, zei de taxichauffeur. Dan slik je toch even"
Luc Haekens (54) mag nog eens de hort op. Bij Woestijnvis wachtte hij tevergeefs op goedkeuring van zijn reisideeën en dus richtte hij dan maar zelf een productiehuis op. Het resultaat daarvan is 'Het grote onbekende', waarin hij tien Erasmusstudenten - inclusief zijn eigen dochter - bezoekt. En niet altijd in de meest veilige steden. "Na die mislukte bevalling zaten we als een geslagen hond voor ons uit te kijken."
Lees verder

WEERBERICHT. De komende dagen mag de verwarming even uit: nog hele week zacht weer verwacht
De zachte temperaturen houden nog zeker de rest van week aan. Vandaag is het op de meeste plaatsen vrij zonnig. In de ochtend kan er tijdelijk wel lage bewolking ontstaan op de zuidelijke flank van de Ardennen. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden. De wind waait meestal matig. Dat meldt het KMI.
Lees verder

"Om het weg-WK te vergeten": Lotte Kopecky blijft als topfavoriete voor de Kristallen fiets maar koersen na een lang en slopend seizoen
Het seizoen zit er quasi op, nog een kleine week en de Kristallen Fiets wordt uitgereikt. Maar Lotte Kopecky (26) doet gewoon door: zij breit er nog het WK op de baan in Parijs aan vast. Een laatste hoogtepunt in een fantastisch jaar?
Lees verder

Amerikaanse toerist gooit Romeinse borstbeelden tegen de grond in Vaticaanse Musea: "Hij wou de paus zien"
Een Amerikaanse toerist van Egyptische afkomst heeft woensdag twee oude Romeinse borstbeelden in de Vaticaanse Musea omvergeworpen. De bustes raakten daarbij licht beschadigd. De verdachte werd gearresteerd.
Lees verder

Ravage in Oostende: fans van Galatasaray vallen Belgische basketsupporters aan en breken tribune af
Geen stunt voor Oostende in zijn opener van de Champions League. Daarvoor was Galatasaray meer dan een maat te groot: 78-92. Na afloop raakten Turkse fans slaags met de politiediensten en sneuvelden er heel wat zitjes. Ook moesten enkele Belgische fans naar het ziekenhuis.
Lees verder

Camille strikt hoofdrol in nieuwe muzikale telenovelle: "Het is echt een heel mooi sprookje"
Goed nieuws voor fans van Camille. De 21-jarige zangeres is binnenkort opnieuw te zien op het kleine scherm. Het '#LikeMe'-gezicht wist de hoofdrol te strikken in een nieuwe telenovelle op VTM. "Het wordt een telenovelle met veel muziek. Het is echt een heel mooi sprookje", aldus Camille in een videoboodschap.
Lees verder

INTERVIEW. "Hij ging op de lappen met de Rolling Stones": Leo Van der Elst over zijn broer 'Swat', de man die RSCA in 1976 de Europacup bezorgde tegen West Ham
'Mister Europe' zou er vandaag zeker bij geweest zijn op de huldiging in het Lotto Park. Met twee goals in de Europa Cup II finale van 1976 tegen West Ham op de Heizel, bezorgde François Van der Elst, overleden in 2017, Anderlecht z'n eerste Europese beker. Herinneringen aan toen door de ogen van zijn broer Leo (60). "Vandaag zou onze 'Swat' onbetaalbaar zijn voor een Belgische club."
Lees verder

Vier familieleden, onder wie baby van amper acht maanden oud, vermoord na mysterieuze ontvoering
Vier leden van dezelfde familie, onder wie een baby van amper acht maanden oud, zijn dood teruggevonden nadat ze ontvoerd waren in Merced County, een plaats in het noorden van de Amerikaanse staat Californië. Dat meldt het lokale sheriff-departement. Een verdachte man, de 48-jarige Jesus Manuel Salgado, is opgepakt.
Lees verder

Football Talk. Sevilla ontslaat Lopetegui na zware nederlaag tegen Dortmund - België behoudt tweede plaats op FIFA-ranking
Julen Lopetegui is niet langer de trainer van Sevilla. Dat heeft het Spaanse team van Adnan Januzaj gemeld na de 1-4-nederlaag op de derde speeldag van de Champions League tegen Borussia Dortmund.
Lees verder

Het zit er bovenarms op tussen Kanye 'Ye' West en Khloe Kardashian: "Jullie hebben onze dochter gekidnapt"
Kanye 'Ye' West (45) heeft de afgelopen dagen al behoorlijk wat relletjes uitgelokt. Nu krijgt ook z'n voormalige schoonzus, Khloe Kardashian (38), een veeg uit de pan. En dat nadat ze hem gesmeekt had om zijn ex, Kim Kardashian (41), niet meer zo door het slijk te halen.
Lees verder

PORTRET. Ramzan Kadyrov, die voldoende kinderen heeft om er drie naar Oekraïne te sturen en voldoende macht om drie vrouwen hebben
"Het is tijd dat ze zich tonen in een echt gevecht", zo zegt de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov (46) over zijn zonen Achmat (16), Eli (15) en Adam (14). Hij wil dat ze in Oekraïne gaan strijden voor hetzelfde Rusland dat hun grootvader bevocht. Wie zijn de Kadyrovs, waar zelfs Poetin niet tegenop kan?
Lees verder

Marc Coucke investeert in scale-up Lizy die naar Franse leasingmarkt trekt
Lizy, een scale-up die leasing van recente tweedehandsauto's aanbiedt, heeft 40 miljoen euro vers kapitaal en bankfinanciering opgehaald bij een consortium van investeerders geleid door Marc Coucke. Lizy wil daarmee ook de Franse leasingmarkt aanboren, zo meldt het donderdag in een persbericht.
Lees verder

Waar moet je als belegger naartoe wanneer de economie krimpt? "Altijd winst maken met supermarktaandelen? Zo simpel is dat niet"
De economie krimpt en veel aandelenkoersen dalen. Desondanks presteren aandelen van supermarktketens tijdens een recessie doorgaans wél goed (een mens moet nu eenmaal blijven eten). Maar is dat ook vandaag zo? Ook supermarkten zien hun energierekeningen stijgen en moeten hun personeel meer betalen. Onze geldexpert Pascal Paepen bespreekt welke supermarktaandelen vandaag interessant zijn en van welke je beter wegblijft: "De verschillen tussen de supermarkten zijn heel groot."
Lees verder

Scheidingsgeruchten tussen Gisele Bündchen en Tom Brady laaien opnieuw hoog op: model gespot zonder trouwring
Ze zijn al dertien jaar getrouwd, maar het huwelijk van Gisele Bündchen (45) en Tom Brady (45) zou op instorten staan. Volgens geruchten loopt het al een tijdje stroef tussen het koppel. Eerder deze week werd het model dan weer gespot zonder trouwring. Daarnaast schrijft het doorgaans goed ingelichte 'Page Six' dat beide partijen een advocaat onder de arm hebben genomen.
Lees verder

Koning Filip en koningin Mathilde genieten van glaasje wijn tijdens bezoek aan Duitse wijngaard
Op het officieel driedaagse bezoek aan de Duitse regio Rijnland-Palts zijn koning Filip en koningin Mathilde gestopt bij een wijngaard, Von Winning Winery, in Deidesheim. Het koninklijke paar maakte eerst een wandeling over het terrein, tijdens de zonsondergang. Vervolgens mochten ze de wijnkelder in voor een woordje uitleg. Daar stonden ook twee glazen wijn op hen te wachten. Koning Filip kon het niet laten en deed teken dat de glazen snel mogen komen. Het uitstapje naar Duitsland is eerder toeristisch, maar heeft ook een economisch kantje. Rijnland-Palts is de grootste wijnproducerende regio van Duitsland.
Lees verder

Stichting Verkeerskunde betreurt uitspraken Jan Jambon over te snel rijden
Vlaams minister-president Jan Jambon geeft zijn chauffeur soms de opdracht te snel te rijden. "Heel zelden", gaf hij in de talkshow 'De tafel van vier' gisteravond toe. "Af en toe moet je gewoon zeggen: 'we nemen het risico'." Een uitspraak die de Vlaamse Stichting Verkeerskunde betreurt. "Er wordt al te vaak vergoelijkend gedaan over een paar kilometer per uur te veel."
Lees verder

Waarom is het interessant om je spaargeld te spreiden over verschillende rekeningen?
Sparen met een depositoladder: doet dat niet meteen een belletje rinkelen? Via zo'n depositoladder spreid je jouw spaargeld over verschillende termijnen. Maar hoe werkt die aanpak precies? Hoeveel levert het op? En zijn er ook alternatieven? Spaargids.be legt het uit
Lees verder

"Musk probeerde nog korting van 30 procent te verkrijgen voor hij akkoord ging met Twitter-deal"
Voor Tesla-topman Elon Musk er na een maandenlange juridische strijd dinsdag toch mee instemde om het socialemediabedrijf Twitter voor de prijs van zijn originele bod te kopen, probeerde hij eerst nog een korting van 30 procent te ontfutselen. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Tot een akkoord kwamen Musk en Twitter daarover uiteindelijk niet.
Lees verder

Zondag allereerste WK Gravel: verdringt de gravelbike binnenkort de koersfiets?
Wie fietst, die gravelt. Komende zondag staan Mathieu van der Poel en Peter Sagan aan de start van het allereerste wereldkampioenschap gravel in Italië, maar ook in Vlaanderen ontdekken steeds meer fietsliefhebbers het grind, zand en gras in hun buurt. Verdringt de gravelbike straks de koersfiets?
Lees verder