Doorgaan naar hoofdcontent

Australische onderzoeksrechter maakt finale bevindingen bekend in onderzoek naar vermiste Théo Hayez

HLN
Australische onderzoeksrechter maakt finale bevindingen bekend in onderzoek naar vermiste Théo Hayez
In Australië heeft de "coroner" van de deelstaat New South Wales haar finale bevindingen bekendgemaakt in het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische rugzaktoerist Théo Hayez in Byron Bay. Twee mogelijke theorieën worden weerhouden, namelijk die van een vreselijk ongeval of een overlijden door toedoen van derden, luidt de conclusie.
Lees verder

Europees akkoord over aanpak gasprijzen: 'dynamische prijscorridor' en vrijwillige groepsaankopen
Na tien uur onderhandelen hebben de Europese leiders donderdagnacht een politiek akkoord gevonden over een concrete strategie om de piekende gasprijzen af te toppen. Ze vragen aan hun ministers van Energie en aan de Commissie om dringend een zogenaamde 'tijdelijke, dynamische prijscorridor' voor de handel in aardgas in te voeren, een afgesproken minimum en maximum waartussen de gasprijs kan schommelen. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden: die prijscorridor mag de bevoorradingszekerheid niet in gevaar brengen en mag niet tot meer gasverbruik leiden. Die laatste toevoegingen waren belangrijk om Nederland, maar vooral ook Duitsland aan boord te houden.
Lees verder

Inferno in Mexico nadat tankwagen inrijdt op viaduct aan overweg
In de Mexicaanse stad Aguascalientes is donderdag een reusachtige brand uitgebroken nadat een tankwagen inreed op een viaduct nabij een spoorwegovergang. Meerdere huizen werden getroffen en de hele buurt werd geëvacueerd omwille van de dichte rook. Er vielen geen doden, melden de autoriteiten.
Lees verder

Biden wil niet weten van Republikeinse suggestie om steun aan Oekraïne te beperken
De Amerikaanse president Joe Biden, een Democraat, bekritiseerde donderdag de Republikeinen omwille van hun suggestie dat de Amerikaanse financiering voor Oekraïne na de tussentijdse verkiezingen van 8 november zou kunnen worden beperkt. Sinds het begin van de Russische invasie in februari hebben de VS 17,6 miljard dollar aan militaire hulp toegewezen aan Oekraïne. Daar bovenop heeft het land vele miljarden aan humanitaire hulp van de VS ontvangen.
Lees verder

Fiscus vordert tientallen miljoenen terug van Belgisch voetbal
Bij de fiscus lopen fiscale onderzoeksdossiers naar de handel en wandel van veertien van de achttien eersteklassers. Intussen eist de fiscus 66,7 miljoen euro extra belastingen terug. Dat vernamen De Tijd en L'Echo bij de federale overheidsdienst Financiën. Die kan om privacyredenen niet vrijgeven om welke clubs het gaat.
Lees verder

ONZE OPINIE: "Mentale problemen? Het was niet de hele waarheid, maar een halve"
"Meryame Kitir (Vooruit) out door mentale problemen? Het was niet de hele waarheid, maar een halve", dat schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. Maar vragen daarover van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zette het parlement in vuur en vlam. "Alsof zodra de term 'mentaal welzijn' valt, geen enkele vraag, twijfel of kritiek over het vertrek van een minister nog mag."
Lees verder

100.000 Belgen in en rond Alicante verwelkomen de wereldkampioen wielrennen: "Aan worst-met-stoemp is hier aan de Costa Blanca geen gebrek, Remco"
Als Remco Evenepoel en zijn kersverse bruid binnenkort naar Alicante verhuizen, zullen ze van heimwee weinig last hebben: de 100.000 Belgen die in en rond de Spaanse stad aan de Costa Blanca wonen, verwelkomen de wereldkampioen wielrennen met open armen: "De gezondste lucht van Europa, 325 dagen per jaar zon én op restaurant de helft goedkoper."
Lees verder

Brandstichting in horecazaak Wilrijk: "We vermoeden binnen het drugsmilieu"
In de Schaliemolenstraat in Wilrijk is donderdagnacht mogelijk een nieuwe aanslag gepleegd. De politie en het parket onderzoeken wat er juist gebeurd is.
Lees verder

Een jaar na aanval door Club Brugge-supporters: het moeizame herstel van Guido De Pauw (64): "Wat hebben die smeerlappen mij toch aangedaan?"
Vroeger wandelde Guido De Pauw (64) uit Meerbeke úren aan een stuk en was hij een handige harry. "Nu heeft papa niet eens genoeg kracht om een vijs uit de muur te draaien." Stappen lukt de man nog hoogstens een paar kilometer, aan iemands arm. Een jaar nadat supporters van Club Brugge de gepensioneerde man aanvielen op een snelwegparking in Drongen en hem voor dood achterlieten, werkt hij nog elke dag aan zijn herstel.
Lees verder

Socialistische vakbond sluit "historisch" akkoord met Uber
Ooit omschreven ze Uber als "de baarlijke duivel", maar nu heeft de socialistische transportbond BTB een akkoord gesloten met de Amerikaanse taxidienst om de chauffeurs bij te staan. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vrijdag.
Lees verder

PORTRET. Kan een muurklimster met paardenstaart zelfs het Iraanse regime bedwingen? Verzetssymbool Elnaz Rekabi (33) mocht nooit met mannen trainen: "Vrouwen kunnen zelfs mooier klimmen dan mannen"
Een al dan niet bewust vergeten hoofddoek: meer had de Iraanse muurklimster Elnaz Rekabi (33) niet nodig om de onrust in haar thuisland nog wat harder aan te wakkeren. Met onbedekte haardos sport beoefenen - zoals Rekabi dat afgelopen zondag in Zuid-Korea op het Aziatische kampioenschap deed - is één van de zwaarste overtredingen die Iraanse vrouwen kunnen begaan. Het maakte van Rekabi instant een verzetsheldin. Al doet ook het Iraanse regime nu alle moeite om haar weer in de armen te sluiten. Of beter: in de pas te doen lopen.
Lees verder

Influencers Céline en Michiel maken acteerdebuut: "De TikTok-hype is voorbij"
De populaire influencers Céline en Michiel gooien zich op een nieuwe markt: ze hebben een bioscoopfilm gemaakt. Een verhaal waarin Céline teruggeflitst wordt naar 1996, de tijd voor alle sociale media. De hypes gaan snel op dat vlak, want volgens de twee is TikTok zo goed al dood. "De hype is weg, het anders geworden. Geen leuke trends meer", vertelt Céline. Zelfs BeReal is eigenlijk al passé, vinden ze. Zij focussen nu vooral op YouTube, niet toevallig natuurlijk het platform waar ze het meest aan verdienen. En nu duimen maar dat die fans de weg naar de bioscoop vinden.
Lees verder

Een zelfgemaakte flitspaal voor je huis plaatsen om snelheidsduivels af te schrikken: mag dat?
Razen auto's ook met een immens hoge snelheid langs je voordeur? Dan kan een zelfgemaakte flitspaal voor je huis misschien wel helpen. Maar hoe begin je daaraan? En is dat eigenlijk wel toegelaten? Wij vroegen advies aan de bekende doe-het-zelver Henk Rijckaert en aan verkeersspecialist Stef Willems van VIAS. "Ik zou zeggen: laat je creativiteit vooral zegevieren."
Lees verder

"Krijgt Mazzu zondag nog een laatste kans?": Marc Degryse over het drama Anderlecht en over het pittige weekend dat voor de deur staat
Anderlecht ging gisteravond letterlijk en figuurlijk kopje-onder bij Zulte Waregem. "Een echt drama", zegt onze huisanalist Marc Degryse, die zich ook afvraagt of coach Felice Mazzu nog op de bank zit komende zondag tegen Standard. Verder blikt hij ook reikhalzend uit naar een weekend waarin de vier beste ploegen van het moment tegen elkaar spelen. "Wie kan dan het grootste statement maken?"
Lees verder

COLUMN. Aan 45 dagen had Liz Truss genoeg om de Queen, het pond en haar partij te begraven. Daar neemt Churchill zijn hoed voor af
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Winston Churchill
Lees verder

VIDEO. Achter de fetisj-schermen van de Vlaamse Club 78: "Hier kan je echt volledig jezelf zijn. Zonder taboes"
Scarlett Johansson kickt op vrijen op de achterbank, Eva Longoria raakt opgewonden van zijde en Machine Gun Kelly zweert samen met zijn lief Megan Fox bij bloed in de slaapkamer. Maar niet alleen de rich and famous koesteren een kink of festisj. Tijdens de laatste aflevering van de HLN Original 'De Wereld van Nanoe' trekt Nanoe naar een fetisjclub waar er weinig of geen taboes zijn. Maar wie zijn de bezoekers? Wat is adult play en waarom staat er een biechtstoel? En wat is sensory deprivation? Ontdek het in de video hierboven.
Lees verder

Football Talk. Steven Gerrard ontslagen bij Aston Villa - William Balikwisha langer bij Standard
Aston Villa heeft donderdagavond na een 3-0 nederlaag bij Fulham zijn trainer Steven Gerrard bedankt voor bewezen diensten. Dat deelde de club van Leander Dedoncker, die een half uur voor tijd mocht invallen, kort na de wedstrijd van de twaalfde speeldag mee.
Lees verder

'Agendaproblemen' en tegenstribbelende rechtenhouder: moeten Nederlanders Vlaamse 'Les Misérables' redden?
Nog zowat een jaar te gaan voor de start van de Vlaamse versie van de oermusical 'Les Misérables' en Studio 100 weet nog niet wie de hoofdrollen gaan vertolken. Klassieke Studio 100-namen kunnen niet of worden geweigerd door de Engelse rechterhouder. Een deel van de Nederlandse cast van de musical zou nu de oplossing kunnen zijn.
Lees verder

Lost Frequencies zwiert deuren van zijn Amerikaanse tourbus open: "Zelfs een douche hebben we op wielen, maar privacy niet"
Meer dan 12.400 kilometer. Van Las Vegas richting New York, Los Angeles naar Canada. "Beetje oldskool, maar héél rock-'n-roll", cruist Felix - Lost Frequencies - De Laet (28) momenteel door de Verenigde Staten. Eind deze maand zal hij voor meer dan 20.000 Amerikanen live opgetreden hebben. "Crazy ritje! Ik ben blessed."
Lees verder

WEERBERICHT. Zachte vrijdag met af en toe buien, weekend met temperaturen tot 20 graden en zon die best doet om te winnen van de wolken
Vrijdagochtend is er eerst kans op buien vanaf de Franse grens. Mogelijk blijft het in het uiterste westen en noordwesten overwegend droog. In de loop van de namiddag verschijnen soms brede opklaringen vanaf het zuidwesten. Het blijft zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 16 graden in de Hoge Venen tot plaatselijk 21 graden in het centrum en het westen. Dat meldt het KMI.
Lees verder