Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord

HLN
ASSISEN. "Ik heb niets te zeggen": beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord
Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke heeft de jury zich teruggetrokken voor het beraad over de schuldvragen. In hun laatste woord maakten Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) een gelaten indruk. Geen greintje spijt of zelfs maar enige aanzet tot verontschuldigingen kwam uit hun mond. De jury moet nu oordelen wie welk aandeel had bij de gruwelijke moord op Mihael Parrent (37).
Lees verder

Poetin stuurt 'nucleaire trein' naar frontlinie Oekraïne
De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media.
Lees verder

Belg lijdt niet graag kou: herfstweer zorgt opnieuw voor stijging van gasverbruik
Hoewel we ons midden in een energiecrisis bevinden, is het voor velen moeilijk om de verwarming niet hoger dan 19 graden te zetten. Zo steeg het aardgasverbruik in zowel België, Duitsland als Frankrijk de laatste twee weken van september aanzienlijk. Dat meldt 'De Tijd'.
Lees verder

Spin-off van 'La Casa de Papel' komt eraan: maak kennis met de personages van 'Berlin'
In 2021 namen de fans afscheid van de immens populaire Netflixreeks 'La Casa de Papel'. Maar lang hoeven ze niet te treuren, want de productie van de spin-off reeks 'Berlin' is gestart. Acteur Pedro Alonso (51) kruipt opnieuw in de huid van het personage Berlin, maar wordt deze keer bijgestaan door heel wat nieuwe gezichten. Netflix deelde alvast een eerste teaser om de liefhebbers warm te maken én kennis te laten maken met de nieuwe bende.
Lees verder

Hartverwarmend: Oekraïense soldaten redden puppy in Cherson en dragen hem mee in rugzak
Een puppy zit comfortabel in de rugzak van een Oekraïense soldaat. De jonge hond werd in de zwaar belegerde stad Cherson gered van beschietingen en uithongering. Bij de Tweet staat: "Als ik groot ben, wil ik net als Patron zijn" verwijzend naar de explosievenhond die een medaille kreeg van Oekraïense president Zelensky.
Lees verder

LIVE. Start Club met Sowah en Buchanan in steun van Jutglá? Wederzijds respect tussen Hoefkens en Simeone: "Indrukwekkend hoe Club speelt"
• Derde speeldag groepsfase • Aftrap: dinsdag, 21u • Jan Breydelstadion • Club moet het zonder sterkhouder Skov Olsen (voedselvergiftiging) doen
Lees verder

Knieblessure houdt Rode Duivel Alexis Saelemaekers effectief weken aan de kant
Alexis Saelemaekers mag zijn hoop op een WK-selectie zo goed als zeker opbergen. De vleugelspeler van AC Milan liep zaterdag een knieblessure op tegen Empoli en uit onderzoeken blijkt dat het mediale ligament werd geraakt. Hij staat zes tot acht weken aan de zijlijn.
Lees verder

KOERS KORT. Van Keirsbulck zet carrière verder bij Bingoal Pauwels Sauces WB
Guillaume Van Keirsbulck maakt volgend jaar de overstap van Alpecin-Deceuninck naar Bingoal Pauwels Sauces WB. Die laatste ploeg maakte dinsdag zijn komst bekend. De 31-jarige West-Vlaming kan bij het Waalse ProTeam volgend seizoen voor eigen rekening rijden.
Lees verder

Football Talk. Oekraïne wil met Spanje en Portugal WK voetbal van 2030 organiseren
Oekraïne wil samen met Spanje en Portugal het WK voetbal van 2030 huisvesten. Dat bericht de Britse krant The Times. Spanje en Portugal stelden zich eerder al kandidaat en zijn naar verluidt akkoord gegaan met het verzoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski om zich bij het bid te voegen.
Lees verder

Hand in hand: fotograaf geeft nooit eerder vertoonde portretten vrij van prins Harry en Meghan Markle
Er zijn twee nieuwe portretten opgedoken van de hertog en hertogin van Sussex. De fotograaf Misan Harriman (45) deelde de foto's op zijn sociale media.
Lees verder

Hand in hand: fotograaf geeft nieuwe portretten vrij van prins Harry en Meghan Markle
Er zijn twee nieuwe portretten opgedoken van de hertog en hertogin van Sussex. De fotograaf Misan Harriman (45) deelde de foto's op zijn sociale media.
Lees verder

Warre Borgmans reageert op frustratie Gert Verhulst na afwijzing: "Ik was de enige die in hem geloofde"
Dat hij niet werd toegelaten op de toneelschool, bleek de grootste teleurstelling uit het professionele leven van Gert Verhulst (54). "Ik heb het Warre Borgmans, die in de jury zat, lang kwalijk genomen", klonk het in Dag Allemaal. Borgmans (66) geeft er nu zijn kant van het verhaal. Hij vertelt waarop de jury Verhulst afkeurde, hoe die daarop reageerde en wat hij nu over de 'Tafel van Vier'-presentator denkt. "Toen Gert het verdict hoorde, is hij enorm kwaad geworden."
Lees verder

België valt weer als een blok voor de 'goeie oude' tochthond: "Verkoop is met 650 procent gestegen"
De tochthond is weer helemaal hip. Veel grootouders hebben er steevast eentje in huis, maar nu zwicht ook de rest van België. De verkoop bij bol.com, marketonweb.be en Hubo is ongezien gestegen, tot wel 650 procent. Vroeger ging het om een paar honderd, nu worden er duizenden verkocht. "We hebben twee jobstudenten moeten aannemen om alle tochthonden te kunnen verwerken."
Lees verder

Fitbit-gebruiker? Dan moet je binnenkort overstappen naar Google
De populaire activity tracker Fitbit, die je draagt als horloge en gekoppeld wordt aan je mobiele telefoon, gaat stoppen met de ondersteuning van Fitbit-accounts. In plaats daarvan zullen gebruikers een Google-account moeten gebruiken. Is die switch voor meteen? Neen: er is een overgangsperiode gepland. Technologiesite Tweakers.be zet alles op een rij.
Lees verder

"Daarna moeten alle gebruikers een Google-account hebben": zolang wordt de account van je Fitbit nog ondersteund
De populaire activity tracker Fitbit, die je draagt als horloge en gekoppeld wordt aan je mobiele telefoon, gaat stoppen met de ondersteuning van Fitbit-accounts. In plaats daarvan zullen gebruikers een Google-account moeten gebruiken. Is die switch voor meteen? Neen: er is een overgangsperiode gepland. Technologiesite Tweakers.be zet alles op een rij.
Lees verder

Eiwitten uit skyr, een shake of toch maar een reep: welke producten uit de supermarkt met extra proteïnen zijn écht gezond?
Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met proteïnerepen of zuivelproducten waarop in grote letters 'met extra proteïnen' prijkt. Wie ze koopt, gaat er bijna automatisch van uit gezond bezig te zijn. Maar is dat effectief zo? Hebben we die extra proteïnen nodig en kan je ook te véél proteïnen opnemen? Ex-atleet en loopcoach Hélène Allard van het Brusselse 'Run for Fit' en sportvoedingsdeskundige Piet De Pauw leggen uit. "Er zitten heel wat addertjes onder het gras."
Lees verder

Russische Hogerhuis keurt annexatie van Oekraïense regio's unaniem goed
Rusland heeft de illegale annexatie van vier Oekraïense regio's bijna afgerond. De Russische Federatieraad, het Hogerhuis, heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de annexatie van Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporizja. De 154 aanwezige senatoren keurden de teksten voor de inlijving van de vier Oekraïense gebieden unaniem goed, meldt het Russische staatsagentschap Tass.
Lees verder

'The Try Guys' reageren op exit van Ned Fulmer na overspel met werkneemster: "We verliezen een vriend"
Een week geleden kondigden 'The Try Guys' aan dat ze de samenwerking met medeoprichter Ned Fulmer stopgezet hebben. Een gevolg van zijn affaire met een werkneemster in het bedrijf. 'The Try Guys' gaan nu verder als drietal. In een video reageren de populaire YouTubers voor het eerst op die moeilijke beslissing: "Ik weet niet of we ooit de pijn kunnen uiten die we nu voelen."
Lees verder

Nederlandse verdachten van ontvoeringspoging Van Quickenborne verzetten zich tegen uitlevering aan België
De vier Nederlanders die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, moeten eind oktober voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam verschijnen. Die beslist of de verdachten worden uitgeleverd aan België. De verdachten verzetten zich alvast sterk tegen zo'n mogelijke uitlevering.
Lees verder

Familie van doodgeschoten Yannick V. dient klacht in tegen politie wegens doodslag: "Hij wordt volstrekt ten onrechte beschreven als extreemrechts"
De familie van Yannick V. de 36-jarige man die vorige week tijdens een huiszoeking in Merksem werd doodgeschoten, heeft besloten een klacht in te dienen tegen de politie. In een mail die ze verstuurden via hun advocaat John Maes laten ze weten dat de ingreep van de politie een onbegrijpelijke actie vinden en roepen ze op tot een doortastend onderzoek naar de ware aard van zijn dood.
Lees verder