Doorgaan naar hoofdcontent

Antwerp zet zijn voet naast die van Genk, maar blijft wel achter met 6 op 15: “Over de titel praten is nu niet inte...

Antwerp zet zijn voet naast die van Genk, maar blijft wel achter met 6 op 15: "Over de titel praten is nu niet interessant"

Na de dreun op Sclessin opnieuw een verloren topper voor Antwerp. Ditmaal tegen Genk, al had de boeiende clash tussen de nummers één en twee ook anders kunnen uitdraaien. "We zitten aan de ongelukkige kant van het resultaat", stelde Mark van Bommel vast. Met een 6 op 15 kleurt de maand oktober rood voor de Great Old.

Lees verder

Alleen premier De Croo en de koning mogen waarschijnlijk naar WK voetbal in Qatar (en alleen als de Rode Duivels stunten)

Wie gaat ons land vertegenwoordigen in de WK-tribunes in Qatar? De regering-De Croo beslist deze week over de netelige kwestie. Het voorstel dat op tafel ligt, is dat alleen de premier en de koning afreizen, en zelfs alleen als de Rode Duivels in de halve finale geraken.

Lees verder

"Goeie reactie na die afstraffing in Genk": vier vaststellingen na de zege van Westerlo in Kortrijk

Een zwakke eerste helft en twee klasseflitsen na de rust leverden Westerlo zaterdag een 0-2-zege op. Vier dingen vielen ons op in Kortrijk.

Lees verder

Wouter Vrancken wint met Genk nu ook op de Bosuil: "Ik geloof dat we niet zullen wegzakken"

Racing Genk telt na de zege op de Bosuil nu al 37 op 42. De leider verloor niet meer sinds speeldag één - toen op Club Brugge - maar toch houdt Wouter Vrancken de druk af. Wij niet, want dit Genk is titelkandidaat. Mínstens.

Lees verder

Een 3-1-achterstand was genoeg om het paars-witte kot helemaal te doen ontploffen: en toch wist iederéén dat dit zou gebeuren

Wat al twee weken werd aangekondigd, is op Sclessin gebeurd: ontevreden Anderlecht-fans maakten zoveel amok dat de wedstrijd bij een 3-1-stand diende te worden stilgelegd. Paars-wit staat enkele stevige sancties te wachten.

Lees verder

Nu de chaos compleet is en de situatie onhoudbaar bij Anderlecht: de opvolger van Felice Mazzu mag zich al opwarmen

Het is complete chaos bij Anderlecht. De woeste fans bestookten het veld met vuurpijlen en afgerukte stoeltjes tot de match op Standard werd afgefloten. Ze zijn furieus op het bestuur, maar deze bom lijkt toch vooral te zullen ontploffen in het gezicht van Felice Mazzu (56). De situatie - 12de in de stand met 21 punten achter op leider Genk - is niet meer houdbaar. Valt binnen de 24 uur de bijl?

Lees verder

Human Rights Watch: "Qatar mishandelt leden van LGBTQ-gemeenschap"

Veiligheidsdiensten in Qatar hebben nog in september van dit jaar willekeurig leden van de LGBTQ-gemeenschap gearresteerd. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, in aanloop naar het WK voetbal dat op 20 november in het land begint. Hoewel de autoriteiten zeggen dat iedereen welkom is in Qatar, ongeacht seksuele geaardheid of achtergrond.

Lees verder

General manager Eddy Faus over vertrek van Mo Watson bij Giants: "We moesten ingrijpen"

Nadat Telenet Giants Antwerp na onderling overleg besliste dat het afscheid nam van de Amerikaanse guard Maurice "Mo" Watson ontstond er wat commotie op sociale media bij de Giants fans. "Ik versta de reactie van onze fans. Die denken dat de club zoals vorig jaar spelers laat vertrekken zonder ze te vervangen. Dat zal nu niet gebeuren. Dit heeft niets met financiën te maken en kwam ook niet van de Raad van het Bestuur," zei general manager Eddy Faus.

Lees verder

Anderlecht praat met Deen om sportief management te versterken

Anderlecht wil het sportieve management uitbreiden. Volgens onze informatie praat de recordkampioen met Jesper Fredberg (41). De Deen is nu als sportief directeur aan de slag bij Viborg.

Lees verder

DISCUSSIE. Moet de voetbalbond overwegen om hooligans een levenslang stadionverbod te geven?

De clasico tussen Standard en Anderlecht is bij een 3-1 tussenstand afgefloten na iets meer dan een uur spelen. De RSCA-fans misdroegen zich herhaaldelijk door vuurwerk, stoeltjes en lampen op het veld te gooien. Na de wedstrijd gingen fans van Standard de Anderlechtsupporters uitdagen waardoor er vuurpijlen heen en weer gingen. Er geraakten 20 fans en 3 agenten gewond.

Lees verder

De kroniek van een aangekondigd vertrek: Felice Mazzu krijgt straks te horen dat het stopt bij Anderlecht

Wat iedereen verwacht had, zal straks ook gebeuren: Anderlecht zal trainer Felice Mazzu meedelen dat hij ontslagen wordt nadat de uitwedstrijd op Standard bij een 3-1-achterstand bewust stilgelegd werd door de fans. De coach betaalt het gelag voor de slechte resultaten: de Belgische recordkampioen staat slechts twaalfde. Paars-wit verloor acht van zijn veertien competitiewedstrijden tot dusver.

Lees verder

ANTWERPEN LIVE. "Geen grote zorgen voor Antwerp, Beerschot pakt belangrijke punten", blikt Patrick Goots terug op het voetbalweekend

Racing Genk diende Antwerp zondag zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toe. Daardoor verliest The Great Old voor de tweede keer in drie matchen en staat het plots vier punten achter op de leider uit Limburg. Beerschot nam dan weer de scalp van… de Genkse beloften. In de Luminus Arena wonnen de Mannekes met 1-2 na twee doelpunten van targetman Thibo Baeten. Patrick Goots analyseert en fileert het Antwerpse voetbalweekend.

Lees verder

COMMENTAAR. "Met Lierse heeft de Challenger Pro League een leider die baadt in authenticiteit"

Nog één speeldag en de reguliere competitie in de Challenger Pro League is halfweg. En de leider is… Lierse. Dé absolute tegenpool waar deze reeks voor staat, want de belofteteams buiten beschouwing gelaten de enige ploeg in Belgische handen. Lierse staat nu helemaal alleen op nummer één. En dit met beperkte financiële middelen en een business model dat haaks staat op dat van zijn concurrenten. Daar is slechts één woord voor: chapeau.

Lees verder

Ruben Vervoort schiet Bevel naar deugddoende zege: "Gedaan wat we moesten doen"

Met een doelpunt in de 91ste minuut blijft Bevel op koers wat betreft het plan om zo snel mogelijk weer uit tweede provinciale te geraken. Ruben Vervoort (20) zag een verdiende zege tegen Bornem. "Het had in de eerste twintig minuten al 0-3 kunnen zijn. We deden dus wat we moesten doen."

Lees verder

Heist en Mathieu Troonbeeckx leggen Rupel Boom over de knie: "Gemakkelijk was het niet"

Heist won met 3-1 van Rupel Boom, maar die zege kwam veel moeilijker tot stand dan de score doet vermoeden. Twee minuten voor het eind stond het nog gelijk.

Lees verder

RC Mechelen verliest nu ook van Pepingen-Halle: "Zelfde beeld als de voorbije weken"

RC Mechelen weet niet meer wat winnen is, het verlies tegen Pepingen-Halle betekent een één op negen. En ook het scoren zijn de groen-witten verleerd. Nu al drie matchen zonder doelpunt.

Lees verder

Mats Sterkens houdt zijn netten schoon tegen Berchem: "Heel tevreden met eerste clean sheet"

Lyra-Lierse lijkt helemaal vertrokken. Eén week nadat het bij de beloften van KV Mechelen een dubbele achterstand omboog in winst, pakten de Pallieters gisteren op het eigen Doelvelden een fraaie derbyzege tegen Berchem Sport. Het werd maar liefst 6-0. Zo hebben de Lierenaars een mooie 12 op 15 geboekt en rukken ze op in het klassement.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen walst over Namur Capitale: "We hebben vertrouwen getankt"

De tweede wedstrijd van Kangoeroes Mechelen, deze keer bij de dames, bracht een schitterende en vooral afgetekende overwinning (83-39) tegen Namur Capitale. In de topper die er nooit een was, bewees de kampioen dat het klaar is voor de Euroleague die donderdag aanvat. "We hebben een collectieve zege geboekt. Belangrijk met het oog op wat komt", zei coach Arvid Diels.

Lees verder

Doelpunt van Oleg Cheprassov levert Dessel Sport drie punten op: "We hebben karakter getoond"

Na allesbehalve een glansprestatie kan Dessel Sport van coach Benny Lunenburg drie punten bijschrijven. Tegen degradatieconcurrent Hoogstraten volstond het vroege doelpunt van Oleg Cheprassov voor de drie punten. Op basis van de bij elkaar gespeelde doelkansen is de winst verdiend te noemen. Al zal men bij de tegenstander zeker ook minstens een gelijkspel claimen op basis van hun balbezit na de pauze.

Lees verder

Sander Delen helpt Lille United aan zege tegen Tongeren: "We gaven bijna niets weg"

Lille United won zaterdag met 2-0 tegen Tongeren. Tegen de Limburgers speelde de fusieploeg zeker niet zijn beste voetbal van het seizoen, maar defensief stond het als een huis.

Lees verder

Witgoor in twee minuten tijd "van de hemel naar de hel"

Witgoor Sport kende zaterdag driedubbele pech. De Desselaars zagen twee spelers geblesseerd uitvallen, het doelkader hield hen meermaals van een goal en op de koop toe werkte Wellen de kansen wel af. Zo bogen de Limburgers in de laatste twee minuten een 3-2-achterstand om in een 3-4-zege.

Lees verder

Malle blijft steken op gelijkspel tegen Hasselt: "We hebben twee punten laten liggen"

KK Malle en Hasselt speelden vrijdag na een aangename en evenwichtige wedstrijd uiteindelijk 2-2 gelijk. Een billijk gelijkspel waar beide teams weinig mee opschieten om de aansluiting met de middenmoot te maken. Kurt Gessner, coach van KK Malle, was dan ook niet helemaal gelukkig met het behaalde punt. "Er zat veel meer in."

Lees verder

Sterke tweede helft levert Antonia drie punten op tegen 's Gravenwezel-Schilde

Antonia heeft gisteren verdiend met 2-4 de wedstrijd op het veld van 's Gravenwezel-Schilde gewonnen. Na een fletse eerste helft legden de bezoekers in de tweede helft de overwinning vast. Door deze zege nestelt het team van trainer Yves Van Heurck zich mooi in het midden van het klassement.

Lees verder

Matisse Thuys ziet Rupel Boom in het slot nog kopje-onder gaan: "Hard om zo te verliezen"

Rupel Boom had tot twee minuten voor het einde een verdiend punt in handen. Met een man minder vochten de Steenbakkers als leeuwen. Maar een late strafschop na handspel brak hen nog zuur op.

Lees verder

Berchem en Miguel Cobos gaan zwaar onderuit op Lyra-Lierse: "Het was al heel snel over en uit"

Berchem Sport slaagde er zondag in de Antwerpse derby bij Lyra-Lierse niet in om een verlengstuk te breien aan zijn zege één week eerder tegen Lille United. Integendeel. De Antwerpenaren kregen een pak slaag op Doelvelden en moesten met zware 6-0-cijfers afdruipen. Berchem-middenvelder Miguel Cobos was dan ook teleurgesteld in het resultaat: "Dit komt hard aan."

Lees verder

Laurens Symons (Cappellen) moet nog voor het halfuur gaan douchen: "Het was totaal geen rood"

Cappellen leed tegen Bocholt niet alleen een eerste thuisnederlaag van het seizoen. De troepen van coach Tom Schipper zijn door dat 1-2-verlies meteen ook leider af. Al was hét gespreksonderwerp na de match de vroege en wel heel erg lichte rode kaart voor Laurens Symons.

Lees verder

Nu Edward Still op straat staat in Charleroi: Argentijnen als vervanger of tovert Bayat een konijn uit zijn hoed?

De nederlaag tegen Cercle Brugge was de nederlaag teveel: Edward Still is niet langer coach van Sporting Charleroi. De 31-jarige trainer was sinds juli vorig jaar aan de slag bij de Carolo's. Dit seizoen vlotte het niet: Charleroi won amper 5 van zijn 14 competitiematchen en vooral de recente 3 op 12 waren een doorn in het oog voor sterke man Mehdi Bayat.

Lees verder

Anthony Chada leidt Kontich Wolves naar winst tegen Gembo: "Nieuwe ploeg vraagt nog wat inlooptijd"

De derby in tweede klasse tussen Gembo en Kontich Wolves bracht een vlotte zege voor Kontich. Anthony Chada leidde met een double-double (20 punten en 15 rebounds) Kontich naar een tweede zege. "We zijn een nieuwe ploeg en moeten nog op elkaar ingespeeld geraken, maar deze overwinning smaakt toch goed", zei Chada na afloop.

Lees verder

Ahmed Sababti en FT Antwerpen winnen: "Maar dit was niet onze beste wedstrijd"

FT Antwerpen heeft zoals algemeen verwacht de drie punten thuis gehouden tegen Eisden Dorp. Het kostte de Sinjoren wel bloed, zweet en tranen om het enthousiaste Eisden nipt met 5-4 in het verlies te spelen en zo in het spoor te blijven van concurrent RSCA.

Lees verder

Beerschot jent Antwerp op sociale media na nederlaag tegen Genk: "Genk verslaan is niet iedereen gegeven"

Een Antwerpse stadsderby krijgen we dit seizoen niet te zien, dan vechten aartsrivalen Beerschot en Antwerp het maar uit op sociale media. Via het officiële Twitter-account van Beerschot werd een steek uitgedeeld naar de buren uit Deurne-Noord na de 1-3-nederlaag tegen Genk.

Lees verder

Ex-Ajax-coach die Ziyech opleidde en "in het jeugdvoetbal wil blijven" moet Anderlecht depanneren: wie is Robin Veldman?

Wie is Robin Veldman, de ambitieuze beloftetrainer van Anderlecht die moet depanneren na het ontslag van Felice Mazzu? De Nederlander gold als een prestigieuze aanwinst toen hij begin mei 2021 overkwam van Ajax. De 36-jarige Veldman staat bekend als een echte specialist in het opleiden van jongeren. Eerder klonk het dat hij niet de ambitie had om trainer te worden van een eerste ploeg. Maar aangezien de belofteploeg van Anderlecht in de Challenger Pro League uitkomt, is de stap nu minder groot.

Lees verder

Berg en Dal bijt zijn tanden stuk op stug Vosselaar

Berg en Dal beet zich zondag de tanden stuk op Vosselaar. De Meerhoutse leider dwong meer dan genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe trekken, maar kwam niet tot scoren tegen de vijfde in de stand. Vosselaar verdedigde zich met hand en tand en zo bleef de 0-0 van begin tot einde behouden.

Lees verder

LIVE. Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute: "We hebben een groot probleem in het Belgisch voetbal"

Het hele Belgische voetbal likt de wonden na een totaal ontspoorde Clasico in Luik waarbij Anderlecht-supporters vuurpijlen op het veld gooiden tot de wedstrijd werd gestaakt. Ook nadien waren er ongeregeldheden. Maar vooral bij Anderlecht is de schade groot. Paars-wit ontsloeg maandag al Felice Mazzu, een bewijs van de diepe crisis binnen de club. Volg alle gebeurtenissen live mee.

Lees verder

Ook Standard komt met statement over incidenten tijdens en na Clasico tegen Anderlecht

Standard heeft maandag een persbericht verspreid over de incidenten van zondag tijdens en na de Clasico tegen Anderlecht. De Rouches betreuren de feiten en "willen met de autoriteiten en de Pro League samenwerken om ervoor te zorgen dat dergelijke situaties in de toekomst zo veel mogelijk vermeden kunnen worden".

Lees verder

Nieuwe bondscoach ziet véél toekomst in aflossingsploegen Belgisch shorttrack: "Top vijf in de wereld en top drie in Europa"

Onder leiding van de nieuwe bondscoach Ingmar van Riel zijn de Belgische shorttrackers maandag afgereisd naar Montreal, waar komend weekend de eerste Wereldbekerwedstrijden van het seizoen worden gehouden. Sinds afgelopen zomer heeft Van Riel (36) in Hasselt de technische leiding over het team.

Lees verder

Kylian Mbappé tekende bij PSG "het grootste contract ooit in de sport" en krijgt in drie jaar 630 (!) miljoen euro

Als Kylian Mbappé (23) drie jaar bij PSG blijft voetballen, zal hij de duizelingwekkende som van 630 miljoen euro bruto verdienen. U leest het goed, hier ontbreekt geen komma. De Franse krant 'Le Parisien' onthulde het "sportcontract van de eeuw".

Lees verder

De spelers, de voorzitter, de sportief directeur of toch vooral de coach: wie is verantwoordelijk voor de malaise bij Anderlecht?

De malaise bij Anderlecht heeft vele vaders. Van Mazzu over de spelers en het bestuur tot de supporters: niemand gaat vrijuit. Willen de beschuldigen opstaan?

Lees verder

Een huwelijksaanzoek, een winstgevende fanclub en hooligans met sterke sluitspieren: 7 dingen die u dit competitieweekend niet zag

Onze voetbalredactie selecteert na elke speeldag in 1A zeven dingen die u niet zag, maar wel moet onthouden. Vandaag speeldag veertien.

Lees verder

Ondanks de crisis is Marc Coucke formeel: "Verkoop Anderlecht is niet aan de orde"

Anderlecht zit diep, en bijgevolg zijn er geruchten dat Marc Coucke de club liever kwijt dan rijk is en RSCA zou willen verkopen. Tegenover onze redactie schept Coucke duidelijkheid: "Het is uit de lucht gegrepen."

Lees verder

Afscheidnemende Sebastian Vettel zorgt voor kippenvel met briljante actie in F1: "Dit is een van de beste moves ooit, zo gevaarlijk!"

Max Verstappen gaf zondag zijn wereldtitel Formule 1 nog wat meer glans door de GP van Amerika te winnen. Op het circuit van Austin reed ex-wereldkampioen Sebastian Vettel met zijn Aston Martin naar een knappe zevende plaats, met dank aan een fantastisch gevecht met Kevin Magnussen (Haas) in de laatste ronde.

Lees verder

Yanina Wickmayer treft minnelijke schikking na bouwovertredingen, vader Marc is nog niet verlost van rechtbank

Tennisster Yanina Wickmayer treft na een lange gerechtelijke saga een minnelijke schikking voor de bouwovertredingen aan haar villa in Diest. Zo loopt de zaak na tien jaar eindelijk op zijn einde voor de tennisster. In 2012 breidden de Wickmayers hun villa fors uit, hoewel een vergunning eerder geweigerd was. Vader Marc verklaart de schikking niet te kunnen betalen. Hij moet volgend jaar opnieuw verschijnen voor de rechtbank, dan al voor de vierde keer.

Lees verder

Wereldberoemde MMA-vechter Erko Jun opent burgerrestaurant met opvallend decor in Antwerpen: "Na mensen nu ook burgers smashen"

In de Breydelstraat in Antwerpen opende zaterdag met enige vertraging de nieuwe burgertent Super Smesh. Op zich niet heel opvallend, ware het niet dat eigenaars Erko Jun en Sinan Hadzija de minder conventionele 'smesh burger' naar Antwerpen brengen. Ook het decor, dat helemaal in het teken staat van comic, valt op. Het ambitieuze ondernemersduo wil Super Smesh op termijn uitbouwen tot een keten die naast burgers ook NFT's en cryptomunten verhandelt.

Lees verder

Antwerp van 27 op 27 naar 6 op 15: "Je manifesteren als titelkandidaat: voor veel spelers van Antwerp is dat een nieuw gegeven"

Terwijl op de eerste negen speeldagen elke bal goed viel voor Antwerp, zit het de jongste weken allemaal wat tegen voor de Great Old. Gevolg: een magere 6 op 15 en weg leidersplaats. Analisten Franky Van der Elst en Wim De Coninck overschouwen de Antwerpse oktobermaand.

Lees verder

Na stopgezette match Anderlecht-Standard: hoe smokkelen supporters al dat vuurwerk in een voetbalstadion?

Een ongezien vuurwerkgevecht tussen supportersclans. Dat hadden we nog niet gezien. Maar na een nieuwe wanprestatie van RSC Anderlecht op Standard was de maat vol voor de harde paarswitte kern. "Ons bloed kookt zoals het nog nooit gekookt heeft. Denk dus niet dat het hier gaat stoppen met die vuurwerkshow. We zijn te kwaad daarvoor." Maar hoe krijgen ze al dat vuurwerk binnengesmokkeld in het stadion?

Lees verder

Dartswereld bibbert voor 'Rocky', de rijzende ster die lacht met 100 gemiddeld: "Hij wordt zonder twijfel ooit wereldkampioen"

Zondagavond ging Josh Rock door zijn knieën. De amper 21-jarige Noord-Ier won in Barnsley namelijk Players Championship 28, goed voor zijn eerste profzege in zijn eerste seizoen op de Pro Tour (het topniveau waar ook onder andere Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts actief zijn). En de manier waarop was indrukwekkend.

Lees verder

Eli Iserbyt leidt Belgische selectie in Namen voor EK veldrijden

Eli Iserbyt voert de Belgische selectie aan op het EK veldrijden van eind volgende week in Namen.

Lees verder

Trainer Pep Guardiola antwoordt brutaal op vraag of Kevin De Bruyne goed bezig is bij Manchester City: "Hij kan beter"

Manchester City won afgelopen weekend met 3-1 van Brighton. De alweer scorende Leandro Trossard zag hoe de troepen van Pep Guardiola triomfeerden dankzij doelpunten van Erling Haaland (2) én Kevin De Bruyne. Maar de Catalaan is tot nu toe niet echt onder de indruk van de Rode Duivel.

Lees verder

Eden Hazard kijkt reikhalzend uit naar WK, ondanks malaise bij Real: "Ik heb de lat hoog gelegd en wil me bewijzen"

Veel spelen doet Eden Hazard op dit moment niet bij Real Madrid, maar de kapitein van de Rode Duivels kijkt reikhalzend uit naar het aankomende WK.

Lees verder

Pas ontslagen Felice Mazzu kan al rekenen op interesse van ex-club Charleroi

Het avontuur van Felice Mazzu bij Anderlecht liep af met een sisser. De 56-jarige trainer werd maandag ontslagen na de nederlaag op Standard. Maar Mazzu is intussen alweer in beeld bij een andere club.

Lees verder

Cyriel Dessers speelt de rol van antiheld in Italiaanse kelderkraker

Cyriel Dessers was maandagavond de antiheld bij zijn Italiaanse club Cremonese. De Belgisch-Nigeriaanse aanvaller miste in de kelderkraker thuis tegen Sampdoria na zeven minuten een strafschop.

Lees verder

Fem van Empel (20) is op dit moment de allerbeste veldrijdster ter wereld: "We zijn aan het kijken naar de nieuwe Marianne Vos"

De allerbeste in het veldrijden bij de dames? Dat is voorlopig niet Lucinda Brand, maar warempel Fem van Empel (20). De Nederlandse pakte afgelopen weekend in Tabor haar derde overwinning op rij in de Wereldbeker. Vijf dingen die u moet weten over alweer een toptalent uit Nederland.

Lees verder

Niet enkel voor het geld: waarom Club Brugge maar beter vol voor groepswinst kan gaan in de Champions League

Morgenavond is 't weer Champions League voor Club Brugge. Waar de spelers het tegen Porto nog voor moeten doen, met de kwalificatie voor de 1/8ste finales al op zak? Sowieso voor de fans – Jan Breydel zal vol zitten –, maar er staat nog meer op het spel.

Lees verder

Is het Hannibal Lecter-dieet van Erling Haaland echt een goed idee? "Hart en lever eten is beter, maar dan niet van zoogdieren"

Hart en lever eten, zonlicht bij het ontwaken, gefilterd water: Erling Haaland heeft speciale gewoonten om zich op elke wedstrijd voor te bereiden. En dus ook op een speciale match zoals dinsdagavond, wanneer de spits van Manchester City terugkeert naar Borussia Dortmund. Wij legden een expert een aantal stellingen van Haaland voor: is het kennis of quatsch wat de 22-jarige Noor propageert?

Lees verder

Zwarte Leeuw boekt na acht speeldagen eerste overwinning: "Nu moeten we zo snel mogelijk een reeksje neerzetten"

Op speeldag acht was het in derde amateur eindelijk raak voor Zwarte Leeuw. De Leeuwen wonnen zaterdag met 3-4 op het veld van Betekom. De ploeg uit Rijkevorsel blijft in het bezit van de rode lantaarn, maar tankte vertrouwen. "We beseffen dat het een lang seizoen gaat worden."

Lees verder

Moet Genk-aanvoerder Bryan Heynen mee naar het WK? "Hij zou best niet te enthousiast worden"

De Genkse aanvoerder Bryan Heynen in extremis mee naar het WK Qatar? Er is een waterkans. Hij hoort blijkbaar tot de 'strikt geheime' preselectie van Roberto Martinez. "En dat is niet meer dan normaal", vinden de analisten Thomas Chatelle en Franky Van der Elst.

Lees verder

Verbod op bezoekende fans geen taboe meer na de waanzin van zondagavond in Luik: "Álles ligt op tafel"

De rellen tijdens en na Standard-Anderlecht zetten een en ander in gang. Een verbod op bezoekende fans bij de duels tussen de twee rivaliserende clubs ligt op tafel, naar analogie van de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax.

Lees verder

Dit waren de pijnlijke laatste uren van Felice Mazzu als coach van Anderlecht: "Staat de hele persmeute echt buiten?"

Felice Mazzu (56) heeft het niet gered bij Anderlecht. Wij zagen de coach nog even in de lobby van het Martin's Red Hotel in Tubeke net nadat hij officieel zijn ontslag had gekregen, maar daarna ontsnapte de ontgoochelde trainer aan de camera's via een achterpoortje. Vangt Charleroi Mazzu straks op? Reconstructie van een woelige nacht/dag bij RSCA.

Lees verder

Ward Huybs en Victor Van De Putte sprokkelen broodnodige UCI-punten: "Investeringen zijn nodig om vooraan te mogen starten"

Belofterenners Ward Huybs (Baloise Trek Lions) en Victor Van De Putte (Deschacht - Hens - Maes) zijn sinds gisteren terug in het land. De twee jonge veldrijders gingen in Slowakije op zoek naar de broodnodige UCI-punten en slaagden in hun opzet.

Lees verder

Tennis geteisterd door louche gokkers: het secondespel dat tonnen geld kan opleveren

Dat in de voorbije European Open, het ATP-toernooi in Antwerpen, dagelijks een drietal handlangers van goksyndicaten de Lotto Arena moest verlaten, toont dat het courtside betting verre van uitgeroeid is in het tennis. En dat ondanks de speciale teams van 'detectives' die deze louche figuren uit het publiek moeten filteren.

Lees verder