Doorgaan naar hoofdcontent

Ann en Eveline schrokken toen ze met antidepressiva wilden stoppen: expert legt uit hoe je het wel goed doet

HLN
Ann en Eveline schrokken toen ze met antidepressiva wilden stoppen: expert legt uit hoe je het wel goed doet
"De dokter zei dat ik ze mijn hele leven zal moeten slikken." 1 op de 10 Belgen neemt elke dag antidepressiva. Maar zodra je begint, is terugkeren naar een leven zónder aartsmoeilijk, weten Eveline en Ann. "Zonder medicatie viel ik opeens van de hoogste high in het diepste dal. Het leek alsof ik niks nog positief kon bekijken." Een psychiater legt uit wat de pillen met je doen op lange termijn en hoe je ervan af zou kunnen raken, als je dat wil. "Na lang gebruik treden nieuwe bijwerkingen op."
Lees verder

Timothy Derijck zaterdag met Zulte Waregem naar Kortrijk: "Als team blijven werken om dit te keren"
Vorig seizoen kreeg Zulte Waregem in het Kortrijkse Guldensporenstadion een oplawaai van jewelste. Het werd 5-0, de zwaarste nederlaag van een seizoen vol ontgoochelingen. Maar ondertussen vergaat het de Boeren nog slechter, want met de rode lantaarn als onprettig gezelschap beginnen ze zaterdag onder grote druk aan de burenstrijd. "We moeten op het positieve focussen en dus vooral onze eerste helft tegen Leuven onthouden", kijkt Timothy Derijck vooruit.
Lees verder

Orlando Bloom over zijn bijna-doodervaring: "Ze dachten dat ik nooit meer zou kunnen lopen"
Orlando Bloom (45) vertelt in een openhartige Instagramvideo, naar aanleiding van Mental Health Day, over zijn bijna-doodervaring van 25 jaar geleden. Hij haalt het belang van mentale gezondheid aan en klapt uit de biecht over hoe hij zich door deze 'donkere periode' heeft geworsteld. "Mijn ruggenmerg was nog maar net intact", klinkt het.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Waarom krijgen Belgen geen onafhankelijke evaluatie van het coronabeleid?"
Nu corona weer de kop opsteekt, loert een debat over maatregelen om de hoek. "Niemand zit daarop te wachten, maar de realiteit kan er ons toe verplichten", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. "Belangrijk is daarentegen dat we het vorige coronabeleid eerst evalueren. Niet door mensen die het beleid mee vorm gaven, maar door onafhankelijke onderzoekers. In Nederland lukt dat. Waarom niet bij ons?"
Lees verder

Verlegen in de fitness? Online delen mensen massaal 'shy girl work-outs' om je angst te overwinnen
Heb je eindelijk al je moed en een toonbare sportoutfit bijeengeraapt, sta je daar in de fitness oog in oog met een stel asociale bodybuilders en tientallen foltertuigen waarvan je bij God niet weet hoe ze te gebruiken. Bijna zeven op de tien vrouwen voelen fitness-schaamte of 'gymtimidation', maar de 'shy girl work-outs' die viraal gaan op sociale media, helpen je op weg.
Lees verder

Russische autoriteiten grijpen daklozen vast aan voedselbanken om ze in te lijven bij leger
De gedeeltelijke militaire mobilisatie die door Poetin is afgekondigd, loopt niet van een leien dakje. Het zet de Russische autoriteiten ertoe aan om mannen uit de meest kwetsbare groepen naar het Oekraïense front te sturen. Dat melden 'The Moscow Times' en 'Mediazona'.
Lees verder

"Ook een barbecue in de veranda of garage zetten kan gevaarlijk zijn": expert waarschuwt voor CO-vergiftiging en geeft advies
In Wilrijk kwamen dinsdagavond twee vrouwen om het leven door een CO-vergiftiging. Zeker nu het kouder wordt en de verwarming op vele plaatsen weer aan gaat, zijn de hulpdiensten bezorgd over de risico's van CO. Maar wat is die CO precies? Hoe voorkom je een vergiftiging? Welke toestellen zijn het gevaarlijkst en zijn CO-melders betrouwbaar? Professor Dominique Vandijck, adjunct-algemeen directeur van het Antigifcentrum, vertelt over de gevaren van CO en hoe je jezelf kan beschermen.
Lees verder

Sparen brengt opnieuw iets op: deze bank verhoogt spaarrente naar 1,20 %
Sparen brengt opnieuw wat op. Santander Consumer Bank verhoogt als eerste financiële instelling de globale rente op haar Vision+-spaarboekje tot 1%. Op de Vision Max-rekening kan ze zelfs oplopen tot 1,20%. Dat meldt Spaargids.be.
Lees verder

INTERVIEW. Professor Tom Sauer legt uit waarom vrede in Oekraïne niet van de VS zal komen: "Amerika wint bij de oorlog en wij betalen de factuur"
"De VS vecht om zijn positie als wereldleider te behouden", zegt Tom Sauer, professor Internationale Politiek (UAntwerpen). De cijfers bevestigen dat. Want sinds februari pompte de VS al 51 miljard dollar in het ondersteunen van het Oekraïense leger. Dat is ongezien. Wat is het eindspel van de VS? En welke belangen heeft de VS in Oekraïne? Professor Sauer legt uit.
Lees verder

Waarom vrede in Oekraïne niet van de VS zal komen: "Amerika wint bij de oorlog en wij betalen de factuur"
"De VS vecht om zijn positie als wereldleider te behouden", zegt Tom Sauer, professor Internationale Politiek (UAntwerpen). De cijfers bevestigen dat. Want sinds februari pompte de VS al 52 miljard dollar in het ondersteunen van Oekraïne in de oorlog tegen Rusland. Dat is ongezien. Wat is het eindspel van de VS? En welke belangen heeft de VS in Oekraïne? Professor Sauer legt uit.
Lees verder

Extreemrechtse politicus die fascistische relikwieën verzamelt verkozen tot Senaatsvoorzitter in Italië
Ignazio La Russa van de extreem-rechtse partij Broeders van Italië is verkozen tot voorzitter van de Italiaanse Senaat. La Russa is niet onomstreden en staat bekend als fervent verzamelaar van fascistische gedenkwaardigheden.
Lees verder

Kinderlokker actief in West-Vlaanderen? Twee meldingen in enkele dagen tijd, maar "geen reden tot paniek"
De politie onderzoekt een nieuwe melding van een mogelijke kinderlokker aan een school. Deze keer in Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem. Daar sprak een onbekende man een 11-jarig meisje aan. Opvallend, want nog geen twee weken geleden gebeurde iets gelijkaardigs in Varsenare. "Maar er is geen reden tot paniek", klinkt het bij de politie.
Lees verder

Thibo Somers (Cercle Brugge) in nieuwe rol als wingback: "Kijk uit naar weerzien met Bernd Storck"
Sinds de trainerswissel heeft Cercle Brugge gewonnen op AA Gent, maar ging het vorige zondagavond de boot in bij Union. In beide wedstrijden kwam Thibo Somers, tijdens de laatste weken onder Thalhammer geblesseerd, in een nieuwe rol aan de aftrap. Miron Muslic ziet een toekomst als wingback weggelegd voor de aanvaller. "Het is aanpassen, maar ik speel waar de coach me neerzet", glimlacht Somers.
Lees verder

Vlaamse regering maakt 4,2 miljoen euro vrij voor justitiehuizen en slachtofferonthaal
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) maakt 4,2 miljoen euro extra vrij voor de versterking van justitiehuizen en slachtofferonthaal. Dat geld moet onder meer een stijging van het familiaal geweld door financiële problemen opvangen. Concreet komen er een zestigtal personeelsleden bij op het terrein.
Lees verder

Francesco Planckaert ontpopt zich als klankman om Pascal Braeckman te steunen in 'BV Darts'
Samen met zijn vrouw Magali (36) houdt Francesco Planckaert (33) een brainstorm over hoe ze geluidstechnicus Pascal Braeckman (60) het best kunnen steunen tijdens zijn deelname aan 'BV Darts'. Al snel komt Francesco op het idee om zich voor te doen als Pascal, waarna hij zich ontpopt tot een echte klankman. Is er een carrièreswitch op komst?
Lees verder

RECENSIE. 'Gutsy': "Geen politieke campagne, gewoon goeie vibes"
Genoeg van de darmbewegingen van oorlogsvoerders, klimaatontkenners en andere praatjesmakers op uw teevee? Dan hebben Hillary en Chelsea Clinton de luchtverfrisser ter hand genomen om wat hoognodige positieve vibes te verstuiven. Voor hun nieuwe documentairereeks op Apple TV+ trekken moeder en dochter op een uitgebreide roadtrip om enkele van de grappigste, dapperste en meest inspirerende vrouwen te treffen en hun levenswerk/-visie met de wereld te delen. Maar of Madam Secretary ook echt boeiende tv-portretten kan schilderen? Of dat werk toch beter aan Oprah Winfrey overlaat? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Kremlin: "Poetin en Erdogan hebben niet over Oekraïne gepraat"
Op hun top in de Kazachse hoofdstad Astana hebben de Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan niet over Oekraïne gepraat. Dat zegt Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov. Het ging wel over economische kwesties.
Lees verder

REVIEW. De Xiaomi 12T Pro heeft een camera met wel 200 megapixels, maar is dat genoeg?
De Xiaomi 12T Pro is één van de eerste smartphones op de markt die een gigantische 200 megapixel (MP) hoofdcamera heeft. Maar zorgt die ook voor goede foto's en video's? En is de smartphone op andere vlakken goed genoeg? De antwoorden lees je in deze recensie.
Lees verder

EU-grensbewakers tellen grootste aantal "irreguliere" grensoverschrijdingen sinds 2016
In de eerste negen maanden van dit jaar zijn aan de buitengrenzen van de Europese Unie 228.240 irreguliere grensoverschrijdingen waargenomen. Dat blijkt donderdag uit de eerste berekeningen van Frontex. Het gaat volgens het Europese grensbewakingsagentschap om het hoogste cijfer voor de eerste drie kwartalen sinds 2016.
Lees verder

Rob Schoofs (KVM) trekt zondag voor nieuwe topmatch naar ex-club AA Gent: "Efficiëntie in beide rechthoeken moet omhoog"
Rob Schoofs (28) miste dit seizoen nog geen minuut. In de drie overwinningen die Malinwa nog maar boekte, was de kapitein met een of meerdere doelpunten telkens van goudwaarde. Zondag op bezoek bij zijn ex-club AA Gent gaan Schoofs en co. op zoek naar een driepunter. "We moeten onze momenten grijpen tegen topclubs."
Lees verder