Doorgaan naar hoofdcontent

Anderlecht-supporters vernielen vak West Ham: ploeg riskeert sancties

Anderlecht-supporters vernielen vak West Ham: ploeg riskeert sancties

Op het einde van de match tussen West Ham en Anderlecht van donderdag ontstonden er rellen tussen de Brusselse fans en de thuisaanhang. Er werden stoeltjes afgebroken en er werd gegooid met zitjes. Toen Esposito de 2-1 binnenschoot, werd er in het RSCA-vak zelfs een vuurpijl afgestoken die in het West Ham-vak belandde.

Lees verder

Drie agenten moeten terechtstaan voor dodelijke politieachtervolging in Brussel

Drie agenten die in 2017 betrokken waren bij een politieachtervolging die het leven kostte aan twee jonge twintigers, zullen voor de Brusselse politierechtbank moeten terechtstaan. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling beslist, meldt de advocate die de families van de slachtoffers vertegenwoordigt.

Lees verder

Laatste dag voor aanvraag verwarmingspremie

De meeste Vlamingen kregen eerder dit jaar vanzelf hun verwarmingspremie van 100 euro uitgekeerd. Maar wie die niet kreeg, en nog geen aanvraag heeft ingediend, moet nu dringend actie ondernemen: aanvragen moeten voor morgen binnen zijn.

Lees verder

Nieuwe beelden tonen hoe Pelosi koelbloedig optreedt tijdens bestorming Capitool

De Capitoolcommissie heeft nooit eerder vertoonde beelden verspreid van het moment waarop Nancy Pelosi, samen met andere politieke leiders in het Congres, te horen krijgen dat Trump-fanaten het Capitool aanvallen. In bovenstaande video maakt Pelosi indruk met haar koelbloedige optreden: de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden schiet meteen in actie en roept versterking.

Lees verder

Burgemeester Moorslede na vernietigende doorlichting: 'Mag ik dan geen geld verdienen?'

Volgens Audit Vlaanderen heeft de burgemeester van Moorslede zich 'in een staat van belangenvermenging geplaatst' bij een verdachte vastgoeddeal waarbij hij meer dan 200.000 euro winst maakte. De gemeente komt onder verscherpt toezicht, maar de burgemeester wuift alles weg: 'Mag ik dan geen geld verdienen misschien?'

Lees verder

Na een man kiezen voor een vrouw? Dat heeft alles te maken met erotische kneedbaarheid

Freya Van den Bossche (47) is deze week voor het eerst hand in hand met haar vriendin verschenen op de rode loper. Zeker bij vrouwen is seksuele oriëntatie zelfs op iets latere leeftijd niet in steen gebeiteld, zeggen seksuologen. 'Maar het betekent zoveel voor anderen dat ze ermee naar buiten komt.'

Lees verder

'Het geluid' bij Q-music geraden

Het geluid dat de luisteraars van Qmusic al zes weken in de ban houdt, is geraden. Vanochtend gokte luisteraar Delilah Decorte (23) op 'het geluid van een kartonnen eierdoosje'. Ze werd meteen 44.600 euro rijker.

Lees verder

Dit is het coronawinterplan: dure PCR-testing sterk teruggeschroefd, masker nog vaak aanbevolen

Fors minder PCR-testen bij symptomen, en een sterke aanbeveling om bij eender welke symptomen thuis te blijven als het kan. Dat zijn de sterkhouders van het winterplan dat vrijdag werd voorgesteld. Momenteel stabiliseert de golf wel, al loert de nieuwe BQ.1-variant om de hoek.

Lees verder

'Eerlijke Macron' krijgt kritiek over uitspraken kernwapens

President Emmanuel Macron heeft in een interview gezegd dat Frankrijk geen kernwapens zou inzetten wanneer Rusland dat wel doet in Oekraïne. Die uitspraak veroorzaakte ophef in en rond het Elysée.

Lees verder

Flor Bressers is uitgeleverd aan België

De Lommelse drugsbaron Flor Bressers (35) is zopas door Zwitserland aan ons land uitgeleverd. Dat vernam De Standaard.

Lees verder

Regisseur Julien Vrebos overleden

De Brusselse filmregisseur Julien Vrebos is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de VRT.

Lees verder

Wilde gans onderbreekt honkbalwedstrijd in Los Angeles en steelt de show

Een wilde gans daalde woensdag neer in het honkbalstadion van Los Angeles waar een Major League Baseball-wedstrijd werd gespeeld. De gans bleef rustig zitten, tot groot amusement van het publiek. Toen ze gevangen werd en van het veld verwijderd werd, was dat dan ook onder boegeroep.

Lees verder

Demir: 'Eind dit jaar trek ik met voorstel statiegeld naar de regering'

Het voorstel van de verpakkingsindustrie om via een scansysteem zwerfvuil terug te dringen, valt bij Vlaams minister van ­Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op een koude steen. Het lijkt too little, too late.

Lees verder

Klimaatactivisten gooien tomatensoep op 'Zonnebloemen' van Van Gogh

In het Londense museum National Gallery hebben twee klimaatactivisten tomatensoep gegooid op het iconische werk 'Zonnebloemen' van schilder Vincent Van Gogh. Daarna kleefde het duo zich vast aan het werk.

Lees verder

4-jarig jongetje week na val in vijver overleden

De vierjarige kleuter die begin oktober in het water belandde in het recreatiedomein De Nekker in Mechelen is overleden. Dat heeft het Antwerpse parket vrijdag bevestigd. Het slachtoffer zou mogelijk bijna twintig minuten lang onder water hebben gelegen.

Lees verder

Dieselprijs nadert record

Diesel (B7) wordt zaterdag duurder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De prijs voor diesel zit zo bijna weer op recordniveau.

Lees verder

Netflix lanceert abonnement met reclame in november, maar niet in België

Netflix zal in november zijn nieuwe abonnementsformule met reclameboodschappen lanceren in twaalf landen. België is er niet bij. In Frankrijk en Duitsland zal de formule respectievelijk 5,99 euro en 4,99 euro per maand kosten.

Lees verder

Waarom u soms best zelf in actie schiet bij uw voorschotfactuur

Heeft u ook een nieuw voorstel gekregen voor uw voorschotfactuur? Hoe dat bedrag wordt berekend, bepalen energieleveranciers grotendeels zelf. En soms moet u proactief zijn.

Lees verder

Herfstgolf is op zijn retour, maar daar komt de volgende al

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen neemt opnieuw af, net als de druk op de ziekenhuizen. Maar in de verte doemt helaas alweer een nieuwe opflakkering op.

Lees verder

Bal waarmee Maradona zijn 'Hand van God'-doelpunt scoorde gaat onder de hamer

De bal waarmee Diego Maradona zijn historische 'Hand van God'-doelpunt scoorde op het WK van 1986, wordt binnenkort te koop aangeboden. Het veilinghuis Graham Budd Auctions in Londen opent de biedingen half november en verwacht een opbrengst tussen 2,8 en 3,4 miljoen euro.

Lees verder

'Another love' groeit uit tot strijdlied van de Iraanse opstand

De hit 'Another love' van de Brit Tom Odell wordt op sociale media gebruikt bij video's rond de Iraanse protesten. Het lied gaat zo tien jaar na de release opnieuw viraal.

Lees verder

'Karl Vannieuwkerke is wél een journalist'

De wielertalkshow Vivé le velo doet aan journalistiek en Karl Vannieuwkerke is een journalist – en geen presentator van een entertainmentprogramma, zoals de VRT beweert. Dat is het oordeel van de Raad voor Journalistiek na een vraag over de commerciële nevenactiviteiten van Vannieuwkerke.

Lees verder

Poetin: 'Wat nu gebeurt, is op zijn zachtst gezegd onaangenaam'

De Russische president Vladimir Poetin is donderdag in Kazachstan aangekomen voor de Conference on Interaction and Confidence Building in Asia (CICA). In een persconferentie aan het einde van de top zei hij onder meer dat hij geen plannen heeft om Oekraïne te vernietigen.

Lees verder

'Doorzichtig' gekkopootje wint microfotografiewedstrijd: 'Twee dagen werk'

De internationale microfotografiewedstrijd Nikon Small World is gewonnen met dit beeld: een 3 mm lang pootje van een afgestorven gekko-embryo waarop je zenuwbanen, pezen, beenderen en huid kunt zien. Voor het eerst eindigt ook een Belg in de top 20.

Lees verder

'Ik heb als leerkracht het bord ooit afgeveegd met een leerling'

Er passeerden deze week alweer een paar opmerkelijke uitspraken. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Bij Paris Saint-Germain gaat controle over het imago boven alles

Voetbalclub Paris Saint-Germain heeft een online 'trollenleger' geëxploiteerd, werd deze week bekend. Het past in het beeld van een club die veel bezig is met de eigen uitstraling.

Lees verder

'Jongeren hoor ik soms denigrerend zeggen dat ze hier niet in de rij zouden willen staan. Maar wat kan ik anders?'

De voedselbanken hebben het moeilijk. Meer mensen kloppen aan voor hulp, maar er is minder voedsel om te verdelen. 'We kopen voedsel bij, maar dat is geen goede oplossing.'

Lees verder

Gaan we nu twee of vier kernreactoren verlengen?

Bezorgdheid over hoeveel energie er ons rest na 2025 doet een front van liberalen en CD&V harder duwen op de verlenging van meer dan twee kernreactoren. Premier De Croo zette de deur persoonlijk open, alle ogen zijn zo weer gericht op Groen en Ecolo.

Lees verder

Regering depanneert Fedasil nu gezinnen op straat slapen

De federale regering belooft 150 extra personeelsleden aan Fedasil, het agentschap dat instaat voor de opvang, nadat gezinnen voor het eerst op straat hebben geslapen. Daarmee zijn de problemen nog lang niet van de baan.

Lees verder

Gasexplosie Oostende: agent niet langer in levensgevaar

De agent die donderdag levensgevaarlijk gewond raakte, ligt in kunstmatige coma met zware brandwonden. De gewonde brandweerman mag zaterdagochtend het ziekenhuis verlaten. Dat verklaarde burgemeester van Oostende Bart Tommelein.

Lees verder

Ex-coach Roger Lespagnard reageert na breuk met Nafi Thiam: 'Ik ben ontgoocheld'

Roger Lespagnard begrijpt niet waarom Nafi Thiam hem na veertien jaar verlaat. 'We hebbben veertien jaar samengewerkt, waarom niet die bijkomende twee jaar tot de Olympische Spelen?'

Lees verder

Exit Kwarteng, enter Hunt: hoe Liz Truss haar vel probeert te redden

In een ultieme poging haar eigen vel te redden, heeft de Britse premier Liz Truss haar minister van Financiën ontslagen. Ook de minibegroting vol belastingverlagingen wordt verder uitgekleed. Maar haar geloofwaardigheid heeft ze niet teruggewonnen.

Lees verder

Trump hard voor Capitoolcommissie in brief: 'Showproces'

Naar aanleiding van zijn dagvaarding omtrent de aanval op het Amerikaanse Capitool publiceerde oud-president Donald Trump een brief van veertien pagina's vol kritiek aan de onderzoekscommissie op Truth Social, het sociale netwerk dat hij mee oprichtte.

Lees verder

Hagrid is niet meer: acteur Robbie Coltrane overleden

De Schotse acteur en schrijver Robbie Coltrane speelde het populaire personage Rubeus Hagrid in de Harry Potter films. Hij overleed op 72-jarige leeftijd.

Lees verder

Tweede medaille voor België op WK baanwielrennen: Fabio Van den Bossche pakt brons in puntenkoers

Fabio Van den Bossche (22) pakte op het WK baanwielrennen in de puntenkoers brons. Meteen een tweede medaille voor België. De prof van Alpecin-Deceuninck krijgt zondag nog een kans op een medaille in de ploegkoers, aan de zijde van Lindsay De Vylder.

Lees verder

'Is kunst dan meer waard dan onze planeet?' Zonnebloemen als doelwit in klimaatstrijd

Aandacht claimen voor het klimaat door beroemde kunst te kapen: het is een beproefde methode. Van Goghs Zonnebloemen waren het jongste doelwit. Intussen lijden de musea reputatieschade.

Lees verder

Geen vijfde opeenvolgende zege voor Westerlo, Seraing pakt een punt in het Kuipje

Westerlo heeft geen vijfde overwinning op rij gepakt. Thuis tegen Seraing bleef het steken op 2-2. Marius maakte de gelijkmaker snel in de tweede helft, Westerlo trok nog wel naar voren maar vond geen gaatje meer in de Luikse afweer.

Lees verder

Radar | Jeffrey Dahmer is een vreselijk creep, maar we smullen van de tv-series over hem

Jeffrey Dahmer, de seriemoordenaar die in de jaren 80 en 90 jonge mannen martelde, misbruikte en vermoordde is super populair op Netflix. De fictieserie staat op nummer 1 van de meest bekeken series op dit moment, de docuserie op 2.

Lees verder

Waarom Club Brugge nog niet het Bayern van België is

Heeft Club Brugge een beslissende kloof geslagen op de Belgische concurrentie? Veel belangrijker dan de kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Champions League, wordt de definitieve beslissing over het nieuwe stadion, dit najaar.

Lees verder

Groentepasteitjes

Deze pasteitjes van Dorien Knockaert serveer je met enkele salades en je hebt een charmant vegetarisch hoofdgerecht. Tip voor wie aan het einde nog restjes deeg over heeft: maak ook een paar pasteitjes met fruit in plaats van groenten: stoof op gelijkaardige wijze enkele peren, appels of andere steenvruchten met wat tijm of kaneel, en gebruik als vulling.

Lees verder

Witte kool met krieltjes en mosterdzaad

'Ban gobi' heet deze Indiase klassieker van gewokte witte kool met krieltjes. Snel gemaakt, vegetarisch en lekker kruidig dankzij de geroosterde komijn- en mosterdzaadjes.

Lees verder

Baba ganoush van oesterzwammen

Baba ganoush is een romige Midden-Oosterse salade die je normaal gezien maakt van geroosterde aubergines. Wij ontdekten dat het ook prima kan met oesterzwammen uit de oven. Gebruik lekker lopende tahin, niet de stroeve pasta die je soms in een glazen pot vindt. In de meeste grote supermarkten kun je intussen tahin vinden van het merk Al Arz, ook Ottolenghi's favoriet.

Lees verder

Smeuïge andijvie met een korstje

'Het recept zegt andijvie, maar daar hoeft u natuurlijk niet naar te luisteren. Het kan ook prima snijbiet, spinazie, boerenkool of een ander groen blaadje zijn', zegt Mari Maris over dit gerecht in haar kookboek À la minute.

Lees verder

Tagliolini met gamba's, courgettes en saffraan

Tagliolini zijn in wezen heel dunne tagliatelle, ongeveer zo dik als een stopnaald. Het is een verfijnde pasta die goed bij de simpele, frisse smaken van deze saus past. Wie saffraan wat te prijzig vindt, komt ook met kurkuma of een beetje currypoeder al een eind, al kun je een liefhebber er niet mee om de tuin leiden.

Lees verder

Gouden melk uit het Oosten

Kurkuma latte is een traditioneel Indiaas drankje met wortels in de ayurveda. Het is romig warm en zoet, en ondertussen zo trendy dat er kant-en-klare kruidenmixen voor bestaan. Maar waarom zou je die kopen als je het even snel zelf maakt?

Lees verder

Sinaas-bietensalade met gember-misodressing

Het zoetzure van sinaasappel doet het goed bij aardse rode biet. Ook gember past goed bij sinaasappel. Maar het geheime ingrediënt dat deze dressing tot een knaller van een smaakbom maakt, is witte miso of shiro miso: een jonge, milde miso op basis van rijst en sojabonen met een bijna zoete smaak.

Lees verder

Wat eten we volgende week? Kruidige bieten en baba ganoush

Sommigen willen er hun immuunsysteem mee opdrijven, anderen doen het voor de warme kriebel in de keel, maar voor mij zijn (oosterse) specerijen hét pepmiddel om lome dagen de baas te kunnen. Saffraan, kurkuma of gember: het zijn gele troeven die verrassen zoals een Indian summer in oktober of het randje zon achter een regenwolk. Met de recepten van deze week ga ik voor een gouden gloed in mijn keuken.

Lees verder

Minstens 25 doden na explosie Turkse steenkoolmijn

Bij een explosie in een steenkoolmijn in het noordwesten van Turkije zijn vrijdag zeker 25 mijnwerkers om het leven gekomen en verschillende gewond geraakt. Het dodental kan nog oplopen.

Lees verder

Druilerig weekend, maandag wordt het zachter

Het is zaterdag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met in de loop van de voormiddag weer regen of motregen die vanaf de Franse grens door ons land trekt. Vanuit het westen wordt het in de loop van de dag droger, maar er blijft kans op enkele lokale buien. We halen maxima van 14 tot 18 graden. De wind waait meestal matig. Dat meldt het KMI.

Lees verder