Doorgaan naar hoofdcontent

Anderlecht-fans breken stoeltjes af en schieten vuurpijl in West Ham-vak: paars-wit biedt excuses aan, maar sanctie d...

Anderlecht-fans breken stoeltjes af en schieten vuurpijl in West Ham-vak: paars-wit biedt excuses aan, maar sanctie dreigt

Op het einde van de match tussen West Ham en Anderlecht ontstonden er rellen tussen de Brusselse fans en de thuisaanhang. Er werden stoeltjes afgebroken en er werd gegooid met zitjes. Toen Esposito de 2-1 binnenschoot, werd er in het RSCA-vak zelfs een vuurpijl afgestoken die in het West Ham-vak belandde.

Lees verder

Belgische coëfficiënt krijgt nieuwe boost ondanks Europese week zonder zeges, Schotland binnen handbereik

Met twee gelijke spelen en twee nederlagen was het niet de beste Europese voetbalweek voor de Belgische ploegen. Maar niet getreurd, want we doen opnieuw een prima zaak voor de coëfficiënt. De achtste plaats van Schotland ligt binnen handbereik.

Lees verder

Het dilemma van Kylian Mbappé: hij wil de belangrijkste ter wereld zijn, maar dat kan alleen bij PSG (waar hij ongelukkig is)

Elke week houdt sportredacteur Wim Conings een opvallend cijfer uit de sportwereld tegen het licht. Deze week: 131. Dat zijn het aantal miljoenen per jaar waarmee de bij PSG ongelukkige Kylian Mbappé in één klap de bestbetaalde sporter van deze planeet geworden is.

Lees verder

Winst voor Ismael Bako in Euroleague, Julie Vanloo en Kyara Linskens naar groepsfase EuroCup Women

In de Euroleague realiseerde Belgian Lion Ismael Bako met het Italiaanse Virtus Bologna een 66-63 zege versus het Duitse Bayern München. Vrijdagavond neemt Sam Van Rossom het met het Spaanse Valencia tegen landgenoot Retin Obasohan en het Franse ASVEL Villeurbanne op. Belgian Cats Julie Vanloo en Kyara Linskens konden zich met BLMA Montpellier (Frankrijk) voor de groepsfase van de EuroCup Women kwalificeren.

Lees verder

Gary Lineker hoopt dat WK in Qatar taboe doorbreekt: "Ik ken homoseksuele topvoetballers"

Gary Lineker pleit in een interview met The Mirror voor het doorbreken van het taboe rond homoseksualiteit in de voetbalwereld. De Engelse voetballegende heeft weet van topvoetballers die homoseksueel zijn, maar er tot dusver niet voor wilden of durfden uitkomen.

Lees verder

Op naar nieuwe (gouden) medaille? Emma Plasschaert klimt naar vierde plaats op WK zeilen

Emma Plasschaert is op het WK zeilen in de ILCA 6-categorie (ex-Laser Radial) in het Amerikaanse Kemah van de achtste naar de vierde plaats opgeklommen.

Lees verder

Van Europese top naar de grijze middenmoot: Ajax schreeuwt om vervanger voor Marc Overmars

Als de wedstrijd Napoli-Ajax (4-2) één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het dat Ajax schreeuwt om een technisch directeur voor de vertrokken Marc Overmars. De Amsterdammers, die afgelopen zomer werden geconfronteerd met een leegloop, haalden voor 105,1 miljoen euro tien nieuwe spelers. Maar alleen Steven Bergwijn, Calvin Bassey en in mindere mate Brian Brobbey zijn vaste waarden.

Lees verder

Giants keerden met vertraging terug uit Oostenrijk en moeten vanavond alweer vol aan de bak

De derde speeldag van de betFirst BNXT League brengt vanavond (20u30) al één wedstrijd. Limburg United gaat in de Alverberg in Hasselt tegen Telenet Giants op zoek naar een derde opeenvolgende overwinning. De Giants kwamen in de competitie nog maar één keer in actie en wonnen van Leuven Bears.

Lees verder

Veiling van bal waarmee Diego Maradona "Hand van God"-doelpunt maakte moet slordige drie miljoen euro opbrengen

De bal waarmee Diego Maradona zijn historische "Hand van God"-doelpunt scoorde op het WK van 1986, wordt binnenkort te koop aangeboden. Het veilinghuis Graham Budd Auctions in Londen opent de biedingen half november en verwacht een opbrengst tussen 2,5 en 3 miljoen pond (2,8 en 3,4 miljoen euro).

Lees verder

Ex-Pallieter Jonas Vinck wil zich bij Virton weer op de voetbalkaart zetten: "De beleving hier? Een kerk en een fanfare, dat is het zo'n beetje"

Lierse maakt zich zaterdag op voor een tocht van zo'n goede 240 kilometer richting Virton, waar uitgerekend ex-Pallieter Jonas Vinck de Lierenaars welkom zal heten. Nu al iets meer dan een jaar is het meest zuidelijk gelegen stadje van België de nieuwe thuis van de bijna 27-jarige rechterflankverdediger. Naast het voetbal heerst voornamelijk een gevecht tegen verveling en eenzaamheid. Maar nood breekt wet om zich terug op de voetbalkaart te kunnen zetten.

Lees verder

Lierse staat voor langste verplaatsing: "De meest hatelijke match van het seizoen"

Sportieve staf en spelersgroep van Lierse moeten zaterdag al vroeg de bus op voor een lange tocht richting Virton. Een halte die de Pallieters in het recente verleden niet zelden diepe ontgoocheling opleverde. Een scenario dat geel-zwart straks in de Gaumestreek deze keer absoluut wil vermijden.

Lees verder

"Merci, Phil!" Reportage brengt laatste weekend van Philippe Gilbert als profwielrenner in beeld

De wielercarrière van Philippe Gilbert (40) zit er sinds vorig weekend officieel op. De ex-wereldkampioen en winnaar van vier Monumenten nam zondag afscheid in Parijs-Tours. Zijn team Lotto Soudal volgde Gilbert tijdens zijn laatste koersweekend op de voet en maakte er een prachtige reportage van. Bekijk hier de beelden.

Lees verder

Vijf wedstrijden die je niet mag missen dit weekend: El Clásico om koppositie en vierde hattrick op rij voor Haaland?

Toeval of niet? Er zijn dit weekend toppers als Anderlecht-Club Brugge en Antwerp-Standard in de Belgische competitie, maar ook in de rest van Europa staan er absolute topwedstrijden op het programma. Vooral zondag wordt het smullen. Wij zetten vijf wedstrijden die u niet mag missen op een rijtje.

Lees verder

Wereldbeker BMX freestyle houdt in 2023 opnieuw halt in Brussel

Net als dit jaar organiseert de internationale wielerunie UCI ook in 2023 een manche van de wereldbeker freestyle in Brussel, zo bevestigt de organisatie vrijdag.

Lees verder

Waarom voor Remco Evenepoel de Giro veel interessanter is dan de Tour: dit lekte al over beide parcoursen

De Giro, of toch nog de Tour? Remco Evenepoel (22) leek eerst overtuigd om de Ronde van Italië volgend jaar te rijden, maar hij houdt de deur op een kier voor de Tour de France. Pas na de bekendmaking van beide parcoursen hakt hij de knoop door. Maandag kennen we alle details over de Giro. De Tour van volgend jaar wordt pas over een kleine twee weken onthuld op 27 oktober, maar intussen onthulden heel wat lokale Franse en Italiaanse media al details en speculeren ze erop los over welke steden en cols het peloton straks aandoet. We zetten voor Evenepoel al even op een rij wat er in de media lekte. Alle info die naar buiten komt, lijkt hem in elk geval alleen maar meer richting de Giro te duwen.

Lees verder

El Clásico komt serieus in het gedrang: geblesseerde Thibaut Courtois traint nog steeds niet met Real Madrid

Thibaut Courtois heeft ook vrijdag niet meegetraind met Real Madrid. De Belgische nummer één blijkt nog steeds niet voldoende hersteld van zijn blessure. De Clásico van komende zondag tegen FC Barcelona komt nu echt in het gedrang.

Lees verder

Mike Smet keert met Dender terug naar het Kiel: "Ik heb alles aan Beerschot te danken"

Zondag krijgt Beerschot het bezoek van FCV Dender EH. Bij de Oost-Vlaamse club speelt Mike Smet, ex-speler én vurig supporter van de Kielse Ratten. De 31-jarige rechtsachter voetbalde als jeugdspeler bij Germinal Beerschot samen met Ryan Sanusi en veroverde met Beerschot Wilrijk de titel in de derde klasse.

Lees verder

Shorttracker Tineke den Dulk betaalt 1.000 euro uit eigen zak om mee te kunnen doen aan wereldbekerwedstrijden

Shorttracker Tineke den Dulk (25) heeft berekend dat ze 1.000 euro kwijt is om mee te doen aan de wereldbekerwedstrijden in Montreal. De KBSF (Koninklijke Belgische Snelschaats Federatie) wil Den Dulk graag naar die eerste grote internationale wedstrijd van het seizoen sturen,  maar heeft daar het geld niet voor.

Lees verder

Antwerp en Van Bommel gingen in gesprek met Radja Nainggolan, die gewoon in de kern zit tegen Standard

Mark van Bommel wil geen halszaak maken van de heisa rond Radja Nainggolan. De middenvelder van Antwerp reed zonder geldig rijbewijs. De club heeft inmiddels met hem gesproken, daarmee is de kous voor Van Bommel af: "Radja kan spelen tegen Standard."

Lees verder

Elf Anderlechtfans opgepakt na rellen in Engeland, paars-wit moet forse boete vrezen ondanks "provocatie"

Er raken meer details bekend over de rellen tussen de fans van Anderlecht en West Ham gisteravond. De verontwaardiging over de vuurpijl die gelanceerd werd vanuit het RSCA-vak richting de Engelsen was groot, maar het ging verder dan dat. De politie pakte elf man op wegens racisme en drugsbezit. Ook een gooier van een stoeltje werd gearresteerd.

Lees verder

Gelenaar Jenthe Biermans ruilt Israel-Premier Tech na drie jaar in voor Arkéa-Samsic

Jenthe Biermans zet zijn wielercarrière verder bij Arkéa-Samsic. De 26-jarige renner uit Geel komt over van Israel-Premier Tech en ondertekent bij het Franse procontinentale team een contract voor één seizoen.

Lees verder

Standard zonder Amallah (en Zinckernagel) tegen Antwerp: "Zijn situatie is onveranderd"

Ook tegen Antwerp zal Standard geen beroep doen op zijn topschutter Selim Amallah. "Hij traint tot nader order mee met de U23", bevestigt coach Ronny Deila.

Lees verder

Buijs en KV Mechelen gebrand op puntenoogst tegen topclub: "In elke wedstrijd liggen er kansen, ook tegen AA Gent"

Zondag in Gent krijgt KV Mechelen een nieuwe kans om de eerste punten te sprokkelen tegen een topclub sinds de interlandbreak. Dat Buijs en co. die missie tegen Club Brugge en Anderlecht niet volbracht hebben, speelt niet in de hoofden volgens trainer Danny Buijs. En ook niet dat na Gent ook nog Standard en Genk volgen. "Ik zie geen paniek bij mijn spelers", verzekert Buijs ons.

Lees verder

Lotte Kopecky mist start in het omnium: pas 19de in scratch na duw in laatste ronde

In het omnium op het WK baanwielrennen staat Lotte Kopecky (26) na de scratch, het eerste onderdeel, op de negentiende plaats. Straks volgen er nog drie disciplines: de temporace, de afvalling en de puntenkoers. Kopecky werd woensdag al wereldkampioene in de afvalling.

Lees verder

Foutloos FC Ekeren staat op kop in 3e provinciale A : "Iedereen heeft het gevoel dat we een reeks hoger thuishoren"

Met uitzondering van enkele clubs in 4e provinciale is FC Ekeren de enige ploeg in onze provincie die nog steeds het maximum van de punten heeft. Uw krant ging op zoek naar het geheime recept van de leider in 3e provinciale A. "De sfeer zit hier gewoon heel goed", weet kersvers aanvoerder Simon Janssens.

Lees verder

Carl Hoefkens wil niet weten van Spaanse euforie in aanloop naar topper op Anderlecht: "In vorm of niet, dit blijft een klassieker op zich"

Van Atlético naar Anderlecht, van Madrileense euforie naar een achtervolging in de Jupiler Pro League. Club Brugge kan het zich zondag niet permitteren om nogmaals met punten te morsen, want na de nederlaag tegen Westerlo heeft het in eigen land nog iets goed te maken. "Puntenverlies is uit den boze", weet Carl Hoefkens.

Lees verder

Coach Roger Lespagnard reageert na breuk met Nafi Thiam: "Ze begon te wenen, maar ik ben ontgoocheld. Om niet te zeggen heel ontgoocheld"

Roger Lespagnard begrijpt niet waarom Nafi Thiam na veertien jaar hem verlaat. "We hebbben veertien jaar samengewerkt, waarom niet die bijkomende twee jaar tot de Olympische Spelen?"

Lees verder

Kenny Neyens stoot door naar tweede ronde Gibraltar Darts Trophy en krijgt nu zwaardere tegenstand

Kenny Neyens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in de Gibraltar Darts Trophy.

Lees verder

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte voert druk op na Europese dreun: "Genoeg is genoeg, zondag tegen KV Mechelen is the last call"

Zelden, misschien zelfs nooit, meegemaakt: AA Gent-voorzitter Ivan De Witte die zijn woede over de gang van zaken bij zijn AA Gent niet vermomt. Tot nu. Daags na de 4-2-blamage tegen Djurgården klinkt er even harde als klare taal. "Ik ben doorgaans een geduldige voorzitter maar genoeg is genoeg nu."

Lees verder

Wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch derde in regenboogtrui, Van Der Poel komt in ijzersterke wedstrijd ten val

Kersvers wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch is tweede geworden in de Serenissima Gravel, de eerste wedstrijd waarin de renner van Alpecin-Deceuninck zijn regenboogtrui mocht showen. Robin Froidevaux (Tudor) wist in de finale weg te rijden uit een elitekopgroep. Mathieu van der Poel kende pech en kwam ten val.

Lees verder

Antwerpspits Vincent Janssen schat Belgische competitie hoger in dan de Nederlandse: "In België hoeft een verdediger niet per se goed kunnen opbouwen"

Topschutter Vincent Janssen was deze week de gast in Eleven Insiders, de podcast van Dave Peters. De Nederlandse spits van Antwerp vergeleek daarin de competities waarin hij gespeeld heeft.

Lees verder

PODCAST. Frank Raes interviewt vader en zoon Steveniers: "Ik was de beste amateurspeler ter wereld"

Elke maand interviewt Frank Raes voor Gazet van Antwerpen een iconische persoonlijkheid uit de Belgische sportwereld. Nu de grote internationale basketbalcompetities opnieuw van start gaan, was de tijd rijp om basketlegende Willy Steveniers te interviewen. 'De Keizer van het Belgisch basketbal' nam zijn zoon Sebastian mee, die enkele jaren geleden internationaal doorbrak met een fotoreportage over de beruchte bosfights en freelance fotograaf is bij zusterkrant De Standaard.

Lees verder

Nieuw talent uit Eritrea Natnael Tesfatsion zet stap hogerop naar Trek-Segafredo

De Eritrese renner Natnael Tesfatsion (23) rijdt de komende twee seizoenen voor Trek-Segafredo, zo meldt de Amerikaanse WorldTourformatie. Hij verlaat het Italiaanse procontinentale team Drone Hopper - Androni Giocattoli.

Lees verder

Dimitri Lavalée (KV Mechelen) opnieuw buiten strijd met breukje in de voet

Pech voor Dimitri Lavalée (25). De polyvalente verdedigende middenvelder was zo goed als hersteld van een vorige blessure en zat zelfs al op de bank tegen Anderlecht, maar is opnieuw geblesseerd geraakt.

Lees verder

Slecht WK-nieuws voor titelverdediger Frankrijk: "Sterkhouder N'Golo Kanté zal er niet bij zijn in Qatar"

Chelsea-middenvelder N'Golo Kanté zal niet op tijd hersteld zijn van zijn blessure aan de hamstrings om vanaf medio volgende maand met wereldkampioen Frankrijk deel te nemen aan het WK in Qatar. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

Lees verder

LIVE. Westerlo kan zich tegen Seraing in de geschiedenisboeken spelen: voor het eerst vijf zeges op rij op hoogste niveau?

Na de stuntzege op het veld van Club Brugge waren er de voorbije dagen alleen maar lachende gezichten te bespeuren bij Westerlo. Vandaag is het bittere ernst, want de Kemphanen moeten vrijdag vol aan de bak tegen Seraing. Een belangrijk duel met het oog op het behoud, aldus Jonas De Roeck. Westerlo kan tegen Les Métallos voor een historische 15 op 15 zorgen. Volg hier LIVE alle actie.

Lees verder

Tweede Belgische WK-medaille! Fabio Van den Bossche pakt brons in puntenkoers: "Hier heb ik als kleine jongen van gedroomd"

Fabio Van den Bossche (22) pakte op het WK baanwielrennen in de puntenkoers brons. Meteen een tweede medaille voor België. "Hier heb ik altijd van gedroomd, ongelooflijk." De prof van Alpecin-Deceuninck krijgt zondag nog een kans op een medaille in de ploegkoers, aan de zijde van Lindsay De Vylder.

Lees verder

Kopzorgen voor Neymar: maandag naar Barcelona voor fraudeproces, investeringsfirma wil hem 5 jaar (!) de gevangenis in

De Braziliaanse stervoetballer van PSG Neymar staat voor enkele stresserende weken in de aanloop naar het WK in Qatar. Maandag moet hij in Barcelona voor de rechter verschijnen in een fraudeproces waarin een celstraf tegen hem wordt geëist.

Lees verder

Elise Mertens vierde opeenvolgende keer gekwalificeerd voor dubbelspel WTA Finals

Elise Mertens is voor de vierde opeenvolgende keer geplaatst voor het dubbeltoernooi van de WTA Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi met de beste speelsters van het seizoen

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "De gevaarlijke gek die de vuurpijl gooide hoort thuis in een hok met dikke tralies waarvan we de sleutel een tijd zoek leggen"

Ik heb mij voorgenomen het niet meer te hebben over de bommen in onze stad. Het wordt te veel om bij te houden. Deze week alleen al waren het er alweer twee. En er zit ook geen lijn meer in de locatie van de explosies. Voorheen kon je er nog een gettotwist aan geven, met een liefdevolle verwijzing naar Deurne of Borgerhout. Maar ook dat is gedaan: nu ontploffen ze zelfs in de Van Bréestraat en in Edegem, of all places. Waar gaat dat heen?

Lees verder

Het fenomeen slaat weer toe: Filippo Ganna pakt wereldtitel en straf wereldrecord op individuele achtervolging

De Italiaan Filippo Ganna heeft zich tot wereldkampioen individuele achtervolging gekroond door in de finale zijn landgenoot Jonathan Milan te kloppen. Maar eigenlijk reed Ganna zijn eigen koers, eentje tegen het wereldrecord van de Amerikaan Ashton Lambie (3.59.930). Ganna dook er zo'n drie tienden onder (3.59.636) op de Pinarello van 75.000 euro uit de 3D-printer waarmee hij vorige week al het werelduurrecord pakte. De Italiaan van INEOS Grenadiers reed de vier kilometer met gemiddeld 60 kilometer en 91 meter. Fenomenaal.

Lees verder

Operatie dreigt voor Kana

Marco Kana (20) is al een heel seizoen op de sukkel met kleine spierblessures en nu dreigt een operatie om het probleem op te lossen. Anderlecht moet de knoop wel nog definitief doorhakken, maar een ingreep aan de adductoren wordt bekeken. Dan zou de middenvelder 4 à 5 weken out zijn - wat meevalt - om zich dan zorgenvrij te kunnen herlanceren. Aangezien de competitie in 1B doorgaat tijdens het WK kan Kana dan mikken op de RSCA Futures.

Lees verder

Beveren springt naar leidersplaats na zege tegen Deinze, met dank aan… Dieumerci Mbokani

SK Beveren zet zijn opmars verder in de Challenger Pro League. Vrijdagavond versloeg geel-blauw Deinze met 2-1. Dieumerci Mbokani kleurde zijn langverwachte debuut met het winnende doelpunt in de slotfase. Door deze zege springt Beveren over RSCA Futures naar de leiding

Lees verder

BEKIJK. Dieumerci Mbokani trapt Beveren na klasseflits naar leiding in Challenger Pro League

Iets meer dan een halfuur, zolang had Dieumerci Mbokani nodig om zijn rekening te openen voor Beveren. De Congolese spits viel vroeg in de tweede helft in tegen Deinze. Vijf minuten voor affluiten bezegelde Dieu het lot van de Oost-Vlamingen.

Lees verder

Giants maatje te klein tegen superieur Limburg United

Telenet Giants Antwerp heeft de wet van de sterkste ondergaan tegen Limburg United, dat zijn derde opeenvolgende overwinning boekte (80-66).

Lees verder

COMMENTAAR. "Als de jongens van De Roeck het spel moeten maken, hebben ze het moeilijk"

Stappen zetten. Jonas De Roeck zette het deze week nog een paar keer in de verf. Hoe hij zijn club sinds het begin van het seizoen had zien evolueren. Meer efficiëntie, beter hun momenten pakken. Knap. Tegen Seraing lag er vrijdag een kans om een volgende stap te zetten.

Lees verder

ONS OORDEEL. Veel zesjes bij matig Westerlo, middenvelder gebuisd: te laks, te nonchalant, te veel balverlies

Westerlo geraakte vrijdag niet verder dan 2-2 tegen Seraing. De ploeg van Jonas De Roeck bleef onder niveau en kon geen vijfde opeenvolgende zege boeken. Dit zijn onze beoordelingen.

Lees verder

REACTIES: De Roeck: "Gefrustreerd? Ik ben nooit gefrustreerd"

"Jonas De Roeck zal nu wel gefrustreerd zijn. Na een 12 op 12 hadden ze bij Westerlo allicht meer verwacht." Seraing-coach José Jeunechamps probeerde De Roeck uit zijn kot te lokken, maar die bleef er rustig onder. "Gefrustreerd? Ik ben nooit gefrustreerd", lachte de Kempense coach de reactie van zijn collega weg.

Lees verder

Frank Raes interviewt vader en zoon Steveniers: "Mijn vader was een bokser. Hij vond basket een janettensport"

Elke maand interviewt Frank Raes voor Gazet van Antwerpen een iconische persoonlijkheid uit de Belgische sport-wereld. Nu de grote internationale basketbalcompetities opnieuw van start gaan, was de tijd rijp om levende legende Willy Steveniers (83) te interviewen. De 'Keizer van het Belgische basketbal' nam zijn zoon Sebastian (40) mee, die enkele jaren geleden internationaal doorbrak met een fotoreportage over de beruchte bosfights en freelance fotograaf is bij onze zusterkrant De Standaard. "Sebastian is een echt vaderskind, wij komen heel goed overeen."

Lees verder

Ongeziene doelmannenweelde in België, keeperstrainer Erwin Lemmens is formeel: "Mignolet is bij de beste tien keepers ter wereld"

Hoogdagen voor de Belgische doelmannen. Waar Simon Mignolet (34) deze week nog Champions League-geschiedenis schreef met Club Brugge, kan Thibaut Courtois (30) maandag de eerste keeper in 59 jaar worden die de Gouden Bal wint. Erwin Lemmens (46), keeperstrainer van de Rode Duivels, zingt de lof van zijn poulains. "De lichting keepers die ons land vandaag heeft, is ongezien."

Lees verder

Inter wil deze keer geen risico nemen met Romelu Lukaku

Nog steeds geen Romelu Lukaku bij Inter. De blauw-zwarte ploeg uit Milaan ontvangt zondag Salernitana, maar trainer Simone Inzaghi wil geen risico's nemen met zijn aanvaller en besliste om Big Rom niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie.

Lees verder

Goalgetter Jordy Peffer keert met Lyra-Lierse terug naar ex-club KV Mechelen : "Ik word nog altijd herkend in het stadion"

Zondag trekt Lyra-Lierse naar het AFAS Stadion voor de match tegen de beloften van KV. Alvast één speler heeft enorm veel zin in de match tegen de Kakkers: Jordy Peffer. De goaltjesdief van de Pallieters maakte er zijn profdebuut en was bij zijn eerste basisplek meteen op de afspraak en pikte zijn goaltje mee. "Ik kijk er echt naar uit om daar terug op het veld te staan. En ja, ik wil opnieuw de netten laten trillen!"

Lees verder

Hugo Cuypers, de goalgetter die KV Mechelen zo mist, speelt zondag tegen zijn ex-club: "Tuurlijk ga ik juichen als ik scoor tegen Malinwa"

KV Mechelen treft zondag het AA Gent van de huidige topschutter Hugo Cuypers (25) in de Ghelamco Arena. De spits die zó gemist wordt in Mechelen ziet zondag zijn ex-ploegmaats voor het eerst terug sinds zijn overstap naar de Buffalo's. "Deze wedstrijd was de eerste waarnaar ik keek toen de kalender bekendgemaakt werd."

Lees verder

Alex Czerniatynski blikt vooruit op clash tussen twee van zijn ex-clubs: "Club Brugge? Antwerp moet vooral oppassen voor Genk"

Wie Standard - Antwerp zegt, denkt aan Alex Czerniatynski (62). De 31-voudige Rode Duivel bracht vier jaar van zijn carrière door bij de Rouches en voetbalde vijf seizoenen voor de Great Old. Dat beide clubs floreren, elk op hun manier, doet deugd aan het rood-witte hart van de voormalige goalgetter. "De top acht halen zou voor Standard fantastisch zijn. Voor Antwerp is elk ander resultaat dan de titel een ontgoocheling."

Lees verder

De match van de waarheid (voor Anderlecht dan toch)

Anderlecht-Club Brugge wordt zondag de topper der antwoorden. Dat Club Brugge een bijna onstuitbare machine kan worden, weet iedereen. Maar welke rol kan dit paars-wit straks nog spelen in de Jupiler Pro League? Een bijrol of toch nog een hoofdrol? Aan Felice Mazzu en zijn team om te tonen dat ze nog kunnen concurreren met een topclub.

Lees verder

De Cauwer, De Wolf en Van Avermaet in het grote Flandriendebat: "Remco geeft gas op een moment dat de gas bij de rest op is"

Praktisch probleem bij het grote Flandriendebat 2022: "Hoe goed Evenepoel is, is eigenlijk niet onder woorden te brengen", aldus Greg Van Avermaet (37), Uiteindelijk zal het in restaurant Lijsterbes – aan de tafel van de chef – toch anderhalf uur lang over de nieuwe 'boy wonder' van het Belgische wielrennen gaan. Woorden vinden is voor José De Cauwer (73) en Dirk De Wolf (61) nooit een probleem geweest. "Toen Evenepoel het WK voor juniores won, dachten we nog: 'een mindere lichting'. We zijn rap geleerd."

Lees verder

Een week lang toptennis in Antwerpen tijdens European Open: "Wil je ambiance, programmeer Belgen"

Met drie grandslamlaureaten en de beste Belgen als blikvangers start dit weekend in de Lotto Arena de zevende editie van de European Open. Tornooidirecteur Dick Norman (51) selecteert op basis van zijn lange ervaring als speler en organisator de vuistregels voor een geslaagd evenement.

Lees verder