Doorgaan naar hoofdcontent

Alles wat u moet weten over de World Grand Prix, een darttoernooi mét een uniek format en een spetterende openingsavond

HLN
Alles wat u moet weten over de World Grand Prix, een darttoernooi mét een uniek format en een spetterende openingsavond
Morgen gaat de World Grand Prix in Leicester van start. Met Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn er twee Belgen van de partij. Onze landgenoten kregen meteen een pittige loting voorgeschoteld. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi, dat een uniek format heeft.
Lees verder

Kürt Rogiers koos dan toch niet zelf voor tijdelijke exit bij 'Familie': "Door scenaristen bepaald"
Primeur voor Kürt Rogiers: voor het eerst staat hij een productie van Studio 100. Hij speelt mee de nieuwe theatershow van 'Nachtwacht': 'Het donkere spiegelbeeld'. "Maar pas twee dagen voor de première hebben ze me verteld dat ik ook een stukje moest zingen en dansen", vertelt hij. Een fantasy-personage spelen stond al langer op z'n bucketlist, maar deze productie is niet de reden waarom hij een tijdje verdwijnt uit 'Familie'. "Dat is echt een keuze van de scenaristen. Op het gepaste moment keert Lars terug", zegt hij in een nieuwe Showbits.
Lees verder

BASKET ACTUA. Leuven Bears wint thriller tegen Charleroi * Oostende bekert verder
Ondanks een sterk uitgedunde spelerskern kon leuven Bears op de openingsspeeldag de zege thuis houden tegen Charleroi. Het werd een thriller, waarin KeVaughn Allenzich tot matchwinnaar kroonde. De Amerikaanse vleugelspeler was goed voor 25 punten. Sleepte in extremis een verlenging uit de brand en scoorde daarin de beslissende korven.
Lees verder

Gedeeltelijke zonsverduistering en andere interessante astronomische fenomenen deze maand
Herfstmaand oktober kondigt zich aan als astronomisch interessant, zo tweet weerman Frank Deboosere. "Mercurius, Mars, Jupiter, Saturnus en als kers op de taart een gedeeltelijke zonsverduistering op dinsdag 25 oktober", klinkt het. Een woordje uitleg.
Lees verder

Regeringspartij wint de parlementsverkiezingen in Letland
De centrumrechtse partij Nieuwe Eenheid (Jauna Vienotiba) van premier Krisjanis Karins heeft de parlementsverkiezingen gewonnen in Letland. De partij gaat met 18,9 procent van de stemmen aan de haal, zo blijkt uit de cijfers van de kiescommissie nu bijna 95 procent van de stemmen geteld is.
Lees verder

Gilbert krijgt post uit Amerika van zijn intussen overleden lievelingstante: "46 jaar zijn de postkaarten onderweg geweest"
Grote verrassing in de postbus van Gilbert Dehaerne (85) uit Ieper. Daar vielen drie postkaarten uit Amerika in de bus die maar liefst 46 jaar onder weg zijn geweest. De afzender? Gilberts lievelingstante Hélène die naar daar was geëmigreerd en intussen al negen jaar overleden is. "Alsof ze mij nog vanuit de dood iets laat weten, heel speciaal toch wel."
Lees verder

Evenepoel rijdt straks in regenboog-cabrio met enkele persoonlijke details naar de Grote Markt in Brussel
Remco Evenepoel wordt vandaag in Dilbeek en Brussel gevierd als wereldkampioen wielrennen en winnaar van de Vuelta. Evenepoel trekt straks in een gepersonaliseerde BMW-cabrio van Quick.Step-Alpha Vinyl-sponsor Lemmens-Le Couter naar de Grote Markt. Vanochtend kwam hij aan het Cultureel Centrum in Dilbeek al toe met de zwarte wagen. Op de carrosserie twee regenboogstrepen en verwijzingen naar zijn wereldkampioenentrui en rode leiderstrui in de VUelta.
Lees verder

Britse premier Liz Truss geeft communicatiefout toe, maar blijft achter controversiële belastingverlaging staan
De Britse premier Liz Truss heeft toegegeven dat ze communicatiefouten heeft gemaakt toen ze vorige week massale belastingverlagingen aankondigde. Ze blijft wel achter het plan staan, zei ze in een interview met de Britse omroep BBC.
Lees verder

LIVE. 16-jarige Julien Duranville verschijnt aan de aftrap tegen Charleroi
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 13u30 • Speeldag 10
Lees verder

LIVE. Eerste basisplaats voor Julien Duranville: 16-jarige aan de aftrap voor Anderlecht tegen Charleroi
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 13u30 • Speeldag 10
Lees verder

Lokale cel van Islamitische Staat opgerold in Israël
In het noorden van Israël is een lokale afdeling van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) opgerold. Dat heeft de binnenlandse veiligheidsdienst van het land gezegd.
Lees verder

Minister van Dierenwelzijn Weyts trekt erkenningen van kwekers in
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft de erkenning van drie handelskwekerijen en één hobbykweker ingetrokken. Het gaat om Falconsnest uit Genk, Watervogels Vekemans uit Duffel en Meerle Dogs en Puppy Paradise uit Meerle. Het wordt de eigenaars ook verboden de komende twee jaar een nieuwe erkenningsaanvraag in te dienen. "Wie dieren niet goed kan huisvesten of verzorgen, kan niet langer dieren houden", zegt de N-VA-minister.
Lees verder

Exact jaar na het overlijden van haar vriend Bryan (23) krijgt Rani (23) zelf kanker: "Terwijl ik nog zoveel verdriet heb om hem, het voelt allemaal heel oneerlijk"
"Ik ben ergens blij dat we samen die mooie momenten nog gehad hebben, maar kijk erop terug met enorm veel verdriet. Zijn overlijden blijft heel moeilijk." Rani De Wit (23) uit Averbode verloor in 2021 haar vriend Bryan (23) aan botkanker en amper een jaar later kreeg zij zelf een kankerdiagnose. Na een operatie en zware chemokuur, wacht haar nu een maandenlange revalidatie.
Lees verder

Oekraïne claimt volledige controle over Lyman
Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is de stad Lyman in Donetsk volledig onder controle van het Oekraïense leger. "De plaats is ontdaan van Russen", zei de Oekraïense president. De Oost-Oekraïense plaats Lyman was ruim vier maanden lang een bolwerk van Russische of pro-Russische troepen in de regio Donetsk.
Lees verder

Hotels werden op een jaar tijd meer dan 30 procent duurder: onze reisexpert tipt de mooiste budgethotels met betaalbare prijsjes
De prijs van een hotelkamer steeg op een jaar tijd met maar liefst 31,2 procent, blijkt uit de consumptiecijfers voor september van statistiekbureau Statbel. Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt de stijlvolste Europese budgetdesign-hotelketens, inclusief de prijs. "Hier vind je stijlvolle en moderne interieurs mét een klassieke twist."
Lees verder

Bashir Abdi knap derde in London Marathon, Keniaan Amos Kipruto wint
Bashir Abdi heeft het podium gehaald van de London Marathon. Hij finishte als derde in 2u05:19. De Keniaan Amos Kipruto was de beste in 2u04:39.
Lees verder

KRC Genk Esports wint zenuwslopende Pro-AM-finale van 'League of Legends' op GameForce: "Het ging op en af"
Na een bloedstollende finale won KRC Genk Esports de Pro-AM-finale van 'League of Legends' op GameForce. MCon LG Ultragear kon de overwinning meermaals ruiken, maar Genk kwam elke keer terug. Rob 'Robba' Zoon geeft in bovenstaande video uitleg bij de overwinning tegen zijn ex-club.
Lees verder

KIJK LIVE. Remco Evenepoel gehuldigd als ereburger Dilbeek, straks wacht de Grote Markt in Brussel: "Hele eer om dit te kunnen meemaken"
Voor de vierde keer in vier jaar tijd wordt de Grote Markt in Brussel the place to be voor de Belgische sportfans. Vandaag is het de beurt aan Remco Evenepoel om vanaf het balkon van het stadhuis z'n supporters te groeten en toe te spreken, maar eerst wordt hij ingehuldigd als ereburger van Dilbeek. Op deze pagina volgt u het hele gebeuren LIVE op de voet, zowel in tekst als in beeld!
Lees verder

LIVE F1. Kroont Max Verstappen zich in Singapore tot wereldkampioen? De start is door het slechte weer uitgesteld
Poging één voor Max Verstappen om zich voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen te kronen. Mits enkele voorwaarden is hij na vandaag zeker van de eindzege. Daarvoor moet de Nederlander in de eerste plaats zelf winnen. Al wacht hem wel een zware inhaalrace. Door een gebrek aan brandstof finishte Verstappen maar achtste in de kwalificaties. De pole is voor Charles Leclerc. Volg de race hier LIVE!
Lees verder

COLUMN. Jeroen heeft hét gesprek met zijn tienerzoon. "Hij viste mijn penisring op uit een mandje"
Je maakt het maar mee als ouder: je kind vist een seksspeeltje op en wil er daarna àlles over weten. Jeroen maakte het mee met zijn 13-jarige zoon. Op vijfjarige leeftijd zette ook hijzelf zijn vader ook onder druk al zwaaiend – met een gebruikt nota bene – condoom. Geen ouder die er aan ontsnapt. Maar hoe pakt Jeroen het aan? "'Papa, masturbeer jij vaak?' Moet ik ook daar nog een antwoord op verzinnen?"
Lees verder