Doorgaan naar hoofdcontent

“Al 243 dagen onterecht opgesloten”: Stephen Curry opent meteen met 33 punten tegen Lakers en vraagt aandacht om ...

HLN
"Al 243 dagen onterecht opgesloten": Stephen Curry opent meteen met 33 punten tegen Lakers en vraagt aandacht om jarige Brittney Griner
Zowel titelverdediger Golden State als verliezend finalist Boston zijn goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de NBA. Allebei wonnen ze hun eerste thuiswedstrijd. Opvallend moment na afloop: sterspeler Stephen Curry, die meteen goed was voor 33 punten, stond stil bij de vervelende situatie rond Brittney Griner.
Lees verder

Dodelijk ongeval met bestelwagen op A11 in Brugge: bestuurder en hond overleden
Op de A11 in Brugge richting E403 is woensdagochtend omstreeks 8.30 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Dat bevestigt de federale politie. Een bestelwagen reed er in de staart van de file in op een vrachtwagen. De bestuurder overleed ter plaatse.
Lees verder

Dodelijk ongeval met bestelwagen op A11 in Brugge
Op de A11 in Brugge richting E403 is woensdagochtend even na 8 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Dat bevestigt de federale politie. Een bestelwagen reed er in de staart van de file in op een vrachtwagen. De bestuurder overleed ter plaatse.
Lees verder

In België werkt slechts 3 op de 10 vrouwelijke migranten van buiten de EU: "Andere landen doen het beter. We zijn de slechtste van de klas"
Een vergelijking van de cijfers over inactieve migranten met een nationaliteit van buiten de EU in Europese landen laat opvallende resultaten zien. Met een percentage van 44,2 procent is België de slechtste van de klas. Vooral vrouwen van buiten de EU blijken vaak inactief te zijn. Daar zijn verschillende redenen voor, zegt onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). "Werkgevers, werknemers én de overheid wijzen graag naar elkaar in plaats van voor eigen deur te vegen."
Lees verder

Méér uit je sportsessies halen doe je zó: "Dit helpt coreoefeningen naar een hoger niveau tillen"
Met de nieuwste fitnesstrend, in boekvorm verspreid door journaliste Angélique Heijligers, train je je hele lichaam, maar ook wat tussen je twee oren zit. Handig, nu de dagen korter en donkerder worden en voor sommigen de herfstblues de kop opsteken. Heijligers legt uit hoe je van elk beweegmoment een rustgevende 'inner work-out' maakt. Zo zié je er niet alleen sportiever uit, maar voél je je ook beter. "Veel mensen haasten zich na hun werkdag meteen naar de les. Daardoor landden ze niet in hun lichaam."
Lees verder

Gratis gehaald, intussen het viervoudige waard: met Moussa N'Diaye staat de linksback van de toekomst er nú al bij Anderlecht
Een lichtpunt in sombere tijden. Moussa N'Diaye (20) is dé ontdekking van de laatste weken in de defensie bij Anderlecht. De polyvalente Senegalese linkspoot kwam in de zomer gratis over van Barcelona B en wist zich in no time te integreren in Brussel. "Hij heeft het perfecte profiel voor Anderlecht." Een kennismaking.
Lees verder

Gratis gehaald, maar wel dé ontdekking bij Anderlecht: met Moussa N'Diaye staat de linksback van de toekomst er nú al bij RSCA
Een lichtpunt in sombere tijden. Moussa N'Diaye (20) is dé ontdekking van de laatste weken in de defensie bij Anderlecht. De polyvalente Senegalese linkspoot kwam in de zomer gratis over van Barcelona B en wist zich in no time te integreren in Brussel. "Hij heeft het perfecte profiel voor Anderlecht." Een kennismaking.
Lees verder

Het licht aanlaten is niet voldoende: hoe kan je wél een woninginbraak vermijden (zonder je energiefactuur de hoogte in te jagen)?
Wist je dat er in België bijna 100 woninginbraken per dag plaatsvinden? Er zijn nochtans vier soorten maatregelen die je kan treffen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te houden. Het licht laten branden is er één, maar het is zeker niet de enige (of beste) manier. Bovendien zal je het effect hiervan ook zien op je energiefactuur. Wil jij gangsters echt te slim af zijn? Speel dan in op hun zwaktes. Bouwsite Livios legt uit welke dat zijn.
Lees verder

1 op de 10 Belgen heeft migraine. Wat je eet beïnvloedt de aanvallen volgens neuroloog: "Omega 3 in vette vis kan voor minder hoofdpijndagen zorgen"
Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan een oorzaak zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. "Er zijn ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine."
Lees verder

Vermijd voorspelbaar gedrag: met deze 4 tips zet je inbrekers wél buitenspel
Wist je dat er in België bijna 100 woninginbraken per dag plaatsvinden? Er zijn nochtans vier soorten maatregelen die je kan treffen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te houden. Wil jij gangsters te slim af zijn? Speel dan in op hun zwaktes. Bouwsite Livios legt uit welke dat zijn.
Lees verder

1 op de 10 Belgen heeft migraine. Expert licht toe: "Een maaltijd overslaan kan aanvallen veroorzaken"
Merk je dat je vaak last hebt van hoofdpijn na je koffie? Of associeer je chocolade automatisch met een migraineaanval? Dan is dat misschien geen toeval. Eén op de tien Belgen heeft last van migraine, en wat je eet kan een oorzaak zijn. Neuroloog Annick Verstappen (GZA Ziekenhuizen) tipt wat je best wel of niet kan eten om een aanval te voorkomen. "Er zijn ook voedingssupplementen die helpen als preventief middel tegen migraine."
Lees verder

Kristel Verbeke en Kamal Kharmach werken samen aan nieuw programma (en jij kan je daarvoor inschrijven)
In een nieuw programma voor Eén, willen Kamal Kharmach (30) en Kristel Verbeke (46) mensen helpen door financiële tips en inzichten te geven over hoe men zich beter kan wapenen in deze moeilijke tijden. Om dit nieuwe programma tot stand te brengen, zijn ze nog op zoek naar mensen die deze financiële tips nodig hebben.
Lees verder

'Superfly'-acteur krijgt 50 jaar cel wegens verkrachtingen
De Amerikaanse acteur en rapper Kaalan Walker (27), die onder meer te zien was in film 'Superfly' uit 2018, is veroordeeld tot 50 jaar celstraf wegens het verkrachten van zeker zes aspirant-modellen en één aanklacht van seksueel misbruik. Drie van zijn slachtoffers waren ten tijde van het misbruik 16 jaar oud.
Lees verder

Gert Verhulst reageert openlijk op overlijden van hond: "Ellen heeft fysiek hartpijn gehad van Marcel"
In 'Mattie en Marieke' is Gert Verhulst nog eens teruggekomen op de emotionele dagen na het overlijden van hun hond Marcel. Het ging al een tijdje niet goed met de viervoeter en uiteindelijk overleed één van de twee Bouviers des Flandres van het gezin Verhulst in de nacht van 3 op 4 november. Bij een topic tijdens de talkshow op QMusic Nederland spraken presentatoren Mattie Valk en Anne-Marie Rozing met gast Gert Verhulst over de mogelijkheid om te overlijden aan een gebroken hart. Verhulst deelde openlijk dat zijn partner Ellen Callebout te kampen kreeg met hartpijn na het overlijden van hond Marcel. Ondertussen heeft het gezin het overlijden van één van hun trouwe honden wel kunnen verwerken.
Lees verder

Ruim honderd mensen zoeken verder naar vermiste Hebe en Sanne, één straat wordt grondig uitgekamd
De zoektocht naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar 26-jarige begeleidster Sanne is vanochtend weer opgestart. Gisteravond moest de actie gestaakt worden omdat het te donker werd. Honderd mensen helpen met zoeken in de omgeving van Waspik (bij de stad 's-Hertogenbosch, niet ver van de Belgische grens; nvdr). De twee zijn daar maandagmiddag nog gezien. Er wordt nu vooral gefocust rond één straat daar, de Polanenweg. Vooralsnog is er niks gevonden wat duidt in de richting van het tweetal.
Lees verder

Dimitri De Vocht, oprichter van designmerk Furnified, toont zijn villa: "Morsen op de lavabo's van marmer mag"
Dimitri De Vocht (42) en Leen Ceulemans (43) werken allebei voor het geliefde Belgische designmerk Furnified dat Dimitri oprichtte. Ze vonden een intrigerende jarenzeventigvilla van meer dan 400 m² groot die metéén hun hart stal, en richtten het vernieuwde interieur ervan zorgvuldig in. Níét alleen met spullen van Furnified. "Je kan de woning beschouwen als een klein kunstwerk. Er kropen zoveel uren in dat het nu onbetaalbaar zou zijn om het te laten bouwen."
Lees verder

Spookhotel op Bali gaat viraal op sociale media, en het is er niet het enige verlaten resort sinds de coronapandemie
Het New Kuta Hotel op Bali ligt er maar verlaten bij sinds de coronapandemie. Op beelden op sociale media lijkt het luxeresort ondertussen dus meer weg te hebben van een spookhotel. Wel meer hotels op het Indonesische eiland moeten hetzelfde lot ondergaan. De toeristische sector op Bali kreeg al veel klappen te verduren door de coronapandemie.
Lees verder

Beluister onze podcasts en nieuwsupdates nu ook in de auto via CarPlay
HLN biedt voortaan podcasts én nieuwsupdates ook aan om onderweg in de auto te beluisteren. Dat kan vanaf vandaag eenvoudig via Apple CarPlay en later dit jaar ook via Android Auto.
Lees verder

Pro-Russisch bestuur Oekraïense regio Cherson start evacuatie van burgers
In de Oekraïense regio Cherson is het pro-Russische bestuur begonnen met de evacuatie van burgers. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Inwoners van de zuidelijke havenstad en hoofdstad van de regio worden er weggehaald.
Lees verder

Luchthaven van Charleroi morgen gewoon weer open, Ryanair betaalt gestrande reizigers toch terug
De luchthaven van Charleroi gaat morgen/donderdag na twee dagen staking van het veiligheidspersoneel weer gewoon open. Er is een akkoord tussen vakbonden en directie bereikt. Vandaag blijft de luchthaven wel nog dicht. Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft intussen beslist om alle reizigers te vergoeden die vandaag, maar ook de afgelopen dagen, niet konden vertrekken vanop Charleroi. Passagiers kunnen een omboeking vragen of hun geld terugkrijgen, heeft de Ierse budgetvlieger laten weten aan Test Aankoop.
Lees verder