Doorgaan naar hoofdcontent

69-jarige man rijdt met Jaguar over voetgangersbrug en vervolgens in bushokje: “Er hing een goede engelbewaarder”

HLN
69-jarige man rijdt met Jaguar over voetgangersbrug en vervolgens in bushokje: "Er hing een goede engelbewaarder"
Als bij wonder zijn er zaterdagmiddag niet meer slachtoffers gevallen bij een spectaculair ongeval op het Hoogstratenplein. Een wagen reed over de fiets- en voetgangersbrug van Nekkerspoel om tot stilstand te komen in het bushokje.
Lees verder

Gouverneur: "Twintig burgers doodgeschoten in wagens in Noordoost-Oekraïne"
Nabij de stad Koepjansk, in het noordoosten van Oekraïne, zijn de lichamen van minstens twintig burgers gevonden, zo meldt de lokale gouverneur Oleh Synjehoebov. De burgers werden doodgeschoten, klinkt het vandaag in een boodschap via de berichtenapp Telegram. Opgelet: dit artikel bevat harde beelden.
Lees verder

"Wat zijn we aan het doen, jongens?": Verstappen moet door te weinig brandstof aalvlug rondje afbreken, Leclerc pakt pole in Singapore
Charles Leclerc vertrekt morgen vanop de pole in Singapore. De Monegask klokte onder kunstlicht het snelste rondje. Max Verstappen werd in de kwalificaties pas achtste. Bizar: de huidige WK-leider leek nog onder de chrono van Leclerc te duiken, maar werd in laatste instantie naar de pit geroepen wegens te weinig brandstof. "Wat is dit?", riep hij over de boordradio. Verstappen kan morgen - mits veel voorwaarden worden vervuld - zichzelf opvolgen als wereldkampioen in de Formule 1. "Maar nu moet ik even naar het hotel om tot rust te komen", vertelde hij na de kwali's.
Lees verder

Cirque du Soleil-regisseur Franco Dragone wordt begraven in La Louvière
Het stoffelijk overschot van spektakelregisseur Franco Dragone, die gisteren aan een hartaanval overleed in de Egyptische hoofdstad Caïro, zal "zo snel mogelijk" naar België worden gerepatrieerd. Dat zeggen zijn familie en zijn naasten in een mededeling. De begrafenis zal plaatsvinden in La Louvière, waar hij woonde, maar de datum is nog niet bekend.
Lees verder

Britney Spears over onthullende memoires: "Het schrijven van mijn boek was als therapie"
Britney Spears zegt dat het schrijven van haar boek een soort "therapie" voor haar was. De zangeres komt binnenkort met een onthullend boek over haar leven, waarin ze het onder andere heeft over het 'verraad' van haar familie.
Lees verder

Gazprom stopt gaslevering aan Italië
Het Russische gasbedrijf Gazprom heeft de levering van aardgas aan Italië opgeschort, zo meldt het Italiaanse energiebedrijf Eni vandaag.
Lees verder

LIVE. Union helemaal op rozen: Kandouss maakt er met gelukje 0-2 van in Leuven
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 16u • Den Dreef • OHL heeft 17 punten, Union eentje minder
Lees verder

Leandro Trossard schittert tegen Liverpool en krijgt Anfield stil met twee goals in amper 17 minuten
Leandro Trossard on fire bij Brighton. Twee goals op 17 minuten tijd tegen Liverpool. Trossard zorgde op Anfield al na vier minuten voor de opener. Hij maakte zich op techniek mooi vrij en schoot overhoeks binnen. Een klein kwartiertje later was het weer prijs. Hij schoot vanuit een scherpe hoek over doelman Becker binnen. Trossard zit al aan vier goals en twee assists in zeven PL-matchen. En of hij hiermee zijn visitekaartje afgeeft aan bondscoach Roberto Martínez.
Lees verder

Elegant, mysterieus én een tikje controversieel: Saint Laurent blaast nieuw leven in zijn iconische 'capuchon-jurk'
Ondanks dat de 'capuche-dress' al zo'n zestig jaar bestaat, blonk het ontwerp deze week als nooit tevoren. Onder de schaduw van de Eiffeltoren toonde Saint Laurent nogmaals hoe iconisch het stuk is tijdens de modeweek in Parijs. Maar het zorgt tegenwoordig ook voor de nodige controverse. Mode-redacteur David Devriendt legt uit waarom, en hoe het komt dat de 'hoodie-dress' zo nauw aan het hart lag van wijlen ontwerper Yves Saint Laurent.
Lees verder

Erdogan dreigt andermaal met blokkering van NAVO-lidmaatschap Zweden en Finland
Turkije zal de NAVO-toetreding van Zweden en Finland niet ratificeren indien de twee Scandinavische landen hun beloftes niet houden. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezegd. "Zolang alle beloftes aan ons land niet gehouden worden, zullen wij ons principieel standpunt behouden", zei de president in het parlement.
Lees verder

Ingreep op huurindexering moet dit weekend al ingaan
De Vlaamse regering wil haast maken met de ingreep op de indexering van de huurprijzen. Om te vermijden dat verhuurders nog snel hun huurprijs indexeren, is het de bedoeling om de maatregel rond de indexering van de huurprijzen vandaag al te stemmen in het Vlaams Parlement zodat het maandag in het Staatsblad kan verschijnen. In de tekst staat de datum van 1 oktober. Dat heeft Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) gezegd tijdens het debat over de Septemberverklaring in het Vlaams Parlement.
Lees verder

LIVE. Union neemt aan de rust al stevige optie op driepunter in Leuven
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 16u • Den Dreef • OHL heeft 17 punten, Union eentje minder
Lees verder

Russen arresteren baas van kerncentrale Zaporizja: "Hij werd uit auto gehaald en geblinddoekt weggevoerd"
De directeur van de door Rusland bezette Oekraïense kerncentrale van Zaporizja is vrijdag aangehouden door Russische militairen. Dat meldt het Oekraïense staatsbedrijf Energoatom, dat verantwoordelijk is voor de centrale.
Lees verder

RECENSIE. 'The Old Man': "Hier en daar gaan al stemmen op dat dit de underdog van het streamingjaar is"
Het had geen haar gescheeld of 'the Dude' was niet langer onder ons geweest. Oscarwinnaar Jeff Bridges kreeg in 2020 te horen dat hij kanker had en kreeg bovenop z'n chemo ook een levensbedreigende dosis COVID-19 te slikken. De 'The Big Lebowski'-ster dacht dat z'n laatste dagen geteld waren, maar wonder boven wonder staat ie er vandaag terug met voor het eerst in z'n leven een hoofdrol in een tv-reeks die bovendien serieus wat uithoudingsvermogen van de 72-jarige knar vraagt. Of 'The Old Man' op Disney+ een kolfje naar z'n hand is? En of u dat absoluut moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

"De leeftijd is twijfelachtig, maar we denken het aan te kunnen": Koen Wauters kijkt vooruit naar Dakar
"Het blijft sterker dan onszelf", vertelt Koen Wauters over zijn deelname aan Dakar. Van 31 december 2022 tot en met 15 januari 2023 betwist hij met het Feryn-team de zware rally door Saoedi-Arabië. "Eigenlijk is de leeftijd twijfelachtig, maar we denken dat we het gaan aankunnen. Vorig jaar was de Dakar Classic een beetje saai. Nu nemen we deel aan de full competitie. We zullen fysiek diep moeten graven en er zullen lastige situaties komen. Maar als het toch lukt, kom je daar gelauwerd uit. Dat is de kick. De woestijn is werkelijk uitdagend."
Lees verder

Lewis Capaldi komt met eigen diepvriespizza: "Dit is mijn ware roeping"
Lewis Capaldi (25) komt met een eigen diepvriespizzamerk. De zanger onthulde op Instagram dat hij tijdens de coronacrisis druk was geweest met het bedenken van een eigen product.
Lees verder

KOERS KORT. Sterke Mas troeft Pogacar af in Giro dell' Emilia
Enric Mas (27) heeft zaterdag in Italië de lastige Giro dell' Emilia op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Movistar reed op de lastige slotklim van San Luca niemand minder dan tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar klink uit het wiel. De Sloveen, die volgend weekend zijn titel verdedigt in de Ronde van Lombardije, werd op een tiental seconden tweede. Ouderdomsdeken Domenico Pozzovivo mocht als derde mee op het podium. Voor Mas was het de eerste zege in anderhalf jaar tijd. Zijn laatste overwinning voor vandaag dateerde van april vorig jaar, toen hij de derde etappe in de Ronde van Valencia won.
Lees verder

Wat als de militaire dienstplicht opnieuw wordt ingevoerd? Hoe zat het vroeger? En wie zou een oproepingsbrief krijgen?
Volgens admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, moeten we het debat openen over de herinvoering van de militaire dienstplicht. De laatste Belgische 'miliciens' zwaaiden in 1995 af. Opmerkelijk: de dienstplicht werd nooit afgeschaft, slechts opgeschort. Afhankelijk van de militaire dreiging kan ze opnieuw worden ingevoerd. Hoe waarschijnlijk is dat? En wat hield de dienstplicht ook al weer in? Een overzicht van de acht meest gestelde vragen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Vanzeir doet de boeken helemaal dicht in Leuven
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 16u • Den Dreef • OHL heeft 17 punten, Union eentje minder
Lees verder

Regering bindt strijd aan met drainages: "Vlaanderen aanpassen aan klimaat van de toekomst"
De Vlaamse regering heeft in de marge van de begrotingsbesprekingen ook een akkoord bereikt over een integraal Vlaams klimaatadaptatieplan om heel Vlaanderen tegen 2050 voor te bereiden op het veranderende klimaat. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) in een persbericht. In het plan staat onder meer de invoering van een vergunningsplicht voor drainages over ongeveer 36 procent van het Vlaamse grondgebied.
Lees verder