Doorgaan naar hoofdcontent

12 steunmaatregelen om hoge energiefactuur op te vangen: voor deze premie heb je nog tot morgen om hem aan te vragen

HLN
12 steunmaatregelen om hoge energiefactuur op te vangen: voor deze premie heb je nog tot morgen om hem aan te vragen
Zowel de federale als de Vlaamse regering hebben steunmaatregelen in het leven geroepen om mee de hoge energiefactuur op te vangen. Waarvoor kom je wanneer precies in aanmerking? En hoe vraag je de verschillende premies aan? We lijsten de 12 belangrijkste financiële reddingsboeien op, zowel voor heel België als de puur Vlaamse en Brusselse maatregelen.
Lees verder

Man (42) aangehouden na verkrachting meisje van 14 dat op terugweg was van school
Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verdachte aangehouden voor de verkrachting van een meisje van veertien uit Deinze, in december vorig jaar. De verlossende tip kwam er na een opsporingsreportage van FAROEK op HLN afgelopen zondag.
Lees verder

Na Heidi Klum en haar dochter Leni: ook deze dochters treden in de voetsporen van hun bekende moeders
I got it from my mama. Eerder deze week poseerden Heidi Klum (49) en haar dochter Leni (18) al samen voor het lingeriemerk Intimissimi, maar het is zeker niet de eerste keer dat een wereldster haar talent doorgeeft aan haar dochter. Wat dacht je bijvoorbeeld van Cindy Crawford en haar dochter Kaia Gerber? Of Madonna en haar dochter Lourdes? Ook deze jongedames hebben namelijk het talent van hun bekende moeder geërfd. Hoog tijd voor een overzicht.
Lees verder

"Defensie in Rusland rekruteert inderdaad ook gevangenen om te vechten in Oekraïne"
Het Russische ministerie van Defensie heeft ook in gevangenissen gedetineerden geworven om te vechten in Oekraïne. Dat meldt de onafhankelijke Russische nieuwssite Vazjnye istorii ('belangrijke verhalen'). Eerder waren er al opmerkelijke video's opgedoken van vermeende rekruteringen in strafkampen.
Lees verder

"Borsten moeten wiebelen, wippen, schommelen en hotsen." Borstweefseltherapeute geeft tips voor gezonde borsten
Vandaag is 'No Bra Day': steeds meer vrouwen volgen die leuze elke dag en dat moedigt borstweefseltherapeute Leen Steyaert alleen maar aan. Het is een pak gezonder voor je borsten, die — ja, echt — een reservoir zijn voor giftige stoffen in je lichaam. Toch weten maar weinig vrouwen hoe ze die boezem gezond houden. De experte geeft advies, van minder koffie drinken tot frequente borstmassages. "Pijnlijke borsten wijzen op een slechte doorbloeding. Maar die kan je stimuleren."
Lees verder

Eén op de vier kleuters kampt met overgewicht. Kinderarts legt uit hoe je dat tegengaat: "Als jij elke avond snackt, kopieert je kind je gedrag"
Een op de vier kleuters, een op de zes kinderen en een op de negen pubers in België kampt met overgewicht, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Hoge Gezondheidsraad. "Dat heeft een grote impact op hun gezondheid, maar ook op hun zelfbeeld", zegt kinderarts Kim Van Hoorenbeeck (UZA). "En er is een groot risico dat ze zwaarlijvige volwassenen worden." Wanneer moet je als ouder aan de alarmbel trekken? En hoe pak je dat concreet aan in de keuken en aan tafel?
Lees verder

"Remco gaat er in 2023 een knal op geven": onze analisten Tom Boonen en Michel Wuyts over de ambities en valkuilen voor Evenepoel
2022 was geweldig, en 2023 wordt nog beter, gelooft Tom Boonen. Precies het verwachtingspatroon waarvoor Michel Wuyts waarschuwt. Onze analisten over bewijsdrang, dansen op een slap koord en een Evenepoel-syndroom in het peloton. "Remco, steek je niet weg. Leg het uit wanneer je een doel niet haalt. Het is de beste manier om kritiek snel te doen uitdoven."
Lees verder

Belg (36) vast na vondst 500 kilo cocaïne in vrachtwagen nabij Amsterdam
De Nederlandse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een Belgische vrachtwagenchauffeur aangehouden na de vondst van 500 kilo cocaïne in zijn vrachtwagen. Die werden ontdekt bij een controle langs de snelweg A1 in de buurt van Amsterdam.
Lees verder

OVERZICHT. Bijna elke drie dagen een aanslag: zó hard is het drugsgeweld sinds de zomer geëscaleerd
Afgelopen nacht vond er opnieuw een explosie plaats in Antwerpen, vermoedelijk gelinkt aan de drugsmaffia. Sinds deze zomer laait het drugsgeweld er opnieuw in alle hevigheid op. Er vonden nu al bijna 30 aanslagen plaats in 3 maanden tijd. Een overzicht van Borgerhout tot Edegem.
Lees verder

OVERZICHT. Om de drie dagen een aanslag: zó hard is het drugsgeweld sinds de zomer geëscaleerd
Afgelopen nacht vond er opnieuw een explosie plaats in Antwerpen, vermoedelijk gelinkt aan de drugsmaffia. Sinds deze zomer laait het drugsgeweld er opnieuw in alle hevigheid op. Een overzicht van Borgerhout tot Edegem.
Lees verder

"Dit laat zien wat voor mens Tiesj naast de fiets is": Kristallen Zweetdruppel zorgt voor ontroerend moment tussen Benoot en Van Hooydonck
Het meest ontroerende moment op de Kristallen Fiets kwam er bij de uitreiking van de Kristallen Zweetdruppel. Tiesj Benoot won voor ploegmaat Nathan Van Hooydonck, maar voelde zich daar ongemakkelijk bij. Van Hooydonck verloor aan het begin van het jaar zijn kindje Thiago, maar bleef zich de naad uit de broek rijden voor zijn ploegmaats. Van Hooydonck: "Zonder mijn vrouw was dat niet gelukt."
Lees verder

Ongemakkelijke ontmoeting tussen koning Charles en Britse premier Liz Truss: "Terug hier? Oh jeetje"
De begroeting tussen de Britse koning Charles III en de Britse premier Liz Truss verliep tijdens de wekelijkse audiëntie gisterenavond - op zijn zachtst gezegd - nogal ongemakkelijk, zo is te zien op videobeelden. "Terug hier? Oh jeetje", zegt koning Charles.
Lees verder

"European Sky Shield Initiative": België en 14 NAVO-landen bundelen krachten voor Europese luchtafweer
België neemt samen met veertien andere landen deel aan een Duits initiatief om een betere Europese luchtafweer op te bouwen. De ministers hebben in de marge van de NAVO-vergadering donderdag op de hoofdzetel van de verdragsorganisatie in Brussel een intentieverklaring ondertekend voor het zogeheten European Sky Shield Initiative (ESSI).
Lees verder

TikTok-video gaat viraal: hoe zien de Kardashians eruit zonder plastische chirurgie?
De Kardashians zijn niet vies van wat plastische chirurgie. Dat is allang geen geheim meer. Maar in een virale TikTok-video voorspelt Vandahood Live, met behulp van artificiële intelligentie, hoe de dames er vandaag de dag zouden uitzien, zonder cosmetische tussenkomst. Het resultaat is alvast verbluffend.
Lees verder

Een penthouse in Spanje voor 262.000 euro? Vijf aanraders voor wie uitkijkt naar een tweede verblijf onder de Spaanse zon
Komend weekend wordt met Second Home in Gent de vastgoedbeurs voor tweede verblijven georganiseerd. De meerderheid van de exposanten biedt Spaans vastgoed aan, want daar kopen de Belgen ook dit jaar opnieuw massaal. Onze woonexpert Björn Cocquyt presenteert vijf aanraders in de vijf populairste regio's.
Lees verder

Veerle uit 'Blind getrouwd' gaat door zware periode met dochtertje: "Elke dag vraag ik me af: 'Gaat ze vandaag kunnen eten?'"
Weinigen spreken erover, maar lang niet alle ouders ervaren die eerste babymaanden als een roze wolk. Dat taboe wil Veerle Van den Eynde (40), die we kennen uit het tweede seizoen van 'Blind getrouwd', nu doorbreken. Ze sukkelde met dochtertje Noé (5 maanden) maandenlang met het fenomeen 'flesweigering', en vertelt over die loodzware periode in Dag Allemaal. "Ik was zo bang dat ze ondervoed zou raken."
Lees verder

Dochtertje Noé van Veerle uit 'Blind Getrouwd' heeft last van flesweigering: "Elke dag opnieuw vraag ik me af: 'Gaat ze vandaag kunnen eten?'"
Weinig ouders spreken erover, maar 'flesweigering' is een probleem waar best veel baby's last van hebben. Dat taboe wil Veerle Van den Eynde (40), die we kennen uit het tweede seizoen van 'Blind Getrouwd', nu doorbreken. Ook haar dochtertje Noé (5 maanden) slaagde er maandenlang niet in om van het flesje te drinken. "Noé wil wel, maar het lukt haar niet. Dat is zo frustrerend", vertelt ze aan 'Dag Allemaal'.
Lees verder

INTERVIEW: Amadou Diawara, van overbodig bij AS Roma naar Anderlecht: "Ik respecteer Mourinho, maar ik hoop zijn ongelijk te bewijzen"
Dries Mertens zette hem op weg naar Anderlecht, hij werd vergeleken met zijn idool Yaya Touré en zijn slechte relatie met José Mourinho is naar eigen zeggen ferm overtrokken. Aan gespreksonderwerpen met Amadou Diawara (25) echt geen gebrek. "Ik was net 18, toen ik in 2014 besloot om thuis te vertrekken en mijn droom na te jagen."
Lees verder

"Een penis van twee ton": Ed Sheeran geeft goede vriend Sam Smith een zeer apart cadeau
Ed Sheeran (31) heeft zijn goede vriend Sam Smith (30) een reusachtig marmeren standbeeld van een penis cadeau gegeven. Dat vertelde Smith dinsdag in 'The Kelly Clarkson Show': "Het is echt gek. Ik dacht eerst dat het een grap was, maar het was een drie meter hoge penis."
Lees verder

Schadevrije jaren van je vroegere bedrijfsauto meenemen naar je nieuwe privéwagen: kan dat?
"De schadevrije jaren die je met een bedrijfswagen hebt opgebouwd, kan je meenemen naar de nieuwe verzekering van je privéwagen", zegt Birgit Verbruggen, expert autoverzekeringen bij Independer. "Iemand die bijvoorbeeld jaren met een bedrijfswagen heeft gereden, kan aan zijn werkgever een verklaring vragen, waarin staat dat hij of zij gedurende een bepaald aantal jaren met de wagen geen schade heeft veroorzaakt. Dat document kan je dan voorleggen wanneer je een autoverzekering afsluit in persoonlijke naam. De verklaring vervangt het schadeattest van een persoonlijke verzekering, waarna de verzekeraar rekening houdt met dat aantal schadevrije jaren."
Lees verder