Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 september 2022

Zorginspectie legt Oostrozebeeks woonzorgcentrum tijdelijke opnamestop op na rusthuismoorden: “Ernstige tekorten op...

HLN
Zorginspectie legt Oostrozebeeks woonzorgcentrum tijdelijke opnamestop op na rusthuismoorden: "Ernstige tekorten op het vlak van medicatieveiligheid"
Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft bij een inspectie in woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke enkele ernstige tekorten vastgesteld op vlak van medicatieprocedures en de medicatieveiligheid in de voorziening. Het legt nu enkele beschermende maatregelen op, waaronder een opnamestop voor nieuwe bewoners.
Lees verder

Expert Harry De Paepe over de zware erfenis die Charles III wacht: "Zijn openlijke meningen over klimaatopwarming en homeopathie, die zal hij als koning niet kunnen herhalen"
Wat wordt de rol van koning Charles III, in een verdeeld land na een dramatische premierwissel? Hoe verovert hij, met zijn droge humor maar vooral met het trauma van Lady Di als een blijvende schaduw, het hart van de Britten? Hoe kan hij het Verenigd Koninkrijk bijeenhouden, zoals zijn moeder 70 jaar heeft gedaan, wanneer Schotland en Noord-Ierland zich willen afscheuren? En wat met landen als Australië en Canada, die Queen Elisabeth wel een mooi symbool vonden maar nu Charles koning is toch liever een president verkiezen? Historicus, auteur en Engelandkenner Harry De Paepe (41) overschouwt de andere kant van de erfenis van troon en kroon.
Lees verder

Voetballer bij KFC Park Houthalen Ruben Sierra (21) krijgt hartstilstand tijdens beloftenwedstrijd: "Zijn grootvader hield hem vast in het gras terwijl ik zo snel mogelijk vanuit Italië naar mijn bewusteloze zoon reed"
Wat donderdag een succesvolle beloftenwedstrijd voor Ruben Sierra (21) moest worden, draaide plots uit tot een schrikwekkende gebeurtenis voor de jonge speler en zijn voetbalclub KFC Park Houthalen. De twintiger nam het die dag op tegen Gruitrode, maar zakte na 35 minuten in elkaar door een hartstilstand. "Net voor de match had hij last van steken en kreeg hij weinig lucht, maar dit? Dit hadden we echt niet zien aankomen", vertelt vader Fabio Sierra.
Lees verder

Idris Elba is niet van plan de nieuwe Bond te worden: "Het is niet mijn doel"
Wie stapt in de voetsporen van Daniel Craig (54) als de nieuwe 007? Dat vragen heel wat fans van de Britse geheim agent zich al maandenlang af. Idris Elba (50) wordt al langer genoemd, maar zou nu naar eigen zeggen niet van plan zijn de nieuwe 'James Bond' te worden. "Dat zal mijn persoonlijke behoeftes niet bevredigen"
Lees verder

Eerste recensies van 'Pinocchio' met Tom Hanks zijn niet mals: "Houten pop komt ironisch genoeg niet tot leven"
De live-action remake van de bekende Disneyfilm 'Pinocchio' staat sinds donderdag 8 september op Disney+. Heel wat recensenten sabelen de prent echter met de grond gelijk.
Lees verder

PORTRET. De honden van de Queen die veel meer waren dan koninklijke huisdieren "Ze sliepen in een speciale corgikamer met elke dag verse lakens"
Nu koningin Elizabeth het tijdelijke voor het eeuwige heeft verruild, lijken ook de dagen van Candy, Sandy, Lissy en Muick op Buckingham Palace geteld. De Queen was stapelgek op haar corgi's, kleine, intelligente herdershonden met temperament. Ja, een beetje zoals de koningin zelf. Een verhaal over hoe de corgi's altijd meer dan koninklijke huisdieren zijn geweest.
Lees verder

LIVE GP QUÉBEC. Ambities zijn duidelijk bij Wout van Aert: "We zijn hier om de koers te winnen"
Terwijl de Ronde van Spanje zijn ontknoping nadert, meten enkele (top)favorieten voor het WK zich dit weekend met elkaar in Canada. Vandaag het eerste deel: de Grote Prijs van Québec. Wout van Aert is - net als overal waar hij start - de topfavoriet. Op deze pagina hoeft u geen seconde van de koers te missen.
Lees verder

Remco Evenepoel wil morgen eigen koers rijden: "Mogelijk zit iedereen al na eerste klim geïsoleerd"
Een zorgeloze dag voor Remco Evenepoel in de Vuelta. Belangrijk met die zware rit van morgen. "De grootste schrik was dat ik tegenslag kreeg. Veilig blijven was belangrijk."
Lees verder

Wout van Aert sneert naar wielerbond en kosten voor vlucht naar Australië: "Ik zal nog geld in mijn valies moeten bijsteken"
Een kleine opschudding in het Belgische kamp net voor de afreis naar Australië voor het WK in Wollongong. De renners die business-class willen vliegen moeten zelf 8.000 euro ophoesten. Een fikse meerkost, die minder hoog had kunnen oplopen zonder communicatiefoutje bij de bond...
Lees verder

Dure business-vliegtickets richting Australië voor Van Aert en co na communicatiefoutje bij wielerbond
Een kleine opschudding in het Belgische kamp net voor de afreis naar Australië voor het WK in Wollongong. De renners die business-class willen vliegen moeten nu 8.000 euro ophoesten na een communicatiefoutje over economy plus class versus business class in juni.
Lees verder

James Cooke schittert straks in 'Vergeet Barbara': "Een feelgoodmusical die niemand onberoerd zal laten"
Vanaf half december kan je in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs gaan kijken naar 'Vergeet Barbara', een feelgoodmusical vol liedjes van Will Tura. James Cooke (37) speelt één van de zonen van de hoofdrolspeler, en dat is Gert Verhulst. Twee jaar geleden wilden ze Will Tura al een musical cadeau doen, maar corona gooide roet in het eten. Op zondag 11 september maakt 'Vergeet Barbara' z'n doorstart, op het podium van 'Tien om te Zien'. In kleurrijke seventies-outfits. "Qua 'Tien om te Zien'-ontmaagding kan dat wel tellen", aldus James Cooke in TV Familie.
Lees verder

Fotograaf: "Queen was fragiel maar goedgemutst bij laatste foto's"
Jane Barlow, een fotograaf van 'Press Agency' die dinsdag nog foto's maakte bij de laatste officiële taak van koningin Elizabeth, zegt dat de Queen "fragiel" maar "goedgemutst" was. De fotografe vertelt tegen de BBC dat ze het een hele eer vindt dat ze de Queen mocht fotograferen. Het zouden uiteindelijk de allerlaatste publieke foto's van de monarch ooit worden.
Lees verder

Vlaamse superfan van Britse koningshuis zakt af naar Londen om begrafenis Queen bij te wonen: "Geen afscheid van een koningin, maar van een icoon"
Niemand van ons heeft het eeuwige leven, ook niet de Britse Queen, die gisteren op 96-jarige leeftijd overleed. Toch kwam haar dood voor Tanja Niesten (50), superfan van het Brits koningshuis, onverwacht binnen. De uitvaart wil ze dan ook absoluut niet missen. "25 jaar geleden stierf prinses Diana. Om de begrafenis te kunnen bijwonen moest ik hemel en aarde verzetten. Nu is dat niet anders: amper een paar minuten na de bekendmaking van het overlijden van de Queen swingen prijzen voor vluchten of hotels al de pan uit."
Lees verder

"Een energiefactuur van 6.300 euro pér maand, dat is toch compleet onhoudbaar?": Brugse horeca-uitbater overweegt voor het eerst in 28 jaar overdag te sluiten
Charlie Rockets, een van de bekendste horecazaken in Brugge, sluit mogelijk voor het eerst in bijna 28 jaar overdag op weekdagen. "Wie kan een maandelijkse energiefactuur van 6.300 euro nog betalen?", zucht zaakvoerder Karel Hessels. "Ik kan de klanten toch moeilijk letterlijk in de kou laten zitten? Ik hoor van veel andere horeca-uitbaters dat ook zij met de handen in het haar zitten."
Lees verder

Keepersstrijd barst los bij AA Gent: Roef weer in doel tegen Essevee? Of toch Nardi?
• Achtste speeldag • Aftrap: zondag, 21u • Ghelamco Arena • AA Gent won de laatste drie confrontaties met Essevee
Lees verder

Nederland is grootste Europese exporteur van plastic afval
Nederland was vorig jaar het land in de Europese Unie dat het meeste plastic afval exporteerde naar landen die dit mogelijk niet goed kunnen verwerken, meldt de Plastic Soup Foundation na eigen onderzoek. Nederland speelt daarmee volgens de stichting een grote rol in "de schimmige handel in plastic afval".
Lees verder

LIVE. Zet Standard z'n zegereeksje verder bij STVV?
• Achtste speeldag • Aftrap: 20u30 • Stayen • Standard boekte 6 op 6
Lees verder

Dubbele 'Sweet Love': Voice-winaar Ibe stelt nieuw album en nieuwe liefde voor
De locatie was idyllisch. De muziek vol romantiek. Na passages op Rock Werchter en Pukkelpop presenteerde 'The Voice'-winnaar Ibe (20) te midden van een kasteelvijver zijn debuutalbum 'Sweet Love. Toepasselijk, zo bleek. "Karolijn en ik zijn een jaar en acht maanden samen."
Lees verder

Royaltykenner Jo De Poorter over speech van koning Charles III: "Zeer beloftevol voor zijn koningschap"
De Britse koning Charles III heeft vrijdagavond zijn volk voor het eerst toegesproken. Koningshuisdeskundige Jo De Poorter volgde alles mee in de studio van VTM NIEUWS en toonde zich ontroerd. "Dit is zeer beloftevol voor zijn koningschap", zo analyseert hij.
Lees verder

EuroBasket 2022. Belgian Lions in 1/8ste finales tegen Slovenië met wereldster Luka Doncic
De kwalificatie voor de EK-eindfase was het doel, de 1/8ste finales tegen Europees kampioen Slovenië met wereldster Luka Doncic is de bekroning. De Belgian Lions staan zaterdagmiddag (opworp 14.45u) tegen over het jonge NBA fenomeen. Winstkansen: gering. Uitstraling en beleving: gigantisch. Geloof en vertrouwen: "We zijn hier niet om Berlijn te bezoeken."
Lees verder