Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 4 september 2022

Zoontje van Kobe Ilsen en Sara Vermassen is weer thuis uit het ziekenhuis

HLN
Zoontje van Kobe Ilsen en Sara Vermassen is weer thuis uit het ziekenhuis
Goed nieuws voor Sara Vermassen (33) en Kobe Ilsen (40): hun zoontje Magnus is opnieuw thuis. Het jongetje bleek ernstig ziek en werd in het ziekenhuis onderzocht op de ziekte van Hirschsprung.
Lees verder

Poetin speelt oog kwijt: kritisch graffitiwerk duikt op in Antwerps Park Spoor Noord
Wie de graffitizone in het Antwerpse Park Spoor Noord passeert, kijkt allicht even op. Tegen de muur prijkt sinds kort een eenogige Russische president Vladimir Poetin. De street art kreeg de naam 'Eye for an eye' en is het werk twee kunstenaars uit Los Angeles.
Lees verder

Wachttijden tot zes uur voor Britse vakantiegangers in Calais
De Britten die dit weekend wilden terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk werden in de haven van Calais geconfronteerd met urenlange wachttijden. Aanleiding zijn de grenscontroles, die sinds de brexit meer tijd in beslag nemen.
Lees verder

Evenepoel houdt rode droom levend op Sierra Nevada en geeft weinig terrein prijs, Arensman zorgt voor Nederlandse ritzege
Remco Evenepoel blijft in de running om de Vuelta te winnen. Onze landgenoot beperkte de schade op de Sierra Nevada na aanvallen van zijn dichtste belagers. Evenepoel verloor maar een paar seconden op grote concurrent Primoz Roglic. De ritzege was voor de Nederlander Thymen Arensman.
Lees verder

BEKIJK. Evenepoel ziet zowel Mas als Roglic wegspringen, maar beperkt schade op moordende slotklim
Op het dak van de Vuelta hield Remco Evenepoel prima stand. Enric Mas en Primoz Roglic zetten hem op de Alto de la Mora stevig onder druk, maar grote averij liep de rode trui niet op. Mas pakte ruim een halve minuut terug, Roglic 15 seconden. Schade beperkt, en zo gaat Evenepoel ook de derde week als leider in. De zege op de moordende slotklim was voor Thymen Arensman.
Lees verder

Twee spilfiguren Antwerpse cokemaffia opgepakt in luxewoning aan Costa del Sol
De Spaanse politie heeft aan de Costa del Sol twee spilfiguren gearresteerd van de Belgisch-Nederlandse drugsmaffia. De twee organiseerden cocaïnetransporten vanuit Brazilië naar Antwerpen en Rotterdam. Ze werden opgepakt bij huiszoekingen in luxewoningen in Marbella. Ook in ons land en in Nederland zijn bij huiszoekingen zeven mensen opgepakt.
Lees verder

The Weeknd moet stadionshow al na een paar nummers stopzetten wegens stemproblemen
Het had een hoogdag moeten worden voor de fans van The Weeknd (32), maar zijn optreden in het SoFi Stadium in Los Angeles draaide uit op een sisser. Al na een paar nummers moest de Canadees het optreden stopzetten.
Lees verder

Remco Evenepoel duikt met tevreden gevoel rustdag in: "Ik verlies weinig tijd, dus dit was een goeie dag"
Remco Evenepoel behoudt zijn rode trui in de Vuelta. Onze landgenoot stond op de Sierra Nevada onder druk, maar overleefde aanvallen van Jumbo-Visma, Primoz Roglic, Enric Mas en Miguel Angel Lopez. "Uiteindelijk verloor ik weinig tijd, dus het was een goeie dag."
Lees verder

Remco Evenepoel: "Ik verlies weinig tijd, dus dit was een goeie dag"
Remco Evenepoel behoudt zijn rode trui in de Vuelta. Onze landgenoot stond op de Sierra Nevada onder druk, maar overleefde aanvallen van Jumbo-Visma, Primoz Roglic, Enric Mas en Miguel Angel Lopez. "Uiteindelijk verloor ik weinig tijd, dus het was een goeie dag."
Lees verder

Staking bij Waalse steengroeven gaat tweede week in
Maandag zal er opnieuw worden gestaakt in verschillende Waalse steengroeven die eigendom zijn van granulatenproducent Sagrex. De actie gaat daarmee zijn tweede week in, zo bevestigt een vakbonsman.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Hugh Jackman herademt in New Yorkse droomloft van 21 miljoen
Een filmzaal en fitnesszaal, een lounge om u tegen te zeggen en een uniek uitzicht op de Hudson. Het nieuwe adelaarsnest van Hugh Jackman (53) in New York ademt pure luxe - al moest hij wel ruimte inleveren. Hier kan de 'Wolverine'-ster bekomen van zijn jarenlange strijd tegen huidkanker. En op de thee bij de bekende koppen in de buurt.
Lees verder

'The Rings of Power' is best bekeken première ooit van Amazon Prime
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' heeft vrijdag op de premièredag wereldwijd meer dan 25 miljoen kijkers getrokken. Het is daarmee de best bekeken première ooit van Amazon Prime, maakte de streamingdienst zondag bekend.
Lees verder

Twee doden na zware botsing tussen fietser en motorrijder in Genk
Bij een zwaar verkeersongeval in Genk zijn deze namiddag twee doden gevallen. Op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg kwam rond 17 uur een motorfiets in aanrijding met een fiets. De fietser overleefde de klap niet. Ook de motorrijder bezweek kort na de zware klap aan de opgelopen verwondingen. De passagier op de motorfiets raakte zwaargewond.
Lees verder

LIVE. Charleroi mist Koffi met spierblessure, Marreh start bij AA Gent
• Mambourg • Aftrap: 18u30 • Ref: Lothar D'Hondt • Beide teams willen aansluiten bij de top
Lees verder

EuroBasket 2022. Belgian Lions stunten tegen wereldkampioen Spanje: 73-83
De stunt van het EK! De Belgian Lions klopten wereldkampioen Spanje met 73-83. In een zinderend slot plaatsten Lecomte en Bako een verschroeiende 0-12 eindspurt: van 73-71 naar 73-83. Met deze tweede zege staan de Lions dicht bij kwalificatie voor de eindfase. Dinsdag treffen de Lions Turkije.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. Michel Wuyts: "Evenepoel heeft de zwaarste etappe in deze Vuelta héél goed gemanaged. Ik geef 'm onderscheiding, dicht tegen grote"
Remco Evenepoel heeft de schade weten te beperken in de 15de etappe in de Vuelta. "Het was slopend om te volgen", zegt onze huisanalist Michel Wuyts over wat er zich vandaag heeft afgespeeld.
Lees verder

"16? Ik wist niet dat hij zo jong was": Duranville speelt (en scoort) in hetzelfde weekend voor A-ploeg én U23, en dat mag volgens de regels
Wat een weekend voor Julien Duranville. Het 16-jarige toptalent vierde vrijdag zijn eerste profdoelpunt met de RSCA Futures op RWDM, vanmiddag deed hij dat over bij de A-ploeg. En dat was volledig reglementair.
Lees verder

Bestuurder (19) overleden nadat tractor in gracht langs N60 in Kruisem kantelt
Bij een ongeval met een tractor op de N60 in Ouwegem (Kruisem) is zondagavond de 19-jarige bestuurder van het landbouwvoertuig om het leven gekomen.
Lees verder

Dodelijk ongeval met tractor op N60 in Ouwegem
Bij een ongeval met een tractor op de N60 in Ouwegem (Kruisem) is zondagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat om de bestuurder van het landbouwvoertuig, dat naar verluidt in de gracht terechtkwam. Het ongeval gebeurde in de rijrichting Gent. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.
Lees verder

LIVE. Samoise bijna met de 0-2
• Mambourg • Aftrap: 18u30 • Ref: Lothar D'Hondt • Beide teams willen aansluiten bij de top
Lees verder