Doorgaan naar hoofdcontent

Zo wil regering hoge energiefactuur aanpakken: 392 euro korting in november en december, stookoliecheque van 300 euro

HLN
Zo wil regering hoge energiefactuur aanpakken: 392 euro korting in november en december, stookoliecheque van 300 euro
De Vivaldi-partijen van de federale regering hebben een akkoord gevonden om de Belgen te helpen met de torenhoge energiefacturen. Zo komt er onder andere een basispakket energie in november en december, dat nog kan verlengd worden indien nodig, met daarnaast een stookoliecheque. Dat meldt premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter.
Lees verder

PORTRET. De chef-kok van Poetin die nu soldaten ronselt: "In de hel zullen wij de besten zijn"
Hoe komt een man die eigenlijk skikampioen wilde worden als chef-kok bij Poetin terecht? Door de misdaad. Vóór hij soldaten rekruteerde in gevangenissen, zat Jevgeni Prigozjin zelf jaren in de cel. Maar een hotdogtent maakte hem tot rechterhand van de dictator.
Lees verder

Druk bij Goffin: Bergs laat zeven setpunten liggen en verliest eerste duel tegen Duitsland in Davis Cup
Zizou Bergs (ATP 134) heeft het eerste duel van de tweede groepsmatch tegen Duitsland tijdens de Davis Cup Finals verloren. De 23-jarige Limburger moest in Hamburg na een spannende partij van twee uur en zeven minuten tennis in twee sets (6-4 en 7-6 (11/9)) de duimen leggen voor Jan-Lennard Struff (ATP 132). Duitsland leidt zo met 1-0 en heeft nog één zege nodig om zich te kunnen plaatsen voor de finaleronde.
Lees verder

Michel: "Arabische landen en Golfstaten willen duidelijkheid over Europese energiestrategie"
De Arabische landen en de Golfstaten verwachten van de Europese Unie enige duidelijkheid over haar energiestrategie op middellange en lange termijn en over haar bereidheid om samen te investeren. Dat heeft de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel gezegd na recente bezoeken aan Algerije, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.
Lees verder

"Euh ..." Snelweg vol vibrators leidt tot gênant moment bij verslaggevers
Bij het Amerikaanse Oklahoma City ligt de snelweg woensdag vol seksspeeltjes na een ongeval met een vrachtwagen. De ankers in de nieuwsstudio vragen reporter Jim Gardner in de nieuwshelikopter wat daar allemaal op de weg ligt, maar die durft het blijkbaar niet te zeggen.
Lees verder

Zorgsector werkt steeds vaker samen met Vlaams Bijeninstituut: "Patiënten genieten van innerlijke rust als de omgeving natuurlijker overkomt"
Het Vlaams Bijeninstituut werkt samen met tientallen zorgcentra en de vraag naar dergelijke samenwerkingen blijft stijgen. Steeds meer zorgcentra vinden hun weg naar de organisatie en vragen bijvoorbeeld een bijenkast aan.
Lees verder

Geen vaste energiecontracten meer te krijgen
Luminus stopt met het aanbieden van vaste energiecontracten. Voortaan biedt niemand nog een vast contract aan voor een gewone klant.
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel wil geen risico's nemen en past voor Primus Classic - Ganna doet gooi naar werelduurrecord
Mathieu van der Poel past voor de Primus Classic. Hij wordt morgen vervangen door Gianni Vermeersch. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck wil met het voorspelde slechte weer geen risico's nemen met het oog op het WK in Wollongong. "Het wordt een nerveuze race. Hoewel Mathieu uitkeek naar de wedstrijd, werd er beslist om geen risico's te nemen en zijn voorbereiding te vervangen met een laatste training", meldt de ploeg.
Lees verder

Nederlandse regering wil enorme uitbreiding van windenergie op zee
De Nederlandse regering wil de productie van windenergie de komende decennia enorm opvoeren. Vooral ver weg van land moeten nieuwe windparken komen. In 2050 wil de bewindsploeg ongeveer zeventig gigawatt aan windenergie produceren op zee. Minister van Klimaat en Energie Rob Jetten noemt het streven "zeer ambitieus".
Lees verder

DE GROTE PEILING. Vooruit scoort historisch hoog, Vlaams Belang wordt nipt de grootste partij van Vlaanderen
Als het zondag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang met 21,6% nipt de grootste partij zijn. N-VA volgt met 21,5% op zeer korte afstand. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir. Vooruit schiet naar 16,8% en CD&V duikt onder de symbolische grens van 10%. Bart De Wever (N-VA) blijft de populairste politicus.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Met deze kiesresultaten zal Vooruit een belangrijke rol spelen in toekomstige regeringen"
"Ik, een 'snotneus'? Ouder zijn is niet hetzelfde als bekwamer zijn." Dat liet Conner Rousseau (Vooruit) optekenen in zijn allereerste interview als lijsttrekker voor sp.a in 2019. Wie zegt vandaag nog dat Rousseau als snotneus onbekwaam is? Toen hij als voorzitter begon, behaalde zijn partij 8,4% in onze Grote Peiling. Nu is dat het dubbele: 16,8% van de kiezers zou het bolletje van Vooruit rood kleuren. Dat is geleden sinds Steve Stevaert. En dat succes is wel degelijk zijn verdienste. Daar ligt meteen ook nog een pijnpunt van de partij: het is nog steeds een eenmanspartij. De Queen is dood, maar king Connah is springlevend.
Lees verder

David Goffin klopt Duitser Oscar Otte en bezorgt België eerste punt in Davis Cup
Op de Davis Cup Finals heeft David Goffin (ATP 62) België een eerste punt bezorgd. De 31-jarige Luikenaar versloeg de Duitser Oscar Otte (ATP 52) na twee uur en negen minuten tennis in drie sets (3-6, 7-6 (9/7) en 6-3). Het is voor België de eerste zege in Hamburg. De tussenstand tussen België en Duitsland is 1-1.
Lees verder

Veerle Heeren zet stap terug als Truiens burgemeester na commotie rond betalingen aan overleden oud-burgemeester
Truiens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zet een stap terug. Dat maakt ze zelf bekend in een persmededeling. De beslissing komt na de heisa over betalingen aan intussen overleden oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V).
Lees verder

"Een werkloze Rode Duivel. Dát hadden we nog niet gehad in die zes jaar Martínez": onze chef voetbal bespreekt de opvallende selectie van Denayer
Je hoeft niet eens meer een club te hebben om tot de officiële selectie van de Rode Duivels te horen. Roberto Martínez wil Jason Denayer (27) "helpen" alsnog het WK te halen. Op voorwaarde dat hij straks wél ergens tekent. Onze chef voetbal bespreekt de aparte situatie. "Dat 'dit Jason deugd zal doen', daar schieten we niet veel mee op. Het WK van onze laatste hoop staat voor de deur."
Lees verder

88-jarige vrouw wordt aangereden op voetpad en sterft ter plaatse: "Geen drank of drugs in het spel"
Een 88-jarige vrouw is vrijdagnamiddag aangereden in Schaffen (Diest) door de bestuurder van een Audi, toen die van zijn baanvak afweek. De tachtiger overleed ter plaatse. Het is voorlopig een raadsel waarom de bestuurder het dodelijk manoeuvre maakte.
Lees verder

16 auto's betrokken bij kettingbotsing op E17: slechts één bestuurder gewond
Op de E17 in Lokeren is deze avond een kettingbotsing met 16 verschillende auto's gebeurd in de richting van Gent. Slechts één bestuurder hield aan de klap verwondingen over.
Lees verder

Demir weigert opnieuw vergunning voor gascentrale in Vilvoorde, centrale in Tessenderlo krijgt wel vergunning
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de nieuwe gascentrale van Engie in Vilvoorde. Tegelijk levert de N-VA-minister wél een omgevingsvergunning af voor de gascentrale van TDS, dochterbedrijf van Tessenderlo Chemie, in Tessenderlo.
Lees verder

'Weekendje weg' in de nieuwe gevangenis van Haren: 55 magistraten laten zich dit weekend vrijwillig opsluiten
Maar liefst 55 magistraten hebben dit weekend gekozen voor een eigenaardig 'weekendje weg'. Bij wijze van test laten ze zich twee dagen en één nacht opsluiten in de splinternieuwe gevangenis van Haren om zo te ontdekken wat het leven als gedetineerde precies inhoudt.
Lees verder

LIVE. Nainggolan en De Laet verdwijnen weer naar de bank, rekent Antwerp af met Seraing?
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Scheidsrechter: Kevin Van Damme • Antwerp is de fiere leider met 24 op 24, Seraing heeft slechts zes punten
Lees verder

André Hazes laat opnieuw van zich horen op Instagram: hij kondigt show aan ter ere van vader
Met een Instagrampost laat André Hazes weten dat hij binnenkort opnieuw op de planken zal staan. De post luidt 'Holland zingt Hazes 2023'. Samen met enkele andere artiesten, waaronder Gerard Joling en Jeroen van der Boom, staat Hazes mee in de line-up. Het was heel lang stil rond de zanger, die kampte met een burn out. Maar hij is er nu duidelijk terug klaar voor.
Lees verder