Doorgaan naar hoofdcontent

Zizou Bergs moet met blessure opgeven tegen reekshoofd Basilashvili

HLN
Zizou Bergs moet met blessure opgeven tegen reekshoofd Basilashvili
Zizou Bergs (ATP 134) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Metz.
Lees verder

Chinese autobouwer BYD komt naar België
Vanaf oktober kan je in België elektrische wagens van het Chinese merk BYD kopen. De Chinese autobouwer start met drie modellen op de Belgische markt, zo heeft hij dinsdag aangekondigd. De eerste showroom komt in Zaventem.
Lees verder

Leerkracht vermoordt ex-partner en haar nieuwe vriend in Charleroi: lessen opgeschort
In Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi, heeft maandagavond een man zijn ex-partner en haar nieuwe partner vermoord. De dader, een leerkracht aan het Heilig Hartcollege in Charleroi, bracht het koppel om het leven in de woning van de vrouw en pleegde hierna zelfmoord. Dat heeft het parket van Charleroi dinsdag bevestigd. Er is een onderzoek geopend.
Lees verder

Letse marine bevestigt lichaamsresten te hebben gevonden na crash "spookvliegtuig"
Een woordvoerster van de Letse marine heeft bevestigd dat er lichaamsresten en wrakstukken zijn gevonden van het "spookvliegtuig" dat zondag in de Baltische Zee is neergestort. Reddingswerkers hebben geen hoop meer overlevenden te vinden.
Lees verder

BV 24/7. Pat Krimson kijkt nu al uit naar het weekend en Jani geniet met volle teugen van zijn vakantie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Erdogan: "Poetin is klaar om einde te maken aan oorlog in Oekraïne"
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat hij gelooft dat zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin klaar is om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Zijn indruk uit een gesprek met Poetin is dat hij "hier zo snel mogelijk een einde aan wil maken". Erdogan zegt ook dat de situatie "vrij problematisch" is voor Rusland.
Lees verder

Drie verkeersdeskundigen spreken elkaar tegen over dodelijk ongeval van Dylan (17): "Het zou voor iedereen beter zijn als de waarheid aan het licht kwam"
Zowel de familie van de verongelukte bromfietser Dylan Lommens (17) als de automobilist die bij het fatale ongeval in Heestert betrokken was, moeten leren leven met het besef dat de omstandigheden van het drama nooit helemaal duidelijk zullen zijn. Drie deskundigen die onafhankelijk van elkaar de omstandigheden onderzochten, komen tot andere inzichten, zonder zekerheden dan nog. De rechter wacht een moeilijke taak om te oordelen.
Lees verder

Getuige vindt onthoofd vrouwenlichaam in Frankrijk nabij Belgische grens: "Ik rook een onaangename geur"
In het Franse Mont-Saint-Martin, aan de Belgische en Luxemburgse grens, is maandag het verminkte en onthoofde lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. Een voorbijganger merkte haar op en getuigt nu anoniem. De gerechtelijke politie is met een onderzoek gestart.
Lees verder

Was het allemaal opgezet spel? Dit is het verhaal achter de beroemde sekstape van Kim K en Ray J
Is Kim Kardashian (41) het slachtoffer van het lekken van haar sekstape? Of was het opgezet spel en een briljante carrièrezet? In 2007 werd de beruchte video van Kim Kardashian en haar ex Ray J (41) gepubliceerd. In één klap werd Kim wereldberoemd, waarna de Kardashians hun imperium van meer dan twee miljard euro uitbouwden. Vijftien jaar later wordt er nog steeds gediscussieerd over wie de tape heeft gelost. We zetten alle drama even op een rijtje.
Lees verder

Scheidsrechter (44) overlijdt in kleedkamer en wordt pas uren later gevonden: "Collins was altijd zó goedlachs"
Collins Kanjanda (44) uit Hasselt is zondagavond plots overleden in de sporthal van Herk. De scheidsrechter moest er een rolstoelbasketbalwedstrijd fluiten, maar nam de telefoon niet op toen een collega hem belde. Uren later werd hij dood aangetroffen in zijn kleedkamer waar hij bezweek bij het omkleden.
Lees verder

CELEB 24/7. Date night ten huize John Legend en Chrissy Teigen, Priyanka Chopra nam haar dochtertje mee naar New York
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Prijsplafond voor energie levert gemiddeld Nederlands gezin 190 euro per maand op
Vanaf 1 januari 2023 komt er een 'prijsplafond' voor gas en elektriciteit in Nederland. Op die manier wil de regering van Mark Rutte verlichting voor de energierekening brengen nu de inflatie hoog is en steeds meer mensen in de problemen dreigen te komen. De korting die een gemiddeld Nederlands gezin door het plafond krijgt, schat de regering voorlopig op 2.280 euro per jaar, of 190 euro per maand, al erkent ze dat er allerlei onzekerheden zijn.
Lees verder

Vanaf vandaag Bancontact te gebruiken in Apple Pay: voorlopig enkel bij Belfius- en Banx-klanten
Zoals deze zomer aangekondigd, rolt Belfius als eerste bank betalen met Bancontact via Apple Pay uit voor haar klanten. Daardoor hebben nu bijna alle klanten van de staatsbank de optie om contactloos te betalen met een iPhone of Apple Watch. Ondersteuning voor Bancontact komt later nog naar andere banken.
Lees verder

Waarom je zoveel parels zag tijdens afscheid van de Queen. Expert: "Een brug tussen heden en verleden"
Op de staatsbegrafenis van de Queen droegen de vrouwelijke leden van de koninklijke familie allemaal het favoriete accessoire van de koningin: parels. Toevallig is dat niet, achter de zorgvuldig uitgekozen sieraden gaat een bijzondere symboliek schuil. Moderedacteur David Devriendt schetst de geschiedenis van rouwparels en brengt de kracht van deze traditie in kaart. "De koningin was zich altijd heel bewust van haar rijke familiegeschiedenis. Door die juwelen te dragen, droeg ze dat ook uit."
Lees verder

Kans op vertragingen op Brussels Airport door vakbondsactie woensdag
De nationale vakbondsactie woensdag in Brussel kan ook gevolgen hebben op Brussels Airport. "We kunnen mogelijke vertragingen voor sommige vluchten niet uitsluiten", zegt de luchthaven dinsdag.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Vandenbroucke terechtkwam in bikkelharde ruzie met bedrijf dat coronavaccins levert
De firma die de coronavaccins moet verdelen aan de ziekenhuizen en vaccinatiecentra wil ermee ophouden, maar mag niet van de rechter. Het is de zoveelste episode in een bikkelharde ruzie met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Hoe is het zo uit de hand kunnen lopen? Een reconstructie van het conflict in vier fases.
Lees verder

Guterres waarschuwt wereldleiders voor "winter van wereldwijde ontevredenheid" en roept op overwinsten oliemaatschappijen te belasten
Bij de opening van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, dinsdag in New York, schetste secretaris-generaal Antonio Guterres een pessimistisch beeld van de situatie waarin de wereld zich vandaag bevindt. "De internationale gemeenschap is niet klaar of bereid om die grote dramatische uitdagingen van onze tijd aan te pakken", zei Guterres in zijn openingstoespraak. Er dreigt "een winter van wereldwijde ontevredenheid", vanwege de vele crisissen die de mensheid treffen.
Lees verder

Monique Westenberg ontkracht geruchten: "André en ik zijn niet samen"
Monique Westenberg (44) heeft duidelijkheid gegeven over haar relatie met André Hazes (28). "We zijn niet samen en er komt geen huwelijk, hoe vaak juicekanalen dat ook beweren", stelt ze in 'Linda'.
Lees verder

Gewelddadige protesten na moord op Iraanse vrouw die hoofddoek verkeerd droeg: al 5 burgers om het leven gekomen
Vijf mensen zijn gedood door Iraanse veiligheidstroepen tijdens protesten die werden uitgelokt door de dood van Mahsa Amini. Amini stierf vermoedelijk door politiegeweld na het foutief dragen van haar hoofddoek, aldus een mensenrechtenorganisatie.
Lees verder

'Bridgerton'-actrice bevestigt: "Derde seizoen bevat opnieuw meer passie"
De opnames van het derde seizoen van de populaire Netflix-reeks 'Bridgerton' zijn volop aan de gang. Het vervolg zal draaien rond de personages Colin Bridgerton en Penelope Featherington, maar fans vragen zich vooral af of het er opnieuw passioneel aan toe zal gaan. Actrice Nicola Coughlan (35), die de rol van Penelope vertolkt, stelt hen gerust.
Lees verder