Doorgaan naar hoofdcontent

Zeker negen doden nadat bus in ravijn belandt in Costa Rica, nog 4 vermisten

HLN
Zeker negen doden nadat bus in ravijn belandt in Costa Rica, nog 4 vermisten
Zeker negen mensen zijn zaterdag in Costa Rica om het leven gekomen toen de autobus waarin ze zaten in een ravijn belandde, na een aardverschuiving die veroorzaakt werd door hevige regenval. Dat heeft het Rode Kruis gemeld.
Lees verder

De late winners van Heynen en Boniface en Club en Standard die Zinckernagel ontdekken: de hoogtepunten van de negende speeldag
De negende speeldag in de Jupiler Pro League is ingeblikt, en dé uitslag was toch wel de 3-0-zege van Standard tegen Club Brugge. Hieronder alle hoogtepunten uit onze hoogste klasse!
Lees verder

HERLEES. Koning Charles "diep geraakt" door steunbetuigingen, paleis geeft niet eerder vertoond portret Queen vrij
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II op acht september overleed. Vandaag is de staatsbegrafenis, die door staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld zal worden bijgewoond. Aan de vooravond van het afscheid heeft Buckingham Palace nog een nog niet eerder vertoond portret van de overleden Queen vrijgegeven, terwijl Koning Charles liet weten "diep geraakt" te zijn door de massale steunbetuigingen na het overlijden van zijn moeder.
Lees verder

Onze redactrice schrijft een afscheidsbrief aan Queen Elizabeth: "U was niet de cayennepeper, maar de neutrale maïzena. Perfect"
Uwe majesteit,
Lees verder

Knop die politielevens moet redden werkt niet
Wanneer iemand van de politie in gevaar zit, is er een snelle hulplijn: de felgekleurde noodknop op hun radiozender, waardoor de alarmcentrale onmiddellijk live meeluistert en hulp kan sturen. Alleen: die knop blijkt bij velen niet te werken. "Dat is spelen met mensenlevens."
Lees verder

REPORTAGE. Onze man zat twee dagen in de gevangenis waar Salah Abdeslam en co zullen verblijven
De deur van celblok 613 wordt ontgrendeld. "Dit is geen bungalowpark", zegt gevangenisdirecteur Jurgen Van Poecke met een koele grijns. Onze man laat zich twee dagen opsluiten in de nieuwe gevangenis van Haren. Voor het personeel is dit de generale repetitie, alvorens een duizendtal gedetineerden en de 9 terreurverdachten - waaronder Salah Abdeslam - arriveren. Voor ons worden het twee slopende dagen: een gevecht met de lavabokraan, een job als 'fatik' en dat ene codewoord om alles te doen stoppen. Een 'weekendje' in Haren Prison.
Lees verder

Australisch leger enorm onder druk door hulp bij natuurrampen
Het Australische leger staat sinds enkele jaren onder enorme druk door de "bijna constante" hulp die het moet bieden bij natuurrampen. Het ministerie van Defensie waarschuwt de regering van het land volgens de Britse krant The Guardian dat het in rap tempo "meer kosteneffectieve manieren" moet overwegen om hulp te kunnen blijven bieden bij natuurgeweld. Door de gevolgen van klimaatverandering zal zulke noodhulp nog vaker nodig zijn, stelt het leger.
Lees verder

Mis niets van de begrafenis van Queen Elizabeth: vandaag vanaf 7 uur op HLN.be en in een extra 'VTM Nieuws'
Tien dagen na haar overlijden nemen de Britten vandaag definitief afscheid van Queen Elizabeth II. De dag begint om 9 uur Belgische tijd, wanneer de poorten van Westminster Abbey opengaan, en eindigt in beperkte kring, zonder televisiecamera's, in de King George VI Memorial Chapel. Daar zal de koningin worden bijgezet in het familiegraf.
Lees verder

"In Porto nog de regisseur, in Luik slenterend. Hans Vanaken maakte een zondagswandeling, zonder drive"
Dé uitslag van afgelopen voetbalweekend was natuurlijk de 3-0-zege van Standard tegen Club Brugge en daar heeft ook Marc Degryse wel wat over te zeggen. "Je wil niet te veel van dit soort katertjes oplopen na een Europese triomf", klinkt het bij onze huisanalist, die scherp was voor Vanaken maar wel met lof zwaaide naar Standard en coach Ronny Deila.
Lees verder

Franse woningcorporatie roept bewoners op lift niet te gebruiken vanwege energiecrisis
Sociale huurders in het Franse departement Rhône zijn door een woningcorporatie per brief opgeroepen de lift zo weinig mogelijk te gebruiken en in plaats daarvan de trap te nemen. De corporatie hoopt zo te voorkomen dat de maandelijkse kosten voor de gemeenschappelijke ruimtes door de energiecrisis en stijgende elektriciteitsprijzen verder oplopen.
Lees verder

"Mentale frisheid speelt ook een rol": Tom Boonen vindt dat Evenepoel er alles heeft uitgehaald en noemt gemiste medaillekans Van Aert "zinloze discussie"
Brons voor Remco Evenepoel op het WK tijdrijden, amper een week na Vuelta-eindwinst. Zelf wou hij dat niet inroepen als excuus, onze analist Tom Boonen doet dat wel. "Mentale frisheid speelt ook een rol."Of dit nu voor Wout van Aert een gemiste kans op een medaille is? Dat vindt hij een non-issue.
Lees verder

Achter de schermen bij het grootste trouwfeest van Vlaanderen: 180 flessen champagne, 200 flessen wijn, 10 cameraploegen en veel gesneuvelde glazen
De vier koppels van 'Blind Getrouwd' hebben hun ja-woord gegeven. Tijd voor het grootste trouwfeest van Vlaanderen. Dat vieren de kersverse paren samen in feestzaal De Koolputten in Waasmunster. Desna spreekt met de uitbater van de zaal over hoe dat allemaal verlopen is. Hoeveel flessen champagne zijn er gekraakt? Wie bepaalde het menu? En waarom koos VTM een ander hotel voor de eerste huwelijksnacht van de koppels? Dat ontdek je in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Een douche midden in de kamer. Daarom konden de 'Blind Getrouwd'-koppels hun eerste huwelijksnacht hier niet doorbrengen
De vier koppels van 'Blind Getrouwd' hebben hun ja-woord gegeven. Tijd voor het grootste trouwfeest van Vlaanderen. Dat vieren de kersverse paren samen in feestzaal De Koolputten in Waasmunster. Desna spreekt met de uitbater van de zaal over hoe dat allemaal verlopen is. Hoeveel flessen champagne zijn er gekraakt? Wie bepaalde het menu? En waarom koos VTM een ander hotel voor de eerste huwelijksnacht van de koppels? Dat ontdek je in een nieuwe Showbits.
Lees verder

50.000 pond per dag voor een suite met zicht op Londen: begrafenis Queen zal 4 miljard kijkers lokken
Ze was al veruit de langst regerende en oudste monarch ter wereld. En daar komt vandaag hoogstwaarschijnlijk een nieuw record bij. De uitvaart van koningin Elizabeth zal 's werelds meest bekeken tv-programma ooit worden. "Het zijn beelden die iedereen wil zien: de kist, de rouwende koninklijke familie, al die wereldleiders." En dus is het vechten voor een goed plaatsje in Londen. "Particulieren verdienen monsterbedragen door hun huis en/of voortuin open te stellen voor uitzendingen."
Lees verder

"Als je echt zot denkt, is dit een gedroomd moment voor Poetin": begrafenis van de Queen is grootste veiligheidsoperatie ooit in VK
Vijfhonderd presidenten, regeringsleiders en gekroonde hoofden wonen de begrafenisplechtigheid van koningin Elizabeth II bij, een enorme uitdaging voor de Britse politie en veiligheidsdiensten. "Zeventig jaar zijn de Britten dit al aan het plannen", zeggen terreurexperts, die weten dat het gevaar op incidenten zoals een aanslag in vele hoeken loert. Volgens hen hebben diverse Arabische media en jihadistische bronnen koningin Elizabeth de voorbije weken aangeklaagd wegens haar rol in het kolonialisme.
Lees verder

WEERBERICHT. Week start wisselend bewolkt, met hier en daar buien
De week start wisselend bewolkt, met hier en daar enkele buien. Het KMI verwacht dat die meestal licht zullen zijn. Het kwik haalt maar 11 graden in de Hoge Venen, maar lokaal 17 graden in het westen van het land.
Lees verder

Wachttijden lopen op: tot zes maanden geduld voor je rijbewijs kan halen
Wie zijn rijbewijs wil halen moet geduld hebben. De wachttijden voor het praktisch rijexamen zijn opgelopen tot ruim drie maanden voor wie met de rijschool leerde rijden en tot zes maanden voor wie voor vrije begeleiding door ouders of een zelfstandige rijinstructeur koos. Te lang, vindt de beroepsvereniging voor zelfstandige rijinstructeurs.
Lees verder

Verrassing in 'Familie': verguisde Patrick en Jenny duiken dan toch opnieuw op
Ludo Hellinx (67) en Hilde Van Haesendonck (69) staan binnenkort opnieuw op de set van 'Familie'. De verguisde Patrick en Jenny keren dus weer. Dat verrassende soapnieuws raakte bekend achter de schermen van het '30 Jaar Familie Feest', dat dit weekend in de Lotto Arena voor drie liveshows met 15.000 feestgangers zorgde.
Lees verder

Karen Damen maakt werk van nieuwe plaat en mikt op het Engels
Haar eerste soloalbum dateert alweer van 2018, maar nu is Karen Damen (47) klaar om de draad van haar muziekcarrière weer op te pikken. "Ik ga in het Engels zingen, covers van mijn favoriete hits uit de jaren '80 en '90", zegt ze.
Lees verder

LIVE. Europees kampioen Alec Segaert doet vanaf 8u23 gooi naar wereldtitel bij beloften: "Aan de voorbereiding zal het niet liggen"
Van alle WK-Belgen is de 19-jarige Alex Segaert al het langst in Australië. Op eigen initiatief en eigen kosten maakte hij al twee weken geleden de oversteek richting Down Under. De eerstejaarsbelofte uit Lendelede liet niets aan het toeval over en oogt zelfzeker. "Ik hoop op het podium." Segaert start straks om 8u23 Belgische tijd aan zijn queeste naar eremetaal en u kunt zijn prestatie hier natuurlijk LIVE volgen!
Lees verder