Doorgaan naar hoofdcontent

“Ze was alert tot het einde”: zo beleefde Queen Elizabeth haar laatste dagen

HLN
"Ze was alert tot het einde": zo beleefde Queen Elizabeth haar laatste dagen
Het is ondertussen zo'n anderhalve week geleden dat Queen Elizabeth op 96-jarige leeftijd overleden is Balmoral Castle. Volgens bronnen was de monarch, ondanks haar fragiele toestand, in de dagen voor haar overlijden nog steeds vrolijk. "Het feit dat haar geliefden in de buurt waren, gaf haar kracht."
Lees verder

Rousseau vraagt zich af waar Vlaamse energiemaatregelen blijven: "Speech van Jambon lijkt wel belangrijker"
De Vlaamse overheid talmt veel te lang met steunmaatregelen voor zelfstandigen en KMO's. Dat vindt naast Unizo ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. "We begrijpen niet goed waarop men wacht. Het lijkt alsof de speech van (minister-president; nvdr) Jan Jambon belangrijker is", klonk het in de studio van VTM Nieuws.
Lees verder

Elien en Lorenz uit 'Boer zkt vrouw' zijn nog steeds samen: "Elke avond rijd ik naar Lommel"
Ze koos uiteindelijk voor Lorenz en die keuze blijkt nog steeds de juiste. Ook vier maanden na de laatste aflevering van 'Boer zkt vrouw' zijn Elien en Lorenz nog een koppel. Hij bezoekt haar dagelijks en werkt stevig mee op de boerderij.
Lees verder

Frankrijk zal op drie jaar tijd negen miljard euro investeren in ruimtevaartsector
Frankrijk zal de komende drie jaar meer dan negen miljard euro investeren in de ruimtevaartsector. Dat bedrag omvat al een deel goedgekeurde middelen. Dat heeft premier Elisabeth Borne zondag aangekondigd op een internationaal ruimtevaartcongres (IAC) in Parijs.
Lees verder

Fernand Huts pakt uit met Vlaamse Meesters in de Verenigde Staten: "Onze overheid zou beter ook veel meer geld uittrekken voor cultuur"
Waar Vlaamse kunst hoge toppen scheert, is Fernand Huts (Katoen Natie) in de buurt. Vanaf 16 oktober schitteren 120 werken van Vlaamse Meesters uit zijn stichting The Phoebus Foundation in het Denver Art Museum (VS). Intussen heeft Huts voor zijn personeel 10.000 tickets gekocht voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Dat heropent komend weekend.
Lees verder

LIVE. Cuypers straft misser Cuesta niet af, El Khannous ziet knappe poging gered door Roef
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Cegeka Arena • Weinig kansen in eerste helft, 0-0 aan de rust
Lees verder

Sergio Herman reageert op vernietigende recensies Antwerps restaurant: "Ik wil niets goedpraten, wel nuance aanbrengen"
Dat is hij niet gewend. Het nieuwe restaurant Blueness Antwerp van Sergio Herman kijgt te maken met heel wat slechte recensies. De topchef vraagt voor begrip en vermeldt in één adem ook geen restaurant in België of Nederland meer te willen openen.
Lees verder

Waarom verkleurt je doorzichtige telefoonhoesje en wat kun je ertegen doen? "De oorzaak ligt bij een chemische reactie"
Wie een doorzichtig hoesje gebruikt voor zijn of haar smartphone, heeft vast al gemerkt dat het vroeg of laat vergeelt. Waarom gebeurt dat en wat kun je daartegen doen?
Lees verder

LIVE (16u). Union met Adingra, Sykes, Rodriguez en François in basis tegen Eupen
Het Europese succes tegen Malmö maakt Unioncoach Karel Geraerts niet onbekommerd voor de competitie. Integendeel, na vorige zeges tegen Rangers en Union Berlijn verloor Union het weekend erna. Dat moet nu anders: "Ik wil zondag een resultaat zien in Eupen."
Lees verder

Opnieuw in slotfase: Bryan Heynen kopt Racing Genk in 90ste minuut voorbij AA Gent
Het venijn zat hem weer in de staart bij Racing Genk. Net als vorige week op Union (1-2) sloegen de Limburgers tegen AA Gent in de absolute slotfase toe. Aanvoerder Bryan Heynen kopte op een vrije trap van Mike Trésor de 1-0 binnen.
Lees verder

Jo Brouns: "Vlaanderen moet landbouwsector steun bieden in energiecrisis en stikstofakkoord"
De Vlaamse regering moet de landbouwsector steun bieden in het kader van het stikstofakkoord en de energiecrisis. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) gezegd op de Dag van de Landbouw. De minister wil de sector ten volle steunen in de uitdagingen op vlak van energie en stikstof.
Lees verder

Na veiling van Vlaams veulen voor 360.000 euro: ook sperma en zelfs ingevroren embryo's worden in de paardenwereld voor vele (tien)duizenden euro's verkocht
De prijs van bijna twee Ferrari's, maar dan voor één veulen. Die 360.000 euro werd op een paardenveiling in Geel neergeteld voor 'Das Machine EQ Z', een hengstje van amper drie maand oud. Meer dan ooit is men er in de paardenwereld graag zo vroeg mogelijk bij. Sperma met een stamboom, tot zelfs diepgevroren beloftevolle embryo's: het verandert voor vele (tien)duizenden euro's van eigenaar.
Lees verder

Protest tot op haar begrafenis: Iraanse bekoopt 'foutief' gebruik van hijab met haar leven
In de Iraanse hoofdstad Teheran is een 22-jarige vrouw om het leven gekomen nadat ze hardhandig aangepakt werd door de zedenpolitie. Mahsa Amini werd volgens getuigen geslagen en mishandeld in een politiebusje omdat ze haar hijab niet correct droeg. Het tragische voorval leidde zelfs tot op haar begrafenis tot heel wat protest. Misnoegde vrouwen wapperden met hun hoofddoek, woedende betogers werden gearresteerd.
Lees verder

Smeer jij al ceramiden of elektrolyten? Onze beautyredactrice helpt je de nieuwste termen te begrijpen
Van ceramiden en postbiotica tot yuzu en marinated make-up. Het lexicon uit de beautywereld begrijpen is mogelijk nog moeilijker dan een nieuwe taal leren. Onze beautyredactrice legt haarfijn uit wat al die nieuwe termen en producten betekenen, en welke je écht nodig hebt. "Dit product is ideaal voor wanneer de winter eraan komt."
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Wie wint de eerste Belgische cross van het seizoen in Kruibeke?
Terwijl het WK op de weg in Australië aan de gang is, trekken de veldrijders zich voor het eerst dit seizoen op gang. En dan nog wel op Belgische bodem. De Exact Cross in Kruibeke is live te volgen op deze pagina en te bekijken op VTM met commentaar van Michel Wuyts.
Lees verder

Onze reporter in Londen ziet de Queengekte naar een hoogtepunt stijgen: zelfs wie bloemen wil leggen, moet uren wachten
Op één dag voor de begrafenis stijgt in Londen de Queengekte naar een absoluut hoogtepunt. Aan Westminster en voor Buckingham Palace hebben Britten hun tenten opgeslagen en in Greenpark, waar al dagen een bloemenzee groeit, kan er geen enkel boeket meer bij, ziet Sabine Vermeiren, onze reporter in Londen.
Lees verder

INTERVIEW. Boyband Blue: "Toen 'All rise' nummer 1 werd, hebben we een karrevracht Côte d'Or-muizen gegeten"
All rise voor de mannen van Blue. Twintig jaar na hun wereldhit trekt de Britse boyband op verjaardagstournee. Met een passage in ons land bij 'Tien Om Te Zien', waar ze zondagavond hun nieuwe single voorstellen, en… een horde dochters. "Zeven meisjes in totaal en nummer acht is op komst. De posterboys zijn papa's nu", vertellen ze ons in een exclusief interview over de gloriejaren van weleer en hoe het nu met hen gaat. "Mijn man woont in Vilvoorde, België is als een tweede thuis."
Lees verder

Turkije zoekt aansluiting bij door China geleide alliantie SCO
Turkije wil lid worden van de door China geleide Shanghai Cooperation Organization. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan probeert allianties te smeden met bevriende landen in het oosten. Erdogan deed de aankondiging nadat hij vrijdag de SCO-top in Oezbekistan had bijgewoond.
Lees verder

"Klap in je handen als je de koninklijke familie haat": Celtic-fans verstoren minuut applaus voor Queen Elizabeth II
Fans van de Schotse topclub Celtic hebben zich opnieuw niet van hun beste kant laten zien. Voor de aftrap van de uitwedstrijd bij St. Mirren, op de achtste speeldag in de Premiership, hebben ze de minuut applaus voor de overleden Queen Elizabeth II verstoord met aanhoudende gezangen.
Lees verder

Prins Andrew brengt hommage aan de Queen: "Je vertrouwen zal ik altijd koesteren"
Prins Andrew (62) heeft in een statement een hommage gebracht aan zijn overleden moeder. Hij spreekt haar aan met Majesteit, maar ook als Mummy. "De liefde voor je zoon, je medeleven, je zorg en je vertrouwen zal ik altijd blijven koesteren."
Lees verder