Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 september 2022

Wie zag Marc (62) uit Leuven nog? Man is sinds zondag vermist

HLN
Wie zag Marc (62) uit Leuven nog? Man is sinds zondag vermist
De politie is op zoek naar Marc Hamels (62) uit Leuven. De man vertrok op zondag 4 september rond 16.15 uur met zijn plooifiets vanuit de Sint-Jansbergsesteenweg in Egenhoven richting Kessel-Lo, maar sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
Lees verder

"De tijd van gescheiden bankrekeningen is bij ons al lang voorbij": de geldzaken van Martine Prenen (58)
Martine Prenen (58) heeft met 'Restart' een nieuw boek uit om je leven krachtig en energiek op de rails te zetten. "Geld geven aan kwaliteitsvoeding is investeren in jezelf", gelooft zij dan ook. Om er meteen aan toe te voegen: "Ik ben wel nog altijd aan het bekomen van de waterkaraf van 120 euro die ik gekocht heb." In onze rubriek Centen en percenten laat de happiness coach in haar portemonnee én haar ziel kijken.
Lees verder

"Ik ga trouwen": Florence vertelt haar familie dat ze meedoet aan 'Blind Getrouwd'
Nu Florence zelf weet dat ze over een maand 'blind' gaat trouwen, is het tijd om de familie en vrienden op de hoogte te brengen. Eerste stop: haar ouders en zus. Enthousiasme en blijdschap overspoelen de kamer als ze het heugelijke nieuws horen.
Lees verder

Hoe muziek als 'legale doping' je sportprestaties verbetert. Expert: "De beats hebben een invloed op je hartslag"
Muziek verbetert je sportprestaties meer dan je denkt: het motiveert niet alleen, maar heeft ook echt een effect op je lijf en hart. Topsporters mógen daarom op wedstrijden zelfs niet naar muziek luisteren. Alleen: niet elk deuntje heeft hetzelfde gunstige effect. Sportpsycholoog Cedric Arijs geeft tips om een playlist samen te stellen die jouw prestatie niet dwarsboomt, maar boost. "Het ritme van de muziek mag jouw tempo niet volledig gaan bepalen." Plus, we testen vier sportieve headsets voor fiets-, loop én zwemtrainingen.
Lees verder

"Een slimme nummerkeuze is cruciaal." Expert legt uit hoe muziek je sportprestaties niet dwarsboomt, maar verbetert
Muziek verbetert je sportprestaties meer dan je denkt: het motiveert niet alleen, maar heeft ook echt een effect op je lijf en hart. Topsporters mógen daarom op wedstrijden zelfs niet naar muziek luisteren. Alleen: niet elk deuntje heeft hetzelfde gunstige effect. Sportpsycholoog Cedric Arijs geeft tips om een playlist samen te stellen die jouw prestatie niet dwarsboomt, maar boost. "Het ritme van de muziek mag jouw tempo niet volledig gaan bepalen." Plus, we testen vier sportieve headsets voor fiets-, loop én zwemtrainingen.
Lees verder

Waalse landbouworganisatie schat verlies door droogte op 200 miljoen euro
De droogte van de afgelopen weken en maanden heeft de Waalse boeren al 200 miljoen euro gekost. Dat berekende de Fédération wallonne de l'agriculture (FWA). Hier en daar hebben landbouwers ook de voorraden voor de winter al moeten aansnijden. FWA vraagt onder andere daarom dat de Waalse overheid een klimaatverzekering op poten zet, dat beter tegemoet moet komen aan de noden dan het huidige rampenfonds.
Lees verder

Blessure Mata valt mee, maar hij mist hoogstwaarschijnlijk wel treffen met Leverkusen - Loopt Olympia vol voor Champions League-opener?
Woensdag opent Club Brugge z'n Champions League-campagne met een thuiswedstrijd tegen het Duitse Leverkusen. Morgen volgt in aanloop naar die wedstrijd nog een laatste training in het Belfius Basecamp, waarna Simon Mignolet de pers te woord zal staan. Volg alles in aanloop naar de Champions League-opener in deze liveblog!
Lees verder

Remco Evenepoel over z'n blessure: "Zaterdag kon ik echt geen druk zetten op mijn pedalen, maar vandaag voel ik geen pijn meer"
Remco Evenepoel overleefde het zwaarste en cruciale weekend van deze Vuelta en werd gisteravond beloond met een 'cheat meal'. Op het menu: burgers met ovenfrieten en een ijsje. In de namiddag praat Evenepoel vanaf 15u online met de pers. In onderstaande liveblog hoeft U daarvan niets te missen.
Lees verder

Burgers, ovenfrieten en een ijsje: Remco Evenepoel geniet van 'cheat meal' na loodzwaar weekend in Vuelta
Remco Evenepoel overleefde het zwaarste en cruciale weekend van deze Vuelta en werd gisteravond beloond met een 'cheat meal'. Op het menu: burgers met ovenfrieten en een ijsje.
Lees verder

Chauffeur vergist zich van versnelling en knalt door vitrine van bakkerij Ann: "Gelukkig stonden hier geen klanten"
Een bestuurder is zondagavond met zijn wagen door de vitrine van een bakkerij in de Driegaaienstraat geknald. De winkel was op dat moment gesloten en gelukkig maar want de ravage is enorm. Niet alleen sneuvelde de etalage maar binnen werd ook de koeltoog meer dan een meter verplaatst door de klap. De zaak moet noodgedwongen nu tijdelijk de deuren sluiten.
Lees verder

Chauffeur (73) vergist zich van versnelling en knalt door vitrine van bakkerij Ann: "Gelukkig was de winkel al dicht, anders hadden hier doden kunnen vallen"
Een bestuurder (73) is zondagavond met zijn wagen door de vitrine van een bakkerij in de Driegaaienstraat in Sint-Niklaas geknald. De winkel was op dat moment gesloten en gelukkig maar want de ravage is enorm. Niet alleen sneuvelde de etalage maar binnen werd ook de koeltoog meer dan een meter verplaatst door de klap. De zaak moet noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten.
Lees verder

Opvangen en leegdrinken: 'Ik ga zwem­men'-zan­ger Mart Hoogkamer geeft biergooier lik op stuk
Mart Hoogkamer (24) heeft gisteren tijdens het Total Loss Festival op een knappe manier afgerekend met een biergooier. Toen hij 'Unchained Melody' zong op het evenement in het Nederlandse Best, kwam er een bekertje vanuit het publiek. De zanger ving hem tot groot enthousiasme van het publiek op en dronk hem leeg.
Lees verder

SpaceX lanceert met succes nog een pakket Starlink-satellieten
Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in de nacht van zondag op maandag met succes een nieuw pakket satellieten voor zijn Starlink-breedbandnetwerk gelanceerd, zo heeft space.com gemeld.
Lees verder

Chauffeur die volgens werkgever te snel reed… blijkt al een jaar dood
Een cateringbedrijf uit het Brusselse moet zich voor de politierechter in Halle verantwoorden omdat één van de werknemers geflitst werd. Het personeelslid dat opgegeven werd was al een jaar overleden op het moment van de feiten.
Lees verder

Automobilist die volgens werkgever te snel reed… blijkt al een jaar dood
Een cateringbedrijf uit het Brusselse moet zich voor de politierechter in Halle verantwoorden, omdat een van de werknemers geflitst werd. Het personeelslid dat opgegeven werd, was evenwel al een jaar overleden op het moment van de feiten. "We zoeken uit wat er fout liep", zegt de zaakvoerder.
Lees verder

Meer dan 50 land- en tuinbouwbedrijven openen deuren op 40ste Dag van de Landbouw
Op zondag 18 september vindt de 40ste editie van de Dag van de Landbouw plaats. Dit jaar zetten 51 land- en tuinbouwbedrijven in heel Vlaanderen de deuren open voor het grote publiek. Dat meldt sectororganisatie Boerenbond.
Lees verder

Deze BV's worden uitgedaagd door William Boeva in nieuwe Streamzreeks 'Don't scream'
In de nieuwe Streamzreeks 'Don't scream', nemen twaalf bekende duo's het tegen elkaar op in een strijd om de 'Don't Scream Award 2022'. Elk team wordt op een andere verlaten plek achtergelaten door William Boeva (32), waarna hij hen de stuipen op het lijf jaagt met behulp van zombies, vampieren en Magere Hein. Wie het meeste gilt, verliest. Ontdek hier welke BV's dapper genoeg zijn om de strijd aan te gaan.
Lees verder

Al eeuwenlang houden ze zich staande: wie is de geheimzinnige familie van koningin Mathilde?
Zelf blijven ze discreet, maar de familie d'Udekem d'Acoz behoort tot één van de oudste adellijke geslachten van ons land. Hun verhaal begint in de 12de eeuw en is anno 2022 nog lang niet uitgespeeld. Nu graaf Charles-Henri (37), de broer van koningin Mathilde (49), zijn jawoord gaf, wordt de stamboom weer wat langer. Maar wie is wie? Hoe kwam Mathildes Poolse moeder in Brussel terecht? En waarom vochten haar vader Patrick en zijn broers het meermaals uit in de rechtbank?
Lees verder

Ronaldinho komt naar België voor galamatch tussen AA Gent en Standard (én speelt mee): "Kijk ernaar uit Belgische fans te ontmoeten"
Ronaldinho (42) is eind deze maand in België te bewonderen. Het Braziliaanse voetbalicoon zal meespelen tijdens een galamatch tussen AA Gent en Standard.
Lees verder

Dit kunnen we verwachten van het Apple-event woensdag: iPhone 14, nieuw type Apple Watch en AirPods Pro 2
Woensdag is het zover. Apple stelt dan 's avonds nieuwe iPhones en Apple Watches voor. Ook een nieuwe versie van de AirPods Pro zou de revue kunnen passeren. Er gaan heel wat geruchten de ronde. In dit artikel sommen we de belangrijkste op. Maar de grootste vraag op dit moment: wat zal Apple doen met de prijszetting van haar nieuwe smartphones?
Lees verder