Doorgaan naar hoofdcontent

“We hadden moeten stoppen met rijden”: kritiek van binnen de ploeg op tactisch plan van Franse bondscoach Thomas ...

HLN
"We hadden moeten stoppen met rijden": kritiek van binnen de ploeg op tactisch plan van Franse bondscoach Thomas Voeckler, die wijst naar suprematie van Evenepoel
Geen WK-hattrick voor Frankrijk. En dat heeft alles te maken met de suprematie van Remco Evenepoel, vindt bondscoach Thomas Voeckler. Maar onze zuiderburen vragen zich toch af of ze ook niet te voortvarend hebben gekoerst - naar het etiket van de coach. Renner Valentin Madouas: "Er had meteen een belletje moeten gaan rinkelen wat er zou kunnen gebeuren met Remco mee in de groep."
Lees verder

Bart en Céline uit 'Boer zkt vrouw' zijn getrouwd, ook Dina Tersago was van de partij
Bart Beyaert (30) en Céline Dewitte (30) uit 'Boer zkt vrouw' zijn afgelopen weekend getrouwd. Het heuglijke nieuws werd bekendgemaakt door Dina Tersago, de presentatrice van het populaire VTM-programma. Dina was bovendien ook zelf uitgenodigd op het huwelijk van Bart en Céline.
Lees verder

Crewleden 'Don't Worry Darling' springen in de bres voor Olivia Wilde: "Er was geen sprake van ruzie"
De nieuwe prent 'Don't Worry Darling' werd de voorbije weken enorm geplaagd door negatieve publiciteit én roddels. Zo zou het naar verluidt niet klikken tussen hoofdrolspeelster Florence Pugh (26) en regisseuse Olivia Wilde (38). Die laatste zou namelijk hebben aangepapt met Harry Styles op de set, tot groot ongenoegen van zijn tegenspeelster. De crew- en productieleden ontkrachten nu alle geruchten. "De beschuldigingen zijn onjuist", klinkt het in verklaringen die 'Page Six' en 'People' in handen kregen.
Lees verder

Champagne, grappig één-tweetje met Van Aert over dure vliegtickets en bezoekje aan Belgian Cats: herbeleef de festiviteiten na Evenepoels wereldtitel
Remco Evenepoel (22) wereldkampioen. Uiteraard zorgde dat voor een feestje in het hotel, een leuke speech van Remco en champagne die werd ontkurkt. De Belgische delegatie ging ook de Belgian Cats in Sydney aanmoedigen voor hun WK-wedstrijd. In afwachting van de landing op Zaventem: herbeleef hieronder de Belgische festiviteiten na Remco's wereldtitel.
Lees verder

Huis in Vlaanderen tot 50.000 euro duurder in twee jaar tijd, stijging lijkt wel iets te vertragen
De vastgoedprijzen zijn tijdens het eerste semester van 2022 verder gestegen. De mediaanprijs voor een gesloten of halfopen bebouwing in Vlaanderen bedraagt nu 280.000 euro, zo blijkt maandag uit cijfers van het statistiekbureau Statbel. Voor een open bebouwing is dat 390.000 euro, voor een appartement 230.000 euro.
Lees verder

"Veel patiënten schoppen hun partner letterlijk het bed uit": wat is het rusteloze-benensyndroom en wat kan je eraan doen?
Alsof mieren onder je huid lopen, je elektrische schokjes krijgt of je benen in brand staan. Er zijn vele manieren om het rusteloze-benensyndroom (restless legs syndrome of RLS) te beschrijven, dat liefst 10 à 12 procent van de bevolking 's nachts wakker zou houden. Wat is de oorzaak ervan en hoe kom je ervan af? Maak kennis met een weinig bekende aandoening, met soms verregaande gevolgen.
Lees verder

1 op 10 mensen lijdt aan het 'restless legs syndrome': "Ik kon niet slapen en moest eindeloos lange wandelingen maken in het holst van de nacht"
Alsof mieren onder je huid lopen, je elektrische schokjes krijgt of je benen in brand staan. Er zijn vele manieren om het rusteloze-benensyndroom (restless legs syndrome of RLS) te beschrijven, dat liefst 10 à 12 procent van de bevolking 's nachts wakker zou houden. Wat is de oorzaak ervan en hoe kom je er van af? Maak kennis met een weinig bekende aandoening, met soms verregaande gevolgen.
Lees verder

Fietstocht naar Brussel en balkonviering op Grote Markt voor Remco Evenepoel: "Tijdens de huldiging als ereburger is iédereen welkom"
Remco Evenepoel wordt op zondag 2 oktober gehuldigd als ereburger in Dilbeek. Maar voor het 22-jarige 'wonderkind' uit Schepdaal mag het nog nét iets specialer zijn. Een grote huldiging voor alle supporters uit België volgt vanop het balkon van het Brussels stadhuis op de Grote Markt. Maar eerst is iedereen ook nog welkom in Dilbeek, waar supporters hem per fiets kunnen volgen naar Brussel. "Trek jouw mooiste Belgische, rode of wereldkampioen kledij aan", klinkt het.
Lees verder

Koning Charles hakte nog steeds geen knoop door: worden Archie en Lilibet prins en prinses?
Prins Archie en prinses Lilibet? Niets is zeker. Volgens royalty-experten hakte koning Charles (73) nog geen knopen door wat de koninklijke titels van zijn kleinkinderen betreft. De spanningen tussen hem, zijn jongste zoon Harry (38) en diens vrouw Meghan Markle (41) zouden daarom nóg hoger oplopen.
Lees verder

Robbie Williams komt in 2023 naar het Sportpaleis in Antwerpen
Robbie Williams (48) staat al 25 jaar lang op de planken als solo-artiest. En dat viert hij door een nieuwe Europese tour aan te kondigen, genaamd 'XXV tour'. De Engelse zanger zal ook halt houden in ons land. Op 26 januari 2023 komt hij naar het Sportpaleis in Antwerpen.
Lees verder

TikTok riskeert miljoenenboete van Britse privacywaakhond
Het socialemediabedrijf TikTok riskeert een miljoenenboete van de Britse privacywaakhond ICO. Het bedrijf zou regels overtreden waarmee de gegevens van kinderen worden beschermd.
Lees verder

Dan toch geen ijspiste onder de Stadshal. "We bouwen de grootste rolschaatspiste van België"
Waar de organisator van de Gentse Winterfeesten enkele weken terug nog overtuigd was van zijn ijsschaatspiste op de kerstmarkt, is vandaag beslist dat die er toch niet komt. In de plaats komt een rolschaatspiste, op uitdrukkelijke vraag van de stad. Het gaat duidelijk om een symbooldossier.
Lees verder

11 nieuwe inzichten over anticonceptie: "Deze ingreep heeft nul invloed op het libido van de man"
Over de (mannen)pil, het spiraal en andere anticonceptie wordt veel gezegd en geschreven. Maar wat is waarheid en wat bangmakerij? Vandaag, op Wereld Anticonceptiedag, delen we elf inzichten over de kleinoden die we aftoetsten bij experten. Is 'de knip' voor mannen pijnlijk? Komt er echt een 'eikelpleister' op de markt? Hoe werkt die natuurlijkere temperatuurmethode voor vrouwen? En maakt de pil je PMS nu erger of net niet?
Lees verder

Britse hof maakt zich zorgen over hoe Charles wordt afgeschilderd in 'The Crown': "Ze halen hem door het slijk"
Koning Charles III (73) zou zich zorgen maken over de manier waarop de ruzies tussen hem en wijlen prinses Diana geportretteerd worden in het nieuwe seizoen van 'The Crown'. Dat meldt The Telegraph op basis van ingewijden aan het hof.
Lees verder

Football Talk. STVV rouwt om voormalig speler en coach Van Kets
Watford FC, de club van Christian Kabasele, heeft zijn trainer Rob Edwards ontslagen. Hij was pas sinds de zomer aan de slag bij de Hornets, die afgelopen seizoen uit de Premier League tuimelden. De 39-jarige Edwards volgde Roy Hodgson op, onder wiens leiding Watford vorig seizoen negentiende en voorlaatste werd in de Premier League.
Lees verder

Louis (2) vecht al zeven maanden tegen leukemie: "Wij troosten hem, maar het omgekeerde gebeurt ook. Zodra hij ons ziet wenen, komt hij ons knuffelen"
Leukemie, dat was in februari het zware verdict voor de kleine Louis (2). Ook voor Delphine Vervaeke (33) en haar man Thomas Van Daele (33) was de diagnose een zware dobber. "Onze wereld stortte in", vertelt de jonge mama uit Vichte. Het VTI van Tielt, waar Delphine lesgeeft, organiseert nu op 21 oktober een benefietavond. "Een hartverwarmend gebaar", aldus Delphine.
Lees verder

Maakten drie Knokse gynaecologen zich schuldig aan nalatigheid? "De verlamming van ons kindje had vermeden kunnen worden"
Drie gynaecologen van het AZ Zeno in Knokke-Heist moeten zich voor de rechtbank verantwoorden voor een vermeende medische fout en nalatigheid. In augustus 2012 bevielen Nathalie (39) en Tom (42) van een zoontje, dat blijvend verlamd raakte aan zijn rechterarm. Dat gebeurde na een problematische bevalling, zeggen de ouders, die volgens hen altijd een keizersnede had moeten zijn gelet op haar medische achtergrond én het feit dat de baby een stuk zwaarder was dan aanvankelijk geschat. De artsen zelf vragen de vrijspraak. "We willen gewoon dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en de fout erkennen", getuigen de ouders. "Voor de bevalling hebben we verschillende keren gevraagd om een keizersnede."
Lees verder

Vier verdachten van ontvoeringspoging Van Quickenborne verschijnen voor Nederlands parket
De vier Nederlandse verdachten in het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) verschijnen vanmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam. Dat schrijft 'VRT NWS' en is bevestigd aan persagentschap 'Belga' door het Openbaar Ministerie van Amsterdam. Het Belgisch federaal parket heeft om de uitlevering van de vier verdachten gevraagd.
Lees verder

POLL. Help Roberto: kies jouw selectie van 26 Rode Duivels die Martínez moet meenemen naar WK Qatar
Anderhalve maand voor de start van het WK voetbal, worden de plaatsen in de selectie van Roberto Martínez duur. Op 17 oktober maakt de Catalaan, die vanuit de tribunes in de Johan Cruijff Arena de Rode Duivels gisteravond met 1-0 zag verliezen tegen Oranje, zijn voorlopige selectie van waarschijnlijk 31 spelers bekend. Daarna moet hij voor een definitieve kern gaan van 26 spelers, drie meer dan op het vorige WK. Maar welke 26 spelers zou jij selecteren? Speel zelf even voor bondscoach en kies uit onze ruime voorselectie van 46 spelers jouw doelmannen, verdedigers, middenvelder en aanvallers.
Lees verder

Vlaming Tom Sys volgt prestigieuze acteeropleiding in Hollywood: "In New York woonde ik in een veredelde bezemkast"
De concurrentie is moordend, maar Vlaming Tom Sys (20) is vastbesloten om z'n 'American Dream' waar te maken en een carrière als Hollywoodacteur uit te bouwen. Zijn acteeropleiding in de Verenigde Staten - waar hij in de voetsporen treedt van onder meer Robert De Niro en Al Pacino - is alvast een stap in de goede richting. "Die beurs geven ze alleen wanneer ze écht iets in je zien", vertelt hij in Dag Allemaal, in een gesprek over de weinig glamoureuze kanten van het bestaan als acteur en z'n ambitieuze toekomstplannen. "Een overlevingsjob in een koffiebar aannemen, is de grootste fout die je kan maken."
Lees verder