Doorgaan naar hoofdcontent

Was dit dan haar laatste match? Serena Williams onderuit tegen Tomljanovic op US Open: “Het was een leuke rit”

Was dit dan haar laatste match? Serena Williams onderuit tegen Tomljanovic op US Open: "Het was een leuke rit"

Serena Williams is in de derde ronde van de US Open verslagen door de Australische Ajla Tomljanovic (WTA-46) met 7-5, 6-7 (4/7) en 6-1. De US Open zou het laatste tennistoernooi voor Williams kunnen zijn. Toen ze op de court geïnterviewd werd, dankte ze in tranen haar zus Venus. "Zonder Venus was er geen Serena. Zij is de enige reden dat Serena ooit heeft bestaan."

Lees verder

Vierde Milan-Belg Aster Vranckx geeft eerste interview: "Ik wil hier graag kampioen spelen"

De 19-jarige Belgische belofte-international Aster Vranckx wordt door Wolfsburg uitgeleend aan AC Milan, met aankoopoptie, een deal die werd beklonken op deadline day. Vandaag, op de dag van de Milanese derby, plaatste Milan het eerste interview online met de vierde Belg bij Milan.

Lees verder

50 jaar geleden trof Palestijns-Israëlisch conflict de Spelen vol: "'s Middags had ik nog met hen getraind, een dag later waren ze morsdood"

Ook gruwel kan verjaren. Op 5 september 1972 vallen Palestijnse terroristen het olympisch dorp in München binnen en gijzelen elf Israëlische atleten en coaches.? Onder hen vier worstelaars. Minder dan 24 uur later zijn ze dood. Vijftig jaar later blikken twee Belgen terug op de bloedigste dag uit de olympische geschiedenis. Harry Van Landeghem en Stan Bens, ook worstelaars, óók op de Spelen. "Ik had die jongens een paar jaar eerder nog rondgeleid op de Grote Markt in Antwerpen. Ik ben er maanden slecht van geweest."

Lees verder

Mike Vanhamel zit door bedreigingen op sociale media op eigen vraag niet in wedstrijdkern Beerschot

Mike Vanhamel is vanmiddag niet op de spelersbus richting Roeselare gestapt. De 32-jarige doelman is dit seizoen opnieuw eerste keuze onder de lat bij Beerschot, maar hij krijgt via sociale media al maandenlang bedreigingen en verwensingen van supporters naar zijn hoofd geslingerd.

Lees verder

LIVE VUELTA. Weekend van de waarheid voor Remco Evenepoel

Een cruciaal weekend is aangebroken in de Ronde van Spanje. Te beginnen met de bergrit van zaterdag: kan Remco Evenepoel de eerste test doorstaan? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Jago Geerts staat voor veel obstakels in ultieme titelstrijd: "Ik zal het in mijn eentje moeten klaren"

Jago Geerts 710 punten. Grote rivaal Tom Vialle 708. En dat met nog maar één, allesbeslissende Grote Prijs te gaan. De Balenaar (22) moet dit weekend in het Turkse Afyonkarahisar meerdere obstakels nemen als hij zijn eerste wereldtitel MX2 wil pakken.

Lees verder

LIVE. Kan Beerschot weer aanknopen met een zege tegen Club NXT?

Na een puike start op de openingsspeeldag is Beerschot door een gelijkspel en een nederlaag wat weggezakt. Ook de keeperskwestie met Vanhamel zaait twijfel in de Kielse kleedkamer. Vegen de Mannekes die twijfel van tafel met een zege op verplaatsing bij Club NXT? Volg het hier LIVE!

Lees verder

LIVE. Pakt KV Mechelen de volle buit tegen hekkensluiter Seraing?

KV Mechelen ontvangt vanavond Seraing in het eigen AFAS Stadion. Volg de wedstrijd hier LIVE!

Lees verder

Elise Mertens verklaart forfait voor dubbelspel US Open: "Ik heb al anderhalve week last aan mijn rechterbeen"

Elise Mertens, die zaterdag tegen Kirsten Flipkens zou aantreden in de tweede ronde van het dubbelspel op de US Open, gaf vrijdag forfait voor die partij. Flipkens, die een duo vormt met de Spaanse Sara Sorribes Tormo, staat dus zonder te spelen in de derde ronde.

Lees verder

Dat heet dan een barslechte dag: Dimitri Van den Bergh gaat meteen onderuit op de Hungarian Darts Trophy

Dimitri Van den Bergh (PDC 14) is niet voorbij zijn eerste horde geraakt in de Hungarian Darts Trophy (162.000 euro). In Boedapest ging hij met 6-3 onderuit tegen de Ier William O'Connor (PDC 34).

Lees verder

ONS OORDEEL. Matchwinnaar Baeten bewijst zijn waarde voor Beerschot

Beerschot won verdiend op verplaatsing bij Club NXT. Met doelpunten was Thibo Baeten beslissend, maar ook Thibaud Verlinden en Hervé Matthys speelden een uitstekende partij. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp verliest van Strasbourg

Op de Mincidelice Cup van JL Bourg Basket in Bourg-en-Bresse in Frankrijk heeft Telenet Giants Antwerp de eerste partij versus Strasbourg verloren.

Lees verder

Remco Evenepoel panikeert niet na kleine minuut tijdverlies in Vuelta: "Ik hoop dat dit mijn slechte dag was"

Hij fietst al twee weken geweldig sterk in deze Vuelta, maar zaterdag vertoonde het pantser van Remco Evenepoel (Quick Step - Alpha Vinyl) voor de eerste keer barsten. De rodetruidrager werd op achterstand gereden door een sterke Primoz Roglic en enkele andere concurrenten: Roglic nadert zo tot op minder dan twee minuten van Evenepoel in het klassement. Evenepoel en teamgenoot Ilan Van Wilder maken zich vooralsnog geen zorgen: geen paniek was de boodschap van beiden.

Lees verder

Auwtch! Verzorger van Quick-Step Alpha Vinyl gaat stevig onderuit nadat Remco Evenepoel drinkbus aanpakt in Vuelta

Het was opnieuw warm in de Vuelta en dus was een drinkbus welgekomen voor Remco Evenepoel op de slotklim in de dertiende etappe. Er stond een verzorger van Quick-Step Alpha Vinyl klaar op zo'n 13 kilometer van de finish en de rodetruidrager pakte de bus redelijk vlekkeloos aan. Maar helper Louis Vervaeke wilde er ook eentje, maar toen liep het mis. De verzorger ging, met de drinkbus, hard tegen het asfalt en Vervaeke schudde met zijn hoofd.

Lees verder

Bijzonder zwak Juventus knokt zich naar punt op veld van Fiorentina

Juventus heeft zich zaterdag op de vijfde speeldag van de Serie A naar een punt geknokt op het veld van Fiorentina. Beide teams scoorden een keer (1-1).

Lees verder

REACTIES. Wieland: "Goede prestatie en een verdiende overwinning"

Andreas Wieland was opgetogen dat zijn team met de volle buit ging lopen in The Nest in Roeselare. "Ik ben heel tevreden over onze eerste helft. Ik denk dat we daarin misschien zelfs een doelpunt meer hadden moeten maken. In de tweede helft hadden we het beter moeten uitspelen."

Lees verder

ONS OORDEEL. Enkel Vanlerberghe gebuisd bij KV Mechelen wegens strafschopfout

KV Mechelen is opnieuw de mist in gegaan, deze keer tegen hekkensluiter Seraing. Het zag er nochtans goed uit, maar door opnieuw individuele fouten gaf Malinwa het helemaal uit handen. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

VIDEO. Boegeroep weerklinkt Achter de Kazerne na onverwachte nederlaag tegen Seraing

Dit hadden ze in Mechelen niet zien aankomen. Malinwa verloor op knullige wijze van hekkensluiter Seraing en de KV-fans zijn daar niet mee gediend. Na het laatste fluitsignaal weerklonk boegeroep vanop de tribunes en werd er zelfs 'Shame on you' gezongen. Dat was al lang geleden Achter de Kazerne

Lees verder

Kortrijk wint in Eupen, gemekker bij ontevreden Lamkel Zé bij vervanging

KV Kortrijk boekte op het veld van Eupen een broodnodige 0-1-zege. Reden om te vieren dus, maar niet voor Didier Lamkel Zé, die misnoegd gewisseld werd na een uur.

Lees verder

REACTIES. Hairemans: "Die 'Shame on you' heb ik hier in drie jaar tijd nog nooit gehoord"

Geoffry Hairemans was met een pre-assist voor de 1-1 en een assist voor de 2-1 wederom de beste Mechelaar, maar ging net als vorige week op Stayen mee ten onder. "Het is huilen met de pet op, we schamen ons dood", was de Antwerpenaar scherp in zijn reactie.

Lees verder

Rupel Boom riskeert forfaitnederlaag… door defecte lichtmast

Toestanden in de hoogste amateurklasse. De wedstrijd tussen Rupel Boom en KVK Tienen moest tijdens de rust gestaakt worden, omdat een van de lichtmasten het begeven had. Volgens het reglement riskeert de thuisploeg daarmee een forfaitnederlaag.

Lees verder

Feest op het Lisp! Lierse veegt in eigen huis de vloer met titelkandidaat Deinze

Derde zege op rij en negen op twaalf voor Lierse! Na Beerschot moest zaterdag met Deinze ook een andere titelkandidaat de duimen leggen voor de Pallieters. Twee goals van aanvoerder Van Acker en een zesde en zevende competitiegoal van de onvermijdelijke Leonardo Rocha leidden Lierse naar de leidersplaats en een vlotte 4-1 zege.

Lees verder

ONS OORDEEL. Lierse oppermachtig in tweede helft, Van Acker en Rocha scoren twee keer

Wat een avond op het Lisp. Een swingend Lierse voetbalde zich voorbij Deinze dankzij tweeklappers van Van Acker en Rocha. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Waarom Remco Evenepoel zich (geen) zorgen moet maken voor de koninginnenrit naar Sierra Nevada

48 seconden. Remco Evenepoel verloor zaterdag op Sierra de la Pandera exact evenveel seconden op Primoz Roglic dan dat hij er afgelopen dinsdag won op de Sloveen in de individuele tijdrit in Alicante. "Niets om over te panikeren", vond de rode trui achteraf. Waarom hij wel en niet gelijk heeft.

Lees verder

REACTIES. Thibaut Van Acker: "Alles staat in het teken van het collectief"

Aanvoerder Thibaut Van Acker had zaterdag geen geringe bijdrage aan de ruime 4-1 thuiszege van Lierse tegen Deinze. De middenvelder zette voor rust een strafschop om en leidde de Pallieters na de pauze ook nog naar een geruststellende derde treffer.

Lees verder