Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

Wanneer zullen de prijzen van gas en elektriciteit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoor...

HLN
Wanneer zullen de prijzen van gas en elektriciteit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoord op uw vragen
In de aanloop naar 'Het Grote Gelddebat' zijn we overstelpt met lezersvragen. We namen ze één na één onder de loep en beantwoorden de meest prangende. Zullen de prijzen van elektriciteit en gas ooit terug dalen tot "normale" prijzen? Waarom mogen we de ecocheques niet gebruiken om gas- en elektriciteitsfactuur te betalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper?
Lees verder

INTERVIEW. Patrick Lefevere over de Vuelta van Remco Evenepoel: "De eeuwige vraag: moet hij dan blijven op kop rijden? Of spelen we het spelletje met Roglic?"
Zijn telefoon staat weer roodgloeiend en dan weet Patrick Lefevere het wel. Als Evenepoel ook in week drie van de Vuelta op zijn elan doorgaat, zal de Remcogekte in alle hevigheid toeslaan. Daar is geen ontkomen aan. Daarom geeft hij alvast deze boodschap mee: "Aan degenen die denken dat het al gebeurd is: ik kan ze geruststellen, het is ver van gebeurd."
Lees verder

WEERBERICHT. Zonnige dag met in de late namiddag opnieuw code geel voor onweer
Vandaag start zonnig, maar geleidelijk neemt de bewolking echter toe en in de namiddag zijn er lokaal al enkele (onweers)buien mogelijk. Het KMI verwacht neerslaghoeveelheden die plaatselijk kunnen oplopen naar 10 tot 20 liter per vierkante meter in één uur tijd. Voor alle provincies geldt vanaf de late namiddag code geel.
Lees verder

Zijn nieuwste reeks wordt ook de laatste van Paul Jambers: "Tv is geen drug voor me, ik wil reizen en schilderen"
Het is goed geweest voor Paul Jambers (77). Eenenvijftig jaar lang beroerde de grootmeester van de Vlaamse human interest het collectieve geheugen, maar wat hem betreft is zijn nieuwste reeks ook zijn allerlaatste. "Bij zenders hengelen om iets te mogen maken doe ik niet meer."
Lees verder

LIVE VUELTA. Nieuwe sprintkans voor Merlier, zorgen kleine bultjes in finale voor chaos?
De derde week in de Vuelta begint met een vlakke etappe. Dus is het opnieuw uitkijken naar Tim Merlier en de sprinters. Of is dit een unieke kans voor een late aanvaller? In de finale liggen twee kleine bultjes die voor chaos kunnen zorgen. Mads Pedersen, die snel is én een bergje verteert, is vandaag de grote favoriet. Voor de ploeg van Evenepoel zou dit een relatieve rustdag moeten worden. Volg de 16de etappe op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Duizenden mensen in Zuid-Korea geëvacueerd wegens tyfoon Hinnamnor
Als gevolg van tyfoon Hinnamnor hebben in het zuiden van Zuid-Korea duizenden mensen hun woning moeten verlaten. Bijna 3.500 mensen zijn in veiligheid gebracht, melden Zuid-Koreaanse media vandaag op basis van overheidsinformatie.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers lijken niet meer te dalen
De coronacijfers blijven nog wel dalen ten opzichte van een week eerder, maar er liggen nu meer coronapatiënten in het ziekenhuis dan vrijdag. Ook de reproductiewaarde is gestegen. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Dodental door aardbeving in China loopt op
Het dodental door een aardbeving in de Chinese provincie Sichuan, in het zuidwesten van het land, is opgelopen naar minstens 65. Eerder werd gesproken over ten minste 46 doden en tientallen gewonden. Volgens staatsmedia speuren reddingswerkers dinsdag nog naar honderden mensen die worden vermist.
Lees verder

Een fiets én een bakfiets in één? 81-jarige uitvinder uit Zedelgem werkt drie jaar aan "handigste bakfiets ooit"
In het West-Vlaamse Zedelgem kijken ze hun ogen uit als Gerard Vanpoucke (81) passeert met zijn zelfgemaakte plooibare bakfiets. Het is eigenlijk een doodgewone mountainbike die hij ombouwde tot bakfiets. Drie jaar lang werkte hij aan het project. "Alle nadelen van een gewone bakfiets zijn hier weggewerkt: hij neemt weinig plaats in, is niet lomp en veel lichter om te verplaatsen."
Lees verder

LIVE US OPEN. "Nu naar huis, ik heb belangrijkere dingen te doen": Rafael Nadal, bijna papa, heeft na exit op US Open en bewogen maanden nood aan rust
Zonder Belgen in het enkelspel dendert de US Open verder. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

Het blauw-zwarte hart van Kossounou klopt in Duitsland nog steeds: "Wat waren we goéd tegen Cercle, hè?"
Hij is de duurste verdediger ooit uit de Belgische competitie - 23 miljoen euro met bonussen. Maar ook in Leverkusen kleurt het hart van Odilon Kossounou (21) nog steeds een tintje blauw en zwart. "De nieuwe trainer van Club? Carl! En wat waren 'we' goéd tegen Cercle, hè?"
Lees verder

7 op 10 vindt loonindex niet genoeg om hogere prijzen op te vangen. Werkexpert: "Moet het loon van een manager echt meer stijgen dan dat van een arbeider?"
Eén op de drie Vlamingen heeft een te laag inkomen om alle kosten te betalen, en de automatische indexering volstaat voor liefst 68 procent niet om de stijgende prijzen op te vangen, zo blijkt uit De Grote Geldenquête van 'Het Laatste Nieuws' en 'VTM Nieuws'. Geldexpert Stijn Baert, die in de Indexcommissie zetelt, heeft dan ook zijn bedenkingen bij het systeem van de loonindexering.
Lees verder

7 op 10 vindt loonindex niet genoeg om hogere prijzen op te vangen. Werkexpert: "Indexeer even in centen in plaats van procenten"
Eén op de drie Vlamingen heeft een te laag inkomen om alle kosten te betalen, en de automatische indexering volstaat voor liefst 68 procent niet om de stijgende prijzen op te vangen, zo blijkt uit De Grote Geldenquête van 'Het Laatste Nieuws' en 'VTM Nieuws'. Geldexpert Stijn Baert, die in de Indexcommissie zetelt, heeft dan ook zijn bedenkingen bij het systeem van de loonindexering.
Lees verder

Harry en Meghan onthaald op boegeroep in Manchester: "Ze had het enkel over zichzelf in haar speech"
Meghan Markle (41) heeft haar eerste speech in het VK gegeven sinds haar vertrek naar Californië. Ze sprak tijdens One Young World Summit in Manchester, een jaarlijkse bijeenkomst voor jongeren die de wereld willen veranderen, over jonge mensen. Maar eigenlijk toch vooral over zichzelf. "Het is goed om weer in het Verenigd Koninkrijk te zijn", begon ze haar verhaal. Maar ook dat is twijfelachtig, gezien het koppel werd onthaald op boegeroep.
Lees verder

Harry Styles kust co-ster Nick Kroll op het Filmfestival van Venetië
Als je dacht dat Harry Styles (28) en Olivia Wilde (38) het beste koppel zouden zijn op het Filmfestival van Venetië, dan dacht je verkeerd. Tijdens de staande ovatie voor de aanstaande film van het stel, 'Don't Worry Darling', kuste Harry Styles niemand minder dan zijn co-ster Nick Kroll.
Lees verder

"Plots werd ik wakker, met Mendy bovenop mij": slachtoffer getuigt hoe ze tijdens haar slaap werd verkracht door Franse voetballer
Het proces tegen Benjamin Mendy (28) blijft onthutsende details aan het licht brengen. Een vrouw - op het moment van de feiten 19 - getuigt hoe ze tijdens haar slaap werd verkracht door de Franse voetballer. "Plots werd ik wakker, met Mendy bovenop mij. Het was verschrikkelijk."
Lees verder

Hittegolf breekt records in Californië: verhoogd risico voor brand en vrees voor falen van elektriciteitsnet
In het zuiden van Californië wordt het ene hitterecord na het andere verbroken. Daardoor neemt het gebruik van airco's toe, maar dat blijft niet zonder gevolgen. De lokale netbeheerder verwacht dat de vraag naar elektriciteit zo groot zal zijn dat er pannes kunnen ontstaan. Ook is er een vergroot risico op natuurbranden.
Lees verder

Woonleningen worden duurder: hoe kan je een lagere rentevoet onderhandelen?
Een lening afsluiten is de voorbije maanden een pak duurder geworden en wellicht zal de rente nog verder aantrekken. Moet je dat lijdzaam ondergaan of kan je het leed verzachten? En hoe doet je dat dan? We vragen het aan expert Brecht Coene van Spaargids.be.
Lees verder

"Wie nog een woning wil kopen, wacht best niet te lang." Hoe onderhandel je een lagere rentevoet?
Een lening afsluiten is de voorbije maanden een pak duurder geworden en wellicht zal de rente nog verder aantrekken. Moet je dat lijdzaam ondergaan of kan je het leed verzachten? En hoe doet je dat dan? We vragen het aan expert Brecht Coene van Spaargids.be.
Lees verder

Poetsman overleden nadat hij in machine belandt in betonbedrijf in Riemst
Bij een arbeidsongeval is afgelopen nacht in Riemst een man om het leven gekomen. De man was werknemer voor een externe firma en voerde onderhoudswerken uit in een betonbedrijf op het industrieterrein Reeckervelt in Riemst. Het onderzoek is nog maar pas opgestart, maar mogelijk is hij door een transportband gegrepen waaraan hij onderhoudswerken uitvoerde.
Lees verder